Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Trådlöst, all-in-one tangentbord, segmentet som branschen övergett?

All-in-one eller tangentbord med styrdon, vet inte vad som är mest korrekt. Men har branschen övergett detta segment? Är dagens produkter tillräckliga för att det inte ska vara värt att lägga några resurser på att utveckla nya?

Det börja med att jag är ute efter ett till trådlöst all-in-one till sovrummet. Tyckte initialt att jag inte hade så stora krav och lär väl finnas ett litet utbud. Men det visar sig vara för mycket begärt.

Krav:
• Trådlöst
• Tangentbord + styrdon
• Bakgrundsbelysning

Antal tillgängliga modeller på Prisjakt/Pricerunner som uppfyller ovanstående:
0 st

Jag hade gärna köpt ett till Logitech K830, men det är en modell som inte säljs längre. Även om vi befinner oss i RGB-eran så lär det väl inte vara så stor efterfrågan på RGB på denna typ av produkt. Men att det inte finns enfärgade backlit finner jag ändå lite förvånande. Sen är det ju givetvis i-landsproblem att jag ska behöva tända en ljuskälla för se vad jag skriver (inte alltid TVn ger tillräckligt med ljus).

Logitech K830 skulle jag säga är en upphottad och mer premium-version av den klassiska trotjänaren K400. Men ingen ersättare har släppts och K400 har inte släppt någon modell med backlit. Corsair hade K83 som hade varit ett attraktivt alternativ, men även den säljs ju inte längre.

Har ni några tips på detta i-landsproblem? Finns det någon produkt som uppfyller dessa krav som jag inte hittat? Vill undvika ha extern mus då det är smidigt att ha allt i ett.

Av IMPANI

Som det redan påtalats så spetskompetens i interna system är inget som direkt värderas högt på marknaden. Snarare nackdel än en fördel. I stället för att försöka ett år i förväg få någon input i vad en skälig lön är med 1 års erfarenhet är, så skulle jag hellre rekommendera att du tar dialog med din arbetsgivare redan nu. Bara ta ett allmänt snack om hur lönestrukturen ser ut. Det kanske redan finns, om inte annat, så gör gärna en plan som innehåller mätbara mål. Så att ni får en transparent kommunikation där du vet vad du behöver uppfylla för att bumpa upp lönen. Då har du ju ett underlag då det väl blir löneförhandling nästa år där du kan påtala att du har ju uppfyllt samtliga mål med goda resultat. Har du inte uppfyllt allt ja då bör ju yrkandet vara lägre.

Finns ju så pass många olika varianter vid lönesättning så bästa är ju bara köra rak kommunikation.

Av IMPANI

Hur lång tid det tar att hitta jobb beror på vad du är villig att göra. Exempelvis, är du villig att flytta 100 mil för ett jobb? Söker du jobb i hela Sverige eller bara inom ditt närområde?

Sen så varierar det kraftigt vad arbetsgivare prioriterar. I mitt kontaktnät så visst är utbildning en bonus, men inte det avgörande. Det som avgör är hur pass bra man tror personen i fråga kommer passa in i teamet. Även om du skulle ha längst erfarenhet och bäst kompetens i Sverige så skulle du inte få jobb hos min arbetsgivare om inte din personlighet passar in.

Av IMPANI
Skrivet av mc68000:

Nedstämd; inte ens med facit så lyckas jag se vart det ledde. Verkar som de har städat bort all glädje redan. https://www.komplett.se/kampanj/204542/208669/geek-week-tavli...
Först provade jag http://archive.org/ och http://mementoweb.org/ (Som har "Time Machine" som titel.). Därefter valde jag att ladda ner alla Bonanza-relaterade bilder och leta efter inbäddad textinformation, men sedan väntade tvättstugan.
Det viktiga är inte att vinna, utan att kämpa, tydligen

Ska vara 204543 inte 204542 och tydligen ska man ange numret två gånger. Jag listade ut numret men testade aldrig att ange det två gånger dvs https://www.komplett.se/kampanj/204543/204543. Därifrån får man nästa ledtråd och kan ta sig vidare.

Nåja kul tävling och då har man lärt sig något nytt

Av IMPANI

Ska jag ge mig på en sorts konstruktiv kritik på detta event så delar jag upp geek week och bonanza. Wall of text.

Geek week 2 av 10.
Själva konceptet med Geek Week skulle nog behöva paketeras om helt. Det råder stor förvirring om vad det är och vad som gäller. Sen är det ju byggt upp en hype som gör att förväntningarna är ju därefter.

Kan inte se i någon nyhetsartikel där det nämns vilken tid erbjudanden går live. Verkar vara 00.00 medan idag så verkar det varit någon annan tid helt plötsligt.

När det kommer till erbjudanden så skulle jag föredra ni endast listar erbjudanden. Blir negativ upplevelse att se 1 av 12 produkter har reducerat pris. Tips på produkter kan man givetvis ha men det är sekundärt för mig.

Erbjudandena i sig finns det ju mycket kvar att önska, som alltid. Det är låga marginaler i branschen så 5% låter fjuttigt men kan faktiskt vara återförsäljarens inköpspris. Varierar ju givetvis beroende på produktkategori också. Med tanke på att Komplett indirekt äger varumärkena iiglo och svive så kan ju dessa produkter dumpas rätt kraftigt i pris. Nackdelen med dumpa sina egna produkter till 50% rabatt är ju att konsumenter tror sig att det är rimligt med den typen av rabatt på andra varumärken, eftersom konsumenterna inte kan skilja dessa varumärken åt. Annat då ICA kör kampanj för ICA basic produkter, då är det ju övertydligt det är eget varumärke.

"✅ Massvis av drops och erbjudanden hela veckan ut"
Ordvalet "drops" började användas av Inet så vitt jag vet, är då iaf det jag associerar det till. Vilket gör att direkt jag ser det ordvalet så sätts förväntningarna på samma nivå som Inet. Sen så finns det ju ingen ensamrätt på den benämningen, jag delar bara med mig en bakomliggande orsak till förväntan per automatik blir högre. Det krävs inte direkt ett megaclick för göra en riktigt bra fynd.

"✅ Tävlingar varje dag måndag till fredag"
Tävlingarna som drar upp betyget. Sen är det ju felaktig information med tanke på det är ju tävling även idag? Det har samband med min inledning om att det råder förvirring och det bör förtydligas.

"✅ Överraskningar till helgen!"
Här får gärna någon förtydliga vad detta avser.

Det finns mycket förbättringspotential enligt mig. Men jag tycker ändå det är värt att poängtera att det är bra att olika aktörer gör diverse event och testar sig fram. Vore tråkigt om endast en aktör hittar på saker. Sen kan ju aktörerna lära sig av varandra vad som funkar och funkar mindre bra.

Bonanza 7 av 10.
Snygg studio och upplägget på streamen var bra då det inte blev för utdraget. Vissa erbjudanden helt klart bra. Här skulle jag vilja att det förtydligas i hur många produkter det är av varje deal. Här tycker jag Inet har bra upplägg med att va transparenta i hur många produkter det är till ett visst pris. För det blir negativ upplevelse och frustrerande att se det finns +50 i lager osså funkar ändå inte koden.

Tycker det är bra att medlemmar kan ge sin åsikt om vilka produkter som önskas. Däremot så skulle jag gärna se att det sker tidigare. Så att det finns mer tid att ha dialog med distributör/tillverkare för se om man kan göra någon riktigt bra deal och beställa hem större lager. Som det är nu så verkar det baseras på det befintliga lagret. Sen att man slänger in lite oplanerade och sista minuten deals är ju tacksamt och flexibelt.

Av IMPANI

Är du villig att flytta? Får du inte napp inom ditt geografiska område så bör du bredda det. Ser jag inom mitt geografiska område (norrbotten och västerbotten) så anställs personer innan dom ens gått utbildningen klart. Jobb finns det inom branschen, frågan är mer vad du är villig att göra och hur mycket du brinner för området.

Har du någon webbsida som länkas i din CV för arbetsgivare ska kunna se vad du pysslat med?

Av IMPANI

Släpps rabatterna någon viss tid eller? Eller är det här dom deals som gäller?

1 av 15 moderkort har nedsatt pris
3 av 16 RAM
2 av 14 lagring
0 av 12 luftkylning
5 av 12 AIO
4 av 27 chassi
3 av 12 nätagg

Av IMPANI

Upptäckte denna tråd nyss efter att ha funderat i hur det gick i tävlingen. Det här med konst är ju ett ämne som väcker många känslor, blir samma diskussion i frågan om vad är kultur.

Det är helt klart ett ämne jag finner intressant då jag till vardags jobbar som en typ av designer (vilket är ytterligare ett ord med djupt hål att debattera definition) och sitter som ledamot i kulturnämnd och konstkommitté.

Nu är det ju ett antal år sedan jag satt i skolbänken. Det som lärdes ut då är att konst kan alla skapa, men det är betraktaren som avgör vilken kvalité konsten är. Du har ju därmed inga kriterier som behöver uppnås för att klassa det som konst. Konst kan ju även beskrivas som att det är något som stimulerar en individs tankar och känslor via olika sinnen som exempelvis syn eller hörsel.

Tittar vi på det engelska "art" så kommer det från latinets "ars" som översätts till "att arrangera" och "arrangemang". Genom att arrangera lite färgstänk på en duk så kan du sammansätta en abstrakt tavla. Eller med olika rörelser arrangera och uppnå en koreografi. Eller varför inte slå med en pinne på ett objekt i olika tidsintervaller för arrangera musik.

Huruvida det ska va tillåtet eller inte med AI i dessa typ av tävlingar så ser jag det som en positiv aspekt då det sänker tröskeln till att fler kan delta. Däremot så bör det vara kriterier på att det ska redovisas hur bidraget skapats. Vare sig det är AI eller inte. Genom att tillhandahålla allt material. Sen är det ju kul med en mix av olika tävlingar, nu var det tillåtet att nyttja AI, nästa gång kanske det inte är tillåtet, utan då kan det endast va tillåtet att bygga sitt bidrag i kartong. Bara för det ska bli en mer variation och att fler medlemmar kan tänkas hitta någon tävling dom själva kan vara med i. Jag kanske inte har kognitiv förmåga att rita för hand men jag är däremot en jävel på baka.

I ditt exempel om @tintinj om fototävling. Om du tar fotot, är det du eller kameran som vinner? Det är väl kameran isf med tanke på du tar ju extrema genvägar genom nyttja dess teknik som fixar allt. Du trycker bara ned en knapp.

Av IMPANI
Skrivet av Nyhet:

Genom inspektion av 2 000 svenska arbetsgivare vill Arbetsmiljöverket förebygga risker med bland annat hybrid- och distansarbete.

Läs hela artikeln här

Jag jobbar för en arbetsgivare som är en av dessa 2000 utvalda och jag kommer även delta i mötet. Så återstår att se vad detta digitala möte som varar 1,5h med AV omfattar.

Av IMPANI

Känner ingen som specifikt köpt eller sålt en webbsida, har alltid varit bolaget som driver sidan som värderas. Det du citerar känns ju spontant som något clickbait blogginlägg för dra trafik till sin egna webbsida.

För det som är intressant är ju vinsten och beräkna hur lång tid det tar för att få igen sin investering. Säg att intäkterna är 100 tkr per år, det blir ju skillnad i värderingen om det är 500 timmar eller 100 timmars arbete bakom. Vilket gör ju att det där citatet känns taget ur luften enligt mig.

Av IMPANI
Skrivet av SCORPIUS:

Jag sitter på en I7 7700k och den är stenålders mot vad Intel har idag.
Ändå är det väldigt lite nytt just för spelande, som är vad jag gör.

Jag följer utvecklingen lite halvhjärtat får jag erkänna då min cpu har klarat mina behov än.
Så vad är egentligen nytt för en spelare som mig förutom ren IPC?

Samt, vilken cpu i alla serier efter min i budgetsegmentet ger en märkbar bump upp i prestanda?
Det vill säga, vilken är det lönt att köpa när det är dags?

(Vi håller oss till Intel för nu, ok?)

Sitter också på en i7-7700K så är i valet och kvalet om det blir en uppgradering till vintern eller inte.

Av IMPANI

Aningen fascinerande att du säger att du har jobbat i butik med verkar vara helt ovetande att leveransförseningar kan uppstå eller arbetsdagar avser helgfria dagar vid frakt.

Sen är det ju komiskt i hur du ens kan känna dig utnyttjad för att företaget hittills följer villkoren DU godkänt vid köp.

"Om leveransen av produkterna blir försenad ger vi dig information så fort vi har kunskap om det liksom information om, och eventuellt när, leverans kan ske, eller om produkten (produkterna) är slutsåld(a)."

Utifrån dina kommentarer så verkar ju Elgiganten hålla dig kontinuerligt uppdaterad och därav följer köpvillkoren som du godkänt.

Visst det är tråkigt och kan vara frustrerande då man är taggad på att sin nya produkt ska anlända. Men shit happens och leveransförseningar kan uppstå. Inte så att det per automatik beror på att företag medvetet sitter och jävlas med dig.

Om detta är det enda som krävs för att du på allvar ska tro på att du aldrig kommer få din produkt, då vore det bättre att handla i fysiska butiker framöver.

Av IMPANI

Beställer mycket med hemleverans, funkar bra i överlag. Är det postnord så kan jag via deras app smidigt göra leveransval. Även om jag beställt med hemleverans så kan jag ju ändra valet till att jag hämtar ut det hos ombud istället. Men jag väljer ju alltid hemleverans och då kan jag också välja om dom får lämna paketet utanför min dörr eller om inte. Vilket dom får för min del, är bara 6 lägenheter i mitt trapphus. Sen fotar dom paketet då det är utanför min dörr och jag får notis i appen om att det levererats samt kan se bilden.

Skulle det vara så att jag inte tillåter att det lämnas utanför dörren så kan jag uppdatera i appen och ange nytt leveransval, ifall det ska göras nytt försök till hemleverans eller hämta hos ombud. Men det inträffar så extremt sällan så jag vet inte om man alltid har den möjligheten. Kan ju eventuellt bero på vilken frakttjänst butiken nyttjar eller om det har med paketets storlek.

Har då även inträffat att fraktbolaget ringer upp mig om dom står utanför dörren/porten och ingen öppnar, bara för se så att jag verkligen inte är hemma och kan motta det då. Men jag kan tänka mig att det lilla extra är mer sällsynt, speciellt i större städer.

Sen har det ju blivit bättre med tider också att spannet är då inte längre för mig kl 07-17, utan snarare ett spann på 2 timmar. För min del oftast kl 13-15.

Av IMPANI

Har du någon grovskiss på hur du menar? Vare sig det är i paint eller klottrat på post-it. Eller har du någon referensbild?

Kan du skriva den prompt du testat på någon befintlig ai? Så jag kan se hur du beskrivit det till ai.

Av IMPANI
Skrivet av Laffe:

Lite förvånad över urvalet. Hoppades såklart på mitt eget även om jag mer gjorde mitt för utmaningens skull. Men det fanns en hel massa fina bidrag (inkl. AI-genererade) som känns som att de förbisetts till fördel för andra kanske lite mer one-and-done-prompts. Men sex fingrar är alltid bättre än fem! Jag önskar lycka till och hoppas att nån av Zaqq, Chonky, frickadeli eller Hoogin vinner som kom med genuint fina inlägg.

Som @Björklund nämner så tillhör det inte till ovanligheterna. Samtidigt så är det ju svår balansgång och finns ju rätt många olika upplägg för att köra tävling. För finns ju som inget som är rätt eller fel egentligen.

Jag menar, jag jobbar som designer till vardags och även om jag skulle göra ett professionellt och "fackmannamässigt" mästerverk, så skulle det ju per automatik inte leda till jag går vidare i denna typ av tävling. Då det är andra kriterier och poängsättning hos redaktionen för att gå vidare jämfört med tävling som granskas av en jury bestående av designers.

Därav så lägger jag inte ned någon anmärkningsvärd tid på bidrag då jag väl känner för att delta. Det är ju bara en rolig grej och kul att ha något mer skarpt hobbyprojekt att ägna tid till.

Visst hade det varit kul för omväxlingsskull någon gång med tävling som har hårdare kriterier för att gå vidare och chans på vinst. Däremot skulle det bli tråkigt om det bara var det upplägget. För det skulle ju va avsevärt färre deltagare och bidrag.

Fördel med denna typ av upplägg är ju att fler har möjligheten att delta. Vissa har en tanke och försöker göra sitt bästa att förmedla det i paint eller ett mer analogt bidrag bestående av papper och penna. Och vissa kastar bara ihop något for the lulz och bidra på sitt sätt till mer humoristisk stämning

Av IMPANI

Mineralerna på jorden börjar ta slut och vi behöver intensifiera arbetet med att utforska universum. Efter många års resande närmar sig rymdskeppet SC-1999 mitten av amdromedagalaxen.

https://i.imgur.com/uFhuckQ.png

Efter en legendarisk manöver för att landa skeppet på planeten A-BOV-9000 så börjar äventyret. Beslutsångesten stiger.. vart ska vi börja att utforska planeten i jakten på mineraler?

https://i.imgur.com/BUAWSB7.png

Efter veckor av intensivt sökande så blir det slutligen ett genombrott i en av tusentals grottor. Ett fängslande glimmer som aldrig tidigare har beskådats av mänskligheten är ett faktum. Men vad är det för något? Fortsättning följer..

https://i.imgur.com/rD0mdbd.png

Av IMPANI
Skrivet av Thomas:

Färgåtergivning ja, men svärta nej. IPS är klart sämre än VA på svärta/kontrast; IPS har ofta omkring 1000:1 medan en bra VA kan ha 3000:1-4000:1.

Japp, du är helt korrekt, my bad. Tankevurpa, hade OLED i tankarna som har både färgåtergivning och svärta medan IPS har bara färgåtergivning.

Av IMPANI

Vilken Razer modell på skärmen har du just nu?

Av IMPANI

Spontant så skulle jag säga det du är ute efter är en skärm med IPS-panel då dessa har bäst färgåtergivning och svärta, jämfört med VA och TN.

Huruvida det ska va 1080p eller 1440p är en smaksak och svårt att ge någon rekommendation där utifrån din beskrivning. Detsamma gäller för vilken tum du är ute efter. Själv så använder jag en 27" 1440 och en 27" 1080p hemma.

Gällande vilket märke som är bäst så skulle jag säga att du lär inte märka någon skillnad. Många skärmar som produceras har ju samma pool av tillverkare/leverantörer. Ta LG som exempel, dom tillverkar ju panel åt både ASUS och Dell.

Min default rekommendation för simpel skärm är 27", 1080p, IPS, höj- och sänkbart stativ. Gällande varumärke så kör på någon av dom större aktörerna. LG, Asus, Acer, AOC, Samsung, Philips eller BenQ för nämna några. Sådan skärm kan du köpa för så lågt som 1400kr, men oftast runt 2000kr.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?b=s491885610&o=produ...

Av IMPANI
Skrivet av imo:

Givetvis får folk ha olika åsikte och är du nöjd och har kul, skitbra för dig!
Men jag tycker du missar mycket av kritiken som folk har om spelet.

Har precis själv fått min druid (tornado) till lvl 100. Och bara för att jag vet hur jag själv funkar vill jag någon gång i framtiden haft alla klasser lvl 100, så det var typ ända anledningen jag spelade efter lvl 80.
Tog första lvl 100 nm dungeon jag testade utan respek/byte av gear, spelade bara lite försiktigare. Hade varit en fördel och varit tankigare.

1: Någonstans vid lvl 80-85 insåg jag att det tar för mycket tid att plocka upp och kolla alla ancestral dropps och slutade helt plocka items för att jag bara vill bli lvl 100. Du får lägga på väldigt många procent i tid för att plocka upp och kolla och sen sälja varje item i en NM dungeon. Många items droppar ju rent utav långt bakom dig om du har har snabb build.
Med lootfiler hade de kunna vara en helt anna sak.

2: typ typ lvl 90 är alla glyphs lvl 21 nu har man i stort sett 0 saker att faktiskt spela för. Go paragons!

3: haft mer eller mindra samma gear sedan lvl 70 (detta brukar vara en stark drivande faktor om du kollar spel som poe osv)

4: legendary items är inte bättre än gula... och alla gula kan bli legendary. "Min puls höjs vid legendary dropps" sa ingen d4 spelare någonsin

5: repseka paragon, hur missade någon "reset alld där??"

6: loadouts som ändrar både gear och speck saknas för experiment. Där behöver finnas minst 2 slots så man kan få testa nytt!!!!

7: uber lilith är den extremt dåligt fight. Inte bara hur man valt att designa arenanan på 2 kvadratmeter och vill man nu använda blizzards nya dodge knapp man ge sig fan på att lätt bli för långt ut på kanten man fastnar.
Tom i guiderna poängterar de som skrivit/ spelat in dem att "du måste ha tur med hennes pattern" visst man kan öka odsen för att viss aoe på marken ska hamna "rätt" men det är ingen garanti för att man står på ett ställe. Som druid där man inte har blink eller odödlighet i någon sekund är det är jäkla bullshit fight.
Att döda henne så fort som möjligt är bara att slippa fler av hennes rotations = slippa att spela bossen. Där bli bara en eller två rundor av rng i varje fas istället för 5 för icke specialiserade builds.
Sen finns där roliga visuella buggar i denna fighten, tex ser jag i stort sett inte alls vart hon lägger sina aoes på marken, och då sitter jag på en 42" oled. En snabb googling "där är fel på ljussättning så många har svårt att se hennes attacker på marken", "inzoomningen funkar inte som den ska i fighten", mm....
För mig är hon en artificiell sett att förlänga spelet, tror jag skippar henner tills jag är en klass som snabbare kan gibba henne, kanske kan hoppa igenom hennes one shots och ljusättningen funkar som sig bör!

Det är stora delar av min kritik, missar säkert något.
Högst osannolikt att jag lirar säsongen 2 för det kan tveksamt fixa tillräckligt på den tiden. Nästa spelomgång ska någon ny klass bli lvl 100 och då får det allt vara lite roligare på höga nivåer.

Jag håller med i det stora hela om dess brister som finns. Jag lyfte bara fram att jag finner det komiskt då folk i klanen klagar på att det inte finns endgame då dom samtidigt aldrig varit nära på NM/uber lilith. Tråkigt att NM blev söndernerfad i S1 då NM 100 = NM 70 pre-season.

Speedrunna uber lilith passar ju inte alla. Jag ser en förtjusning i att optimera gear/build för se hur snabbt man kan döda henne. Kan bero på att jag kört mycket Lost Ark tidigare och deras mechanics på bossar är ju på en helt annan nivå i svårighetsgrad. Vilket resulterat i att då är det mer utmaning i speedrunna för min del.

För min del så är det också högst osannolikt jag kommer spela S2. Tveksamt att det finns tillräckligt som lockar för S3