Inlägg

Inlägg som oatp1b1 har skrivit i forumet
Av oatp1b1

Tyvärr aldrig hört en setup med 80XD3/D4 som låtit bra. På tok för hissad diskant för min smak.

Av oatp1b1
Skrivet av iskalle:

Alright, vad behöver man för att driva ett par Dynaudio Emit 50 kontra 20 tex? Någon säger att 40 watt över X ohm räcker och en annan säger 200 watt. Det är ju en viss skillnad i pris på det..

Emit 50 kräver antagligen lite mer av förstärkaren eftersom den går lägre i impedans, men 40 watt från ett välkänt märke (Yamaha, NAD etc) kommer garanterat räcka till i princip vad som helst i prisklassen du rör dig så länge du inte försöker blåsa ur dina fönster eller har ett enormt lyssningsrum.

Av oatp1b1
Skrivet av iskalle:

Vad skulle ni rekommendera till någon som enbart har kört lurar tidigare, tänker runt 15-18k i pris, helst med förstärkare om det räcker till.
Har kikat på Dynavoice DF-8, Magnat Transpuls 1500 och Klipsch R-600F, men ju mer jag läser så går Dynavoice bort haha. Kanske någon som har erfarenhet av Magnat eller Klipschen?

Magnaten skulle jag aldrig köpa. Fått riktigt risiga recensioner och ständig rea så vitt jag vet. Skulle för det första rekommendera att du går runt och provlyssnar, men går inte det skulle jag nog köra ett säkert kort. Typ Dynaudio Emit, Dali Opticon eller B&W 600-serien. Sedan med någon av NADs nya förstärkare.
Klipsch är, imho, för mycket acquired taste för att rakt av rekommendera dem.

Av oatp1b1
Skrivet av JoBBi:

KEF LS50 Wireless II för 23 000 kr lär väl vara bland de bättre hifi-fynden just nu.

Jag har nu mest varit inne på att köpa ett par begagnade Larsen 6 och koppla till antingen NAD C 700 eller en Bluesound Node + MiniDSP Flex + Hypex nCore-förstärkare från Audiophonics. Men gissar att man får bättre absolut ljudkvalitet till lägre pris med Keffarna, även om flexibiliteten är sämre med allt inbyggt i högtalarna. Ska dra och provlyssna idag.

Någon som har någon åsikt om KEF LS50 Wireless II?

Min spontana åsikt är att de är väldigt annorlunda från ett par Larsen, så skulle verkligen rekommendera att du provlyssnar. Skulle själv inte köpa ett par AIO-högtalare, känns som man sitter för mkt i knäet på tillverkaren att de fortsätter support osv. Är du inne på den minimalistiska lösningen skulle jag titta på Buchardt A500 också.

Av oatp1b1
Skrivet av Mumu55:

Mysigt. Pion saknar USB därav en D10s emellan eller?

Japp, exakt. Optiskt från mac är begränsat till 24/96 så det kändes lite trist att inte kunna maxa Qobuz även om det inte är hörbart.

Min gamla förstärkare ligger ute till försäljning om någon känner sig hugad.
https://www.akkelisaudio.com/fyndhornan/mcintosh-ma6900-g-lim...

Av oatp1b1
Skrivet av Mumu55:

Berätta gärna lite mer om övriga anläggningen!

Jag är så kass på att ta bilder, så får bli deskriptivt. Mac mini med Audirvana 3.5+ -> Topping D10S (DDC) -> Pioneer PD70AE -> XP10 -> X150.5 -> Magnepan 1.6QRSE. Sedan stor och tjock matta, tavlor och bredbandsabsorbenter på väggarna.

Av oatp1b1

lite pics också. xp-10 försteg och x150.5 slutsteg

https://imgur.com/pxEBsP4.jpg

https://imgur.com/HJKT3Uw.jpg

Av oatp1b1

bytte förstärkeri idag, mest för att still min nyfikenhet. från mcintosh integrerad till pass för/slutsteg. spännande att se om det blir något skillnad. förhoppningsvis inte för mycket skillnad på elräkningen i alla fall.

Av oatp1b1

Är det riktigt risigt ute kör jag med SealSkinz-strumpor. Garanterat torra och varma fötter.

Av oatp1b1
Skrivet av Legacy_wow_jon:

Var kan man hitta 15% rabatt på string? jag är pågång att ska köpa en uppsättning nämligen.

Länna kör 15% på String från och med imorgon till och med 28/11.

Av oatp1b1

Slutna lurar som är bra till ffa klassisk musik? Prisklass sub 15k och inte svårdrivna. Har/haft Sennheisers 5-serie, E-MU Teak, Denon D5000 och Audio Technica MSR7.
Kollat på Beyerdynamic T5 g2/3, DCA Aeon och Audio Technica 2000Ti men känner mig inte riktigt övertygad.

Av oatp1b1
Skrivet av JoBBi:

Jag tycker att det är svårt att veta vad man köper. Att bedöma skicket, om de renoverats ordentligt, om rätt delar använts vid renovering.

Om jag skulle hitta ett par vettiga till salu, vet du hur mycket kraft de behöver för att drivas bra?

Skapa ett konto på faktiskt och kolla med dem om du hittar en annons som är intressant. De är rätt lättdrivna. Bör räcka med några tiotal watt.

Av oatp1b1
Skrivet av JoBBi:

Nu vill jag verkligen köpa ett system ortoakustiska högtalare i Stig Carlsson-stil. Jag vill ha en enkel lösning för streaming via Tidal/Spotify samt kunna koppla TV:n till dem. Jag har inte provlyssna men tror att Larsen 4.3 vore vettiga. Alternativt begagnade Larsen 6.2.

Jag måste dock köpa till streamer/förstärkare. Någon som kan tipsa om en passande lösning som inte är alltför dyr? Eftersom Larsen 4.3 kostar runt 10 000 kr vill jag inte lägga oproportionerligt mycket pengar på streamer/förstärkare. Ju billigare ju bättre, men jag vill samtidigt kunna få ut högtalarnas fulla potential.

Varför inte begagnade OA52?

Av oatp1b1
Skrivet av Legacy_wow_jon:

Var kan man hitta 15% rabatt på string? jag är pågång att ska köpa en uppsättning nämligen.

Åhléns, Rum21, Svenssons och Nordiska Galleriet har alla haft 15% någonn under året. Vet ingen som har det just nu, men det är ju värt att vänta på.

Av oatp1b1
Skrivet av Adnerhill:

Inget, om inte String hyllsystem kommer ha något

Brukar väl ständigt vara 8-15% rabatt på String. Mer än det blir svårare.

Av oatp1b1
Skrivet av Gabriel Vinyl:

Har också sökt runt lite och hittat allt från 3 000 kr upp till 10 000 kr.
Den är i princip helt ny, plasten är hel så har inget ställe som jag kan få ut skivan ifrån.

Men ska ringa runt lite senare i veckan och se vad dem säger.
Tack så mycket för tipset och håller er uppdaterade om dem säger något roligt

Läser du beskrivningarna på Discogs så ser du att även de dyraste som är till salu är VG+/NM- som är öppnade. Du borde alltså kunna få minst några tusenlappar mer än det.

Av oatp1b1
Skrivet av talonmas:

Dock snålvarianten utan posturefit.

Av oatp1b1

Ligger ett par ZMF VO ute på torget för 20 bagare. Ovanliga att se till salu i SE.

Av oatp1b1
Skrivet av eFoppa:

[quote postid="19788989" userid="414" name="Kaleid"]

Edit: Orkar inte dra igång en till diskussion om mätningar.
Tror man att det som mäter bäst är det som låter bäst så för all del.

Tror man inte att det nödvändigtvis är så tycker jag man ska lyssna på Naim Uniti Atom HE, den låter fantastiskt bra både till hörlurar men också som försteg i stereon

Fast acceleration i volymratten är väl en ganska valid poäng eller? Om det är små volymsteg och man vill höja många så är det skönt att inte behöva snurra i en evighet.
Tror f.ö. att Atom är en utmärkt pryttel oavsett mätvärden och hur mycket man väljer att lägga vikt vid ASRs recensioner och mätvärden får man väl bestämma själv (jag har Magnepan-högtalare och de är såvitt jag minns universellt hatade på ASR. ).

Av oatp1b1

Sitter vissa veckor 100% hemma och vissa 100% på jobbet, beror ärligt talat mest på vädret om jag orkar cykla till jobbet eller inte. Dessutom var min AG smart nog att köpa 2x27" 1440p till samtliga arbetsplatser vilket gör att det är mindre jobbigt att inte sitta hemma.
Men tror att det formella kravet är 3 dagar på jobbet och 2 dagar även om rätt få i min grupp följer det.