Inlägg

Inlägg som oatp1b1 har skrivit i forumet
Av oatp1b1
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hej!
Jag är i en liknande sits, men eftersom inget syntes på MR så har jag i princip avfärdats som inbillningssjuk känns det som. Detta fastän jag har ME-diagnos sedan 2019. När jag plötsligt fick helt nya, förvärrade symptom misstänktes MS. Men sen dröjde det flera månader innan lumbalpunktion gjordes. Där syntes inga indikationer på något speciellt utan neurologen nämnde "ideopatisk polyneuropati". Jag får skov med dubbelseende. Men det är mest en oförmåga att ändra fokus på blicken, dubbelseendet får jag främst av sånt som är ljusstarkt. Exempelvis en vit bil som står parkerad om jag tittar på den när ljus ligger på etc. Det eller såklart ljuskällor. Vidare får jag andra neurologiska besvär, domningar etc, svårt att kissa och göra nr 2. Men det jag undrar lite är hur du upplever just dubbelseendet? Går det i skov för dig?
Det som blivit kvarstående i mitt fall även mellan skoven är dubbelseende av ljuskällor i mörker samt regnbågsfärgade halos runt ljuskällor och att jag ser typ tusentals strålar från strålkastare hos mötande trafik.

Sen undrar jag om du har nån bra husläkare i stockholmsområdet. Känner att det skurit sig rejält där jag går när de inte hittade något på MR. Men det utfärdades heller ingen kontrastvätska, vilket får mig att undra om de kan ha missat något viktigt.

Antar att man övervägt neuromyelitis optica?

Av oatp1b1
Skrivet av Sinery:

Drop versionen går för 500 dollar... ett misstag att betala så mycket iaf.

Vilket blir omkring 7000 SEK exkl kurspåslag när det är tullat och momsat.

Av oatp1b1
Skrivet av maLakai:

Tänkte byta till något annat och frågar er kunniga här i tråden vad man kan få för en Schiit stack (Magni 3 + Modi 2 uber)? Vad är en stack med några år på nacken värd?

En tusenlapp om du har tur. Finns så mycket mer konkurrens nu än när de släpptes.

Av oatp1b1
Skrivet av FireFox:

Mabthera/Rituxan.

Skönt att du får det bästa och mest praktiska direkt. Dosering halvårsvis och mkt bra effekt. En släkting till mig (ung) fick sin diagnos för ett par år sedan, sattes direkt på behandling med Mabthera och har inte fått något skov sedan dess.

Av oatp1b1
Skrivet av Vangen:

När jag hör signalen

"Nu lurar vi barn, nu lurar vi barn, på deras veckopengmed våran glassreklam"

FTFY

Av oatp1b1

Sålda priser på eBay verkar ligga omkring 500-1000 för högtalarna och 1500-2000 för förstärkaren.

Av oatp1b1

Vi köper när den kör förbi vår sommarstuga för att barnen vill ha, men är vi hemma finns det betydligt bättre och billigare glass.

Av oatp1b1
Skrivet av Allexz:

Att folk sparar så många semesterdagar att de förlorar dem har jag aldrig förstått. Ibland får man känslan att folk tycker det är fult att vara ledig eller flexa litegrann. Bättre att visa maskinen vilken fin kugge man är, eller nåt?

Beror väl på hur semestervillkoren hos arbetsgivaren ser ut också. Jag har 37 dagar per år (utöver det har vi mellandagarna, klämdagar etc 'gratis'), vilket är betydligt mer än jag praktiskt sett kan ta ut. Således byggs det på varje år, nu har jag 70 dagar att använda tror jag. Vid 90 börjar de lösas ut i pengar istället om jag inte minns fel.

Av oatp1b1

Ja och tittar man på cykelsport så är väl den enda där HT används typ dirt och slopestyle? Även om FS börjar smyga in där också. XC använder, såvitt jag vet, enbart FS så påverkan på hastighet får väl anses negligerbart.

Av oatp1b1

Dagens mediciner mot MS är generellt sett väldigt bra och som behöver tas sällan, så fysiskt sett är det inte längre en katastrof för de flesta. Däremot finns det en del psykiska symtom också som är viktigt att hålla rätt på. Men det kommer din neurolog ta med dig.

Av oatp1b1
Skrivet av makatech:

Jag har nog börjat svänga lite här, visst är det ett bättre samlingsvärde på äldre ex samt att det känns mera gediget att äga en tidigare utgåva. Är det dock bra ljudkvalité man är ute efter i första hand så låter ofta (inte alltid) en bra remaster bättre samt att oftast vinylen är i ett bättre skick (inte så sällan 180 gram heller).

Skulle snarare säga tvärtom, remasters låter sällan bättre om det inte är en seriös aktör som gjort den (typ MoFi, Analog productions etc). Nya skivor har, imho, dessutom rätt hög risk att vara ojämna eftersom tillverkningskvaliteten/QC blivit sämre. Märker stor skillnad när jag köpte nya skivor för 15 år sedan jämfört med idag.

Av oatp1b1
Skrivet av TobiasStockholm:

Försökt söka i tråden men inte hittat svar så frågar - vilka är de billigaste kvarnarna som ger acceptabel kvalitet? Vill börja med enklast/billiga möjliga innan jag satsar på en dyrare. Manuell eller elektrisk spelar ingen större roll, priset är viktigare. Kommer användas för bryggkaffe / Chemex.

Kanske för högt pris, men jag kör Wilfa WSCG-2 (890:-). Billigaste elektriska varianten som krossar/maler istället för att hacka som jag kunde hitta iaf. Fungerar utmärkt och ger konsekventa resultat. Innan körde jag en med knivar från Bosch, den fungerade helt OK men jag tycker/inbillar mig att Wilfan ger bättre kaffe.

Av oatp1b1
Skrivet av Barafragar:

Lund dras jag inte heller så mycket till. Det är inte så att jag bryr mig om dess tier men jag vill också få chanser som jobb utomlands och stora företag

Studentlivsmässigt är de rätt jämnbördiga skulle jag säga, så hade jag varit inställd på civ.ing. i en studentstad hade jag definitivt tittat på Lund och Linköping framför Uppsala.

Av oatp1b1

Om du bryr dig om vilken tier din skola har, så varför inte Lund i så fall? Rankas betydligt högre som teknisk högskola än UU. Men som flera ovanför mig redan har påpekat så är det få ställen utanför toppskiktet inom juridik, finans och management consulting som tittar på vilken skola du har examen från.

Av oatp1b1
Skrivet av Mumu55:

Hifiman Arya Stealth för 13438kr på Amazon.se
https://www.amazon.se/dp/B07K59HW9R

Inte billigast någonsin (12200?) men roligare än 19000kr.

Har någon dessa och lyssnar på EDM eller metal?

Test av Arya V2 utan Stealth.
Arya: Stage, depth, spaciousness
Focal Clear: Punch, slam, impact
https://youtu.be/kGXO5X1Mpi8

12.5k för open box hos Hifiman själva.

Av oatp1b1
Skrivet av takeoninja:

Ingen procentuell årsbonus för mig, istället en fast som utbetalas om vi når dom budgeterade säljmålen (som inte är orimliga och som vi har input på).

Och inser också att jag inte uppdaterat min lön sen senast.

Sen dess så har jag bytt, eller ja mer lagt till på befintlig roll, till teknisk säljare. Nya lönen är 55k fast, en månadslön i bonus så strax under 5k samt 100k till om vi 4 på sälj når målen.

Är då alltså IT arkitekt, Product Owner för en egenutvecklad lösning som vi säljer till våra kunder och nu också teknisk säljare för dom plattformar vi jobbar med. Många hattar blir det.

Erfarenheten är uppe i ca 10 år inom IT (började inom IT-support) och 8 år på samma bolag. Har gått från 30 till 55 på dessa 8 år så inget extremt, snittat 2k om året i ökning drygt vilket inte är fy skam. Varit på ett antal intervjuer genom åren för andra bolag men inte blivit erbjuden några substantiella lönehopp. 50 har länge känts lite som en barriär här i Göteborg. Svårt att ta sig långt över det utan att byta till en % av fakturerings modell som jag inte är sugen på med 3 små barn. Finns många ställen som erbjuder mer aggressiva bonusmodeller dock men alltid föredragit pengar nu istället för kanske mycket pengar sen. Min målsättning sen jag började jobba har alltid varit att nå 2 ggr åldern, och det är fortsatt en bit kvar. Men skulle all bonus falla ut så når jag det precis så vi får la se hur det går!

Har även 32 dagar semester och sedvanlig friskvård etc.

Vet inte vilken bransch du är i, men AZ i GBG anställer rätt många product owners/managers samt arkitekter numera. Vet inte exakt lön men skulle gissa på 70-80k/månad samt 8-16% bonus per år.

Av oatp1b1
Skrivet av kwame:

Tack för förtydligandet, känns som att många tolkade mig helt fel.
Jag menade precis som du säger, jag är en icke-junior men samtidigt långt ifrån en senior.

Känns även som att delen att jag leder ett projekt blev missad, eller hur kan det vara en "vanlig utvecklarroll". Självklart är det inte ovanligt, men en "vanlig utvecklarroll" innebär ju att vara just en utvecklare och inte leda projektet. Är det inte värt någon som helst extra kompensation alltså utan hör till min roll som utvecklare?

Det uppenbara är väl vad som står i din rollbeskrivning?

Av oatp1b1
Skrivet av Tippo:

Tänkte höra om det är någon som har något bra tips på hörlurar. Har i dagsläget ett par audio-technica ath-m50 tillsammans med en objective2 hörlursförstärkare. Lurarna har börjat bli slitna och huvudbandet har börjat vittra sönder. Vad finns det för lurar i dagsläget som motsvarar de jag har? Gillar ljudet i de jag har men en lite uppgradering skadar inte. Priset är inte lika viktigt som ljudet. Vad finns det för max 5000:- att välja på?

Hifiman Sundara för $240 är en no-brainer imho. https://store.hifiman.com/index.php/sundara-openbox.html. Skickas från EU så ingen extra moms.

Av oatp1b1

Köp av en tillverkare som är van vid att hantera lädervaror så borgar det för att den kommer att hålla länge. Jag har en Mulberry som snart är 10 år gammal och ser i princip ut som ny utan någon slapphet i kortfickorna.

Av oatp1b1

Enligt utlåtanden från canjam så verkar de vara ett självklart köp om man ska ha ett headset. Både ljud och mic är tydligen topnotch, speciellt sett till priset.