Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace

Nu sålde jag mitt 3080 Ti och gick tillbaka till mitt gamla 1080 Ti, men så har jag har aldrig brytt mig speciellt mycket om grafiken i spel utan väljer hellre att ha en bättre upplevelse genom högre FPS.

Av gonace

Så tråkigt att AMD dödade Threadripepr för entusiaster, jag kör själv en 3960X och är supernöjd!

Av gonace
Skrivet av konsum:

De dedikerade programmen (som Norton 360) är alltid snäppet vassare.

Tycker inte om när man använder absoluta termer så som "alltid", finns inget som säger att det faktiskt är sant. Finns mång tester där ut där Windows Defender/Windows Security klarar sig minsta lika bra och i vissa fall bättre än konkurenterna och på samma sätt finns det tester som visar att 3:de partsprogram i vissa tester är bättre.

Så jag skulle nog säga att det kvittar vad man använder, vill man spara några kronor kör man Windows Defender/Windows Security helt enkelt.

Vill man gräva ned sig i tester finns ju siter som denna https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Av gonace
Skrivet av AlixSPQR:

Dual Channel innebär att RAM måste vara identiska och sitta i samma kanal. Om båda kanalerna ska utnyttjas måste alla fyra RAM vara identiska. Är det så? Att de är 4 GB per RAM är inte samma sak som att de är identiska.

https://download.asrock.com/Manual/P67%20Extreme4.pdf

Skrivet av AlixSPQR:

Manualen anger tydligt att alla fyra RAM måste vara identiska om man vill använda alla fyra minnesslottar. Se sidan 19 i manualen.

”For the configuration (3), please install identical DDR3 DIMMs in all four slots.”

För att köra Dual Channel ja, det betyder inte att datorn inte ska kunna identifiera minnena, bara att Dual Channel Memory Technology då inte kommer aktiveras.

Av gonace
Skrivet av Navicula:

Med låsta artiklar kommer du inte långt, lokal papperstidning (eller e-tidning) sitter på informationen. Nåväl.

True, men som sagt med 2 av ~70 som arbetat på spelet gör inte spelet Åländskt

Av gonace
Skrivet av Navicula:

Varför får Fares äran när det är Ålänningar som ligger bakom så mycket av It Takes Two.

Är ju inte så värst konstigt med tanke på att han är frontfigur och skaparen av Hazelight Studios.

Lite samma princip varför frontfigurer, då oftast sångaren, i band oftast får strålkastaren på sig!

Vad är det för ålänningar du syftar på? Kunde inte hitta några referenser till så många, hittade ”bara” en låst artikel med namnet på två ålänningar.

Så ditt påstående om att det är ålänningar som ligger bakom spelet låter ju inte helt riktigt, spelutvecklare har ofta konstellationer av personer ifrån många olika länder.

Update
Citat ifrån Ålands Radio:
”Bland spelets drygt 70 stycken medarbetare hittar vi två ålänningar: Philip Eriksson och Nicolina Åkerfelt. Vi ringde upp dem båda för att höra mer om spelet och hur de hamnade att arbeta inom spelindustrin.”

2 av ~70….

https://alandsradio.ax/gomorron/philip-och-nicolina-gor-popul...

Av gonace

Twitter, där personer från alla bitar i det befintliga spektrumet beter sig exakt lika illa mot varandra bara för att man antingen tror sig vara moraliskt överlägsen eller ha "rätten på sin sida".

Där personer med "blue checkmarks" kan bete sig hur jädra illa som helst och sedan försvara sitt beteende gneom att påpeka att man i alla fall inte är värre än x, y och z.

Jag har själv blockerat den där skräpen på mitt närverk hemma för länge sedan.

Av gonace
Skrivet av BadNewsBrod:

Kul för blizzard! Nu är det ju så bra att ingen är tvingad att spela detta spel om de inte vill Tur va!

Alkoholister tvingas inte heller på alkohol.....

Det stora problemet jag har med spel så som Diablo Immortal är att de inte går ut med vinstchanserna, så som spel med pengar överlag behöver göra, när mekaniker i dessa spel uppenbart är spel baserat på vinstchans för pengar.

Att spelet sedan är 15+ och inte 18+ gör saken ännu värre.

Av gonace

Skulle vara intressant att veta vad de som röstat "emot" har för tankar kring hur det skulle lösas och vad man skulle använda istället för USB-C.

Av gonace

Står klart och tydligt i manualen, https://manuals.marantz.com/NR1510/NA/EN/RQIFSYmsgcwplo.php

Är dock osäker på om din TV har stöd för ARC (Audio Return Channel) / eARC (Enhanced Audio Return Channel) så du får kolla upp det.

Av gonace
Skrivet av Nozomi:

Ingen här har sagt att Fallout 4 eller 76 som är ett Multiplayer spel, utan någon direkt story, är bättre än The Outer Worlds om vi pratar Rollspelande. Så varför drar du in de spelen?

The Outer Worlds har 73/100 på metacritic av användare, vilket inte direkt indikerar Omtyckt. Fallout New Vegas har 89/100

Du påstod att The Outer Worlds, jag citerar, "var sjukt dåligt" vilket du är rätt ensam om, att jag sedan personligen skulle spela The Outer Worlds än något Fallout-spel som Bethesda utvecklat var mer en indikation på min tilltro till Bethesda.

Jag tycker dock bättre om Fallout NV än The Outer Worlds, dock så blev Obsidian Entertainment rätt så illa behandlade av Bethesda.

Men som jag sa, smaken är som baken

Av gonace
Skrivet av Nozomi:

Med tanke på att Obsidians egna "fallout" The Outer Worlds, var sjukt dåligt så är det svårt att ha höga förhoppningar för något projekt från dem.
Anledningen till att folk älskar NV än idag är pga han som inte längre jobbar kvar, vet ej namnet, men han är rätt kontroversiell sägs det.

Chris Avellone.

Det verkar du vara rätt så ensam med att tycka, det verkar över lag vara ett rätt så omtyckt spel. Jag personligen spelar hellre The Outer Worlds än Fallout 4 eller Fallout 76 som landar på betydligt lägre betyg på t.ex. metacritic.

Men med det sagt, smaken är som baken!

Av gonace

Vilket Fallout-spel som helst, så länge det är gjort av Obsidian Entertainment och inte blir "fuckat" av Bethesda som de blev när de gjorde New Vegas.

Av gonace

Jag skulle aldrig köpa något utan att ha lyssnat på just den kombinationen, jag kör jälv Marantz + Klipsch men bara för att jag gillar just denna kobmo betyder det inte att just du gör det.

Det finns många butiker som med glädje pressenterar en "visning" av den kombination/kombinationer du vill lyssna på. Jag lyssnade på lite olika lösningar/kombinationer under 6 månaders tid innan jag bestämde mig.

Av gonace

Glassigt

Av gonace

Har väntat på detta i ÅR!

Av gonace
Skrivet av lasseedsvik:

Jag har det lite kärvt ekonomiskt nu...

Nej, då är det är inte värt det!

Av gonace

Med tanke på hur folk framför dessa "fordon" borde ju regeln vara max 25W (aningen sarkastisk med en underton av seriositet)

Av gonace
Skrivet av Massy:

Skratta på, men man får vara rejält misinformerad om man tror att NASA har landat några återanvändbara boosters på 60-talet. Jämför kostnaden på att skicka upp en NASA raket och en SpaceX. Finns anledningar att NASA använder SpaceX raketer.

Vem sa något om 60-talet?

Av gonace
Skrivet av Massy:

Ja nog blir det inte alla rätt alla gånger. Men man får ändå säga att han åstadkommer mycket. Många skott åt diverse håll med många lyckade projekt.

Bara det här väger upp 10 000 misslyckade projekt:
https://www.youtube.com/watch?v=tU1b1H2EWU4
https://www.youtube.com/watch?v=sX1Y2JMK6g8&ab_channel=Spacef...

Man hade alltså nästan slut på pengar. Gamla Buzz och gänget tyckte inte privata aktörer hade med rymden att göra. Man hade kraschat ett helt gäng raketer och hade något enstaka försök kvar innan det skulle vara över. Det är galet, det är vågat och då får man räkna med att det inte går vissa gånger. Men hade han inte försökt hade vi stått och stampat där vi gjorde förr.

Du menar det NASA (tillsammans med McDonnell Douglas) lyckades med för decennier sedan är värt att hylla nu när Musk klarat av det genom SpaceX, tillåt mig att skratta lite.

Citat:

Twenty years before modern spaceflight companies like SpaceX and Blue Origin began designing rockets that launch and land vertically, the DC-X had already done it.

Trotts Musks misslyckanden (även om jag aldrig sagt att jag är emot att han försöker och misslyckas, då har man i alla fall försökt) och tidigare lögner så är jag possitiv till hans köp av Twitter, så jag kan både tycka för och emot honom!