Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace
Skrivet av tcntad:

Avsändaren har nån form av dialog med transportör förhoppningsvis, man måste ge de tid att svara och ibland kan man dessvärre få vänta ett tag.

Vi ringer SCH ibland och eftersöker leveranser, ibland får man inget svar alls och måste påminna dom, ibland dyker godset bara upp hos mottagare och man hör inget av transportör. Personligen tror jag att det ibland är för många inblandade

Jag vet inte om jag köper argumentet, det är inte jag som köpare som ska få lida för vad speditören lyckas med och det är ju också därför man som avsändare har en försäkring med speditören.

Vill man ha en bra kundrelation så tycker jag att man ska vara bemötande och som nu Webhallen gjorde, skicka ut en ersättningsvara även om de enligt mig gjorde det aningen sent.

Men kort och gott så fick jag en ny produkt skickad av Webhallen och jag är nöjd med hur de löste det, till slut.

Av gonace
Skrivet av pv2b:

Flashback är inte bara ett forum, de har även en VPN-tjänst.
https://www.flashback.net/

Se där, visste inte att de säljer en VPN-tjänst, men så länge de inte bryter några lagar så bör de inte var några problem för dem att driva en sådan tjänst.

Av gonace

När LTT, Hardware Unboxed och Gamers Nexus innom loppet av några timmar sågar samma produkt på exakt samma premisser 🤣

Av gonace

Vet inte vad Flashback har med det hela att göra, men har svårt att se att polisen skulle göra något emot varken Flashback eller Mullvad.

Av gonace

AMD tvingade Intel att agera, och nu börjar Intel komma ikapp så är la upp till AMD att fortsätta trumma på?

Av gonace

Det finns inget som heter "routermodem" eller "fibermodem", modem står för modulator-demodulator som gör det möjligt att ansluta digital utrustning till en analog förbindelse, till exempel radio, telefonnätet eller kabel-TV-nätet.

Med degt sagt är det är med största sannolikhet bara en switch med VLAN stöd eftersom de olika tjänsterna ligger på olika VLAN.

Det finns dock många fiberomvandlare/mediaomvandlare med inbyggd router vilket andra redan påpekat, och då måste man brygga denna.

Använder han bara internet så kan han skita i hårdvaran han fått från NetAtOnce, så länge han har en fiberomvandlare själv som har stöd för 1000Base-BX-U 1310TX/1550RX.

IPTV verkar ligga på VLAN 2705 (enligt: http://www.nattsjo.se/fiber/info.php) så vill han kan han enkelt köpa en bättre switch (som stödjer VLAN) och sätta upp det själv.

Av gonace

Jag har i alla fall fått svar av Webbhallen nu efter en ny omgång i deras chatt, och att de nu har skickat en ersättningsvara, har frågat om vad PostNord sagt men inte fått svar på det än.

Webhallen löst det hela okej i alla fall, även om jag tycker att det tagit lite för många dagar för dem att agera, personalen har dock alltid varit så behjälpliga de nog kunnat vara.

Av gonace
Skrivet av killawife:

Detta var ju konstigt. Jag beställde också en SSD från webhallen på black friday och efter 3 veckor utan disk så skickade de ut en ny. Den kom inom en vecka. Webhallen skötte det bra men man undrar om de inte skulle tjäna på att skicka med spårbart så kunde de se vart det är nån som snor dom, vilket jag är övertygad om är vad som händer.

Menar du verkligen "3 veckor"? Skulle aldrig vänta i 3 veckor på att få något levererat, inte ens under perioder med mycket leveranser runt i landet.

Skrivet av dlq84:

En vän har exakt samma problem, en WD Black SN850 1TB som försvann.. Anar ett mönster... Han fick beställa en ny (Valde Budbee denna gång) och hoppas på att PostNord hittar och skickar tillbaka den gamla.

Nån på PostMord verkar stjäla Webhallen-paket.

Min känsla är att leveranser "försvinner" i större utsträckning än förr, en kompis köpte ifrån Gymmgrosisten i höstas och de fick skicka samma paket 4 gånger, de 3 första lastades på bilen sedan stod de som "emballage förstört". Kul att de inte såg att paketet var trasigt först långt in på dagen, efter den lastats på bilen för leverans.

Av gonace
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Köpte du med företagskonto eller som privatperson? Detta är viktigt då PostNord prioriterar privatpaket och företagspaket olika.

Övrigt, Ibland tar det lång tid från PostNord... Men du ska kontakta Webhallen som i sin tur ska kontakta PostNord och undersöka saken. De är inte tvungna att skicka en ny innan den utredningen gått igenom och är klar.

Köpte privat, var kanske dumt så här i efterhand, när jag har möjligheten att köpa via bolaget.

Jo förstår att lösningen måste få ha sin gång och att de inte måste skicka ut en ersättsvara förens de har fått svar ifrån PostNord och deras undersökning, däremot så har upplevelsen ifrån andra (t.ex. Inet) varit betydligt smidigare och tillmötesgående.

Men jag får vänta och se helt enkelt

Av gonace

Webhallen är extremt svåra när PostNord/Mord tappat bort paket

Hejsan
Jag fudnerar lite på hur era upplevelser varit med Webhallen när PostNord/PostMord slarvat bort ett paket, kort och gott så beställde jag en SSD (WD Black SN850 M.2 SSD - 500GB) 2022-01-07.

Enligt PostNord kunde den inte levereras 2022-01-10 av brevbäraren, sedan har det varit tyst ifrån PostNord och det samtal jag har haft med PostNord har bara lett till att de ber mig kontakta Webhallen.

Så jag mailade Webhallen och hörde av mig till deras chatt 2022-01-11 där jag blev ombedd att vänta över helgen, nu när helgen har gått får jag samma svar ifrån Webbhallen, vänta och hoppas att produkten dyker upp och om leveransen inte dyker upp (vem vet hur länge jag får vänta) så kommer de skicka en ersättningsvara.

Med det sagt så förstår jag att problemet helt ligger hos PostNord men jag tycker att det tåls att påpeka att när dessa problem uppstått (borttappade paket) när jag handlat ifrån t.ex. Inet har de skickat en erstättningsvar efter någon dag och bett mig skicka tillbaka (eller inte hämta ut) den ursprungliga leveransen.

Eftersom jag jobbar hemifrån och har en dator utan SSD då den förra pajade i helgen (8-9 Jan), så måste jag nu åka iväg till en butik i närheten och köpa en SSD, vilket känns skapligt surt, och då kanske jag inte ens hittar något jag egentligen vill ha.

Hur har era upplevelser varit vid dessa problem?

Av gonace

Ladda ned och starta GPU-Z titta vad "Bus Interface" står på, om du håller musen över så får du lite mer information, står det verkligen "PCIe x16 3.0 @ x16 3.0"?

Av gonace

Jag har datorn på en "transportplatta/tralla" för att enkelt kunna flytta runt datorn när jag dammsuger.

Sjukt smidigt att kunna rulla datorn en liten bit åt sidan för att komma åt med både dammsugare och mopp!

Av gonace

Har sedan länge tittat på hans videos, kul att se att fler ifrån Sverige gör så

Av gonace

Har du tittat på https://teklager.se/sv/ de har en hel del fina enheter!

En Intel i5-4200U bör klara din hastighet utan problem när det kommer till hastighet över OpenVPN är det svårare att svara på, jag kan maxa min 1Gbit/s lina med över OpenVPN men jag kör en HP MicroServer Gen10 Plus.

Av gonace

Jag kör själv pfSense, men tycker personligen att det känns lite konstigt att gå så tungt på UniFi men inte köra en av deras "routrar".

Vi köpte nyligen en "Dream Machine Pro SE" (EA) på jobbet som vi är riktigt nöjda med, kan rekommendera den om du ändå tänkte köra så hårt på UniFi.

Den har dessutom plats för en hårddisk så den kan också agera NVR.

Av gonace

Du ska alltså permanent bo på en camping, känner du ägarna? Kanske till och med campingen du pratar om har en fiberlina (vet inte hur vanligt det faktiskt är?) och du kan förhandla fram något lite bättre?

Borde inte en "modern" camping också ha ett RJ45 jack i el-stolpen? 🤣

Av gonace

Jag funderar lite över vad du kan behöva "snnabbt internet" till när du är på en Camping? Hade du tänkt dig kunna streama t.ex. Netflix osv?

Som @Sions säger kommer du förmodligen se mer skillnad i svarstider än hastigheter när det kommer till en "större" antenn.

Skulle också vilja motfråga hur många tror du inte sitter på en 4G-mast? Eftersom du "oroar" dig över att många sitter på t.ex. ett WiFi som tillhandahålls av campingen.

Tror inte det finns någon direkt perfekt lösning här, du får nog hoppas på det bästa när det kommer till hastigheter när du är på semester

Av gonace

🤦‍♂️

Av gonace
Skrivet av Jumpcut:

Jag tror att svaret på din fråga har du i svaret från deras kundtjänst. Du har väntat 19 dagar och får ett nonsenssvar. Vad säger det dig?

"They don't give a fudge"

Av gonace
Skrivet av Jumpcut:

Notera att jag inte skickade in någon värdering i det hela. Jag skrev bara lite kort om bakomliggande orsaker som jag fortfarande tror stämmer.

Jag antar att ni inte är en speciellt stor eller prioriterad kund. Hade ni varit det hade ni haft någon slags KAM som ni kunde pratat med direkt och fått bra svar av. Håller med om att det känns oseriöst ha behöva ha denna konversation med en ovetandes kundtjänstperson och jag håller med att svaret är oseriöst och att behöva vänta 19 dagar är också ganska galet. Men min gissning är att ni är för liten kund för att dom ska, helt ärligt, bry sig i det läge dom är i nu. Det ÄR jobbigt att slå ihop bolag efter uppköp/sammangående, ofta förlorar man nyckelpersonal etc.

Jag har varit med om att som konsult kasta ut ipeer från kunder eftersom dom hade en ganska taskig servicegrad och om man inte ville köpa exakt de tjänster dom ville sälja som var man som kund inte vatten värd.

Ja så kan det absolut vara, som jag ser det så kanske vi är en liten kund (till hur mycket resurser vi köper) men där jag nu jobbar (jag började 2019) så har man varit kund hos Ipeer/Cygate i över 10år.

Sedan kanske Cygate skiter fullständigt i hur länge man varit kund så länge man inte spenderar över x-antal 100.000kr/mån