Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace
Skrivet av Djayy:

Jag tror detta är ett problem som man inte bara har med open infra. Har hört liknande historier hos t.ex. IP-Only. Och oftast på landet finns det bara en operatör som är villig att bygga, så oftast har man ej några alternativ tyvär.

Mycket möjligt, men Open Infra har ett dåligt rykte, inte minns för de 350+ ARN ärenden de hade 2021.

Av gonace

Open infra har riktigt dåligt rykte dock, det verkar som att det är fine när allt fugnerar men när något händer kan det var nere i veckor, en jobbarkompis hade inte internet på 6 veckor förra hösten för att någon grävt av en fiber till orten där hon bor.

De skickade ut en tekniker efter 3 veckor som bara kom dit och konstaterade att fibern var av, sedan dock det ytterligare 3 veckor för att få problemet löst, under tiden var orten helt utan fast internet.

Googla på "Open infra ARN" så får du fram några exempel utöver det jag beskrev ovan, vet att Open Infra har haft rätt många ärenden hos ARN också.

De har rätt kass "rating" hos Trustpilot också.

Av gonace

Väntar på att Valve ska stänga ute Ryssland, slipper man toxic ryssar i voice chat 🤣

Av gonace

Humoristiskt att se "Battlefield 2042" i testet 🤣

Av gonace

Fantastiskt initiativ, min sambo är född och uppväxt i Luhansk och har ett flertal vänner samt släktingar kvar i Donbas regionen men även i Kiev, där några av hennes klasskamrater gett sig ut i striderna.

Att se Ryssland använda samma retorik som Nazi Tyskland vid annekteringen av Sudetenland och Tjeckoslovakien är bestörtande på så många nivåer.

Av gonace
Skrivet av Kaine_Uro:

Tyvärr kan man inte komma undan reklam på något sätt.

Adblocker fungerar visserligen hyffsat... men helt reklamfritt blir det ändock ej.

Vet inte vad du tittar på, men jag ser då ingen reklam i de streaming plattformar jag använder för att se serier jag är intresserad av.

Av gonace
Skrivet av Viktorph:

Amazon får min röst! En support i världsklass som alltid finns till hands. Bra priser, utomordentligt snabb frakt. Inga konstigheter!

Så länge man är villig att sälja sin själ till djävulen så!

Av gonace

Det som irriterar mig mest med linjär tv är all förbannad reklam, betalar gärna för att slippa sådant. När det kommer till nyheter kan man ju se sådant online utan reklam.

Av gonace

Underbart att få lite insyn, jag själv är Systemutvecklare och dricker inte heller kaffe, min upplevelse av yrket är att kaffedrickandet är 50/50!

Av gonace

Sätt din Raspberry Pi bakom ett DMZ och kör port forwarding på den port du vill man ska kunna nå till din Raspberry Pi. Du behöver alltså inte köra en "reverse proxy" om du inte absolut vill.

Av gonace

Jag måste vara helt ärlig, jag var för snål för att köpa spelet, så jag sålde mina oöppnade CS:GO-lådor (hade straxt över 1000st) så lyckades kamma hem stax över $400.

Och jag absolut älskar detta spel, jag har inte stött på några större problem, det värsta var att jag hamnade under ett hus och dog.

I ärlighetens namn så tycker jag att "klättrandet" är mer skrämmande än zombies, att ta sig upp på utsidan av de högsta husen i spelet är en ren mardröm för mig 🤣🤣

Av gonace

Med tanke på att fragbite mer eller mindre är dött så kanske det här är sista stöten? Jag registrerade mig där super tidigt (2002-11-01) och har användar id: 437 så för mig är siten helt klart nostalgisk.

Av gonace

Inet, finns inget annat alternativ enligt mig.

Av gonace

Jag kör själv Cloudlare DoT (DNS over TLS) och är supernöjd!

Av gonace
Skrivet av iXam:

Ibland räcker det inte med att IP-adresserna är rena. Vissa blocklistor spärrar hela /24 och då kan man få en hel del collateral damage om det "bara" är en IP-adress som spammat.

Om ett /24 block är spärrat är ju inte IP-adressen "ren"

Av gonace
Skrivet av dlq84:

IP-addresser associerade med "molnet" brukar vara ännu värre när det kommer till spamfilter.

Beror helt på vilken operatör du väljer, det finns "moln"-leverantörer som har IP-adresser liggandes som inte har använts av någon kund tidigare eller som inte kan bli tilldelad någon som "bara spinner upp" i deras moln.

Jag hyrde för några år sedan några virtuella maskiner av Bahnhof där jag fick tillgång till 2 IP-adresser som inte varit tilldelad någon annan på väldigt länge.

Men blacklistade IP-adresser hos de större leverantörerna som Azure, AWS och Google Cloud Platform är helt klart något som inte är ovanligt.

Av gonace

Känns bara som tomma hot.

Av gonace
Skrivet av naaw:

Ok, vet du om det påverkar funktionaliteten med att lägga till klienter i listan över på den sidan för att kunna styra vilka enheter som ska tillåtas vad? Har själv inte hunnit testa än.

Var lite orolig att avsaknaden av enheter i ”Clients (runtime)”-listan skulle påverka något annat. Men så kanske inte är fallet?

Jag har testat att skapa lite klient-konfigurationer och har inte stött på några problem även om de saknas i "Clients (runtime)" listan!

Av gonace

Jag hoppade över från pi-hole till AdGuard Home för några månader sedan, mest för att det är enklare att sätta upp DoT och DoH under AdGuard Home.

Och jag upplever samma problem, listan för "Clients (runtime)" verkar inte fungera speciellt bra och vad jag har lyckats komma fram till är du och jag inte är ensamma om att den listan inte fungerar eller inte fungerar speciellt bra.

Jag kör dock inte DHCP via AdGuard Home.

Jag har valt att ignorera den listan eftersom det inte stör mig så mycket att den inte fungerar.

Av gonace

Yes, en till streamingtjänst ;P