Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace
Skrivet av Nozomi:

Med tanke på att Obsidians egna "fallout" The Outer Worlds, var sjukt dåligt så är det svårt att ha höga förhoppningar för något projekt från dem.
Anledningen till att folk älskar NV än idag är pga han som inte längre jobbar kvar, vet ej namnet, men han är rätt kontroversiell sägs det.

Chris Avellone.

Det verkar du vara rätt så ensam med att tycka, det verkar över lag vara ett rätt så omtyckt spel. Jag personligen spelar hellre The Outer Worlds än Fallout 4 eller Fallout 76 som landar på betydligt lägre betyg på t.ex. metacritic.

Men med det sagt, smaken är som baken!

Av gonace

Vilket Fallout-spel som helst, så länge det är gjort av Obsidian Entertainment och inte blir "fuckat" av Bethesda som de blev när de gjorde New Vegas.

Av gonace

Jag skulle aldrig köpa något utan att ha lyssnat på just den kombinationen, jag kör jälv Marantz + Klipsch men bara för att jag gillar just denna kobmo betyder det inte att just du gör det.

Det finns många butiker som med glädje pressenterar en "visning" av den kombination/kombinationer du vill lyssna på. Jag lyssnade på lite olika lösningar/kombinationer under 6 månaders tid innan jag bestämde mig.

Av gonace

Glassigt

Av gonace

Har väntat på detta i ÅR!

Av gonace
Skrivet av lasseedsvik:

Jag har det lite kärvt ekonomiskt nu...

Nej, då är det är inte värt det!

Av gonace

Med tanke på hur folk framför dessa "fordon" borde ju regeln vara max 25W (aningen sarkastisk med en underton av seriositet)

Av gonace
Skrivet av Massy:

Skratta på, men man får vara rejält misinformerad om man tror att NASA har landat några återanvändbara boosters på 60-talet. Jämför kostnaden på att skicka upp en NASA raket och en SpaceX. Finns anledningar att NASA använder SpaceX raketer.

Vem sa något om 60-talet?

Av gonace
Skrivet av Massy:

Ja nog blir det inte alla rätt alla gånger. Men man får ändå säga att han åstadkommer mycket. Många skott åt diverse håll med många lyckade projekt.

Bara det här väger upp 10 000 misslyckade projekt:
https://www.youtube.com/watch?v=tU1b1H2EWU4
https://www.youtube.com/watch?v=sX1Y2JMK6g8&ab_channel=Spacef...

Man hade alltså nästan slut på pengar. Gamla Buzz och gänget tyckte inte privata aktörer hade med rymden att göra. Man hade kraschat ett helt gäng raketer och hade något enstaka försök kvar innan det skulle vara över. Det är galet, det är vågat och då får man räkna med att det inte går vissa gånger. Men hade han inte försökt hade vi stått och stampat där vi gjorde förr.

Du menar det NASA (tillsammans med McDonnell Douglas) lyckades med för decennier sedan är värt att hylla nu när Musk klarat av det genom SpaceX, tillåt mig att skratta lite.

Citat:

Twenty years before modern spaceflight companies like SpaceX and Blue Origin began designing rockets that launch and land vertically, the DC-X had already done it.

Trotts Musks misslyckanden (även om jag aldrig sagt att jag är emot att han försöker och misslyckas, då har man i alla fall försökt) och tidigare lögner så är jag possitiv till hans köp av Twitter, så jag kan både tycka för och emot honom!

Av gonace
Skrivet av Timmy Fox:

Ajdå... :/

Tveksamt till om Twitter kan bli så mycket sämre än vad det var innan köpet, blokerar själv Twitter hemma eftersom det bara är en plattform där folk beter sig extremt illa emot varandra på alla sidor av myntet.

Av gonace
Skrivet av anon341792:

Jag ska kolla om det funkar sen. Tack! Detta är ju dock i webbläsaren då antar jag att det inte blir att page är lika med osv..

Jag är osäker på vad PHP har för implementation för parsing av Query Strings, men med tanke på att det är en "key=value" konvention och du förmodligen använder någon inbyggd Query String praser så kommer det inte riktigt bli rätt som du strukturerar din URL.

Man kan ju alltid skriva en egen parser, men det känns skapligt onödigt.

Webbläsaren har inte så mycket med saken att göra, utan hur PHP tolkar Query Strings, jag antar att PHP implementation via

$_GET['key']

kräver att du följer mönstret "key=value" ("key1=value1&key2=value2").

Glöm inte att du måste köra sanitation på värdena du plockar ut så du inte råkar ut för sql injections.

Av gonace

Jag utvecklare inte i PHP, men käns konstigt att skriva en query string på det sättet du försöker, "?page=newsid=1" säger att parametern page är lika med "newsid=1".

Man brukar i regel skriva flera parametrar, t.ex. "?page=news&id=1" där får du två parametrar där "page=news" och "id=1"!

En Query String är en konvention mellan "key=value"

Läs mer här:
https://en.wikipedia.org/wiki/Query_string

Av gonace

Mer tur än skicklighet, gissade på minst 5 av frågorna 😂

Av gonace

Kul initiativ, en allmän fråga, har alla dessa källor API:er eller kryper du runt? alternativt läggs titlar in manuellt?

Av gonace
Skrivet av Takyon:

Spaceborne = rymdburen, spaceborn = rymdfödd. Den ena är alltså vettig och den andra inte.

Det där med sarkasm går inte alltid hem i textform

Av gonace
Skrivet av TheLostSwede:

Sorry, brainfart.

Jag lägger all skulld på HPE som försöker vara fancy och lägga till ett "e" på slutet av Spaceborn

Av gonace

En rättning, ni har skrivit "Spaceborn Computer-2" det är väll "Spaceborne Computer-2" om jag inte minns fel?

Update:
Referens: https://www.hpe.com/us/en/compute/hpc/supercomputing/spacebor...

Av gonace
Skrivet av PointMan:

Svårt att placera en 19" bred router i ett hem, speciellt med fläktljudet från UDM Pro.
Då hade jag hellre kollat på en Dream Machine.

Fantasin sätter inga gränser, jag bor i en 3:a på 77kvm och har en 19" NAS väggmonterad i städskrubben, jag har tur att det finns god ventilation dock

Av gonace

Vi köpte en Dream Machine Pro till jobbet förra året, så om budget inte är ett större problem så kan jag rekommendera dessa, vi är riktigt nöjda!

Av gonace

Känns som Apple i ett nötskal, man spenderar enroma mänger ingenjörskonst på insidan, sedan slänger man dit en gummiring på understidan med hjälp av limm, så satans slött.

Varför inte använda magneter eller något annat för att inte göra det destruktivt att ta sig in i skiten. Skapligt värdelöst.