Inlägg

Inlägg som Tranceguy har skrivit i forumet
Av Tranceguy

lol ja när jag stälde frågan för en nästan likvärdig dator så sas det 9000:- din dator är något bättre med vissa delar såsom nätagg, samt denna har ssd disk. så jag hade sagt runt 9000:- i allfall menar det är fortfarande en bra dator.

jag brukar räkna av 40% av nypriset. Det finns åxå skäl att köpa och sälja datorn lokalt för att få max utbud av den eventuella garantin.

Av Tranceguy
Skrivet av HerrFredd:

Som titeln säger så stänger datorn av sig helt plötsligt och man måste dra ur sladden för att den ska starta igen.
Detta händer bara när jag spelar, men det verkar inte som det händer i alla spel, tex Metro last light kunde jag spela genom hela spelet utan problem men
Civ 5 och bioshock Infinate så slocknar den efter 15min till 2-3h spelande. kollar man windows loggen så är det "kernel power event 41 task 63 crashes".
Har haft datorn i ca 3 veckor så det är inget damm, tror inte heller det handlar om nån överhettning iaf inte om man kollar på sensorerna som visar bra värden cpu 45-50 grader 100% load i 2h "intel burn test"
Grafikkorten går inte över 75 grader i 100% load. "futuremark" (Har även tagit ut ett av korten och felet uppstår med vilken jag än använder)
Har även testat minnena i memtest utan några problem.
Psu är det enda jag inte vet några värme värden på.

misstänker att det är Psu men efter som det inte alltid krånglar så vet jag inte.

jag vet inte vad jag ska göra nån som har några ide?

Cpu: Intel 4770k (oclockad) med en silver arrow kylare
Ram: 16gb Corsair Vengeance (2x8)
Gpu: Sapphire r9 290 tri-x oc 4gb x2
Moderkort: MSI z87-g45
Psu: corsair RM 1000 "gold"
HDD: 120gb Corsair force 3

Hejsan jag har svarat på flera inlägg och det visat sig vara nätagget som varit problemet. så testa med annat nätagg oavsett om nu corsair skall vara trogen ,men dom verkar verkligen ha problem med dessa nätagg.

Av Tranceguy
Skrivet av Sighs:

Ser riktigt bra ut Tranceguy! och i ett litet och bra format. Ska definitivt spara din lista och de tips du gav! Tack för hjälpen

Har dock två frågor angående ditt bidrag:

Hur mycket kan hårdvaran tänkas leva om i en 304a? Du skrev dock att tempen inte bör bli så farlig trots det lilla utrymmet och då behöver fläktar och dylikt inte jobba så hårt vilket bör hålla nere ljudnivån.

Min andra fråga är angående vattenkylning. Har hört blandade åsikter om detta, tyvärr en del dåliga såsom läckage och högljudda pumpar/fläktar. Är det mest bara skrönor/överdrifter?

Angående Thli72s svar så tro jag tyvärr att jag måste låta monteringsjobbet gå till någon annan då min lott i livet inte innefattar händighet av något slag. sorgligt men sant. Ska dock kolla igenom min vänskapskrets för jag har för mig att några av dem är riktiga datorentusiaster.

allt är relevant om hur mycket men jag kör en sådan rigg nu dock h77 bordet med en lite överklockad 3570k och nästan likvärdiga grejor vist lever det om när man pressar systemet men man kan åxå använda sig av 90mm fläktarna som sitter ifronten dom har jag ej monterat in. men det låter helt ok önskar man kunde spela in ljudet och få ett bra klipp att lägga upp när jag nu kört med den hela natten hemma. jag har dock dålig hörsel så jag stör mig inte alls. Lan cool chassit lever om mer kan jag lugnt säga.

Angående läckage vist har du otur ja men jag har kört länge nu med corsairs kylare och en så länge har detta inte hänt ännu. som sagt det är guds vilja som avgör (nej jag är inte kristen men det är som med allt, vill det sig gå åt helvete då gör det det då spelar det inte någon roll)

Sarg Det har inte med överklockning att göra att man kör med Vatten utan att dessa oftast lever om mindre en stock fläkten när nu processorsockeln ligger nära pcie- platsen så finns det som inga andra alternativ du riskerar altså att dölja pci-e platsen om du har förstor kylare.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1464149 denna kan ju vara ett alternativ åxå men fanns inte inne på inet när jag gjorde kund vagnen. men vet inte hur bra denna kyler och hur tyst den är.

Av Tranceguy
Skrivet av Fidel Castro:

Man skall alltid först kontrollera om det går på garanti (återförsäljaren)
Sen om det iinte går på garanti kan man testa böja tillbaks pins

vet inte om du läst!! Men är pinsen redan böjda så är garantiärendet borta garantin gäller inte därav så kanske bättre att testa om man lyckas böja till dom skälv, sen försöker man rma om datorn inte startar

Av Tranceguy
Skrivet av MrOrsh:

Men jag ville ju inte ha den utanpå? Den kommer aldrig behöv plockas med någonstans. Så liten dator som möjligt med en dvd-läsare på insidan för att inte skapa mer sladdar och externa enheter.

ok ja du gör som du vill men jag har aldrig installerat in en dvdläsare sen kanske 3 år tillbaks det finns usb minnen om man skall ha data plockat från/till datorn så dvdn är död för mig och jag vet många andra åxå.

Av Tranceguy
Skrivet av MrOrsh:

Den kommer användas relativt ofta för att bränna ut DVD:er så det är lika bra att den är monterad direkt i datorn = mindre prylar utanför, och mindre sladdar

den du väljer mini slimläsare är exakt samma som killen länkade. dock så är den utanpå. Du kan dessutom plocka med den.

Av Tranceguy
Skrivet av MrOrsh:

Har fått i uppdrag att plocka ihop en "så liten dator som möjligt som fortfarande funkar bra till videoredigering".

Pristaket är ungefär 5k och det som behövs är själva datorn (skärm, mus/tangentbord, högtalare etc. finns redan).

Bortsett från moderkort/processor/psu är även kraven att följande ska få plats:
- 2st hårddiskar, en SSD för systemet och en vanlig 3.5" för lagring (lagringsdisken är redan inköpt).
- 1 DVD/CD-läsare (tyvärr).

Har efter lite letande hittat chassit LIAN LI MINITOWER PC-Q02B som känns helt rätt på de flesta punkter. Tänker mig att man kan fästa SSD:n med dubbelhäftande tejp på baksidan av fronten av chassit, samt 3.5"-disken i botten. Men mina farhågor är väl främst att chassit inte har några fläktar (utblås/inblås) bortsett från det medföljande nätaggregatet. Enl. de få recensioner jag hittar av chassit skall temperaturerna hålla sig på hyfsade nivåer ändå, men är lite osäker.

Min andra fundering är ang. processorn. Datorn skall i princip uteslutande användas för (hobby-)videoredigering samt vanliga surf/bankärenden etc. så det behöver inte vara något prestandamonster. Jag tänker mig att grafikkort förmodligen inte behövs då jag gissar att en relativt snabb processor kan ta hand om dessa uppgifter utan problem. Har fastnat lite för INTEL CORE I5 3570K 3.4GHZ, men är osäker om det möjligen är lite overkill för arbetet i fråga.

Var några år sedan jag byggde en dator så känner att jag gärna tar emot lite tips på hårdvara och chassi om det finns någon

Tack på förhand!

Edit: Suttit lite mer och skapat en liten lista på delar, vad tros?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6703009/2014-04-25http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6703009-00.png

denna hjälpte jag en annan kille att bygga. problemet ligger i din strama budjet den går inte att hållas med dom krav du har.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6723819/2014-05-04

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6723819-00.png

om man nu utgår från det du sa från början så vist din kundvagn duger mer en väl men denna är bättre. När du sen inte vill klocka så är säkert den processor du valt mer duglig en den jag valde men jag rekomenderar att du sparar ihop det du verkligen vill ha innan du väljer att köpa dom delar som behövs.

Av Tranceguy
Skrivet av Niclas_h:

Har kollat alla diskar och dom fungerar som dom ska.

hmmmmmm ja då får du dra hem memtest för dos http://www.memtest86.com/download.htm och köra får du inga fel där då kan vi tyvär inte hjälpa dig mera då får du lämna in den för felsökning hos en reklamerad datorfirma eller något

Av Tranceguy
Skrivet av Niclas_h:

Gick fort att installera om.
Hårddisken funkar har kollat hälsan på disken med crystaldiskinfo och den visar 100% bra.

ja då är det väl att kolla temperaturer på datorn altså processor osv kan va så illa att cpu fläkten lossnat

Av Tranceguy
Skrivet av Niclas_h:

Det är det nog inte.

tar det 30-60minuter för att datorn skall starta så är det helt klart hårdisken som är trasig eller något sådan. va dina temperaturer på datorn känns som dom kan vara höga åxå så din processor trottlar och inte ger mer en max 100mhz , menar det är inte påtal om att det ska ta ens 30 sekunder att starta upp datorn. Menar hur lång tid tog det att instalera om windows .detta skall nå några minuter men hur långt tid tog det för dig?

ja skumma fel när man inte alls vet eller har datorn framför sig

Av Tranceguy
Skrivet av kusk0r:

Böjda pinnar betraktas av företagen som handhavandefel. Var hos webbhallen med ett modekort där ljudchippet hade plötsligt slutat fungera, de tog en titt och så att det fanns ett par böjda pinnar, det räckte för att de inte ens tog upp det. Trots att allting hade fungerat bra i månader så tar inte (enligt webbhallen) återförsäljaren(ASUS i mitt fall) ärendet om det finns böjda pinnar, så det var inte ens lönt att försöka. Det räcker egentligen att man sätter in cpun ett par gånger för att någon pin ska böjas så att det syns. Då kan företaget slippa garanti.

kan säga som så jag kollar altid mina grejor Specielt när jag vet att dom är benhåda när det gäller reklamation av moderkort med böjda pinns . Har dock varit med om att jag fått ett moderkort direkt från leverantören som varit med just böjda pinns. jag reklamerade detta och fick tillbaks pengarna utan problem.

Lika så nu före jul så beställde jag för att jag skulle köra en 2011 rigg hela 2 moderkort ena startade inte upp utan bios updatering och ni som nu vet så är 2011 inte direkt den billigaste riggen att bara köpa en billig processoer för att upgradera bios. ja det som hände va att jag valde att skicka tillbaks moderkortet. (Men innan jag gjorde detta tog jag bilder av både socket och moderkort för att fastställa att jag inte gjort någon åverkan) köpte då nästa moderkort som startade upp min processor men den bettede sig felaktigt på annat sätt, Jag reklamerade detta åxå och gjorde samma sak där. så jag står fast vid att man måste altid gå igenom sina leveranser direkt, för att fastställa att allt är i sin ordning.

Felet som du anger TS: redan vid första instalationen av moderkortet hade jag reagerat (Men då utgår vi från att jag byggt flera 100 datorer..Och startade redan i början av 2000talet med detta roliga nöje) Menar startar datorn om så är det något som inte alls står rätt till.

ja lycka till i allfall!!

Av Tranceguy

Håller med thli72 angående valet av moderkort , dessutom rekomenderar jag dig inte en kylare från scythe på itx moderkort då det nu är risk att kylaren är för stor och täcker grafikkorts platsen.

jag hade rekomenderat den riggen du länkade förutsatt du väljer ett FD node 304, samt en vattenkylning från corsair H(series ej h100 utan den med endast 120mm radiator). minne bör du köra på minst 8gb. och 2*4gb aldrig singelstickor. Nått jag inte heller anser dig behöva är just en I7a menar du sparar in 800kr genom att bara köra på i5 detta kan du lägga på en vettig kylare till det chasit.

rekomenderar inte heller ditt lan cool chassi det va jobbigt o litet att bygga i node 304an är dock ännu mindre men däremot mer öppen du behöver inte heller använda och instalera alla 3 hårdiskburar som medföljer utan endast 1 om du kör en ssd och en vanlig sata hårdisk.

mitt bidrag kommer här:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6722802/2014-05-04

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6722802-00.png

Jag valde ett nätagg ifrån corsair dock deras budjet serie men valde detta för att det är delvist modulärt du behöver inte hela klumpen med kablar som oftast följer med ett normalt nätagg. denna setup är testad och så pass liten att du får in lådan i ett expedit bokhylla och den fortfarande håller bra kylning. Jag valde mer minne ,men sämdre processor eftersom du inte behöver Hypertratingen vid normalt spelande, Vilket jag förstår att det kommer att bli. lägger man på ytterligare 1000kr får man dessutom ett bättre grafikkort (Gtx 770) så frågan är då va man vill ha,

Av Tranceguy

Lol du vill ha mycke tryck för 500kr enligt va jag tolkar det. Kan säga som så det blir svårt om du inte hittar något som är beggat. försök få tag på ett billigt Z5500 system dock brukar dom gå för allt mellan 500-1500kr

http://www.blocket.se/vasterbotten?q=z5500&cg=0&w=3&st=s&ca=2...

många gillar dock inte sateliterna på dessa men använd dig då av ett par normala satelithögtalare med typ 5tum eller mer på.

Önskade faktist att jag fick en bra dunka sterio för 500kr när jag va 18år och tyckte det va mäktigt. Men ack va fel jag hade, Jag köpte ett fett slutsteg för 2500kr hade en mixer för 500kr , spelade på ett par unique 6000 från JWS som kostade 4000kr. som jag dock spelade sönder med hjälp av detta slutsteg typ 3 gånger så det va dyra tider när man skälv va basnarkoman. då va det bara att spara ihop till sin dyra sterio.

Har i dagsläget testat de mesta och jag har fortfarande kvar mitt z5500 då jag nu tycker det är bortslängda pengar att sälja det då man nu inte får något för det.

Av Tranceguy

EN tråd som garanterat är besvarad sen lååångt innan!!!

Skrivet av alexander.hall:

Byggde en ny maskin förra veckan. Tvekade mellan ett Hydro H100i och en Notua NH-U12S. Det blev luftkylning till slut då jag tidigare haft dålig erfarenhet av billiga vattenkylare (låter som kaffekokare)

Kör noctuan med båda fläktarna i push/pull, ligger på 500-600 (atomagiskt styrt av mb) varv vi normal belastning (ej spel). CPUn pendlar mellan 30-40C beroendes lite på vad jag gör, kör jag prime95 så ligger tempen på 57-65C efter ca 10min. Har även 2st 140mm chassifläktar som också snurrar rätt så långsamt vid lättare arbete, värt att nämna är att datorn är i princip ljudlös vid vanligt arbete.

Nu till frågan, Hur mycket tror ni att det går att klocka med nuvarande setup (konfig står i signaturen) och vad är "safe" temp på en 4770K ?

Tänkte börja lira lite BF4 och kanske tom clancys nya The Division när det kommer. Finns där några frames att tjäna på en överklock eller räcker det med att
köra det jag har i stock? Spelar i 2560X1440

Hejsan!!! innan du skapade denna tråd sökte du något innan eller? Denna tråd är (jag vet redan besvarad)

jag skall dock updatera dig...

ja du kan klocka rätt högt på luft beroende på va det är vist kan man klocka en i7 4770k tilll 5ghz dock inte som 24/7 klocka men man brukar i allfall ligga runt 4,6-4,7 med en sådan processor.

i allfall nästa gång sök på google eller här i forumet innan du skapar en ny tråd

Av Tranceguy
Skrivet av dmiden:

Hej Sweclockers!

Har nyligen installerat min första custom-loop vattenkylning i min dator!
Innan hade jag en Corsair H110 som kylde ner CPU:n.

Specs:
i5 4670k @ 3.4ghz (turbo 3.8ghz) stock clock/speed
gtx 780 @ stock clock
- Vattenkylning -
CPU-Block: EK-Supremacy Plexi-Nickel
GPU-Block: EK-FC780 GTX Ti - Acetal+Nickel
Radiatorer: 1x XSPC EX360 (120x3) och 1x XSPC EX240 (120x2)
Fläktar: 5x Corsair SP120 High Performance (som blåser på radiatorerna, EX360 för in luft i fronten, EX240 för ut luft i toppen)
Pump: Laing DDC 12V DDC-1T
Slang: Masterkleer 10/13 UV White
Kylmedium: Destillerat vatten
Loop-order: Pump > Res > Radiator(240) > CPU-Block > GPU-Block > Radiator(360) > Pump

Nu undrar jag om mitt resultat (vattenkylningens prestanda) är OK eller om någonting står fel till.

I idle ligger CPU:n på runt 22-28 C och hoppar upp till 30-40 C då och då.
I OCCT Linpack AVX går CPU:n upp till 68(Core1) - 65(Core4) efter 1 timmas körning.
GPU:n går upp från 22 C till 30 C enbart av att linpack körs.

Jag bifogar bilder från de olika programmen!

http://s27.postimg.org/5xmzmqz8f/coretemp.png

http://s27.postimg.org/n9nc86spr/gpu.png

http://s27.postimg.org/3uckf2zfj/occt_avx.png

Är detta bra? Jag har för mig att när jag körde min Corsair H110 så låg CPU idle på 18 C och i load på runt 40 (C).
Har svårt att tro att Corsair H110 skulle vara bättre än en custom-loop?

Övrig info:
Ingen luft tycks vara kvar i systemet
GPU kylning fungerar utmärkt, 30 C när jag kör i FurMark.

kör du vattenkylning och dessa temperaturer endast är bra i idle i load ligger jag med en H100 i samma

Av Tranceguy
Skrivet av SweCarl:

Jo jag kör två st 780ti reference modellen, såg här om dagen att EVGA säljer sin ACX kylare "löst" via sin hemsida.

http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=100-FS-2790-B9&fa...

Det står att den är för Titan, men 780ti och titan ser väl precis likadan ut ? Så det borde gå precis lika bra att skruva på den på ett (eller i mitt fall två) st 780ti kort ?

Om inte någon som har något annat förslag på en "aftermarket cooler" som passar på 780ti kort ? Skulle vara bra om kylaren inte är jätte stor för jag kör som sagt sli.

tack det där är nått jag funderat till mitt r9 290x det borde gå helt klart fungera

Av Tranceguy

det är bra moderkort så klart det funkar!!!

dock ett väldigt fult färgtema du valt. men du kanske inte bryr dig så då spelar det ingen roll jag har skälv röda minnenpå mitt bord

Av Tranceguy
Skrivet av Friterad:

Du kan inte gå på priset, utan på hur bra den är. Denna cpu TS frågade om kostar 1400kr ny,
alltså är det antagligen en begagnad cpu han tänker köpa. Och som sagt kan man inte bara titta på pris,
en Ivy Bridge i5 med upp till 3,3GHz via Turbo är en ganska stark cpu, och beroende på vad man gör
kan den hålla många år.

Skämtade bara lite :). Det var lite roligt sättet du skrev på, fick det att verka som ett hot nästan,
dock ett väldigt konstigt hot

Jag tog det som skämt så det är lugnt

Av Tranceguy
Skrivet av guldish:

Hej allesammans! Är hemma nu och har tagit kort i datorn. Det som jag gjort är att jag har kopplat en 6+2 pins och en 6 pins i grafiken. och i mobo har jag kopplat en 4+4. Absolut säkert. Det jag gjorde fel när jag byggde den, var att jag drog PCI express sladdarna till mobo, som egentligen skulle sitta i grafiken, och tvärtom. Men efter 1 startförsök såg jag att jag hade gjort fel. Så då bytte jag, och nu funkar datorn, men inte skärmen. Här kommer några kort: https://www.dropbox.com/sc/s9qxa5vpzo3yhyy/9bhU7KOD1S Den blå är ju såklart cpun, till mobo. Och den röda är pci express till grafiken.

Måste man ha alla distanser som ska vara där ? för jag har sett att 1 hål i mobo inte har det. Tack för att ni hjälper mig!

Säg gärna till om ni vill ha bilder på något speciellt så fixar jag de!

lol !! har du en distans på felställe så riskerar detta att du kortsluter moderkortet. Men har du dock bara missat en då ska det inte va några problem

Av Tranceguy
Skrivet av Friterad:

Var det ett hot? Hahaha!

beror på jag har en celleron g550 på ett itx moderkort i ett litet itx chassi som garanterat skulle bli bättre om jag hade en i5a i den , dock vill jag inte spendera allt för myclet då det bara är en burk jag råkar ha liggandes. har lite för mycket datorer i nuläget.

hehe men men nä det va inte ett hot bara en liten pik att köp för det priset menar jag vet inte va han sitter på idagsläget heller. det är ju 3je generationen och perfekt kanske att ha i en liten htpc burk