Inlägg

Inlägg som Tranceguy har skrivit i forumet
Av Tranceguy

om vi då säger så här har du nått annat att testa exempelvis att grafikkortet , hårdisken fungerar.

jag tror att antingen har du bränt minnessocklar, vid ditt misstag. Eller så har du monterat processorn fel så du kan ha böjda pinns i processorn sockeln, ja det är skit svårt att bara gissa sig till felen. ditt moderkort kan vara trasigt, ja det är som sagt att testa och färdigställa att del för del är hela det sista man kan gå på är om det nu bara är moderkort o processor kvar då står det mellan processorn eller moderkortet och störst chans är att moderkortet är trasigt

Av Tranceguy
Skrivet av M.clementson:

Jag har plockat du det mesta, grafikkort, bytt ram minnen, tagit bort hårddiskar etc.. Men än har jag ingen tur. Jag får fortsätta försöka.
Tack för din tid och hjälp.

nu förstår jag inte alls !! du har skapat 4 trådat varav 2 är om att du inte får datorn att starta upp!!! ,en tråd så va problemet löst du hade 4 minnes stickor varav en inte va inkopplad riktigt. så du skrev att det va löst!!! så nu är min fråga till dig har du köpt nya minnen efter det eller vad är problemet. Kan ju va så illa att när du gjorde din lilla tabbe tidigare att du som jag nu skrev i tråden brände en av soclklarna så kan ju rekomendera dig att testa i dom svarta soklarna istället för dom röda.

Av Tranceguy
Skrivet av M.clementson:

Lamporna lyser inte. Manualen säger att om minnena inte är kompitabla så lyser led lamporna vid "memok!" knappen, den ska man trycka föra att göra en memory tuning om det lyser. datorn verkar inte sätta igång den process som beskrivs i manualen då jag trycker. Displayen visar endast 00. vilket enligt manualen betyder = Not used

är minnerna inte kompatibel så piper oftast datorn har du ingen beeper inkopplad är dom där ledsen till för att indikera va är problemet, så jag hade kollat annat plocka ur grafikkortet o kör bara på det interna kortet se hur den beter sig då!!. det kan princip vara vad som helst asus är bra grejor så jag kan inte tänka mig att problemet är att dessa minnen inte stöds , ser dessutom inte att dessa minnen skulle ha några andra spec en normala minnen. men vist har du råd testa med andra minnen eller med bara ett minne istöten.

desutom har du inte heller nämnt va du har i datorn mer en minne o moderkort, fattar inte va du snackar om när du snackar verson ,kollar jag minnerna så ser dom ut som vilket annat minne som helst o 1600mhz minnen skall den datorn inte ha något problem med, det är oftast 2133 och högre minnen dom brukar krångla med.

det är dessa du har:

CORSAIR CMD16GX3M2A1600C9 (Ver8.21)(XMP) 16GB ( 2x 8GB ) DS - - 9-9-9-24 1.5

Av Tranceguy
Skrivet av jensen.:

Får man fråga vad du gjorde för att lösa det?

va ett eller fler minnen som inte satt som det skulle . DOck hade du tur trådskapare. du hade kunnat bränna upp ett eller fler minnen med sockel. det handlar bara om tur. skälv har jag byggt flera stycken datorer men har pga otur råkat göra ditt fel och kostanterat att bränd elektronik är inte direkt nått man vill hålla på med hehe

Av Tranceguy
Skrivet av M.clementson:

Hej Sweclockers. Jag har precis blivit färdig med mitt första databygge. Men jag får ingen bild ifrån datorn när jag sätter igång den. Så jag har felsökt en del och kollat igenom forumet, jag misstänker mina ram minnen mycket då de innan var anledningen till att datorn först inte ville starta.

När jag fick frågan om mina ram minnen passar till moderkortet så blev jag lite osäker, jag hade blivit rekommenderad dessa minnena här på sweclockers så jag kände mig ganska säker då jag beställde dem.

Mitt minne finns med i manualen på moderkortet. Det är en liten skillnad dock. och det är att i manualen står det version 8.21. och på mitt minne står det 4.23.

Min fråga är om en sådan sak som version kan ha någon som helst betydelse?

mina minnen är

http://www.inet.se/produkt/5322254/corsair-16gb-2x8g-cl9-1600...

Moderkort

http://www.inet.se/produkt/1902502/asus-maximus-vi-hero-atx-m...

All hjälp uppskattas

/Martin

vist kan minnerna vara ditt problem men minnerna skall passa till det där moderkortet.

om vi nu kollar så ser jag att du har ett asus hero kort vilket åxå har en led display som anger status. dessutom har du vid minnerna 4 lysdioders som anger fel. va det menas med står åxå i manualen men den biten skall inte lysa då datorn är i fullt UA (står så på displayen då den är uppbotad) lyser dessa då är det något som är fel led 2 nerifrån är oftast minnet , 2 uppefrån är cpuled den längst upp är moderkort dock står allt i manualen så kolla va det står på display respektive dessa lysdioders

Av Tranceguy
Skrivet av Mac83:

Högre än 2200rpm?
Denna typ av pump sitter det i många av dessa slutna vattenkylningar http://www.coolingstuff.se/p/965/alphacool-dc-lt

Det kan vara så att du råkat ut för det kända problemet på haswell med att kylpastan mellan ihs och kärna torkar och ger dålig kontakt, detta problem beror inte på kylpastan dom använt utan att när dom monterat ihop det så kommer inte ihs nära nog kärnan utan det blir ett mellanrum som inte pastan klarar av när den torkar, och det mellanrummet kommer av den svarta silikon dom lagt för att hålla fast ihs mot kretskortet.
Du kan söka på youtube eller google efter 4770k delid så ser du hur det ser ut.

Jag köpte min 4770k förra sommaren så den är inte ett år ännu men jag har märkt de senaste månaderna att den har blivit varmare och varmare och även att mina idle temps har stigit.
Jag gjorde delid på min i helgen som gick och på 4,2Ghz gick jag från 73 grader i prime95 till 51 grader, 4,7Ghz från 100 grader till 72 grader och jag har bara en H60 som cpukylare.

Det du säger här stämmer det är samma för mig jag kör 4,6ghz och låg när jag fick min processor på 80grader som mest i IBT. Nu ca 6 månader efter så ligger jag på 100grader i max ibt har kollat fläktarna på min kylare och det är inget damm som är något att klaga på, men har skälv i allfall haft teorin att jag tror limme släpper när man nu använder sig av processorn och den blir altså då varmare och varmare med tiden,

ja skit grejor dagens cpuer minns när jag körde 1,6volt genom en q6600@3,6ghz för att få den stabil temperaturerna låg aldrig över 60grader då. ok att många ansåg att det va hög vcore men den processorn lever ännu

Av Tranceguy

ja Tanken är väl ca 9000:- då jag nu tänkt leverera dem med en samsung T220 skärm någon som har något att säga till om?

Av Tranceguy

Försäljning en av min dator!!

Hejsan har en fråga angående:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6685607/2014-04-18

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6685607-00.png

va tycker ni jag skall ta för denna?

delarna är allt mellan 3 och 6 månader gammla , säljer för jag har en ännu värre dator en denna men har altid gillat att byta upp mig.

kan åxå tillägga det att nätagget är ett TX 750m men eftersom dom inte hade dom i lager så tog jag det som va likvärdigt lika så med kylningen det är H100 ej (i), minnerna är åxå andra det är dom som inte heter pro, men annars är den identiskt

Av Tranceguy
Skrivet av Dusken912:

men nu var ju pwr kabeln rätt kopplad ifrån början, grejen är ju att ts av/på knapp gått sönder och att han pga det kopplade in reset knappen för o använda den som startknapp istället. Och jag har oftare haft trasigt nätagg än trasig knapp så var inte så dumt antagande att det kunde vara nätaggregatet

det är väl det första man tänker (att nätagget är trasigt) på när man märker det som så här. Jag har varit med att nätsladden varit trasig åxå. men då funkade inte datorn heller från start. så vist felsöka är altid lika kul. Senaste burken jag byggde nu för någon vecka sedan kopplade jag vist fel på resset knappen och start knappen men då tryckte jag på ressetknappen för att se om jag nu varit så klantig (vilket jag va). Har aldig haft panik när en dator inte startat ,dock är gångerna få jag vet direkt vars jag ska felsöka när saker o ting inte funkar vid ett datorbygge

Av Tranceguy
Skrivet av stendöd:

Jag kopplade reset knappen som start, tack för tipsen

hmmm panik datorn är död- slutresultat du är klanten som kopplar kablar fel. menar hur startade du datorn i rum A medskruvmejssel eller?

det första man kollar är faktist är powerpinn kontakterna inkopplade rätt samt all annan utrustning
det andra man kollar är ifall nätagget är trasigt.

Av Tranceguy
Skrivet av Mackansson:

Bor inte alla i Göteborg?

lol nu ska vi inte vara sådan^^ bor skälv i skälvaste norrland så alla sweclockare är inte 08or o göteborgare

Av Tranceguy
Skrivet av Mar8us:

Ja men som sagt bytt moderkort, processor, grafikkort och minne... Jag har inga problem i bios osv allt ser väl rätt normalt ut. Men när jag startar Windows så när de där prickarna kommer och blir windowsloggan så kommer bluescreen, jag kan ta mig förbi genom att vilja reparera Windows men inget där hjälper jag bytte från en gammal intel processor.
Har 2 hdds ingen Sata... Vet inte vad jag mer kan ge för info.
Antar att jag inte hade achi innan jag bytte

får du blåskärm vid byte av moderkort så är det ju klart som fan du måste instalera om windows

Av Tranceguy
Skrivet av Deertier:

Oops. Inte meningen att länka med skärm. Ändrat nu.
Det här handlar egentligen ingenting om vad jag vill ha, min budget ligger på ca 13000.

Poängen med länkarna var bara att höra med proffsen här och se hur mycket jag hade tjänat på att bygga exakt likadana datorer som jag länkade (dom är ju redan ihopsatta). Hur mycket pengar tjänar man på att bygga en dator själv? Om det är bara en liten summa så skippar jag nog att bygga ihop en dator själv.

Tackar för svar!

Halvt offtopic: Är ute efter en dator som kan köra DotA2/Bf4 och streama 1080p med 60fps utan lag (ultra graphics).

här är ett datorpaket dock högre en det du bad om men i jämnförelse med dator 2 som du åxå länkade.

oftast är dom paketen med redan bundlade med diverse moderkort ,låda , osv.

när jag valde mitt paket så valde jag en del av delarna med lite bättre moderkort , en bättre kylare en stock ,samt lite större hårdisk, som en kille sa här så kostar det 799:- extra att få den hopbbyggd men ragga upp en kompis (som kan bygga den åt dig) och bju han på en fest när datorn är hopbyggd så spar du dom pengarna. du kan helt klart på samma paket som jag angav komma ner på 12000:- utan som helst problem med något mindre ssd mindre hårdisk , du kanske har någon gammal som du vill använda dig av.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6601412/2014-03-22

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6601412-00.png

Nästa steg är din budjet:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6681253/2014-04-16

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6681253-00.png

Av Tranceguy
Skrivet av Deertier:

Är det meningen att jämföra med Dator 1, 2 eller 3? Har checkat in och ser rätt bra ut, dock som jag förstår det har dem slut i lager på de flesta datordelar.

det är 3 helt skilda system , menar va behöver du? va är din budjet? ska skärmen ingå?

på en av datorerna ingår skärm ja,.... det ena du länkade kördes i sli det andra med ett grafikkort som va typ mindre bra en dom 2 sista så frågan är va vill du ha?

Av Tranceguy
Skrivet av Nowa:

Inga förslag? Kan det vara ram/hdd. Köpa nytt?

Skit drygt att ha 2 nätter lan och ingen dator framför sig.

du har fått en massa tips läs o ta del av dom.

ja det kan vara ram/hd bara o testa dig fram

Av Tranceguy
Skrivet av IceHaack:

Jo det är ett väldigt fint chassie tycker jag Eftersöker ny sidoplåt bara, alternativt någon som kan göra en snyggare fönsterinstallation än vad jag lyckats med

Fläktarna som sitter i top är corsair AF120 Quiet Ed Blå, dom som följde med använder jag inte överhuvudtaget för jag tyckte dom flyttade lite väl dåligt med luft, dock var dom tystare än väntat

ser bra ut förutom ditt klent tilltagna nätagg , ett 550-750watt skulle vara det som krävs för framtida bruk

Av Tranceguy
Skrivet av Nowa:

Jag har tagit bort aero själv eftersom andra skärmen blir svart 9/10 ggr i battlefield 4.
Vet att jag har 7.4 i rating men när jag tittade står det 6.9. Jag får damp.

förlåt kunde inte låta blir men ser dig som denna person

https://www.youtube.com/watch?v=ri1OJQOGhXI

haha.

OT: kan säga som så med dina föklaringar så har jag fortfarande svårt att hjälpa dig. För mig låter det som trasig hårdisk, som inte är helt trasig men ändå trasig att den har blivit korrupt. Och eftersom den då jobbar sakta så vist det kan vara ditt problem. jag hade blåst om datorn instalerat den på nytt men det känns som ganska dryg procedur.

förstår dig helt klart du vill bara att det skall funka. dra hem realtem o kolla temperaturer kan vara kylaren som lossnat och datorn överhettas. ja kan vara vad som helst i nuläget,

dra hem memtest o kör kan vara ett minne som är trasigt eller korrupt

Av Tranceguy
Skrivet av Krisilicous:

Du får nog skriva mera en bara "Panelen" för du säger som inte så mycket konkret.

menar du eller påstår du att panelen är bättre på en korea skärm eller? då får du länka information om detta innan du avger ditt påstående!!

Av Tranceguy
Skrivet av Krisilicous:

Måste vara lite icke-konventionell (men på sweclockers är det väl snarare att vara tjatig) och rekommendera en koreaskärm.

Anledningar:
-Personligen tycker jag TN presterar dåligt på 27" då de sämre betraktningsvinklarna, enligt mig, syns i t.ex hörnen även om du sittar rakt framför skärmen
-Du kan med 99% säkerhet köra den i minst 90 Hz
-Kostar ca 2300 inklusive frakt
-OM den har backlightbleeding så kan du lätt åtgärda det

-Många klagar på dess byggkvalitét, att den skakar om du sitter och slår till den eller om du skakar skrivbordet. Personligen är detta inget problem för mig då medans jag sitter vid skärmen varken sitter och slår på min skärm eller skakar skrivbordet.

Om du inte vill köra koreaskärm så skulle jag säga en vanlig IPS skärm, just pga betraktningsvinklarna som känns av på den stora skärmytan

varför köra en korea skärm för 2300kr när du nu får en bra 144hertz skärm för 2300:- inkl frakten. vill man sen vara steget värre så köper man en dyrare skärm.

jag bytte från en samsung samsung p2770 1ms till en Asus vg278he 2ms, båda kostade samma pris när dom va nya och jag är helt klart nöjd över samsungen men skildnaden för att få 144 herts va den som avgjorde.

Skulle aldrig falla mig in att köpa en skärm för spel från korea

Av Tranceguy

Jag skulle inte köpa ny skärm men blev så i allfall samtidigt som bror tänkte köpa en. Jag kollade på ASUS http://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/monitor-27-tum-och...

jag känner att den va helt ok klar bild och och när man sen körde 144hertz så blev bilden mer levande.

men vi har alla delade meningar om man sen kollar vissa anser att den blöder ,men enligt en kille på net o net så blöder alla stora skärmar mer eller mindre. jag skälv upplever det inte så på min i allfall.