Inlägg

Inlägg som BM-Mods har skrivit i forumet
Av BM-Mods
Skrivet av MrTall:

Jag har beställt nytt moderkort och ska se om det löser problemet. Ifall det inte löser sig med nytt moderkort så blir det att reklamera min 5600X, köptes i April förra året. Har en gammal 1300X som ligger och dammar, blir att rocka den under möjlig reklamationstid i så fall, haha.

Tänk på att B550/X570 inte stödjer 1-2Gen ryzen utan det är 3000-serien och uppåt som gäller på dom. Kan nog vara så att på B450/X470 att dom inte heller stödjer 1000/2000-serien med senaste bios för 5000-serien, så att du inte går nit på den.

Av BM-Mods

Köpte tydligen min första SSD 2011-11-09 var tydligen en OCZ Agility 3 60GB, har inte haft mitt OS installerat på en HDD sedan dess och idag är det nvme på alla burkar för OS diskar och eventuellt slö SSD för lagring

Av BM-Mods
Skrivet av MrTall:

Hej kära clockers!

Jag har lite av ett problem som följt mig ett tag med min dator, något som jag nu tillslut valt att gå till botten med!
Jag har problem med instabilt system, vad jag en gör... Det är värre i omgångar och helt ok ibland. Allt har verkat bottna i kassa ram-minnen, men jag vet inte längre om det stämmer.

Jag uppgraderade min dator förra året med en ny AMD 5600X, Kingston Fury 3600MT/s Cl16 2x16Gb kit, WD Green 2TB NVME SSD och en ny CPU-kylare. Detta är parat med ett Asus X470F - Gaming som jag hade sen tidigare. Detta system har aldrig varit 100% stabilt sen jag uppgraderade, framförallt när XMP varit aktiverat, så jag har dragit slutsatsen att ram-minnena var kassa. Nu har det dock blivit värre och nu startar inte datorn alls, DRAM-lampan på moderkortet lyser och inget mer händer. Testat att nolla BIOS men till ingen nytta. Flyttat runt på stickorna men det hjälper inte heller, inte heller med mina gamla ram-minnen. Datorn bootar dock när jag kör med endast en sticka i A2, ibland med två stickor i men inte alls med bara en sticka i B2. Jag har testat att re-seat'a CPU:n men det verkade göra nada.

Är jag fucked och har dåligt CPU eller moderkort? Eller har jag bara missat något hel uppenbart enkelt?

MVH Den långe mannen

Låter onekligen som att IMCn i CPUn inte mår något vidare. Jag hade samma symptom när IMCn på min gamla 3600 gav upp. Känns du någon med en Ryzen CPU som du kan låna och prova?

Av BM-Mods
Skrivet av GamerNurd:

Bytt CMOS batteri samt kollat så att AHCI var inställd.
Men samma fel fortfarande.
Skulle man testa att installera windows på nytt?
Är en Clevo P170SM köpt från webhallen.

Är bytt sedan tidigare till en Samsung 860 ssd.

Hmm, ja är det inget viktige på disken så skulle jag nog installera om den, det är ju det enklaste.

Av BM-Mods
Skrivet av Pauls711:

Hej, jag får en kod i telefonen om det är jag eller någon annan och har jag svarat att det inte är jag som försöker komma in eller byta lösenord. Är det säkert nu då?
Mvh Paul

Det borde det vara, är det via steam appen i telefonen som du får koden?

Av BM-Mods
Skrivet av Pauls711:

Hej, jag har installerat Norton och scannat, den hittade en malware men det har inte slutat då jag igår fick ett nytt meddelande på messenger att någon ansökt om en ny kod till Steam. Kan lösningen vara en återställning av datorn?

Mvh Paul

2FA/MFA är att du får ett SMS med en kod eller godkänner inloggningen via Steamappen i telefonen, då kan ingen logga in så länge du inte godkänner det.

Av BM-Mods

totalt 3.5TB i burken, 1x1TB PCIe x4, 1x512GB PICe x3 samt 2x1TB S-ata SSD. sen finns det nog lite USB Diskar och vanliga lösa snurrdiskar som kanske ger mig ca 4-5TB till om jag skulle vilja, men försöker hålla mig borta från snurrdiskar

Av BM-Mods
Skrivet av Biw:

MSI MAG B650 Tomahawk
Kingston Furu Renegade M.2 NVMe SSD Gen 4 1TB
AMD Ryzen 5 7600x 4.7GHz 38MB
Kingston 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Fury B
XFX RX 7800XT 16GB
ASUS TUF Gaming 750W Gold
Arctic Freezer 34 eSports DUO
Corsair 4000D Airflow

Bios är uppdaterat och minneshastigheten är justerad till 6000MHz och även testat 5200MHz.
Har kört sfc scan och ominstallerat drivrutiner för grafikkort. Windows är också uppdaterat.

Temperaturer får jag återkomma med men jag har för mig att cpu ligger på 52 grader vid krasch och gpu runt 45.

Jag kan klargöra att krascherna brukar uppstår och man kastas ur spel eller om det fryser och sedan efteråt kommer blåskärmen när man är i windows. I 3DMark så kraschar det alltid under grafiktestet, ibland klarar den första och kraschar i andra och ibland redan i första.

Jag bygger inte så ofta datorer så jag kanske har missat något? Jag har följt guider och tror att jag har gjort allt rätt.

Har du provat memtest samt kanske prova köra DDU för att få bort drivare för GPU och prova någon äldre?

Av BM-Mods

Idag är det inte mkt som håller mig kvar på windows mer än ett fåtal spel, men om detta kommer ut skarpt så känns det som att dom spelen för hamna på krysslådan och Linux får fan flytta in, är värdelös på Linux men börjar nog bli dags att vänja sig vid det nu om MS ska hålla på med denna skiten.

Av BM-Mods
Skrivet av The Owl:

Oavsett om det är "betyg" eller "rankning" så har du gjort det utan att ha testat apparaterna i fråga. Du ger också "betyg/rankning" på sådant som kontrastomfång. Vad för slags "bild-expert" sätter betyg/rankar TV-apparater han aldrig har testat?

Har du svårt att läsa och förstå text? Har aldrig påstått att jag vet bättre än någon. Har sagt att jag är den enda i denna tråd som inte bara har testat TV:n utan också äger den. Därför har jag sakliga belägg när jag skriver om TV:n, till skillnad från er andra som gissar, går efter specifikationer etc.

Min TV är Calman-certifierad.

Detta är återts KBW

Av BM-Mods
Nytt bud: 250 kr 250 + frakt. Hur länge pågår annonsen?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av BM-Mods
Skrivet av AndreaX:

Nej, jag skrev ju faktiskt väldigt tydligt flera gånger att jag inte tycker det vore rätt väg.

Poängen var att överföra betydelsen på varför till ett mer belysande exempel. Alltså att värre är, att det saboterar konkurrens på dessa andra plan. Vilket rimligen behövs med tanke på skandalerna runt Windows, särskilt de senaste

Alla här (nästan) anser ju att det är bra för konsollerna att det finns andra konsoller. Men ingen verkar tycka det vore bra för Windows med konkurrens. En del tycker ju tom att konsollerna är konkurrens för Windows de helst hade sett inte existera..

Och nej, Apple liksom konsoller är inte en konkurrent till Windows. Den kodealen var skum redan när den gjorde på det glada åttoptalet.

Du tänkte så, jag var nog lite trött när jag läste, men då är jag med på hur du tänker och då håller jag ju faktiskt med. Ber om ursäkt att jag tolka det fel

Av BM-Mods
Skrivet av AndreaX:

Fast varför ska redan (olika) etablerade stora plattformar få ännu mer fördelar?

Det är ju bara att sprida ut och cementera Windowsproblemet ännu mer.

Lustigt nog är det ju faktiskt just indiespelen som oftast stödjer de tre stora helt frivilligt. Och mer än så ibland när spelen dessutom utöver det även släpps på två mobila OS samt samtliga aktuella konsollmaskiner, och ibland på olika generationer av dem. Typ 10 olika plattformar. Sen har vi de olika butikerna även på datorerna, och deras lite varierande krav.

Grejen är att det är mycket enklare för spel som inte använder varenda API-inlåsning som Microsoft smugit in att göra detta.

Så en tvingande paritetsreglering skulle främst drabba ingen fattig, alltså större utvecklare av AAAA spel.

Jag tycker ändå det är fel väg att lösa det.

Det som borde tvingas fram istället är ett universalformat. USB för spel. Och kanske även andra program.

Innan någon ropar "fortfarande ohållbart" på det med, så begrunda faktumet att det i praktiken redan är vad Valve gjort med Windows-spel.

Men blir detta då inte en orättvis fördel för Valve istället? Det krävs enorma resurser för en annan spelbutik att följa det.

Det vore alltså bäst om Xbox lägger ner så spelen till Playstation blir billigare?

Eller båda kanske, så de blir billigare till Nintendo.

En minst sagt ovanlig inställning på Swecklockers...

Vart sa jag det, eller plockade du det bara ur luften? Det är ju ingen som heller tvingar dom att göra något, men att tvinga utvecklarna att utveckla för alla plattformar är ju fel, men vist tvinga alla till allt kanske är rätt väg att gå?

Av BM-Mods
Skrivet av blixt3n:

Med 17 gånger? Är det du som är Ivan Överdrivarn?
Spelen är redan oskäligen högt satta i pris. Det behövs göra något åt det där också. Ytterligare ett tecken på att marknaden inte kan reglera sig själva. Synnerligen när basen av konsumenter är så stor som den är. Makten som konsument existerar inte längre.

Jo det var nog lite överdrivet, men det är redan oskäligt dyrt och om dom ska va tvingade att göra för alla plattformar så lär dom höja priserna och det är nog inget som vi konsumenter vill se.

Av BM-Mods
Skrivet av blixt3n:

Det borde vara tvång enligt lag att speltillverkare utvecklar sina spel för alla stora platformar, Windows, Mac och Linux.

Hur tänkte du nu? Ska spelen blir 17gånger dyrare då oxå? För ska det utvecklas för alla platformar så lär priset gå upp.

Av BM-Mods
Skrivet av GamerNurd:

Var fel datum och tid i bios. Ändrade till korrekt tid men samma fel fortfarande.
Försökt googla efter passande cmos batterier.
Ska vara ett kts 381 2032w 3.0v
Kan någon av dessa passa?
https://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/batterier/backup-...

Kan vara så att den ändrat så att den T.ex inte använder AHCI eller liknande när biosen nollar sig, vilket händer när CMOS-batteriet ger upp. Så kolla om du kan hitta något med AHCI eller RAID.

Vad är det för dator?

Av BM-Mods
Skrivet av Allexz:

Och resten av världen köper olja, gas, spannmål etc av Ryssland, som sedan betalar drönarna med dessa pengar...

Huh: probably the most controversial thing i've ever said here. Ämnen som dessa är verkligen inte min grej.

Jag håller helt med dig. Ajabaja, inte sälja till Ryssland... Men vi får självklart köpa av dom.

Av BM-Mods
Skrivet av RaidSoft:

Bara hoppas den inte är fylld med malware.

Jag plocka ur alla diskar ur datorn och testa den separat så att inga andra diskar eventuellt skulle bli lidande.

Jag har dock redan reklamerat och fått det godkänt och behövde inte skicka tillbaka någon disk den va ju inte direkt supersnabb och det var inte PCIe 4.0. Det viste man ju redan, men ibland är det bara för kul att testa såna här saker

Av BM-Mods
Skrivet av Ragnvlad:

Helt obegripligt att nyktra människor ens överväger detta?!

Man måste få ha lite kul ibland oxå

Av BM-Mods
Skrivet av Makkusu:

Det handlar inte om några undantag och det skiljer 7.46% mellan korten jag tog upp som exempel, och det är inget att fnysa åt. Visst kan en del problem slätas ut i BIOS; men långt ifrån inte alla och inte på alla kort.

Där borde man nog isf försöka dyka lite djupare för att se vad som kan den enorma skillanden, det är ändå samma chipset osv på korten, så det borde egentligen inte vara någon direkt skillnad, sedan kanske det är så att ena kortet går mkt varmare och throtlar något av en anledning, men det borde inte vara någon sådan skillnad. Jag har kört allt ifrån budget delux till mer highend och märkte inga direkta skillnader förutom dom uppenbara så som kontakter osv.

Sen kanske det är skillnad på nyare kort, det kan jag inte säga något om, men jag gick från ett B350M Mortar till ett B550M DS3-H och märkte inte av någon skillnad i FPS (I hastighet på nVME-disken absolut) men annars va det inget som märktes.