Inlägg

Inlägg som Cloudstone har skrivit i forumet
Av Cloudstone

Jag har otroligt roligt med spelet. Tar nu en paus. Känslan av att utforska och bara hitta saker, det är fantastiskt. Jag glömmer ständigt att man kan hoppa! Så jag ser items ligga nånstans och bara, "hmm, hur ska jag få tag på den", när jag kunnat hoppat hela tiden. Får "unlearna" lite. Och sen förstår jag inte riktigt detta med ashes of war och vad som händer om man ändrar det, om man förlorar den för alltid då?

Varning, lite meta; Detta är för övrigt, för er som inte spelar From-spel så mycket, en aspekt av deras spel som är så jävla bra. Eftersom dem är invecklade och komplexa by design, så hjälps man åt. Det känns lite som när man var ung och gav sin polare IDKFA och IDDQD till Doom.

Jag har undvikit all media kring spelet. Har inte sett trailern, inga reviews, Vaati videor, ingenting. Helt blint. Rekommenderar det starkt.

Edit:
Enda kritiken jag har är att det inte är så optimerat som det borde vara, relativt den visuella kvalitén, frame stuttering ibland samt att när man kör med PS4-kontroller så är alla prompts fortfarande för Xbox. Lugnt för mig som är van men lite irriterande. Musiken kan ibland bli lite påtaglig så jag funderar på att antingen stänga av det (och se till så det bara är i boss fights) eller sänka det bara.

Av Cloudstone
Skrivet av fossegrim:

Jag kan tipsa om att köpa det från Elgiganten också https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/elden-ring-pc-w... Kostar 499:- (Billigare än Steam) och du får nyckeln direkt, bara att aktivera. Gjorde det nyss själv.

Tusen tack!!! Laddar ner det nu.

Av Cloudstone
Skrivet av Boredbynoobs:

Jag har begränsat med tid. Om ett spel fortfarande är skräp efter 5 timmar (som alla From Software spel jag har provat hittills) så har jag ingen lust att fortsätta. Men förstår att du tänker annorlunda om du har mycket fritid. Jag tyckte jag hann ganska långt in i spelet på mina 5 timmar, för jag valde att rulla runt på marken som en idiot när fiender ville slå mig, i sann soulsborne-anda. Det räckte för att döda 99% av alla fiender och bossar utan större problem

Om du har begränsat med tid, då är det en sak, men döm inte en hel spelserie (Soulsborne) eftersom att du har begränsat med tid. Tror bara du tycker det är kul att trolla eftersom du rage quitade och vägrade fortsätta och för evigt kommer tycka att Soulsbourne-serien är dålig, för att du aldrig klarade spelen, om jag ska vara ärlig. Ungefär 50% av spelbasen av Bloodborne kom aldrig förbi första bossen (Gascoigne). Vad vet jag, du kanske är en av dem som failade och gav upp, och är nu bitter för att så många får så mycket njutning av ett spel, och du känner dig left out. Eller så dog du om och om igen. Oavsett så är spelet inte gjort för dig, så varför bryr du dig?

Det är i min mening ingen prestige eller ära i att klara Soulsborne spel, däremot brukar haters tycka det, troligtvis eftersom de känner sig som sämre gamers. Du verkar vara ett bra exempel på en sådan eftersom du projicerar din avsmak och bitterhet på alla oss som faktiskt njuter av FromSoftware-spelen.

Av Cloudstone
Skrivet av Shiftypants:

... jag tycker att samurajspel är en snoozefest...

Sekiro är så långt ifrån "snoozefest" du kan komma. Det är som Souls blandat med ett rytm-spel där du måste läsa fiendens attacker och parrya konstant, inte bara hålla upp en sköld eller dodga ifrån attacker. Därför man har 2 liv, man behöver dem.

Av Cloudstone

Jag ska bo i Elden Ring.

Av Cloudstone

Vad upplevde du för problem med vfio? Jag har kört GPU passthrough med Ubuntu 20.04 som grund i snart 1 år nu, och faktiskt inte stött på några som helst problem.

Av Cloudstone

Woohoo!

Av Cloudstone

Bitwarden (open source) - hade aldrig litat på proprietär kod för lösenordshantering.

Av Cloudstone

Om CDPR öppnar spelet helt för moddning och kanske tom. uppmuntrar till det, så kanske vi har ett bra Blade Runner-esque RPG om 5 år. Annars tror jag det spelet kommer förbli en shooter oavsett hur många DLC och patchar det kommer.

Av Cloudstone

Istället för att låta Proxmox agera router, så ge din VM en brygga till ditt hemnätverk så att den tilldelas en IP av din fysiska router, och låt sedan den sköta NATen till din VM.

Av Cloudstone
Skrivet av Jimi84:

Eeh, Funtoo är för entusiasten. Samtliga ovan är nybörjarvänliga, designade för gemeneman.

Skrivet av SanTeoX:

Manjaro är hur enkelt som helst att sätta upp. Ingen större skillnad alls mot Ubuntu. Förutom att du får mycket nyare och fräschare system (paket, kärna) med Manjaro.. 🙂

I stand corrected! Sist jag testade Manjaro var iofs 4 år sedan så det verkar har blivit bättre nu! Tack för det

Av Cloudstone
Skrivet av Dax:

Låter mycket intressant, kanske dags att ta tag i det snart.

Frågan vad man ska köra väljer mellan Manjaro och Pop OS.

Min personliga åsikt är PopOS, mest för att det är baserat på Ubuntu. Det är lättare för en nybörjare, och tbh lättare att sätta upp. Manjaro är mer för entustiasten, imho. Ubuntu 20.04 LTS Desktop kör jag.

Av Cloudstone
Skrivet av Dax:

Måste bara hitat en bra guide hur man sätter upp det

Jag har skrivit en guide här - https://www.sweclockers.com/forum/trad/1630533-linux-for-arbe...

Dock är den aningen specifik för AMD CPU, med 2 grafikkort. Jag kan gärna hjälpa dig sätta upp det på din maskin om du vill, så kan du eller jag lägga till Intel iGPU till guiden (och ge cred till dig såklart). Innan du kan sätta igång behöver du kolla i din UEFI om din CPU stödjer VT-x, VT-d samt att ditt moderkort stödjer IOMMU. Om så är fallet så är det fullt möjligt!

Edit:
Ser i din signatur att din CPU stödjer VT-x och VT-d. Och enligt denna länken på reddit så är din dedikerade GPU i samma IOMMU-grupp så det bör vara möjligt. Men dubbelkolla i för säkerhetsskull och kör sedan följande skript för att se så att hela GPU är i samma IOMMU-grupp (så den kan passas through till din Windows VM):

#!/bin/bash shopt -s nullglob for d in /sys/kernel/iommu_groups/*/devices/* do n=${d#*/iommu_groups/*}; n=${n%%/*} printf 'IOMMU Group %s ' "$n" lspci -nns "${d##*/}" done

Av Cloudstone

Troligtvis behöver du aktivera Trusted Platform Module (TPM) i ditt BIOS/UEFI. Jag tror att för en AMD-maskin hittar du den under CPU-kategorin och så heter det fTPM. Testa starta om datorn och aktivera det, och prova igen.

Av Cloudstone

My two cents - Den datorn har alldeles lämplig och reko komponenter och prestanda för att klara allt förutom de senaste AAA-spelen i max grafik (förutsatt att din son spelar i Full HD upplösning (1920x1080).

Dessutom så är maskinen ganska balanserad i dess komponenter, så om du hade köpt ny CPU + moderkort + minne (vilket är i princip det man får idag för 10.000 SEK), så hade det lett till en marginell skillnad i spelprestanda då den nuvarande Skylake i7 processorn som sitter i knappast flaskhalsar resten av systemet.

Jag hade väntat med andra ord.

Av Cloudstone

Du kan testa att bygga om ditt index i Windows. Du får först gå in på Kontrollpanelen och välja (Indexing Options - vet tyvärr inte vad det heter på svenska), sedan Advanced, och till sist under Troubleshooting väljer du rebuild index. Ursäkta dem vackra raka fina linjerna, inte druckit morgonkaffet än

https://i.imgur.com/01tI29A.png

Av Cloudstone

Nej! Kör inte dual-socket med Windows med avsikten att spela spel, du kommer inte att ha en trevlig upplevelse. Om du mot förmodan kör med dual Xeons, stäng av ena socketen i BIOS så du bara använder en CPU, annars kommer det säkerligen att vara hackigt med instabila frame times när du spelar eftersom CPU0 behöver hämta data som finns i cachen i CPU1, och vice versa. Detta tar tid, och dessutom är Windows inte världsbäst med dualsocket. Med andra ord, för väldigt krävande applikationer, vilket många spel är, så kommer detta att resultera i en hackig spelupplevelse (beroende på spel, särskilt CPU-intensiva spel som Red Dead Redemption 2 eller Flight Simulator).

Dessutom kör dessa Xeon's DDR3-minne (om jag minns rätt), och boostar upp till max 2.8GHz. För en server är detta acceptabelt (beroende på vad man vill åstadkomma), men för en spel-PC? Absolut inte. Även om du hade en 4-socket maskin med samma CPU så kommer dina CPUer flaskhalsa din GPU. Inte varje hertz är född equal heller, det har skett en hel del instructions-per-clock förbättringar sen dess.

Ytterligare, jag tvivlar väldigt starkt på att utvecklarna optimerar spel med NUMA i tankarna. Jag rekommenderar starkt att du kör med en singel CPU, dvs 8600K och DDR4.

Spelar du simpla spel så tror jag inte du kommer märka skillnad, men ändå, komplexiteten för en dual-socket Xeon maskin väger inte upp för multi-core prestandan, i min mening.

Av Cloudstone

Fan va jag känner mig gammal.

Av Cloudstone

Kanske stänga av iGPU i UEFI? Edit: Undrar samma som ovan, varför vill du stänga av den helt?

Av Cloudstone

Finns många sätt, men enklast tror jag blir att använda 7-zip (open source och gratis).
Skriv ditt text-dokument, sedan använd 7-zip för att komprimera den och kryptera den.

https://www.uvic.ca/systems/assets/images/screenshots/informatio...

Om någon annan har ett smidigare alternativ så får ni gärna skriva.