Inlägg

Inlägg som Fulci har skrivit i forumet
Av Fulci
Skrivet av medbor:

Apple var ju en av grundarna/delägare när ARM knoppades av som eget företag, så att de skulle ha speciella avtal med unika fördelar låter inte helt otroligt...

Sålde de inte av sitt ägarskap långt innan de började använda ARM i mobiler? Det är inte omöjligt, bara jag som är lite tveksam. Apple har dessutom så mycket pengar att de sannolikt gått in och skaffat sig ett fördelaktigt långtidsavtal även om de inte skulle ha friköpt sig att kunna använda licensen helt fritt.

Av Fulci

Paradox har rea över helgen på GOG om man är ute efter t.ex. strategispel.
https://www.gog.com/promo/paradox_interactive_weekend

Av Fulci
Skrivet av ThomasLidstrom:

Ser man till den stora massan är det (tyvärr) så att fler och fler väljer att avstå från dator/windows.
Många betalar räkningar, ser på video, spelar online spel etc via mobil/platta.

Trots det växer spelmarknaden på PC fortfarande. Jag bryr mig rätt lite om var Svensson uträttar sina IT-behov, det är inget som påverkar mig inom en ansenlig framtid.

Av Fulci
Skrivet av jaqob:

Jag har lite svårt att hitta bra källor, men är det inte så att Apple redan idag har en "perpetual license" som tillåter dem att använda och modifiera instruktionsuppsättningen oavsett vad som händer med ARM som företag?

Låter tveksamt, inget företag som lever på licenspengar borde sälja enligt en modell där de inte kan förnya avtal beroende på hur marknaden utvecklas.

Av Fulci

Det har spelat ett antal grymma gitarrister med Ozzy. En av dem är Zakk Wylde.

Black Label Society - A Love Unreal

Av Fulci
Skrivet av Sidde:

Har Apple kvar något ägandeskap i företaget redan idag? Eller har de avyttrat alla andelar?

När Softbank köpte upp ARM 2016 blev de avlistade. Vet inte hur det såg ut innan det, men enligt en artikel jag hittade var aktieägarna nästan helt eniga med ett övertagande.

Av Fulci
Skrivet av Knightmare:

Rimligen borde det bli Apple som köper eller så blir det börsnotering. Apple har inte råd att låta en konkurrent köpa ARM. Det sjukaste hade varit om Huawei (Kina) köper ARM..

Bloomberg rapporterar att Softbank började med att kontakta Apple, men de visade inget intresse eftersom det inte ingår i deras affärside.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-22/softbank-a...

Av Fulci

Bloomberg säger nu att Nvidia har initierat samtal med Softbank om eventuellt köp av ARM. Det är preliminära samtal och andra kan förstås också komma med erbjudanden till Softbank.
https://wccftech.com/arm-the-british-chip-designer-may-be-acq...

Av Fulci
Skrivet av GuuFi:

Blir ännu bättre när spel i sig inte behöver ännu en separat launcher som t.ex. Rockstar Games... Snacka om seg launcher.

Har du provat Bethesdas launcher? Den är extremt bedrövlig och oerhört långsam. Skapad av programmerarsatan själv för att plåga användarna.

Av Fulci
Skrivet av EntropyQ3:

Kommer aldrig att köpa ett grafikkort för 10000:-.
Det är spelen som i bästa fall är roliga, inte grafikkorten, och inget grafikkort i världen ger mig mer tid i tillvaron för att uppskatta dem.
Pengarna gör bättre nytta där de spenderas direkt på det faktiska intresset, snarare än på att putsa lite på en redan befintlig upplevelse.

Att spendera det man har råd med på ett bra grafikkort hänger absolut direkt ihop med spelintresset på PC.

Av Fulci
Skrivet av nick-li:

Skulle hellre se att de använder Matrix eller rent av Element än för nåt som lär försvinna om några år eller radikalt ändras för att det ägs endast av ett företag utan öppen standard.

Visst, de är säkert väldigt bra men nu får man se till verkligheten som den är idag. Integrera en öppen tjänst som extremt få använder, eller den slutna tjänsten i princip alla använder eftersom den är enkel och gratis.

Av Fulci
Skrivet av DasIch:

Jag baserar detta på att jag grävt i inälvor och spått i tésump.

Inget av det slår kontakt med Saida i seans, där får man bästa GPU ryktena.

Av Fulci
Skrivet av medbor:

Det var ju exakt det jag skrev:
5700XT (40 CU) x2 = 80CU (big navi) = +100%
2300MHz / 1800MHz = +27%

Totalt bör prestandan öka med 127% vs 5700XT

Fast ryktet om Big Navi nämnde 72 CU, vi får se vad det landar.

Av Fulci

Något som saknas i spelklienter är någon form av Discord integration. De flesta som spelar någon form av onlinespel är väl på Discord idag? Spelklienter i all ära, men community är också viktigt.

Av Fulci
Skrivet av medbor:

Ganska lätt att räkna på:
5700XT x 2 x (2300/1800)

De kan det såklart skilja lite till, men det borde ge en ganska bra bollparksuppskattning

AMD har en 12TFLOPS RDNA2 SOC med 52 CU i Xbox Series X. Det bådar gått inför en ny PC GPU med fler CU och högre klockfrekvenser.

Av Fulci
Skrivet av FabriciusRex:

Jag hoppas på att AMD kan komma med något riktigt bra Q4.

Lite big navi rykten här i textform, baserat på "moore's law is dead" youtube videon (länkad i artikeln)
https://www.tweaktown.com/news/73886/amds-next-gen-rdna-2-maj...

Av Fulci

Det jag funderade på efter detta var det tidigare ryktet med ett "gömt" test i 3dmark, där en okänd Nvidia GPU var 30% snabbare än RTX 2080 Ti. Det kom från Rogame i juni.
https://twitter.com/_rogame/status/1274593621531131904

Bara undrar vilken GPU det då kan ha varit, en underklockad 3080 Ti? Det är rykten och kan vara rena påhitt. Men gillar att spekulera, rykten är kul så länge man har en viss distans till dem.

Av Fulci
Skrivet av Harddrive:

Jag hajar inte varför man vill ha en 16:9 skärm när det finns ultrawides. Det är bättre för både spel och film och våra ögon är mer lämpade för ett brett synfält. När man ändå ska lägga 10k + för en skärm..

"Humans have a slightly over 210-degree forward-facing horizontal arc of their visual field. The vertical range of the visual field in humans is around 150 degrees."

Enligt det blir ögats synfält med båda ögonen 210 grader/150 grader en ratio 1,4:1
Vanliga skärmar 16/9 blir 1,78:1
Ultrabreda skärmmar 21/9 blir 2,3:1

Många biofilmer är 1,85:1 vilket är närmare 16:9 än ultrawide. Sen finns det en hel del 2,35:1 eller liknande som är bättre på ultrawide. Men sen har vi en överväldigande majoritet av streamingmaterial och sportsändningar som är 16:9 rakt av.

Av Fulci

Jag kör med 27" 4K sen ett bra tag och är väldigt nöjd. Jag gillar hög pixeltäthet. All text blir mycket finare och mer läsbar. Kör med 150% skalning och har skärmyta som 1440 men med 2,25 gånger fler pixlar. Men jag får förstås inte större arbetsyta, utan den är samma som 1:1 2560x1440.

En 32" med samma upplösning är ett mellanläge, har för mig Windows rekommenderar 125% skalning för att inte få allt för liten text.

Vill man ha 1:1 och inte alls skala för den utökade arbetsytan det ger, då gissar jag att någonstans runt 36-38" blir mer optimalt.

Av Fulci
Skrivet av jorgen69:

Har sökt på Google hittar ingen skärm med denna beteckningen.
Var har Swec för källa?

LG 27GN950 verkar ha release datum i augusti, kanske är den och inte "GL"?