Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky

Har ni gjort video på Zeunerts? Annars bör ni göra det. Bästa musten!

Finns en bryggmust ni måste pröva också. Blandning av julöl och julmust.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky

Att säga att fantasy inkluderar alla verk som innehåller något magiskt är en alldeles för generell definition då det inkluderar alldeles för många genres. Att säga att science fiction ska vara baserat på vetenskap etc är inte heller en bra definition då det heter fiction av en anledning, fiction = påhittat.

Wikipedia säger "Fantasy is distinguished from the genres of science fiction and horror by the absence of scientific or macabre themes respectively, though these genres overlap. In popular culture, the fantasy genre predominantly features settings of a medieval nature." Vilket jag tyckte var ett bra sätt att särskilja det från andra genrar.

Wikipedia säger också "Science fiction (sometimes called sci-fi or simply SF) is a genre of speculative fiction that typically deals with imaginative and futuristic concepts such as advanced science and technology, space exploration, time travel, parallel universes, and extraterrestrial life."

Så för att definiera olika verk handlar det mer om bara förekomsten av något och är mer om själva temat, tidsepoken etc.

Så baserat på dessa definitioner är Star Wars solklart Sci-Fi, oavsett om det innehåller element av fantasy, vilket det mesta science fiction gör - även Star Trek.

Av Skonky
Skrivet av tryrain:

Nice! Tack för ditt svar.
Sen jag skrev sist så har jag läst på lite själv faktiskt 😀
Beställde själv ett med bronz brytare och nordisk layout.
Nu är det bara att vänta och hoppas på en leverans inom snar framtid.
Vad jag har förstått så är massproduktion på gång..

Skickades från m.sweclockers.com

Stämmer. Massproduktion är igång och flera delar är färdigtillverkade. De väntar på ett par delar till sen är det slutproduktion genom att sätta ihop allting. De har redan upptäckt ett problem med en av delarna som de var tvungna att byta ut.

Det känns som de har en mycket mer professionellt tillvägagångssätt än många andra kickstarters och är extremt noga med deras quality control. Så det känns väldigt bra än så länge tycker jag.

Sen får vi se hur slutprodukten är. Kommer förmodligen köra en kort review med lite bilder sen när jag väl får den.

Av Skonky

@tryrain: Hej!

De har för ett tag sen skickat ut samples till utvalda backers, men massproduktion har precis börjat. Kan inte svara på hur det är än så länge. Men de beslut det har tagit längs vägen har varit helt rätt enligt mig även om det har gjort att produkten har blivit väldigt försenad.

Vi får se här om någon månad.

Tänkte göra en liten review sen när jag fått den. Får se hur ambitiös den blir... :S

Ja det verkar som det endast går att köpa via hemsidan, men den är inte producerad än. När den väl är ute kanske butiker plockar hem den. Den är rätt dyr, jag fick däremot rätt mycket rabatt när jag backade via kickstarter.

Kolla gärna deras videor på youtube. De har lagt upp flera där de beskriver utvecklingen och hur långt de har kommit.

https://www.youtube.com/channel/UC2WcYJun_dtj4sAkzYRkZXw

En backer som unboxar en i princip produktionsfärdig produkt

Av Skonky
Skrivet av FalsktIotakt:

@Skonky:
Pja ... smarta mobiler skulle göra oss smarta... så blev det nu inte.. vi blir dumma av dom.... med datorer skulle vi bli multikastande.. inte stämde det .. det är helt enkelt så att vad som känns rätt och effektivt.. många fönster öppna.. många flikar osv.. i praktiken drar ner vår prestation och vår produktivitet.. det känns rätt men det blir sämre och där är vi tyvärr INTE olika.. vi är tyvärr samma enfaldiga individer till 99% som för 5000 år sedan trots snabba datorer.. Krast.. i tjog år har vi sett samma sak.. kvinnan med liten skärm, en skärm, klen dator får jobbet gjort... grabben med muskelmaskinen, flera skärmar, många flikar.. det är en massa aktivitet och teknik men det blir inte mycket gjort.. inte som innebär nytta i alla fall ... har aldrig öket produktiviteten och kommer aldrig gör det med andra ord.

Beror på vad man menar med produktivitet. Jag tycker att smarta mobiler har gjort en enorm inverkan på våra liv och gjort information mycket mer tillgängligt. Tror absolut att en del har blivit mycket mer produktiva genom att kunna svara på mail och arbeta på språng jämfört med tidigare. Sen är det nog relativt få som faktiskt utnyttjar den kapaciteten.

Jag föredrar två skärmar då jag kan ha mer information öppet, speciellt läsa på en skärm och skriva på en annan. Finns det effektivare metoder? Kanske, jag vet inte.
Kan tänka mig att samma sak gäller dem som behöver ha översikt över flera olika system samtidigt som de håller på med någonting annat. Då kan det också hjälpa att ha flera skärmar.

Tror inte det går att säga att en sak är mindre produktivt i alla situationer när situationerna nästan är oändliga. En sak kan vara mindre produktiv för en specifik uppgift medans för en annan är den effektiv.

Sen är människor olika. Vissa är mycket bättre på att multitaska än andra. Vissa klarar bara av att fokusera på en sak samtidigt.

En sak kan vara generellt sant för de flesta, men inte för alla

Man ska aldrig säga aldrig.

Av Skonky
Skrivet av FalsktIotakt:

Tja … man kan ha 70 flikar öppna.. och tillbringa tiden med att hitta rätt flik.... blir inte mycket vettigt gjort men det ser häftigt ut..

Inte alls. Vet nästan alltid var fliken jag vill ha är. Går fortfarande snabbare för mig än att ha massa bokmärken etc. De använder jag till sidor som jag vill återkomma till längre fram i tiden som jag inte behöver just nu.

Har många sidor öppna för att nå informationen jag vill komma åt snabbt. De är laddade och klara och då behöver jag inte leta länge efter dem eller klicka mig vidare i meny för att komma till rätt plats.

Alla tycker olika. Smaken är som baken. Så länge det fungerar?

Folk verkar ha hakat upp sig på att ha många flikar öppna. Känner många som har det så. Men som jag även sa tidigare, det var inte huvudanledningen till att jag bytte. Det var en bisak. Quality of life uppgradering helt enkelt.

Av Skonky
Skrivet av frong:

Hur många tabbar har du uppe för att äta upp 16gb med Chrome?

Haha jag vet inte, men rätt många. På jobbet här har jag 70.

Alltså jag har en hel del andra program på samtidigt, inte enbart chrome.

Men det är främst när jag spelar som jag märker av problemet. Inte specifikt vid webbläsning.

Använding av RAM låg alltid väldigt högt. Vill ha det lugnt och svalt vid idle så att när jag väl ska ha igång diverse program ska det gå utan att skapa några problem.

Av Skonky

Hade 16 GB fram tills nyligen. Märkte att datorn slöade ner sig rejält och ibland hängde sig när jag till och med bara surfade, men för de mesta när jag hade webbläsare (chrome) och spel uppe samtidigt etc.

Så bytte till 32 GB och nu är allt frid och fröjd.

Kommer nog hålla mig på den nivån i framtiden också.

Av Skonky
Skrivet av Aeshu:

Har köpt den i halvlitersflaska på större Ica butiker.

Mjaa, men då menar du den vanliga mountain dew, och eller code red? Vanliga Dew är riktigt god, men Code Red är inte my cup of tea.

Tänkte mer på den "självlysande" blå smaken i Sweläskers video... Det är den jag vill komma åt att smaka. Får väl ta den i en framtida USA resa annars. Eller be min syster eller svåger ta med den i sommar när de kommer... hehehe...

Edit:
För övrigt eftersom folk spårar ur med referenser till Mountain Dew Mouth... "Mountain Dew mouth is a term penned by dentists in reference to a form of tooth decay that is caused by drinking excessive amounts of sugary soda. The term is widely used in poorer areas of the country, especially the Appalachian Mountains."

https://www.verywellhealth.com/what-is-mountain-dew-mouth-105...

Det handlar om att dricka kopiösa mängder läsk generellt, inte om en speciell dryck. Vilket man gör i vissa områden i USA. Typ en kille som berättade om hans egna problem. Hans mamma gav honom läsk på flaska när han var liten, och så har det fortsatt. Om man gör så och sen inte borstar tänderna etc, ja då får man problem.

Känner ingen i Sverige som dricker kopiösa mängder läsk på den nivån som jag vet att vissa gör i USA.

Av Skonky
Skrivet av Swennis:

Kul att ni gillar läsken, vi producerar den på mitt jobb! Men själv hatar jag den... hehehe
Det är väl som med Trocadero, antingen hatar man eller älskar den...

Var kan man köpa den i Sverige?

Eller du kanske inte bor och jobbar här?

Av Skonky
Skrivet av dagas:

Om de hade velat ta marknadsandelar skulle de sålt den för 99 dollar och tjäna in pengarna på att folk köper spelen Digitalt och betalar för gold och game pass. Denna lär inte göra någon skillnad alls gällande marknadsandelar jämfört med ps4. Ryktena sa 199 dollar vilket jag redan tyckte var för dyrt. 50 dollar mindre bara för en konsol där en väldigt viktig funktion saknas som kommer kosta betydligt mer i längden för att du inte kan köpa billiga spel på skiva är inte värt det.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja exakt. Det skulle behöva vara en stor skillnad från den med optisk läsare för att den skulle vara intressant för många. Många köper ju Xbox one S just för Bluray läsaren. Det var därför jag valde den i alla fall. Denna blir helt ointressant.

Speciellt eftersom man ofta hittar den för under 2000 kr i många butiker.

Kanske skulle varit bättre att satsa på Xbox one X utan optisk läsare och 1000 kr billigare eller liknande i så fall. Då kanske den skulle vara populärare.

Av Skonky
Skrivet av Jonas79:

Radiatorn är för tjock finns enbart 26-27 mm plats så skulle krävas rejält med utskärning i Bladet i mitten om en fläkt + slangarna skulle rymmas.

Finns stor risk att PSU blir ivägen då Dan A4 chassit är högre och har nätdelen takmonterad.

Men med en Medium Tophat under ska det vara möjligt.

Tack. Det var det jag misstänkte. Skulle vara intressant att se någon pröva däremot. Även om de behöver modda lite, men kanske för nischat för att folk ens ska pröva.

För mig vinner man i så fall för lite för lite på att gå från L12 till denna vattenkylning om man behöver lägga till en top hat. I så fall kan jag lika gärna gå på en 240 mm radiator och ha en large top hat.

Jag vill ha så litet chassi som möjligt så denna kylarlösning får nog gå bort tyvärr...

Av Skonky
Skrivet av erssn:

Tycker inte att denna (eller 545c) är tillräckligt mycket bättre än Noctua L12 för att motivera ett köp för den genomsnittlige Ghost-ägaren.

När jag googlar hittar jag bara en hel del subjektiva åsikter om att den inte ens passar.

Är det någon som kan konfirmera detta eller som har fått in den i ghosten?

Av Skonky
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Jag är inte så påläst inom SFF, är det vanligt att man får plats med en 92mm radiator men inte 120mm?

Skickades från m.sweclockers.com

Beror på hur litet chassi är. De nyare boutique chassina som Dancases, Ghost etc är det inte möjligt med en 120mm radiator utan att modda, eller utan tophats för ghosten.

Jag är inte ens säker på att denna 92mm radiator får plats i en Ghost. Tveksamt. Någon som vet med säkerhet?

Men går man upp i storlek till Ncase M1, Mjollnir etc ska det gå.

Så det är absolut en niche produkt, vilket också är anledningen till att den tidigare modellen inte var helt enkel att få tag på.

Av Skonky
Skrivet av serdyllon:

Liten yta, liten fläkt. Känns som att det kan bli ganska varmt ganska snabbt.

Med tanke på att temperaturen inuti dessa små lådor blir så pass hög av alla andra komponenter så är jag osäker på om en så pass liten AIO ger fördelar jämfört med en anpassad luftkylare. Känslan är att de kommer vara ungefär likvärdiga i prestanda, men att AIO kostar dubbelt så mycket.

Optimum tech har provat Asetek 545LC.

Svaret är att det beror väl på vad man vill ha.

Av Skonky

2x8 2133mhz Crucial Ballistix sport pris typ 500 kr?

2x8 3000mhz Corsair Vengeance LPX pris typ 1000 kr? (knappt använda, inköpta i julas)

Av Skonky
Skrivet av Icte:

Är detta ersättaren för Asetek 545LC som var populär i bl.a. Dan A4-byggen?

https://linustechtips.com/main/uploads/monthly_2018_02/34685F08-B3A1-4BD5-9ED8-3ED858494141.jpeg.35dafa5e80b035ad95dcc88f4226a7ee.jpeg

Kan nog bli ett sådant om det kyler markant bättre än ett NH-L12, tycker det blir lite väl för varmt med just denna kylare i mitt Ghost S1 MKII.

Skulle tro det då de är väldigt lika och 545LC är discontinued.

Väldigt intressant kylare för Ghosten. Funderar själv på en men får man plats med den under PSU? Kanske bara jag som är dålig på kabeldragning, men jag har inte mycket utrymme under.

Av Skonky
Skrivet av dr904:

Varför tar dem då inte bort betalnings metoden i Appstore, och istället länkar till deras hemsida från appen?

Ser inte problemet här.

Därför att de inte får göra så enligt Apples villkor för Appstore.

De har massa regler som de lägger till och ändrar etc just för att hämma konkurrensen.

Spotify försöker anpassa sig, men om det inte gör exakt det som Apple vill att de ska göra släpps inte uppdateringen igenom.

Samma med Apple watch, de fick inte lansera en app till den på många år. Helt utan förklaring trots att de ville göra det.

Av Skonky

användare: @Wimon
Typ av affär: jag köpte
tillvägagångssätt: Swish/internet
Produkt: G900 trådlös mus

Positivt: Allt fungerade smidigt och bra. Skickades samma dag som jag swishade och sakerna kom fram någon dag senare.
Negativt: Inget

Slutbetyg 5/5

Av Skonky
Skrivet av lasseTM:

Jag kör en Ryzen 2700 i 4,1ghz ett rtx 2070 och klarar mig fint på ett SF450 V1.
Datorn drar runt 300-350W med prime95 och furmark igång samtidigt och runt 250w i spel mätt ur väggen.
Nu har jag ett SF600 V2 oöppnat liggandes hemma som jag ska bygga om mitt chassi med men det är mest för att SF600V2 ska vara lite tystare även om jag inte tror att det kommer att göra någon större skillnad.

Jag är i nästan exakt samma situation. Sitter på ett 6700K med ett 1070 kort från Asus med ett SF450 v1. Märker knappt av PSU:t men när datorn är i idle och grafikkortet är helt tyst kan man ibland höra PSU:et spinna upp en liten stund för att sedan tystna en kort stund senare.

Köpte ett SF600 v2 på rean som webhallen hade, så kommer uppgradera här strax. Gjorde det för att man får bättre kablar, starkare PSU inför framtida uppgraderingar? och något tystare PSU.