Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky
Skrivet av Bladethrower:

Corsair Vengeance 2000, införskaffade dessa för 699 kr från Webhallen under Dreamhack.

Om du inte är ett direkt fan av trådlöst, så kan jag rekommendera Vengeance 1500 istället.

+1

Av Skonky

Corsair K70. De kostar just nu 999 på inet. Riktigt snyggt och skönt tangentbord. Visserligen röda switchar, men de är sköna både att skriva på och till spel.

Av Skonky

Jag köpte en MSI Ge 620DX förra året. Alltså generationen före GE70. Har inte haft några problem alls. Spelar mycket Dota 2 på den, kan köra på högsta inställningarna. Andra spel kan jag inte yttra mig om, eftersom jag inte spelar dem. Byggkvalitén kunde varit bättre, men märker inte av det så mycket.

Skulle rekommendera en stationär om du verkligen inte behöver en laptop, men måste man ha en så måste man.

Av Skonky

http://kotaku.com/valves-got-a-new-movie-is-privately-showing... Och här är länken till artikeln som berättar att den snart ska släppas. Den har varit i produktion sen första International om jag minns rätt. Så två år... "Valve Time"

Av Skonky
Skrivet av Remmer:

16:10 är värdlöst till spel då spelen görs för 16:9.

Inte alla spel. Finns spel som även har upplösningar för 16:10. Dota 2 till exempel får man mer överblick om man använder en 16:10 upplösning. Allt beror ju på vad konsumenterna använder. Om det vanligaste som folk har är 16:9 så är det mot det som utvecklarna arbetar mot. Betyder inte att de även har inställningar för andra upplösningar också.

Av Skonky
Skrivet av wotanziu:

Med tanke på att Nvidia tvingar folk och tillverkare att köpa deras kylare, så kan man väl ändå förvänta sig att den håller viss kvalité. Gött att den funkar bra och är tyst, sen kan man väl debattera om "den låter mindre än en Xbox360" är ett värdigt benchmark. Var förvisso ett bra tag sedan jag hade en, men om jag inte missminner mig lät den fan som en dammsugare.

Beror väl på om det är orginal 360 eller Slim. Slim låter inte i närheten lika mycket som orginalet. Så om xboxen en bit bort överröstar referenskylaren på närmare håll är det nog en bra jämförelse för andra som har dator och tv (med xbox) i samma rum. Nu beskrev ju inte TS exakt hur hans upplägg var, men det var så jag tänkte mig iag...

Av Skonky
Skrivet av NAWNO:

Vad är riktanten?

han menar riktantenn lol

OT, Jag gick på internat på gymnasiet, vi hade också trådlöst nätverk. Det var inte öppet, de blockerade alla portar förutom dem som vanlig webbsurf och video använde. Vi kunde inte spela online på något sätt, förutom om någon hade 3g telefon, men det var rätt ovanligt då... 10 år sen nästan, Det vi däremot kunde göra var att spela inom nätverket... det fungerade finfint Så om det är likadant får du hoppas att du har fler där som tycker om att spela CS.

Av Skonky
Skrivet av werty999:

Tjena, som nämnt i rubriken så söker jag ett par trevliga Dota 2 spelare som jag kan spela med. Efter ett hundratal irriterande lagkamrater så söker jag min hjälp här.
Målet är att hitta 4 spelare som har lust att lira för att undvika public spelare.

Tack.

Tja! Just nu spelar jag inte, kommer börja spela i Juli igen. Har en hel del kompisar på steam som alla kör tillsammans beroende på vem som kan, både svenskar och andra. Så det blir en hel del svenska men också mycket engelska. Bara så du vet. De flesta av oss har över 500 wins. Adda mig om du vill. Heter [O_o] Skonky på steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: Dumma mobil tangentbord som ändrar det jag skriver!!!

Av Skonky
Skrivet av lorgix:

Det är snarare 700-serien som faller ner till priser som matchar 600-serien, och på det viset vinner 700-serien eftersom dom korten är högre binnade etc.

Så brukar det funka iaf.

Ok. Tack. Besvarar min fråga då. Får man vänta på priset i SEK då...

Av Skonky
Skrivet av lorgix:

Dom lär inte falla nämnvärt, bara fasas ut.

Hur är det "mer värt"?

Dåligt. Mer värt? på grund av att de är billigare, och genom överklockning kan man få ut samma prestanda... eller har jag helt fel?

Av Skonky

När kommer de nuvarande serien (600-serien) att gå ner i pris? Eftersom att det känns mer värt att köpa nått från förra generationen och överklocka än att köpa nått från nya... eller?

Av Skonky

Om jag lånar tråden lite.... Vad är det största skillnaderna mellan ett gtx 660 och ett HD 7870? Vilket låter minst och vilket är svalast? Vet att detta beror på vilket märke också, men generellt sätt...

Av Skonky
Skrivet av Relive:

Vill inte direkt påstå att 7850 är likvärdigt med 660. Snarare 7870 som är det och då kommer endå 660 några fps över!

Tycker inte det är så stor skillnad, sen om man ändå är ute efter en budget dator, tror jag inte att man är ute efter att få så många FPS som möjligt. 7850 är ett riktigt prisvärt kort, och tror att spara in på nätagget är ett lite sämre val. Men men, smaken är som baken

Om han nu måste ha ett 660 så hitta jag ett på rea då blev det så här http://www.inet.se/kundvagn/visa/3481684/5000datornvidia och fortfarande billigare, plus ett bättre nätaggregat. Alltså mer prisvärt än att betala 100 spänn mer och få sämre delar

Av Skonky

Man kan alltid ändra... men spelar inte så stor roll tror jag. Båda alternativen var rätt likvärdiga, ändå var just nätagget där jag tror din kompis har mer nytta ett lite starkare och kanske bättre kvalité. Ger möjlighet att uppgradera lite i framtiden också. Men men ditt val

Av Skonky

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3481667/5000dator Här har du en dator där jag bytte ut grafikkortet mot ett AMD kort som är likvärdigt, men lite billigare. Tog bort dvd-läsaren, för du kan installera OS från USB, och det mesta andra som är värt att ha. Bytte även ut nätagget mot ett likvärdigt fast billigare. Den är visserligen på rea just nu, men passa på Sen bytte jag HDDn mot ett lite mindre HDD på 500 GB, men det ska räcka så länge han inte ska ladda ner massa filmer och serier, då kan han bara köpa till en extra HDD senare.

Detta blev 3 kronor under din budget

Av Skonky
Skrivet av djmohampsutt:

Jag personligen kommer hata mig själv för detta men vad fan
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...
där har du en komplett om du inte orkar bygga, men om du bygger så kan du få ett 770, 1tb extra, 8gb mer ram osv,

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3480504/2013-06-17, byt ut chassit mot nåt annat bara, och RBG färgaren också, det är liksom tillägg

Tror han sa högst 7000 kr. Båda dina alternativ är över 12000 eller nästan dubbelt så mycket som han har som budget... ville bara påpeka att dina alternativ inte ger honom nånting alls.

OT: Jag skulle rekommendera att kolla på komplett eller inet's listor över färdiga datorer. Du kan alltid hitta nått bättre om du bygger själv, men du kan utgå ifrån deras ihopsatta datorer. Sen så har komplett nästan alltid inkluderat mus och tangentbord, vilket inet inte gör, att tänka på så att säga.

Av Skonky
Skrivet av lippan:

oj då har priserna ändrats:-)
men känns ändå nice att ha möjligheten att överklocka

Men det kommer du bara ha om du har ett Z87- chip moderkort, annars kan du inte överklocka fast du har ett 4670K processor. B:et i B85 som jag förstått det är för Budget. Det moderkortet är för budget business. Så ta ett Z87 om du ändå vill kunna överklocka i framtiden. Finns bra sådana runt tusenlappen.

http://www.inet.se/produkt/1902424/asrock-z87m-pro4-matx - mATX

http://www.inet.se/produkt/1902421/asrock-z87-pro4-atx - Vanligt ATX

Finns andra... bara att kolla

Av Skonky

Angående optisk enhet... har haft laptop nu i 4 år.. har inte använt optiska enheten mer än 3 gånger totalt... och då kunde jag löst de på andra sätt. Så tror inte du kommer behöva det, speciellt inte eftersom tekniken mer och mer går ifrån skivor och går mer till usb och molnet.

Av de två alternativen som du la upp skulle jag nog gå med acern. Men helt ärligt, varför laptop?? du får ju mycket mer för pengarna om du går stationär igen. Nu kanske jag låter som en hypokryt, men jag "fick" inte köpa en stationär för min fru, skulle personligen valt en stationär alla dagar om frugan gick med på det bara...

Av Skonky

Precis som du säger kommer du aldrig att få nån särskilt bra gaminglaptop för 10 000, just därför att laptopar kommer alltid att vara optimerade för mobilitet, inte prestanda.

Några Ex:

http://cdon.se/hemelektronik/thor_veor_intel_core_i7-3630qm_8...
http://www.inet.se/produkt/1970618/asus-g46vw-rog
http://cdon.se/hemelektronik/15inch_msi_ge60_0nd-286ne_intel_... MSI, men inte de stora fula versionerna
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/163363-asus_g55vw-s11...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168452-webhallen_conf...