Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky
Skrivet av Subdubwise:

En jävligt konstig prioritering att rekommendera billiga scam-sidor framför lite dyrare sidor fast som å andra sidan är ärliga...

Tack vare dig har jag blivit av med 300 kronor som jag antagligen aldrig mer kommer se skymten av, och som en luspank student svider det ganska hårt ska du veta. Det som svider ännu mer än det är att jag desperat försöker få tillbaka mina pengar, men att de gång på gång drar patetisk ursäkt efter patetisk ursäkt för att dra ut på tiden. De hoppas antagligen på att jag ska tröttna eller glömma av att de har mina pengar.

Jag har skickat tiotals mail till dem och försökt att komma fram till någonting med dem i deras "livechat", men jag får hela tiden berättat för mig hur jag måste vänta 1-3 dagar pga. någon icke-existerande anledning, och därefter kommer de med en ny ursäkt om att jag måste vänta ytterligare 15 dagar att få tillbaka mina pengar, för att jag betalade med mitt Mastercard-kort och att det skulle medföra 15 dagars väntetid innan banktransaktionen når fram. Naturligtvis kan de aldrig motivera mer exakt det skulle ta sådan oerhörd tid med allting...

Vill bara att du ska veta vad du har gjort emot mig och hur dumt ditt resonemang är att varje person själv får ta ansvar för sidornas legitimitet när det var DU som tipsade om sidan i din egen tråd.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du pratat med din bank? Eller Mastercard direct? Om butiken säger att det tar 15 dagar för dem att få dina pengar från mastercard, kan du kontakta mastercard och säga åt dem att inte genomföra transaktionen. Bankerna och Mastercard brukar vilja hjälpa sina kunder, även när de har gjort fel. Ibland kan de inte göra så mycket, men värt ett försök iaf?

Om du nu var misstänksam från början, varför använde du sidan? Lite dumt om du frågar mig. Man ska aldrig lita blint på saker som man hittar på internet. Om det verkar för bra för att vara sant, brukar det vara det också.

Av Skonky

Windows 8.1 ska ha ersatt win 8, s jag vet inte varför de fortfarande säljer Win 8 via mecenat i så fall. Men kan du inte få tag på Win 8.1 via dreamspark gratis via din högskola om du nu är student?

Om det nu är Windows 8 som säljs via mecenat och du väljer att köpa det där så ja då är 8.1 en gratis upgrade som finns i Windows Store.

Av Skonky

Jag tycker att win 8 var trevligt, och 8.1 ännu bättre. Ser ingen anledning att behålla win 7. Men såklart kostar det pengar att uppgradera. Om du nu enbart jagar ett par FPS är det nog inte särskilt lönt att byta upp sig.

Jag personligen tycker att allt i win 8.1 flyter på mycket bättre än vad det gjorde i win 7. Mycket mindre väntar på att saker ska ladda etc.

Om just bf4 kan jag inte säga så mycket då jag inte provat betan.

Av Skonky

Det som löste det för mig var bara att installera om drivrutinerna för Nvidia. Att stänga av 3d-funktionen som redan var avstängd hjälpte inte ett dugg för mig.

Av Skonky

Rekommenderar ett Corsair 350D... ett mATX chassi... annars ett 750D, men det är nog lite över budget.

De är snygga och bra kvalité. Tycker att just define serien är lite plastig... :S

Av Skonky

Jag kör på Steelseries Sensei RAW. Bra pris, bra prestanda, och kan hållas lite hur som. Lite svårt att palm:a den bara. Claw- eller nått mellanting är det jag kör på.

Av Skonky
Skrivet av Maisler:

Aha! Visste inte att modekorten har inbyggt nätverkskort. Jag är som sagt okunnig när det kommer till datorer. Stödjer de flesta mITX-modekorten 5ghz trådlöst? Min router stödjer båda 2.4 -och 5ghz. Nämen då kanske man kan köra ett ännu mindre modekort om det är så, speciellt eftersom jag vet med stor sannolikhet att jag inte kommer köra med två stycken grafikkort samtidigt. Vad förutom grafikkort kräver egentligen PCI-E? Så länge MITX är prisvärda och jag inte för sämre prestanda för pengarna verkar det ju smart. Som sagt, jag hade tänkt att köpa ny dator till efter januari och har den till mesta dels för spelande. Kommer troligtvis bara köra med en hdd också.

Spelar det någon roll om jag köper Bitfenix Phenom Mini eller Bitfenix Phenom Micro? Mini väger mer enligt Inet. Kan man köra en micro för mITX? Eller det kanske är dumt? T.ex. det står på mini att grafikkortet får max vara 33cm långt. Hur långa är dagens grafikkort? På Micron nämns inga begränsningar.

edit: såg att den du länkade https://www.inet.se/produkt/1902516/asus-z87i-pro-mitx hade 5ghz

Det flesta nya moderkorten stödjer 5ghz bandet också. Men kolla för säkerthets skull. Tror att ASUS moderkorten som har trådlöst alla stödjer 5 ghz. (Don't quote me on that )

Det finns många olika chassin för mITX, jag tror att det är skillnad på mini och mirco om så att ett är till för mATX och ett för mITX. Borde stå i specifikationerna. Bitfenix Profigy är ett annat omtyckt mITX chassi även om det är i det stora laget för den storleken. Jag har ett Fractal Design Node 304, vilket jag gillade för att den är så liten, dock "lite" jobbigare att bygga i kanske, vet inte eftersom du är helt ny på det verkar det som. Annars finns det flera modeller. Kolla på olika för att se vad du gillar.

Av Skonky

Om du vet med säkerhet att du bara ska ha ett grafikkort skulle jag rekommendera mITX moderkort. De är mindre, och är till mindre chassin. Många mITX moderkort har inbyggda trådlöst nätverkskort. Jag valde det på grund av att jag inte ville köra SLI eller crossfire och ville ha ett mindre smidigare chassi.

På mITX moderkort har du bara en PCI-E plats, därav blir det mindre. Och med de inbyggda trådlösa nätverkortet behöver du inte heller en extra kortplats till det heller

Edit: Såg att en kille hann före mig med att skriva i princip samma sak. Iaf, håller med honom och är själv mycket nöjd med lösningen.

Av Skonky
Skrivet av Tandborste:

http://battlelog.battlefield.com/bf4/news/view/welcome-to-the...

"Some of you may wonder if we’ll have time to fix some of the issues that you’ve reported before launch. The short answer is: yes. The version of the game that you are playing is several weeks old, and many of the problems that you may have encountered are already fixed for the final game, while others are being worked on"

Om det verkligen är så måste jag säga att då är det verkligen inte en bra BETA, då handlar det mycket mer om Hajp än att ha spelare att hjälpa en beta testa. För mig handlar beta testning om att hitta fel och buggar så att de kan bli lösta innan release. Om detta bara är ett sätt att hajpa spelet så är det nog inte heller så smart att ge ut en gammal version som är mer buggig.

Självklart förstår jag att utvecklarna alltid kommer att ha en nyare version, eftersom de konstant jobbar med fixar för buggarna. Men detta låter lite väl extremt?

Av Skonky
Skrivet av DaBone:

Kanske ska ta och läsa en gång till....

Citat från ditt citat...

"Lagen gäller däremot inte privat område, utom på en punkt. Vid kameraövervakning av såväl privat område som allmän plats är det obligatoriskt att via tydlig skyltning upplysa om att lokalen eller platsen är kameraövervakad."

Han har ju rätt i det han säger. På privat mark behöver du inte skylta. Så länge inte det område som filmas även inkluderar allmän mark, då måste det skyltas. Annars inte. Om jag tolkar citatet rätt.

Av Skonky
Skrivet av Beelze666:

Hej,

Känner tyvärr ingen sympati för dig men om du nu inte trollar och söker uppmärksamhet så är det bra att prata med professionella om vad som hänt om du blivit våldtagen?. Polisen kommer förmodligen inte att göra något därför att du har inga bevis och även om du hade det så hade dom inte lagt ner energi på det ändå därför att du är bara en i mängden. Dock så skulle dom lägga ner energi på ditt ärende om det visade sig att de här killarna har gjort detta mot flera och att då fler offer träder fram då kan det bli en stor grej av det.

Vad är det här för skitsnack! Om du inte har nått bra att säga så håll käft! Det som har hänt är ju ett tydligt hatbrott, misshandel, och sexuella övergrepp. Inget snack om saken. Han har inga bevis? Han har ju de fysiska skadorna som åsamkades och sen den information som operatörerna och grindr kan delge polisen, om de nu inte alls hittar nått på hårddisken.

Sen tror jag inte du ska kommentera på hur polisen jobbar. Klart att de måste prioritera saker och ting. Men ett sånt här fall är inte "en i mängden". Tror du seriöst att de bara sitter där och tar emot en anmälning av den här graden och suckar och säger att de återkommer om de hittar nått sen lägger papprena på hög eller? Blir sur på såna som dig som tror att de vet och sprider lögner runt omkring sig utan att tänka på konsekvenserna av de man säger.

Av Skonky
Skrivet av Thurwin:

förmodligen kommer han vänta på att mellandags rea dra igång, innan han köper datorn.

Kanske ska vänta med att fråga tills då det börjar närma sig. Pris och tillgång kan förändras rätt mycket innan dess.

Bara en tanke... varför sikta på 660 när det finns nyare och bättre kort till ca samma pris?

Av Skonky
Av Skonky

Det finns ju en vetenskap om hur man gör en låt populär och hur man får människor att gilla vissa låtar. En av anledningarna till att det finns så många kassa(enligt mig) populära låtar som spelas på radio. Detta har däremot inget med om låten är bra eller inte, eftersom vad som är "bra" eller "dåligt" måste först definieras för att kunna utreda om en låt är bra eller dålig. Definitionen på "bra" eller "dåligt" är något som ingen kan komma överens om, vilket gör det svårt för nån av oss att säga vad du kommer tycka är bra eller dåligt. Vi tycker alla på olika sätt, som du kanske ser i resten av kommentarerna.

Om man visste vad som var bra eller dåligt, skulle alla låtar låta ungefär likadant. Men som tur är så finns det hur många olika genrer som helst med många olika artister i varje genre som gör musik. Så att alla kan lyssna på det som de tycker om.

Låter lite "svenskt" tycker jag att fråga andra om vad (musik i det här fallet) som är bra eller dåligt. Typ som att fråga om en film är bra eller dålig. Det är helt subjektivt. För i Sverige har många en uppfattning om att saker och ting är bra eller dåligt, och att alla måste tycka likadant... :S

Edit: Det du får göra är att lyssna på låtarna dina kompisar lyssnar på och även hitta andra låtar, och sen säga ärligt till dina kompisar vad du tycker om låtarna, och i så fall vad i låtarna det är du tycker om eller inte. Var ärlig och uppriktig så kan inget av deras argument slå dina, eftersom vad du tycker gäller för dig och inte för dom. Om dina kompisar säger att du har "fel", så är det fel på dom

Av Skonky
Skrivet av Falcon:

K65 ser riktigt snyggt ut faktiskt, även om jag gillar mitt svarta Rapid.

Dock tror jag inte att K65 är kvalité på samma nivå som Rapid?
Har K65 stabilisatorer från Costar och samma backplate som ett $150 Filco?

Just vilken OEM etc som gör K65 och vem som gör stabilisatorerna kan jag inte svara på. Det har jag faktiskt ingen aning om. Personligen har jag ett K70, vilket är väldigt skönt att skriva på, iaf jämfört med Steelseries och Qpad, med enorm skillnad på kvalitékänslan. Aldrig skrivit på ett Filco eller Ducky så kan inte jämföra mot dem. Men jag skulle tro att det är samma OEM som gör alla Corsairs tangentbord, och stabilisatorerna är nog också samma. Antar det iaf.

Av Skonky

Skulle rekommendera Corsairs tangentbord. K65, K70, eller K95. Snygga, prisvärda tangentbord med riktigt bra kvalité.

K65 kostar som ett CM quickfire Rapid, men är i mitt tycke mycket snyggare. Den har samma funktioner också vad jag vet.

Av Skonky
Skrivet av elklazor:

Jag föreslår inte DT 770, jag bara varnade honom för Venegance 2000, de är J*vligt sköra uppe i hörnet och de går sönder väldigt lätt.
Skulle jag rekomendera ett par lurar skulle det vara dessa:
http://www.webhallen.com/se-sv/hemelektronik/91058-akg_horlur...
+
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/25539-zalman_mikrofon

Det vet jag inget om. Har inte ett par 2100, men jag har ett par 1500, och har hört att folk klagar på att de också går sönder. Har personligen inte haft några påroblem och är väldigt nöjd med dem. Vad jag förstått är deras wireless i princip samma hörlurar bara wireless.

Jo hörlurar plus separat mic är oftast en bättre lösning om man verkligen ska ha väldigt bra ljud. Men för ett par wireless headset är det ett kap. Om de går sönder går de ju på garantin.

Av Skonky
Skrivet av elklazor:

NEJ! Kvalitén är USEL och ljudet skräp, tro mig. Jag hade 2 par innan jag skaffade mina DT 770 pro, strunta i dessa "7.1 MEGA KILLER"

I prisklassen på 700 kr?? De där beyerdynamic som du föreslår kostar minst 1000 kr mer... helt annan prisklass.

OT, ja du kan använda dem medan de laddas. De bara kopplar in dem i datorn med usb, med en ladd sladd, och de fungerar som "vanliga" trådade headset.

Av Skonky
Skrivet av yoyopro:

Okej finns det fler trådlösa vid samma pris?

http://www.prisjakt.nu/expert.php?query=wireless+headset&pris...

Sen så ja de flesta wireless headset har inbyggt batteri som du laddar. Iaf av alla de jag känner till.

Av Skonky
Skrivet av yoyopro:

Varför är creatives dyrare om dem är sämre?

Netonnet har extrapris på Corsairna just nu. Vanligtvis kostar de över 1000 kr. På de där creative lurarna är de normal pris. Alltså är de helt andra prisklasser egentligen, men att just nu har de samma pris. Creatives är inte dyrare, de är av en tillfärllighet samma pris just nu.

OT, Corsairs alla dagar av de där två.