Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky
Skrivet av Asprarn:

Jag fattar inte meningen med korten, har satt in ett helt lag, + en hel del blandat, vad skall man få ut av det? Skall det föreställa en samlarbok?

Poängen med korten är att skapa hype inför TI2013. Du lägger in korten i compendiet, så det blir en slags samlarbok. Då du har samlat in ett visst antal lag, så får du items. Alltå 3 lag, så får du 1 smeevil treat. 5 lag 1 till smeevil treat. Om du samlar in 8 lag så får du crab upgraderingen till Smeevilen. För att motivera folk att samla på kort. Allt står i compendiet, så gå in och läs den. Eller läs inlägget som Valve gjorde i sin blogg angående just Compendiet.

Av Skonky
Skrivet av MartenKL:

http://www.inet.se/produkt/1970817/samsung-book-8-np880z5e-15...

Den är ju ungefär det lättaste man kan hitta med en ok GPU ok ens i närheten av 10k.

Men den är inte haswell, vilket är ett krav från TS...

Av Skonky

Budget? annars kan detta bli väldigt svårt....

Av Skonky

Trevligt! Hoppas du har kul!

Av Skonky

Lol, att ni klagar... om ni velat spela det så mycket tidigare kunde ni fixat invites hur lätt som helst. De flesta som spelar på detta forum hade säkert till över. Jag hade 15 invites som jag inte använde, det efter att jag både bjudit en flera, plus tradat bort flera av mina invites till andra som ville bjuda in fler.

Vänta bara så ska ni få spela också. Den som väntar på nått gott, väntar aldrig förlänge Have patience....

Skrivet av Teagirl:

Kan man tro, och jag trodde det var många som skulle spela. Men liksom 5 dar efter launch och max 50k i kö... ganska megaliten mängd att hantera tbh

Jag är rätt säker på att det har olika antal i olika regioner. De har sagt att de släpper in folk lite i taget och i olika regioner. Så de kan vara så att de har nåt max på EU servrarna och väntar på att fixa fler till dessa. Om jag förstått de rätt så försöker de fixa så att det har servrar för tillräckligt många ska kunna spela. Alltså över miljonen ska kunna spela samtidigt efter de fixat ihop alla servrarna som de planerar. Med detta innebär det inte att alla servrar kommer vara i EU. De vill väl först se vartifrån de nya spelarna kommer ifrån innan de köper in servrar i Asien om de är mest Europeer som vill joina just nu.

Av Skonky
Skrivet av Rudzki:

Droppar som in i helvete med FPS då. med fullscreen ligger jag runt 100 och med borderless runt 30

Konstigt, tidigare var det annorlunda... då var det bättre att köra borderless, för då fick man högre FPS. Var det för mig iaf.

Av Skonky

joina vår guild om du vill. Vi har en del spelare härifrån SweC. Det flesta av oss är mer erfarna... men spelar gärna med noobs också ibland för att hjälpa dem. Adda meig, [O_o] Skonky, på steam om du vill vara med. lägger då till dig i guilden.

Av Skonky
Skrivet av f0kke:

Fast det gör han ju? Thresh t.ex är en utmärkt support, men som också kan spela som carry. Nidalee kan användas som support, men kan också köras top/mid (AP/AD Carry). Bloodseeker körs knappast som support? Eller Clinkz som jungler. T.om Valve har ju satt upp titlar på gubbarna Tank, Carry, pusher, ganker? Då är de väl ändå designade för att kunna utföra ett speciellt jobb? Självklart har LoL också tänkt hur de kan spelas. Men det betyder ju inte att man måste eller kan köras annorlunda. Nidalee, poppy, udyr och många fler kan både köra magi/attackdmg så variation finns det gott om.

Det jag pratade om var roller, inte var någonstans man spelade med dem. Vet inte om det är annorlunda i lol, men i dota spelar rollen inte särskilt stor roll var han ska gå, alltså vilken lane. Beroende på hur man räknar. Du kan ha carry eller support i mitt, du kan ha support eller carry bot, och top. Jungel samma sak. Allt beror på vilka skills heron har. Alltså beror lanen mer på vilken hero du väljer än vilken roll han har. Detta i dota då. I pro games där de är vanligare med trilanes är det mer låst, fast då räknar de inte riktigt roller som vi gör då de kör på 1-5 systemet.

Självklart är det så att alla heroes inte kan köras på många olika sätt. Hard carries är oftast svårare att köra som nått annat.

Det valve skriver om herosarna är helt beroende på hur folk har valt att spela dem i DotA. Med det menar jag att när icefrog och de andra skaparna av dota skapade heroesarna gjorde de inte de med en viss roll i åtanke. Detta har kommit senare. Detta applicerar valve för att hjälpa nya spelare. De utvecklades inte för att fylla en viss roll.

Av Skonky
Skrivet av Kaxc:

Poängen? Det fina med en laptop är ju att den är bärbar, går att ta med sig osv. Men jag köper inte en laptop för nästan 10 lakan för att sitta och redigera foton och film på, för att sedan sitta och enbart använda en 15" skärm och musplatta/inbyggt tangentbord. Det är fint att kunna ta datorn med mig, men lägger jag så mycket på en dator kommer jag ha en stor skärm hemma för att kunna arbeta på riktigt (men inte köpa stationär för då kan jag inte ha den med mig när jag rör på mig). Hur tänker du egentligen? En laptop tar mycket mindre plats än ett torn+sladdar.

Det var ju inte hundralappar vi snackar om, utan tusenlappar. Och nä, dessa laptops vi snackar om kommer inte med inbyggd SSD, det får betala extra för (gissa hur mycket? tips: vad kostar en SSD-disk?).

Vi snackar ju mest prestanda här, visst är batteritid nått man vill ha på en laptop men är den 20% längre om laptopen är identisk, men processorn är haswell ist för ivy? Nja..

Man kan ju alltid rationalisera bort extrakostnader sådär, "kan spara in det någon annanstans". Är mästare på det själv. Försök se det objektivt istället för att va så ha-galen är mitt tips Kommer väl med åldern...

Men du pratar efter vissa speciella behov. Du behöver ta med dig datorn men ändå vill ha en arbetsstation hemma. För ditt jobb gissar jag på. Han ska ha den här datorn att spela på. Varför ska han då köpa till en extern skärm när det var liten plats den skulle ta. Du kan inte ta dina behov och sätta dem på honom. Ni ska använda datorerna till helt olika saker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av f0kke:

Förstår inte riktigt varför för folk pratar skillcap när 99.9% inte ens har/kommer aldrig nå skillcapen. Detta gäller både för LoL och Dota 2.

Skillcapen har att göra med hur bra man kan bli på spelet. Ett tak där när du når det inte kan bli bättre. Om skillcapen är lägre kommer du "plana av" snabbare än skillcapen är högre. Håller med om att 99.9% aldrig kommer nå taket, om någon kan görs det. Men eftersom att det finns fler saker att bemästra och lära sig så tar det längre tid att nå dit du kan nå. Därför tror jag att du kan njuta av spelet längre också. Men det är helt min egen åsikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av imo:

Lite roligt att du säger detta, för många av LoL heroesen spelas på flera platser och är absolut inte bara "top" eller "mid". Och detta är även en sak som blir bättre med varje patch då balansen gör att fler heroes spelas på många fler platser.
Visst att där finns vissa få som inte brukas spelas på vissa platser, men så är det ju för det mesta i HoN / Dota med... Är en heroe bra på en sak så gör man ju inte det som den är dålig på, så enkelt är det ju. Kan hålla med om att LoL har VARIT stelare men är något det verkligen går ifrån och många heroes har ingen "titel" på vart de går.
Det som är "stelast" är väll att man gärna vill ha en adc till late game vilket gör att i 99% av matcherna finns där en, men så är gamet uppbyggt och det är mest korkat att inte ha en om det blir ett utdraget spel. Men som sagt, i Dota tar du inte heller 5 random heroes...
Visst att jag lirar LoL men säger fortfarande inte att det är bättre, du känns dock mest som en fanboy...

Du bemöter inte ett enda av mina argument. Att en hero spelas som carry eller support har inte att göra med om du spelar han top eller mitt eller djungel. Verkar inte riktigt som du förstår vad jag menar alls. Aja, du får gärna kalla mig ett fanboy. Men jag är mer ett fan av valve än dota, för valve är helt fantastiska. Så de förtjänar det. Men visst. Jag tycker att dota är ett bättre spel än lol, och har förklarat varför.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av FinApelsin:

Varför anser du att skillcapen är högre i Dota? Att det finns mer items och mer komplicerade builds stunlocks etc betyder väl inte att spelet har en högre skillcap? Egentligen försvårar det bara för nya spelare. Det skulle möjligtvis kunna öppna upp för fler builds. Men kom igen? Alla gör ändå precis som PROPLAYERXXX gör. Om skillcapen i Lol är så låg som många av er Dota/Hon spelare säger hur kan det då hållas världsmästerskap? Alla lag där borde rimligtvis ha nått skillcapen alla redan.

Många har redan förklarat varför skillcapen är högre i Dota 2. Dota 2 är mer komplicerat, det är ett faktum. Det finns många fler mekaniker som gör det svårare att bemästra dota 2, än Lol. Att komma ihåg och utnyttja alla de olika mekanikerna i ett game är svårt. Detta gör att det också finns större variation i spelstilar på olika heroes, men även strategier som man kan använda mot fienden, både offensivt och defensivt. Det är ett faktum att LoL utvecklare kallar många av mekanikerna och spellsen i Dota för "anti-fun" för att de anser dem för komplicerade för spelare att hålla reda på, därför när de gör sina heroes gör de dem utefter vissa standarder och vill inte göra dem för komplicerade för spelare att lära sig. Icefrog går inte efter detta, han har därför mycket mer frihet när han utvecklar nya heroes. Detta är också varför det blir större variation på heroes i dota, och en annan anledning varför det är större skillcap på dota än på lol. Det finns många olika anledningar till att Dota har en högre skillcap. Jag har kollat på intervjuer med "pro"-LoL spelare där de sagt att de började med Dota, och gick sen över till Lol, och ville de börja med Dota 2 igen, men skillcapen är mycket högre där, och de var svårare för dem att bli "pro" på Dota 2, därför gick de tillbaka till lol för att gå "pro" där. Helt enkelt för att det var lättare.

Angående att alla gör som pro spelare, stämmer inte alls. Vissa kollar inte ens på pro-matcher. Sen kan det vara väldigt svårt att lyckas med flera av de strategier som proffessionella spelare använder sig av, då det krävs väldigt mycket koordination, timing, och reaktioner, som vanliga spelare inte har. Det finnns väldigt mycket roliga builds också som man kör med bara för att ha kul, och för att trolla andra spelare...

En Hero i dota 2 är inte byggd för att vara carry, support, jungler etc. Utan icefrog skapar heroes som han tycker fungerar. Sen väljer spelare hur de ska användas. Finns till och med heroes som vanligtvis används som carries som man ibland kör som supports etc. Så det finns mycket mer frihet och komplexitet i dota än i LoL. Detta gör det svårare att bemästra Dota, men gör det mycket roligare i längden.

Skrivet av FinApelsin:

Att man måste köpa heroes kan kännas som pay2win men nya heroes ger bara omväxling inte något övertag. Dessutom så är det enklare att lära sig och få en överblick över sina heroes om man bara har typ 15 till att börja med. När jag hoppade in i Hon hade jag inte en aning om vilken hero av den stora massan jag skulle välja. Dessutom så när du har lärt dig en ny hero i LoL så har du oftast tjänat tillräckligt mycket för att köpa en ny.
Kan hålla med om att runes är power. Dock kan du inte köpa runor utan de låses upp med in-game currency. Alltså får du runor typ samtidigt som de andra du möter.

Har haft denna diskussionen med många. Det är ett pay2win, eftersom att du kan köpa dig ett övertag spelar ingen roll hur, det är ett övertag att kunna välja mellan flera heroes än andra, eftersom att du kan då countra vissa heroes som andra inte kan. Sen spelar det också roll att dina runes och masteries följer med dig på olika servrar. Att du måste betala för att ta med dig allt om du vill spela eller tävla på en annan server. Hände en kompis till mig när han skulle köra i en turnering som var på en annan server. Helt plötsligt körde han mot folk som hade stort övertag över honom, trots att de egentligen låg på samma nivå, men bara på en annan server.

Skrivet av FinApelsin:

Det där om communityn är mestadels fördomar. Det är självklart att det finns FLER p12:or eftersom LoL har ca 11miljoner användare(?).
Tvivlar dock starkt på att det är en större procent p12:or i lol än i Dota. De är nog ungefär lika. Anledningen till att du och så många andra lvl1:or stöter på så många trolls är att dessa har blivit bannade och fått börja om. Eller att de har skapat ett account bara för att trolla och därför aldrig stiger i matchmakingen. Jag skulle säga att den största mängden trolls befinner sig mellan lvl 1- 25. Efter det tröttnar de eller hinner bli bannade.

Det skulle mycket väl kunna bara vara fördomar, men jag tror inte det. Kolla på dreamhack, vilka åldersskillnader det var på dem som gick in och titta på lol, och sen dem som kollade på dota. Stor skillnad i åldrarna. Det finns flera faktorer till detta. Men en av dem är att Riot försöker locka till sig ett community som vill spela mer casual. Bara läs i deras forum vad utvecklarna säger.

Man skulle kunna hävda att LoL är bättre eftersom att de har fler spelare, men betyder verkligen det att spelet är bättre? Tror inte det. Valve bryr sig inte riktigt om hur många spelar dota 2, eftersom att det var ett stort experiment. Ett väldigt lyckat experiment, som de har tjänat massor på, men som också har blivit det mest spelade spelet på Steam.

Till TS: För mig spelar det ingen roll vilket spel du väljer. Personligen tror jag att du kommer ha det roligare i längden med att spela Dota 2, men det beror också kanske på hur gammal du är. Om du är "p12" kanske Lol är roligare, men min lillebror började med Dota 2 när han var 12, och när hans kompisar sen bad honom att prova lol eftersom att de spelar lol gjorde han det. Efter några matcher gick han aldrig tillbaka eftersom han redan vant sig vid dota 2, och han tyckte att Lol mest var löjligt i jämförelse. Jag själv fick samma vibbar när jag provade på Lol. Men lycka till med ditt val

PS. Sorry för Wall of text!

Edit: Om man vill kolla på turneringar tycker jag inte man kan kalla Lol proffessionellt, då alla turneringar är sponsrade av Riot själva... då är det ingen E-sport tycker jag. Eftersom att det inte har ett eget liv. Valve sponsrar en turnering varje år, och detta året har denna turnering den största prize-poolen någonsin i e-sport, och nästan hälften av pengarna är sponsrade av spelarna själva. Det kallar jag ett bra community

Av Skonky
Skrivet av Kaxc:

GTX660M är väl inget "klent grafikkort" .. Förra generationens processor ja, men så vitt jag vet presterar inte ens haswell något märkbart bättre? Största skillnaden verkar vara att den är lite mer strömsnål, iaf enligt vad jag läste i nått test..

Kom ihåg att man antingen får en rätt bra extern större skärm (14" eller 15" är inget jag vill spela på hemma iaf egentligen), eller en stor SSD för den prisskillnaden om man vill också. 2k kanske inte låter så mkt när man bara säger "två tusen", men det är en 20% av vad MSI-datorn kostar. Allt jag menar är att allt beror på hur man ser på det.. Asusen klarar garanterat av spelen den också, och det finns många (typ som jag tänker iaf..) som hellre får med en riktigt schysst snabb SSD eller en extern skärm än att ha en haswell och ett lite bättre grafikkort!

Det är skillnad när man jämför laptopar och stationära datorer. Där gör haswell en skillnad då det är mer strömsnålt, och det vill man ha på en laptop. Det gör ju inte så stor skillnad på stationära kanske, men på laptopar är det ju ett stort plus. Sen har jag aldrig förstått varför man ska köpa gammal hårdvara när man köper nytt för att spara några hundralappar, de hundralapparna kan man tjäna in rätt snabbt genom att spara in på nått annat på annat håll. Tycker inte du kan jämföra att spara in för att ha en extern skärm, eller ssd på en laptop. De brukar numer komma med ssd inbyggt, och vad är poängen med att ha en till skärm på en laptop? Man brukar ha en laptop för att de ska ta lite plats, och om man vill ha flera skärmar kan man lika gärna köpa stationärt.

Av Skonky

Nu mer finns det tutorials etc i Dota 2. Du lär dig snabbt allt det du behöver av mekanikerna etc. Resten kan du lära dig över tid. Dota går precis som med LoL också att hoppa in i utan förberedelser. Du kommer att ha roligare i längden med Dota 2 tror jag. Eftersom att den största skillnaden är skill capen. Alltså att det är svårare att bemästra Dota 2 än Lol, men det går lika snabbt att komma in i det, då i grunden de är baserade på samma spel stil. Men båda är ju gratis, så varför inte bara testa dig fram.

Jag har bara spelat några få matcher Lol, men tyckte inte alls om känslan i spelet, och inte heller att det är ett typiskt pay to win spel där alla de som betalar eller har spelat super länge har ett stort övertag gentemot de som är nya. Genom items och runes etc, speciellt hero poolen som är limited och att man måste köpa till sig heroes, helt sjukt!

I dota 2 är allt som är nödvändigt gratis. Det du betalar för är bara lull lull som gör att saker ser annorlunda ut, men ger ingen skillnad i spelet annars. Inga fördelar!

Jag vet inte hur gammal du är, men för mig känns det som att Lol lockar till sig en hel del "p12" players vilket gör att det känns som ett mer omoget spel och community. Dota 2 finns det en större spridning i åldrarna, främst i det högre åldrarna (övre tonåren och in i 20-30 års åldern.

Om du nu vill prova på Dota 2, så läs denna guiden http://www.purgegamers.com/welcome-to-dota-you-suck#.UeBrx0Gk... då den räknas som den bästa nybörjar guiden för dota 2. Om du tar dig den tiden, kommer du uppskatta de första spelen mer

Av Skonky

Du har inte funderat på att fixa ett tyst mITX system istället?? Det är det jag håller på att fixa iaf. Min fru vill egentligen bara ha laptops, eftersom de inte tar plats, och hon tänker att stationära låter jätte mycket. Har övertalat henne att datorn jag bygger kommer att låta mindre än laptopen gör just nu.

Av Skonky

Kolla med Corsair i Sverige... bara att ringa i så fall. Vengeance serien är ju deras flaggskepps minnen väl? Då borde de ge rätt bra garanti tycker man.

Av Skonky

Har du inte garanti på den då? Hur länge sen var det du köpte dem?

Av Skonky

Aja, du har ju redan köpt ett, men om du kan tänkta dig lägga dig lite över budget så finns ju Corsair K70. De kostar visserligen 1200, men har röda switchar, handlovsstöd, super snyggt och skönt, och bakgrundsljus om du tycker om det. Jag hitta mitt på rea för 1000, borde inte vara så svårt att hitta nån liknande deal nånstans. Lycka till iaf

Av Skonky

Den kommande patchen ska fixa det. Släpps imorgon. Alla mutes och bans blir nollställda...

Av Skonky

Killing floor är riktigt kul faktiskt. Var länge sen jag spela nu, men roligt var det!