Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3531437/gamingsetup

Tog bort grejjer som jag tyckte var onödiga. Bytte grafikkortet till ett 770, allt som allt blev det under 14k

Om du inte tänker köra SLi lösning senare skulle jag rekommendera att kolla på mITX chassin och moderkort. Mycket trevligare enligt mig. Kan bli lite billigare också och oftast inbyggt wi-fi kort i dem också.

Ha det så trevligt...

Av Skonky

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3531383/7000-dator Där har du haswell processor, med wifi-mITX moderkort, bättre grafikkort, som har överklockingspotential, med annat mindre chassi. Detta ligger ca 150 över budget... borde inte vara problem. Ta bort tryckluten då och köp den vid senare tillfälle. Tog bort dvd, eftersom det är onödigt. Installera OS från USB istället...

Om han nu absolut vill ha ett Bitfenix prodigy, som är snyggt och rymligt, men större, så lägger han till 100 spänn så har han ett sånt iaf.

Av Skonky

Jag kör på Corsair 1500. Vädligt nöjd. De är inte de bästa eller snyggaste, men micen på dem är riktigt bra och ljudet är bra nog för gaming, och film. Inga klagomål alls. Till en början kan de trycka lite mot huvudet, men med tiden sitter de inte lika hårt. Beror väl på hur brett huvud man har. Jag har väl normal?

Iaf, det funkar säkert att köra med hörlur + mic, men oftast blir det en dyrare lösning, speciellt om man ska ha under tusenlappen, finns säkert billigare de med, men är säker på att det finns headset med lika bra mic som på modmic.

Av Skonky

Som jag förstår det, efter att ha läst hela tråden, beror allting på om du ska överklocka eller inte. Och om du verkligen ska köra SLI eller inte. Personligen, efter vad jag läst, skulle jag inte köra på en multi GPU lösning pågrund av vad jag läst om problemen med det, och tycker inte att kostnaden är värt i prestanda. Skulle hellre lägga lite mer pengar på ett bättre kort meddetsamma, eller spara ihop pengar och köpa ett dyrare kort senare. Tillexempel, vänta med att köpa ett kort nu, och köp ett dyrare kort senare. Det var om SLI.

Du ska spela på 1080p? Då räcker det oftast med ett 760, eller 7950. Men du ska köra med flera skärmar? Ska du använda alla skärmarna till spel? För mig lät det som att du skulle ha de andra skärmarna som hjälp skärmar, alltså inte ha spel på dem, men du kanske menade att spela på alla skärmarna. Då räcker det inte med ett 760. Vad jag förstått klarar den inte av att köra på Särkilt höga upplösningar på högsta grafik, men kanske om du sänker grafiken lite. I det läget är 7950 bättre, den har mer vram, och klarar därför av högre upplösningar.

Om du vill ha ett framtidssäkert kort? Köp ett dyrare kort än 760. De nya spelen klarar den av, men hur det ser ut om 1 eller 2 år vet vi inte. Ett dyrare kort har högre prestanda och kommer därför klara av att spela framtida spel bättre än ett 760. Tycker inte det är värt att uppgradera genom att lägga till ett kort. Köp ett 760 nu i så fall, och uppgradra med ett 860 om ett år, eller motsvarande från AMD, om du nu verkligen inte kan lägga mer än 2500 nu, och måste ha det just nu.

Nu till överklockning. Stock så presterar 760 bättre än ett 7950, men inte mycket mer. Det som linus techtips testade och som andra tester inte visar är att han jämför alla korten i överklockat tillstånd. Vad han menar är att ett 7950 har högre överklocknings möjlighet än ett 760, och i det tillståndet presterar den bättre än ett överklockat 760. På grund av detta och den högre vram:en är 7950 ett mer framtidssäkert kort än 760. Men bara om du ska överklocka. Om du inte ska överklocka köp ett 760, om inte vram:en har så stort värde för dig då. Alternativt vänta på 8950 som släpps i slutet av sommaren (förmodligen), och ser vad den har för prestanda jämfört med ett 760.

Om du lägger till lite på din budget, skulle jag i så fall satsa på ett 7970 ghz för runt 3000. Det är ett säkrare kort än 760 för dina behov. Skulle inte ta ett 670, eftersom den presterar marginellt bättre än ett 760, men kostar ca 700-800 kr mer. Ett 7970 kan du få upp i samma prestanda som ett 680, och är därför bättre. Men samma sak där, enbart om du ska överklocka.

Sry för wall of text...

Edit: Om du inte ska överklocka, spelar det nog inte särskilt stor roll. Utom Vram:en

Av Skonky
Skrivet av Schackmannen:

det är med deras egna herculeZ kylare tyvär

Missade jag totalt. Har du helt rätt i... Dåligt!

Av Skonky

Har du kollat med dessa?

http://www.liontech.se/PartDetail.aspx?q=p:6473465

De står att de inte har inne, men att leverantören har 25...

Av Skonky
Skrivet av Dando:

Javisst priserna är redan klara och ser ut så här:

ryos mk 99 dollar = 660sek

ryos mk glow 129 dollar = 860 sek

ryos mk pro 149 dollar = 999 sek

så det ser prisvärt ut, själv skall jag köpa ryos mk glow när det lanseras. vanliga ryos mk skulle duga mycket bra men jag vill ha med bakgrundsbelysningen också lansering sker i juli sen så du vet

Du är medveten om att man oftast inte bara kan konvertera dollar till SEK med hjälp av vad valutan är värd idag? Priser brukar bli x10 i Sverige från dollar. Inte alltid, men oftast. Så jag tror inte det tangentbordet blir så prisvärt som du tror.

Av Skonky

Tror säkert att du blir nöjd.

Av Skonky
Skrivet av Kongas:

Jo men priset därpå kommer nog inte vara som 660.

Kanske inte exakt. Men för ett par hundralappar över 660 priset och få ett kort som presterar lika eller bättre än ett gtx 670 så är det värt det. De preliminära priserna jag har sett är att det kommer kosta mellan 2200-2400. Och det är billigare än 660 Ti, med prestanda som ett 670

Enligt mig värt att vänta på då 670 kostar över 3000 idag...

Av Skonky

Till TS... Gtx 760 släpps ju snart. Jag tänker iaf vänta på det...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av Tryzzt:

I mitt fall är det mer ett case av att jag inte spelar så jävla mycket så det känns onödigt att lägga ner en massa pengar på en stationär när jag ändå måste köpa en laptop också. Vill ha nåt till soffan/resorna och då känns det enklare att göra en kompromiss och sikta in sig på en laptop som funkar dugligt att spela på. Är dock väl medveten om att laptopalternativet är långt ifrån det optimala för spelande.

Byggkvalitén verkar vara ett återkommande problem, vad är det som lämnas övrigt att önska på den fronten? Och du som har förstahandserfarenhet, upplever du några problem med värmen?

Jo jag vet, var själv tvungen att ha en laptop... men är såå sugen på en stationär. Iaf, Jag är nöjd, men jag bryr mig mer om performance än looks. Kan nöja mig med lite sämre byggkvalité, fick ändå det bästa jag kunde få just då för de pengarna. I prestanda då. Värmen är inte så farlig faktiskt, tycker jag. På vänster sida blir det riktigt varmt vid fläkt uttaget, och på undersidan. Men själva tangentbordet har inte blivit så varmt att jag inte vågar fortsätta använda det. Det blir varmt, men inte obehaglit varmt. Detta är enbart när jag spelar och den jobbar på för fullt. Annars har det varit lugnt.

Det jag är mest missnöjd med är musplattan, faktiskt inte bra alls. Den fungerar och gör sitt jobb, men tycker den kunde varit mycket bättre. Detta berör inte mig så värst mycket då jag i princip alltid har en mus inkopplad, men vet inte om det är åtgärdat på senare modeller.

Skulle rekommendera dig att hitta en butik som har en inne så du kan känna på den för att se om det är bra nog för dig. Men prestanda mässigt är jag nöjd.

Av Skonky
Skrivet av Cooling23:

Har redan beställt från UK pga jag vill ha orange färg!

Kk, men du kunde säkert bara kontaktat gamestate och kollat om de kunde ta in ett par orangea till dig. Ingen aning. Hör av dig sen om vad du tycker. De ligger över min budget just nu, men har varit intresserade av dem ett tag. Kanske sparar ihop till ett par i framtiden.

Edit: Har helt fel, kollade ju bara på headsets, med mixampen var det inte alls billigare. Mitt misstag... ignorera det jag sagt...

Av Skonky
Skrivet av MysickCombo:

Jo har hört en del om det. Många av mina steam friends säger att det är grymt svårt att komma in i och att man kommer bli butthurt x antal gånger. Stämmer det?

Mjaa, det beror på... Flamers finns det i alla spel. Visst kan man hitta riktigt jobbiga personer som hamnar i samma lag, men om du bara har nån kompis att spela med brukar det gå mycket smidigare. Ni lär er tillsammans, och har roligt tillsammans. Det mesta handlar om attityden, att hålla en bra attityd trots att andra är sura. Valve jobbar hårt med att komma åt flamarna. Numer blir det mutade från text och voice chatt. Så om du stöter på nån som är jobbig, flamear, bara reporta dem

Alltså det har blivit mycket bättre än vad det var, och det finns åtgärder för dem som bryter det. Så som sagt. Jag har ett antal invites kvar, kommer inte behövas så länge då spelet släpps snart. Det släpps i flera olika steg, så alla får inte access samtidigt. Så det är bara att säga till.

Gå in på www.dota2.com om du vill kolla mer om det, www.purgegamers.com har en fin nybörjarguide, läs den! Riktigt bra spel, och den bästa i sin genre!

Av Skonky
Skrivet av drefk2000:

Det är den "nya" xbox slim jag snackar om.

Skickades från m.sweclockers.com

Det var det jag trodde. Trevligt! Låter som kylaren på titan/780 är riktigt nice då Får en att överväga att spendera dyra pengar på ett kort som man inte riktigt har råd med... :/

Av Skonky
Skrivet av DavidtheDoom:

Qpad MK-80 har blå switchar och kostar 1090kr på teknikmagasinet.

Läste du detta eller? 90 kr över budget, men du får vad du frågade efter...

Av Skonky

Dota 2 är ett riktigt free 2 play... inget pay to win. Däremot måste ni ha en internetuppkoppling eftersom de inte integrerat LAN funktionen än, men den ska komma Men det är bara att skapa ett game på STHLM servern via Lobby så har ni erat egna game. Ni måste däremot ha beta keys, om ni inte har tur att Vavle ger er förtur i sin strategi att släppa spelet denna sommaren. Skicka mig ett PM om ni behöver beta keys... har massor.

Av Skonky

Skulle däremot göra som du sa, vänta på att GTX 760 kommer ut. Ska nog själv göra det innan jag beställer min dator som jag har tänkt mig. 760 borde ju släppas här snart.

Av Skonky
Skrivet av dysenteri:

Har problem med upplösningen i Dota 2 när jag inte kör 1650x1080 eller 1440x990. Jag vill t.ex kunna lira på 1024x768 (eller vilken annan upplösning som helst) i hela skärmen utan att få svarta kanter runt om.

Förut kunde den även sträcka ut bilden utanför skärmen så att säga, så att jag bara såg övre vänstra delen utav menyerna osv, om jag körde på en låg upplösning.

Föredrar att spela på lite lägre upplösningar och detta är irriterande.

Edit: Tror jag har löst det genom att använda -h och -w i launch options för att tvinga spelet till en viss upplösning.

Vad kör du på för format? alltså 4:3, 16:9 16:10? VAd stödjer din skärm? Om du kör fullscreen mode så borde den sträcka ut upplösningen till kanterna, men de svarta kanterna kanske kommer av att du kör 16:9 på en 16:10 skärm eller liknande?

Av Skonky

Dota 2, du kan lätt hitta en beta key nånstans, annars kan jag fixa en till dig. adda mig på steam bara [O_o] Skonky heter jag. Om du inte vet vad det är så är det ett Action Real Time Strategy Spel, ARTS. Dota var ju orginalet som HoN och LoL baserar sig på. Dota 2 är uppföljaren som Valve utvecklar. Sjukt kul spel, lite svårt att komma in i, men väl inlärd så är det väldigt roligt att spela, speciellt med kompisar.

Best of all.... äkta free 2 play. Du behöver inte betala en slant för att få en full spelupplevelse. Valve tjänar endast pengar på Cosmetic Items. Inget som ger en övertag in-game.

Av Skonky
Skrivet av Cooling23:

Siberia har kass ljud. Enda bra med Siberia är komforten. För runt 1000 kr kan du skaffa Sennheiser 350.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=253975

Jag själv tänkte skaffa snart Astro A40.

http://www.astrogaming.co.uk/a40/wired/a40-audio-system-neon-...

Köp inte Astro A40 från England eller USA. Du får dem ju billigare om du köper dem här i Sverige.http://www.gamestate.co/se/astro-a40-headset-black