Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky

Nu utgår jag från din budget på 18 000 kr

Här under har du vad jag skulle satsat på. Detta förutsätter att du redan har en skärm etc.

Där har du en bra dator som kommer hålla i många år.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11476542/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11476542/

Av Skonky
Skrivet av D_River:

SVT, SR och UR. Bara nyheter och samhällsinformation?
Nej tack.

Dock så är en del program på SVT, TV4, TV3, Kanal 5 etc.... helt ointressanta för mig.

Vad ska betraktas som samhällsinformation?
Plus?

Naturprogram?

Nu ställer du de riktiga frågorna.

Innan man kan bestämma sig för hur man ska finansiera det behöver man bestämma sig för vad som faktiskt ska finansieras...

Ja jag anser att det som idag räknas som public service är alldeles för brett och behöver smalas av.

Varför ska det finnas både SVT 1 och 2? Varför UR och barnkanalen etc.

De har rätt många kanaler som går under public service. Jag tycker inte underhållning är public service.

Av Skonky
Skrivet av D_River:

Om avgiften blir frivillig, då kräver jag att de som inte betalar, inte ska kunna alls se eller höra SVT, UR, etc...

Det är precis detta vi vill!

Satsa på detta tack!

Av Skonky
Skrivet av Xinpei:

Att SD har haft samma åsikt inom invandringspolitiken är bara en ren lögn. Alldeles nyligen så började de anamma AfS åsikter om att asylinvandring bara ska komma från Nordiska länder där man tidigare varit emot invandring från Mena-länder.

Att Fridolin kopierat från SD vill jag se belägg för. Hade SD varit seriösa med sitt stöd för pensionärer så hade de gått till förhandlingar med regeringen... inte röstat ned dem rakt av så ditt försök till försvar håller inte.

Nej. Du har fel. Man har länge sagt att asylinvandring ska ske från närliggande länder. Detta har man sagt i flera år, långt innan AfS ens var ett parti.

Man har ju hela tiden gått på att man ska följa Dublin förordningen som designerar att man ska söka asyl i första säkra land vilket innebär i praktiken att Sverige inte skulle behöva ta emot några asylinvandrare alls. Detta är inget nytt. AfS är bildat av missnöjda SDare, att de har en liknande politik som SD är bara en självklarhet. Att däremot hävda sen att SD kopierar deras politik är rätt magstarkt.

Jag ska försöka hitta förslagen igen. Fått dem presenterade för mig ett antal gånger men det var ett tag sen.

Det är svårt för SD att förhandla med partier som inte vill prata med dem. Kan lova dig att om regeringen var villig att förhandla med SD om pensionärerna hade de gjort det!

Skrivet av Cenorida:

Rätt bra video faktiskt. Höll dock inte med om allt även om det är tydligt SVT har vissa problem.

Med tanke på Youtubens övriga videos kan det vara bra att ha i åtanke att han förmodligen är högerpolitisk. Vilket innebär att han KANSKE endast tar upp vänstervinklade exempel.

Även om jag medger att exemplen han tar upp är ett problem, så är de för små och uppkommer för sällan för att man ska kunna säga att SVT medvetet sprider (extremistisk?) vänsterpolitisk propaganda.

Till och med han i videon medger ju att det kanske inte sker medvetet.

Henrik Jönsson är definitivt höger. Betyder inte att det han säger är fel för det.

Kan du ge mig ett enda exempel där SVT har haft en högervinkling... ett enda?

Han tar bara upp några. Bara under senaste månaden har SVT fällts i granskningsnämnden 6 gånger. SVT och SR är enda kanalerna/medierna som förekommer flera gånger...

Det är bara de senaste månaden. Detta händer hela tiden. På grund av att granskningsnämnden inte har uppdrag att göra en sammanslagning eller en analys av ärendena så görs inte detta. De tittar endast på varje enskilt fall för sig.

Åtskilliga exempel skulle kunna raddas upp, och har gjorts det åtskilliga gånger i denna tråd. Problemet är att varje gång så hävdas det att "det är bara några få exempel". Problemet ligger i mängden exempel och att det inte är någon gång här och någon gång där, utan att det händer ofta och konstant. Samt som Henrik Jönsson påpekar, det finns inte ett uns av självkritik från SVT/SRs sida.

För dem är detta normalt att göra.

Av Skonky
Skrivet av Xinpei:

Enligt Gamov så är Frick fortfarande en del av SD och finansieras av SD.

http://www.dagensopinion.se/pavel-gamov-chang-frick-finansier...

Vänta lite nu. Menar du att man kan säga att Chang Frick finansieras av SD för att de kanske (enligt Gamov) betalade hans resa när han skulle åka med Gamov...

Gamov blev utesluten för att gjorde något extremt olämpligt och dessutom mot inrådan från partiet. Han får skylla sig själv.

Han är ingen trovärdig källa i detta.

Skrivet av Xinpei:

Okej? Man gick till valet 2014 med pensionärer i fokus. När det kommer till kritan så började man rösta emot förslag som skulle göra det enklare för pensionärer.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sd-sviker-arbetare-och-s...

SD valde att gå emot ett större paket som var skadligt för Sverige. Att sen i det paketet fanns ett förslag som man kanske om det hade kommit för sig själv hade stött är här inget man kan kritisera dem för. Vilket parti skulle välja det större skadligare för att få igenom en liten grej som man tycker om? Det är en dålig deal och är inget man ska kritisera SD för. Men visst, medier gillar att haka upp sig på småsaker som SD gör och blåsa upp dem som att det är en stor sak.

Skrivet av Xinpei:

SD är ett klassiskt populistiskt parti. De vänder kappan efter vinden vilket man nu ser genom deras åtstramningar av invandringspolitiken som liknar AfS manifest. Är det inte lite roligt ändå med tanke på att du påstår att de står för sin politik? Faktum är att de sällan står för sin politik i huvud taget.

I vilka frågor har SD totalt ändrat åsikt? Du hävdar att de vänder kappan efter vinden... De var kritiska mot invandringen när ingen annan var det. De var anklagade för att vara rasister på grund av deras hållning. De har hållt tag i sin grund och deras politik. Till skillnad från alla andra partier. Att de som litet parti har haft enkla lösningar tills de har haft resurser för att kunna bygga ut dem kan man anse vara populistiskt, men de är inte kappvändare. Däremot är S extremt bra på att ändra sig om saker och ting utan att erkänna att de ändrade sig.

http://www.salaallehanda.com/opinion/ledare/sakine-madon-star... (S har svänt 180 grader om många saker.) De är de riktiga kappvändarna av svenska partier. No question.

Skrivet av Xinpei:

Det där är inte alls sant. SD är inte på något sätt unika och många delar av SDs kärnfrågor är än idag inte applicerade.

Så du menar att varken S eller M har kopierat förslag från SDs invandringspolitik?

Jag vet med faktum att Gustav Fridolin kopierade flera förslag som SD hade lagt fram i skolfrågor och presenterade som sina egna. M har också kopierat SD förslag och lagt fram som sina egna något år eller månader efter.

Att allt i SDs partiprogram inte är genomfört är väl självklart, men det innebär inte att andra inte kopierar deras förslag.

Inte ens regeringen har varit särskilt bra på att få igenom sina förslag. Första året vid regeringsmakten gick de efter en Alliansbudget.

De som har varit sämst på att få igenom sin politk är ju MP som sitter i regeringsställning men blir konstant överkörda.

Att hävda att ett 13% oppositionsparti som dessutom är utfrysta från alla förhandlingar och trots detta får igenom flera förslag är dåliga på att få igenom sin politik är som att säga att killen du högg av benen på är dålig på att cykla men ändå lyckas han ta sig fram på sin cykel.

Skrivet av Xinpei:

Jaså? Säg det till Kasselstrand t.ex. Faktum är att SD är väldigt dåliga på att lyssna på sina medarbetare. Detta visar sig gång på gång på gång när problem uppkommer i kommunerna och de bara ignorerar eller petar bort den oskyldige.

Att en upprorsmakare som Kasselstrand (menar inget ont om honom, men han valde att gå emot partistyrelsen gång på gång) till slut blir utesluten är inget konstigt. Att ta det som ett exempel på att partistyrelsen inte lyssnar på medarbetare är inte det bästa sättet att vinna sitt argument på.

Ge mig ett bättre exempel plz.

De senaste raden av omvärderingar i frågan om Grundlagsändringarna och finansieringen av public service visar tvärtom att de är bra på att lyssna på sina medarbetare.

Av Skonky
Skrivet av Nr42:

Intressant, här står man på vänstersidan och tycker att SVT är ganska högervridet...

/V

Intressant. Vill du ge ett exempel på när du tyckt att SVT gjorde en högervriden rapportering av något?

Jag är inte sarkastiskt, jag är helt seriös. Det skulle vara intressant att se ett sådant fall för mig.

Av Skonky
Skrivet av Söderbäck:

Här tror jag det finns en utbredd missuppfattning om nautralitet och objektivitet.
För dessa går inte att uppnå. Alltså verkligen.
Det här lär man sig om man gräver lite i budskapsförmedling och medieutbildningar.
Det går inte att förmedla något objektivt eller utan vinkel. Är en mottagare inblandad så behöver budskapet anpassas för mottagaren. Är en avsändare inblandad så kommer avsändaren sätta prägel på innehållet. Mediet som överför budskapet sätter sin prägel och var detta överförs påverkar också. Det här gäller alltid.
Alltså verkligen.
Vi kan ta ett klassiskt exempel med en så banal och enkel sak som en varningsskylt för älgar. Den är väl ändå neutral och inte vinklad.
Så fan heller säger jag.
Varningsskyltar är också avgänsade, vinklade och anpassade utifrån vem som vill säga något och till vem man ska säga det.
Är avsändaren av budskapet andra älgar så kanske man inte skulle valt skyltar utan luktmarkeringar. Vidare hade kanske inte avsändaren varnat för älgar generellt då älgar inte alltid är fiender. Man kanske bara hade varnat för älgtjurar medan älgkor kanske hade visats med annat än varningsskyltar.
Är mottagaren tyska älgturister istället för bilister så hade kanske inte heller varningsfärger varit det rätta valet. Mer text och i en broschyr. Men ja, mycket text och roliga bilder passar ju dåligt på varningsskyltar för snabbt passerande bilister.

Man har alltså vinklat informationen för älgskylten så att den ej innehåller population, utbredning, information om hur gamla älgar blir eller ens skrivit någon text alls. Trots att det finns så mycket mer information om älgar. Vinklad information som är anpassad utifrån vad trafikverket vill säga till just bilister.

Och det här gäller bara för en jädra älgskylt. Ta till något så magstarkt som ett gratulationskort så ska du få se på vinkling. Alltså verkligen!
Än så länge har vi inte ens börjat sniffa på idén om att försöka beskriva en nyhet opartiskt/neutralt.

Ingen kan berätta allt om allt. Dels för att det inte får plats. Dels för att avsändaren inte ens har en total bild av hela världen men även för att mottagaren inte är inställd på vilken information som helst.
Så precis all information vi får till oss är vinklad. Det är alltid perspektiv anpassad av både avsändare, begränsningar i vilket medie som överförs (film är svårt att förmedla i tal exempelvis) och även att mottagaren inte är mottaglig för vad som helst.

Såhär ser det alltså ut. Neutral medieöverföring finns inte. Det behöver man i grunden förstå. Alltså även om man inte kan uppnå utopisk perfektion av objektivitet så innebär det inte att vi behöver upphöra med all typ av kommunikation. Och inte heller med public service även om de inte är utopiskt perfekta. För det är ingen rimlig kravställning.

Så här långt håller jag med dig. Det är vi många som gör. Du har rätt.

Skrivet av Söderbäck:

Vad massmedia däremot kan sträva efter är att vara så neutrala eller objektiva de kan inom rimliga gränser. Ingen kan uppnå utopin men alla kan jobba efter den.
Ja men då kommer följdfrågan vad är "neutral nog" eller "inom rimliga gränser". Ja däri finns det ju inget färdigt svar. Man kan tycka olika beroende på uppfattning om omvärlden. Men all rapportering kommer oavsett utföras utifrån en viss vinkel med ett perspektiv.

För att förstå andra kan man därför fråga andra om vad de anser vara neutral nyhetsrapportering. Det är ett sätt att försöka förstå vad som kan verka anses normalt eller balanserat. Så frågan som @Frispel ställer om vilken media ni kan tänkas vara objektiv/neutral i sin rapportering är inte så dum för att försöka förstå situationen bättre. Men framförallt är det en fråga om vilken nivå man som minst måste hålla för att man ska anses vara godkänt och "kvala in". Säger man att SVTs rapportering inte duger så behövs kanske ett vägledande exempel för att man ska förstå varandra.

Det är detta som är problemet. Sändningstillståndet som SVT och SR har är detta när det gäller opartiskhet:

"Opartiskhet
Gäller: Public service-företagen (SVT, SR och UR)

[i]Att vara opartisk är att ha ett neutralt förhållningssätt till något utan att blanda in vinklade åsikter. För en programverksamhet innebär opartiskhet i huvudsak tre saker.[/i]

Om någon blir klart utpekad och kritiserad ska denne få möjlighet att bemöta kritiken.
Kontroversiella ämnen eller händelser får inte behandlas på ett ensidigt sätt.
En representant för programföretaget får inte ta ställning i en kontroversiell fråga.
Kravet på opartiskhet hindrar inte att ett inslag kan ha en kritisk utgångspunkt eller särskild vinkel. Public service-företagen är skyldiga att kommentera olika händelser, stimulera till debatt och granska företag, myndigheter och organisationer. Med public service-företagens skyldighet att kommentera följer också ett visst utrymme för värderande omdömen.

Kritik mot en klart utpekad part
Om en klart utpekad part utsätts för stark kritik eller allvarliga anklagelser bör han eller hon som regel få möjlighet att försvara sig i samma program. Det kan ske genom att den utpekade medverkar i programmet eller genom en kommentar från honom eller henne. Att någon vägrar att medverka hindrar inte att programmet får sändas. I sådana fall bör den utpekades uppfattning redovisas på annat sätt, om det är möjligt.

Ensidig behandling av ett ämne eller en händelse
Kontroversiella ämnen eller händelser får inte behandlas ensidigt så att endast en parts version eller synpunkter klart dominerar. Det är dock tillåtet att skildra ett ämne från en speciell utgångspunkt, om det klart framgår av programmet eller programpresentationen. En ensidig framställning i ett program kan balanseras av ett annat program.

Ställningstagande i en kontroversiell fråga
Programledare, reportrar och andra som kan uppfattas som företrädare för programföretaget får inte göra värderande uttalanden eller ta ställning i kontroversiella frågor. I krönikor, kåserier och recensioner finns dock ett utrymme för kritiska och värderande omdömen, förutsatt att inslagets karaktär kan antas stå klar för publiken."

https://www.mprt.se/sv/att-sanda/krav-och-regler/

Problemet är att detta regelbundet bryts mot. Granskningsnämnden slår ner på SVT rätt ofta, och generellt sätt har de en vänstervinkling på många av sina program. Inte allt och alla, men många. Detta är inte en konspiration av att någon bakom styr spakarna etc. Utan att de flesta inom SVT/SR/UR har en viss politisk inriktning och de har väldigt svårt att inte vinkla rapporteringen efter deras egna åsikter. Detta problem kommer delvis av att de inte anställer efter kompetens utan efter deras mångfaldskriterier. De viktigaste för dem är inte att ha den mest kompetenta och bästa reportrar och journalister.

När man då visar på exempel hävdar alla (de flesta) att "det där är bara enstaka exempel..." Men när det händer om och om och om igen visar det på ett mönster och skapar ett problem. Det är därför som på 8 år har förtroendet för Public service dykt från 86% 2010 till 58% 2018. Det är ett problem!

Sen förstår jag vad ni menar när ni frågar vad är då neutralt nog. Problemet är att i många fall försöker de inte ens vara neutrala! Det är det som är problemet. De försöker inte ens. Det är så uppenbart för så många nu mer att det blir extremt komiskt att höra människor från vänsterkanten som inte förstår vad man menar. Att man är så blind för det. Sen frågar många efter exempel, men ignorerar när man ger dem exempel. De vägrar till och med att kolla upp länkar etc och menar på att de inte kan tro på dem eftersom de inte är neutrala och opartiska källor... *Suck* Kan du förstå att man blir uppgiven?

Jag gav flera exempel på nyhetersmedium som jag menade var opartiska eller neutrala. Problemet var helt plötsligt att då var jag tvungen att ta fram liknande lista på just svenska nyhetsmedium som var mer neutrala än just SVT/SR annars räknades det inte. Det blir lite tragiskt i en sådan diskussion. Man ger dem vad de vill ha, men det är aldrig tillräckligt. De ska alltid ha mer för att tro på det.

Jag kan respektera en person som säger att de gillar nyheterna från SVT/SR etc men som förstår att de är vinklade åt ett visst håll. Men personer som inte ens kan se det... Det är ett problem. Det visar på att vi har många som har svårt att vara källkritiska bara för att de ser på ett medium som hävdar att de är opartiska och ovinklade.

Så vad menar jag då med neutrala och opartiska nyhetsrapporteringar.

Jag vill ha båda sidor av en story. Inte bara en sida. Annars är det inte neutralt.

Om vi tar SVTs nyhetsrapportering av valet i USA. Det var så extremt uppenbart att reportern verkligen hatade Trump och alla hans väljare. De var extremt partiska för Hillary. Den visade mest kritiska inslag om trump, och var delvis varför så många i Sverige blev så tagna på sängen när Trump faktiskt vann. För de hade inte förstått att Trump hade ett stort stöd bland folket för man visade det inte.

Läs BBC, läs reuters, läs Wall street journal etc etc etc. Där har ni mer neutrala rapporteringar.

De är inte heller perfekta, men de drar åt båda hållen och kan vara kritiska mot allt och alla.

Generellt sätt är inte SVT och SR det.

Av Skonky
Skrivet av D_River:

Politisk minoritet och kontroll över Public Service?!

Du verkar väldigt intresserad av dessa "vänstermänniskor".
är "högermänniskor" mer sakliga och neutrala?

Skrivet av D_River:

Om du vill ha högermänniskor som styr SVT, då får du nog vänta tills USA tar makten över Sverige.

Skrivet av Bael:

När anmälde du detta till granskningsnämnden?

Skrivet av Swedman18:

Men någon måste ha gett dig uppgifter som tyder på att de mörkar och förvränger, vilka var de? Och vad säger att de själva är inte vinklade?

Kolla på videon som jag länkade till här ovan. Titta igenom den.

Sen får ni gå lite längre bak i tråden för att få länkade flera exempel etc etc. Var snälla att först bevisa att dessa alla exempel är fel först.

Sen har ni här granskningsnämndens senaste beslut https://www.mprt.se/sv/att-anmala/granskningsnamnden/senaste-...

Ni får gärna kolla hur många av dem som är av SR/SVT jämfört med andra privata kanaler eller stationer. Samt hur många gånger de andra kanalerna förekommer jämfört med frekvensen av andra kanaler....

A pattern magically appears.

Av de 6 som besluten som har skett senaste månden är det endast 1 som är friande för SVT.

Detta är inget konstigt. Men samtidigt är det inget som kommer att åtgärdas för granskningsnämndens uppdrag är inte att göra en sammanställning, utan endast att granska enskilda anmälningar.

Av Skonky

Titta på denna video. Han för fram allt väldigt sakligt och med bevis och källor.

Allt detta har redan argumenterats här, men som av andra lättvindigt har ignorerats.

Rekommenderar alla att ta kvarten det tar att se och lyssna.

Det går inte att ignorera. Om man gör det väljer man att vara naiv.

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Och detta är något jag verkligen avskyr i diskussionsforum. Värsta typen av härskarteknik där man pratar förbi någon och ryggdunkar varandra i att de minsann har rätt och den som argumenterar emot inte förstår bättre.

Usch och fy!

Jag förväntar mig klart bättre av de flesta som faktiskt väljer att argumentera med mer än bara one-liners.

Skärpning!

Men nu ska jag iväg till jobbet och har inte möjlighet att fortsätta diskussionen. Ha det så trevligt i ryggdunkarklubben. Jag förstår att det är jobbigt när någon ifrågasätter ens ståndpunkt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

Du väljar att ignorera de bevis vi lägger fram genom att vifta bort dem med dåliga bortförklaringar.

Det går inte att argumentera med en person som inte har argument.

Ditt enda argument är whataboutism, vilket inte är ett argument vilket jag förklarat för dig.

Av Skonky
Skrivet av Kermit_Mupp:

Jag har aldrig NÅGONSIN stött på en enda person i ett kommentarsfält som medgivit att de röstar på SD. ALLA jag nånsin diskuterat med eller läst inlägg av och som lägger timmar på att försvara SD:s politik, har samtidigt hårdnackat vägrat säga att de faktiskt röstar på dem. Lustigt det där.

Tillåt mig då vara den första.

Jag är Sverigedemokrat, och kommer att rösta SD i höst.

Skrivet av Kermit_Mupp:

Nej, jag har naturligtvis ingen källa på att det är "till 99% SD:are som gnäller på public service på nätet" - det är ju en omöjlig sak att reda ut, men det är ju klara intrycket jag får när man ser vad folk klagar på och hur de resonerar.
Gällande ditt "För då måste ju jag vara SD:are till 99% sannolikhet, något jag kan lova dig att jag inte är." så kan jag ju säga så här, att enligt min mångåriga empiriska erfarenhet i kommentarsfälten så är andelen personer som stödjer SD i sin retorik men vägrar att medge att de är SD:are hela 100%.

Nej du har ingen källa på det för att det är fel. Ca Hälften av KD väljare och M väljare är också kritiska mot Public Service samt en stor del av L och C väljare också.

Av Skonky
Skrivet av anon286564:

Du tjatar om samma felaktiga jämförelse om och om igen. Förstår du inte vad Public Service innebär?

Svar nej. Kognitiv dissonans.**bort//mod**

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Ok, så för att bevisa att Public Service är partiska så ska jag läsa en facebookgrupp...som då helt opartiskt granskar Public Service och inte på något sätt förespråkar någon speciell politisk agenda?

Du säger ju själv att det inte finns några opartiska medier. Så vilka ska vi lita på? Ska vi bara lyssna och läsa det som återspeglar vår egen ideologi och de som vi känner oss bekväma med eller ska vi gå utanför vår comfort-zone och se vad andra kan tycka och se vilka bevis de har?

Något för dig att tänka på. Du frågar hela tiden efter exempel men godtar inte ett enda exempel för att det är ju bara enstaka fall. Jag ger dig en sida med massor av exempel och du ber om en neutral sida som granskar public service. Efter att du själv erkänt att det inte finns någon ovinklad media i Sverige. Det blir argumentationsrundgång och väldigt märkligt. Du har alltså inget att komma med.

Men så är det ofta med människor som har kognitiv dissonans.

Skrivet av Frispel:

Se svaret ovan. Den uppenbara avsaknaden(?) av media som är mer opartisk/ovinklad skulle kunna tyda på att det inte finns någon bättre referens.

Nej. Argumentationsfel. Fakta är fakta. Du kan inte ändra på fakta. Du välja hur du ska presentera det. Men du kan inte ändra på fakta. Då är det lögn.

SVT är inte neutral eller opartisk alls. Det är bara ord.

Så om nyheteridag imorgon skriver att de är opartiska, oberoende, och hädanefter kommer att alltid vara neutrala i sin rapportering, ska vi lita på det? Vi har ju inga andra nyhetssidor som är mer opartiska/ovinklade som kan granska dem och komma fram till något annat eftersom alla andra är partiska och vinklade. Enligt din egen retorik.

Den funkar inte.

Skrivet av D_River:

Allt som står på facebook är sant?

Nej, men kan du visa ett enda exempel som de ger som är felaktigt?

Är allts om står på internet sant? Betyder det att vi inte kan lita på någonting?

Är allt som står i böcker sant? Betyder det att vi ska bränna alla böcker och ignorera det som finns i alla böcker för att det finns någon bok som inte är sann?

Är allt som vi lär oss i skolan sant? Betyder det att vi inte kan ta in någon information vi får därifrån.

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Ok, så problemet för dig är inte att Public Service inte är tillräcklig neutrala utan att de själva hävdar att de ska vara helt neutrala? Jag var av uppfattningen att folk (du?) störde sig på att de var för vänstervridna i sin rapportering, inte att de inte var helt neutrala.

Men som jag sagt tidigare, det är alltid bra med en "sanity check", finns det någon svensk media som är mer neutral i sin rapportering? Det är en relevant jämförelse om man nu inte vill argumentera om absoluter (som inte existerar) och istället fokusera på hur pass neutrala Public Service är/inte är.

Detta blir min sista replik till dig. Eftersom du vägrar att ta till dig information.

Nej. Problemet är att SVT hävdar att de är neutrala när de inte är det. Inte att det inte är tillräckligt neutrala. Vi har således inga neutrala nyhetsrapporteringar i Sverige. Däremot har vi en som vilseleder människor genom att hävda att de är neutrala uppbackat av politiker som nu vill skattefinansiera deras propagandaorgan.

Du försöker med whataboutism, alltså "titta på de andra då" De är inte heller neutrala. Det är ett argumentationsfel. Alltså faller hela din argumentation. Att vi inte har andra neutrala medier i Sverige gör inte SVT mer neutrala. Det är heller inget försvar mot att vi ska skattefinansiera det.

Kom med riktiga argument eller så slutar det här.

Av Skonky
Skrivet av anon286564:

1. Om jag skall bevisa för dig att SVT är vänstervridet genom att ange ett exempel kommer du förmodligen att protestera och påstå att ett enda exempel inte bevisar något. Därför är det meningslöst att radda upp sådana exempel. Det skulle dessutom leda till att diskussionen här skulle svämma över.

2. Det är bara Public Service som borde vara neutrala i sin rapportering eftersom de alla måste vara med och betala. Alla övriga medier behöver inte vara neutrala eftersom det är frivilligt att läsa och betala för dem. Varför skall jag tvingas betala för propaganda mot mig?

Jag förstår inte hur folk kan titta på SVT utan att märka att de är partiska. Det måste vara någon form av indoktrinering och oförmåga att förstå det självklara.

Folk som sympatiserar med den verkligheten som speglas i SVT/SRs rapportering ser det inte för att de anser att den speglar verkligheten. De har ingen aning om vad neutral och opartisk/ovinklad innebär.

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Så, vad har du för argument för att vänstern kontrollerar Public Service?

https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/

Gå in läs och bli informerad. Snälla. Sluta be folk ge exempel när du inte ens vill läsa de folk presenterar för dig eller acceptera det exempel som ges. Du visar bara att du är extremt vinklad och inte alls intresserad av sanning eller neutralitet.

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Poängen är att ingen som klagar på att Public Service inte är tillräcklig neutral verkar vilja ge exempel på (svensk) media som de anser är mer neutral. Så det är knappast så att argumentet faller platt då än så länge ingen faktiskt har kommit med något exempel. Allt är relativt, även neutralitet då det i mångt och mycket färgas av åskådarens politiska hemvist. Skulle även tro att tanken om att SVT skulle vara vänstervridet har mycket att göra med rapporteringen om det politiska läget här i Sverige, något som gör det svårt att jämföra med internationell media.

Dedan kommer det som sagt alltid att finnas exempel på artiklar och liknande som har påtaglig vinkling, något som lär gå att exemplifiera även från de sidor som länkas till och som anses vara "opartiska". Det blir problematiskt när man sitter och skärskådar Public Service med mikroskop och lyfter fram de brister man hittar som representativa för helheten. Eftersom absolut neutralitet då inte existerar så är det en relevant jämförelse att se hur annan svensk media lyckas på den punkten.

För att det finns ingen annan svensk media som hävdar att de är neutrala. Alltså faller ditt argument har jag sagt till dig flera gånger.

Kan du ge mitt ett enda exempel på annan media i Sverige som hävdar att de är neutrala eller opartiska?

Alla medier är vinklade och partiska. Men bara en hävdar att de är opolitiska, opartiska, oberoende, etc och är tvångsfinansierad av staten.

Det är detta som stör folk.

Av Skonky
Skrivet av Frispel:

Poängen är att om du sitter och räknar antal aktiva "förbipasserande" som är miljöpartister så är det fullkomligt ointressant om du inte vet hur många som totalt har tagits med som förbipasserande. Du måste också veta hur många som inte vill ställa upp och också veta i vilken mån politisk hemvist påverkar ifall man är villig att ställa upp för en intervju som förbipasserande. Det är samma problem som när man rabblar upp mängder av inslag man tycker visar på partiskhet. En lista på tusen inslag är en droppe i havet och säger egentligen ingenting i det stora hela. Dels måste du ställa det mot alla inslag som faktiskt är neutrala och även den inslag som är partiska åt andra hållet. För att använda samma argumentation som du väljer att göra så tycker jag att det är tråkigt att du inte kan se detta, alternativt väljer att aktivt bortse från det.

Nej. Problemet är att du inte vill se verkligheten. Om SVT gång på gång tar in någon "oberoende" "opolitisk" tyckare, introducerar dem som lärare etc och de får stå och säga deras åsikter i TV som neutrala åsikter blir det missvisande när det visar sig att denna person egentligen är kommunist och aktiv bloggare på en kommunistisk sida. Om detta händer gång, på gång, på gång, på gång, utan att de rättar sig i efterhand så blir det väldigt missvisande. Jag förstår att du inte märker dessa saker eftersom du inte vill se dem. Det är ditt val att vara oinformerad. Men när vi då kommer och berättar om exempel på exempel på exempel och du fortsätter hävda att ingen kan ge dig konkreta exempel så blir det lite svårt att inte tro att din naivitet är självvald och att du aktivt väljer att bortse från saker och ting för att det inte passar din verklighetsbild.

Skrivet av Frispel:

Detta är inte Kina där all media kontrolleras av staten och fria alternativ inte existerar. Här finns det alla möjligheter i världen att skapa en helt neutral rapportering, ändå verkar ingen här påstå att alternativen till Public Service skulle lyckas bättre på den punkten.
Eftersom helt neutral inte existerar (då det i mångt och mycket beror på betraktarens politiska hemvist) så får man se vilka media som lyckas bättre. Personligen förväntar jag mig större neutralitet från SVT än från fria tider och jag har svårt att tro att någon faktiskt hävdar att det inte skulle vara så. Det blir problematiskt när man sitter och skärskådar Public Service med mikroskop och lyfter fram de brister man hittar som representativa för helheten.

Ingen som hävdar att Sverige är Kina. Det vet alla, men riktningen som vi börjar gå mot, med ny skattefinansiering samt ändring av grundlagen, tvinga privata företag censurera innehåll utan domstol etc visar vilken väg vi är på väg mot. Det är en farlig väg. Bara de som väljer att vara oinformerade ser inte dessa saker.

Jag har gett dig exempel på neutrala och opartiska nyhetssidor samt källor. Titta du på dem? Eller valde du igen att ignorera verkligheten för att den inte passade in med din "verklighet"?

Skrivet av Frispel:

Sedan tycker jag detta förtjänar att lyftas fram:

Detta är lite av poängen med Public Service. Man förväntar sig att Public Service ska vara mer neutrala än medier som drivs med privata medel och/eller annonser och eftersom ingen verkar vilja peka på någon media som de anser är mer neutral så utgår jag från att Public Service faktiskt lyckas med detta. Även om man kan hitta vinklade inslag så är det såvitt jag förstått ingen som argumenterat för att annan (svensk) media i stort skulle vara mer neutral i sin rapportering. Utan Public Service så riskerar man att personer/organisationer med tillräckligt stora ekonomiska muskler kan kontrollera vad som rapporteras om och på vilket sätt. Ett exempel på det är väl då Berlusconi i Italien som genom sin kontroll över de stora TV-kanalerna kunde styra både den politiska agendan och på vilket sätt han själv framställdes. Att vara motvikt till detta är ett huvudsyftena med Public Service, något som ofta verkar glömmas bort i dessa trådar.

Du säger detta, men samtidigt det är en enorm skillnad på att ha media som är vinklade, och veta om att de är vinklade, och ha en media som hävdar att de är ovinklade och oberoende när de inte är det. Detta vill du inte erkänna eller förstå. Det är en enorm skillnad!

Om folk litar på en källa som oberoende och opartisk när den inte är det blir dessa människor vilseledda. De litar på att SVT ska ge en neutral nyhetsrapportering när de inte gör det. När folk läser aftonbladet eller DN eller SvD vet de vilken vinkling deras rapportering kommer att ha. Det är den stora skillnaden.

Det är att tvångsfinansiera propaganda från vissa partier. Tycker du det är ok?

Skrivet av Frispel:

Flera böcker? Hur mycket är det av allt material som skapas av SVT? Inkluderar man då även material som tyder på högervridning? Det blir som sagt problematiskt när man sitter och skärskådar Public Service med mikroskop och lyfter fram de brister man hittar som representativa för helheten.

Kan du ge mitt ett enda exempel på rapportering från SVT eller SR som varit högervriden?

Ett enda.... Plz.

Av Skonky
Skrivet av anon286564:

Jag har kommit fram till att de andra partierna inte är bättre än SD och då måste man överväga att rösta på dem därför att de försvarar demokratin när det är viktigt för mig.

Denna fråga är väldigt viktig. SD vill dessutom att folkomröstningen om TS skall respekteras. Och det har blivit många frågor där SD är ensamma om att försvara demokratin.

Håller helt med dig här. Detta trots att alla hävdar att just SD är det partiet som är antidemokratiskt etc.

Märkligt tycker jag.

Av Skonky
Skrivet av Kermit_Mupp:

Nej, jag har inte fel alls - precis allt jag skrev är helt sant.

Det enda du gör är att lägga till en länk till nåt tal av Mattias Karlsson där du påstår att han "meddelar svängningen" ifråga om public service för några veckor sen, istället för igår.

Jag tänker inte sitta och titta igenom 27 minuter av det för att höra exakt vad Karlsson säger men jag kan notera följande:

1.) OM Karlsson nu faktiskt tydligt säger att SD avser att motsätta sig regeringen proposition i detta tal från i slutet av mars, så gör han det alltså innan propositionen ens var släppt och SD visste exakt vad de stod i den - så då faller ju argumentet att de skulle motsätta sig själva utformningen av propositionen.

2.) Om det istället är ett mer svepande generellt gnällande på public service, utan en klar utfästelse att agera på ett visst sätt i frågan, så står ju fortfarande partiledningens linje från landsdagarna där de besegrade de motionärer som ville ha en annan politik - och då bytte de fot igår då.

3.) I vilket fall ger ju det här ett totalt oseriöst intryck för den som faktiskt tittar närmare på detaljerna, och som jag precis skrev i en tidigare kommentar så visar det ju bara för de övriga partierna återigen att SD inte går att lita på som samarbetspartner.

Jag är säker på att en massa SD-supportrar kommer älska det här - de backar ju alltid SD oavsett vad de gör - men det är ju inte ett långsiktigt hållbart sätt att driva ett parti, att vända kappan efter vinden för att plocka populistiska poäng hela tiden.

Den senare länken du bifogade är ju bara en av rasistsidornas återgivelse av SD:s pressmeddelande, som jag ju själv länkade till, så den tillför ju ingenting nytt till diskussionen.

Du kan välja att kalla det ett "förtydligande" hur mycket du vill - och så lär ju SD vilja framställa det också - men det är det naturligtvis inte alls när man ko-vänder så här.

Där har du med timestamp och allt. Alla visste vad regeringens förslag skulle vara då det är det förslag som kultur och medieutskottet har gett. Detta förslag stöttades av SD tidigare. Trots att majoriteten av SD väljare är emot den. Man var tvungen att gå ut och motivera detta flera gånger till sina medlemmar och väljare på grund av missnöjet. Detta lugnade de flesta av deras medlemmar och väljare. Inte alla, vilket var anledningen till alla de förslag som kom upp i landsdagarna. På grund av hur de motiverade valde en majoritet att gå på partistyrelsens linje i omröstningarna.

Valkonferensen hölls nästan en månad innan regeringen la fram sitt förslag. Alltså bytte de inte hållning över en dag. Detta har också diskuterats internt väldigt länge. Ända sedan SD officiellt var för detta förslag. Majoriteten av SD väljare är emot förslaget. Därför visar denna ändring att de inte alls är toppstyrda utan faktiskt lyssnar på sina medlemmar och väljare. Tvärtemot det du hävdar.

De enda som hävdar att partiet är toppstyrt till den grad du hmenar är personer som lämnar partiet för att de är missnöjda eller vänstermänniskor som dig som inte har en aning om hur verkligheten ser ut.

Detta är ingen ko-vänding därför att deras initiala hållning står fast. De vill ha kvar public service, och de vill ändra den till att vara skattefinansierad. Däremot inte i den formen den är idag. Därför kommer de att motsätta sig att lägga den på skattesedeln tills public service möter den kvalité och opartiskhet som man efterstävar samt satt in ett flertal kontrollorgan som ska se till att de uppfyller dessa kriterier. Eftersom idag dessa inte finns.

De är inte SD som vänder kappan efter vinden baserat på hur majoriteten av väljare svänger år ut och år in. De har hållit fast vid sin politik i många år nu utan att svänga. De har däremot omvärderat sin position i ett antal frågor och därför ändrat sig. Väl motiverat till varför de gör som de gör. Tror det är ca 3-4 frågor inklusive public service skatten. Dessa har aldrig varit extrema förändringar eller hållningar utan några graders svängning för att bättre möte verkligheten. Eftersom SD är ett pragmatiskt parti. Det måste vara förankrat i verkligheten.

De riktiga kappvändarna är Stefan Löfven och Socialdemokraterna. De håller fast vid saker och ting tills tungan blir blå sen kan de från en dag till en annan svänga och hävda att de alltid har tyckte på detta sättet. Du övertygar ingen med dina vilseledande retorik. Du har inget att komma med i detta.

Menar du att nyheteridag som drivs av en invandrare är en rasistsida? Lol! Men detta visar bara hur svårt du har att separera verkligheten från dina politiska glasögon.

https://twitter.com/ChangFrick/status/780099148133588992

The uninformed shall be informed.