Inlägg

Inlägg som Skonky har skrivit i forumet
Av Skonky
Skrivet av BasseBaba:

Kanske så. Hur som helst så har någon underskattat något eftersom det blir förseningar.

Kickstartern sa fortfarande att det skulle vara leverans mars/april. Detta är nu ändrat till maj. Worst-case bör därför vara sista maj, eftersom dom inte vill speca exakta datum. Det är då en två månader försening jämfört med mars/april.

Den enda anledning som nämns i mailet idag är att "arctic color" driver försening. Actic color var inte ens något som var med i kickstartern när den gick live, utan var något som dom tog tillbaka under dess gång.

Mao så sitter vi nu i potentiell försening av leverans av våra ASH chassin pga att dom fick för sig att plocka tillbaka Arctic White, något som dom visste innebar en mer komplex process.

Därav att jag står fast vid, att det med den lilla info vi fått, verkar som att delar av förseningen beror på förändringar som i min mening aldrig borde ha gjorts. Det hjälper ju inte oss "ASH"-köpare att få höra att förseningen beror på att dom vill "perfektionera" Arctic?

Utöver det så ger det bara en dålig smak i munnen att se en massa parallella projekt drivas, samtidigt som produkten vi redan betalt för, bli försenad. Detta gör även att man förlorar respekten för deras tidplan. När den blev uppskjuten en gång, vad säger att vi inte i mars får veta att det är "mer problem" och helt plötsligt så blir maj, till juni? Sen är det semester över sommaren och vips så råkade det bli augusti.

Men men ingen idé att sitta här och gråta, det är bara att inse att det här är vad man får på köpet med en Kickstarter. Jag får helt enkelt ta den ekonomiska smällen att köpa billigaste skitchassit jag hittar och veva igång min burk på så sätt tills jag får Ghosten levererad, risken är annars att delarna samlar damm under framflytt efter framflytt av datumet.

Nu tror jag du får ta det lite lugnt här. Självklart är det så att man kan bli besviken för att en produkt som endast i dagsläget finns i prototypstadiet inte kommer att komma när ma hoppats att den skulle komma. Du måste bara förstå att Louqe har inte lovat när den skulle komma. De har presenterat en tidsplan för när de ansåg att den skulle kunna vara klar baserad på hur projektet såg ut just då. Alltså precis som du säger 2 färger etc. Som med alla projekt och speciellt kickstarters (är detta din första?) så kan saker och ting förändras längs vägen. Speciellt då de har varit extremt aktiva med att kommunicera med kommunityt (alltså oss), kring vad det är vi efterfrågar. De har inte bara tagit tag i en tredje färg, utan också ändringar på själva chassit efter vad kommunityt har efterfrågat.

Efter alla dessa förslag som de tog in har de valt att satsa på de viktigaste. Därför har de varit tvungna att beställa nya prototyper och dessa kommer i mars, med alla färgerna etc. De sidoprojekt som de har har inget med förseningarna att göra. Det skapar bara mervärde för deras kunder (oss) då dessa är antingen tillbehör till chassit, eller speciella komponenter som deras kunder kanske är intresserade av, eller till och med kan vara applicerbara på hela SFF kommunityt eller PC marknaden.

Deras dedikation och kommunikation är beundransvärd och något som ger stort förtroende i alla fall för mig. De bevisar att de inte bara är intresserade av ett snabbt projekt (och tjäna pengar), utan de vill fortsätta att utveckla för sina kunder och skapa mer saker av värde.

Att en helt ny produkt blir försenad en månad är ingenting jämfört med alla dessa nya skärmar etc som lovades komma under 2017, som blev förskjutet till Q1 2018 och nu försenas till sommaren 2018 (kanske) etc. Jag anser att de håller sin tidsplan väldigt bra jämfört med andra kickstarters och crowdfunding projekt. Du kan inte förvänta dig att backa ett projekt är som att köpa en produkt från en butik. Det är en enorm skillnad.

Skrivet av jazon:

Sen kan de kanske bli försenat längre, men jag har ju hellre en bättre produkt långt senare, om de skulle ske, än en produkt som man fick tumma på för att hålla ett datum, som i dagsläget inte blivit flyttat långt.
Skickades från m.sweclockers.com

Exakt detta. Precis så. Den som väntar på något gott...

Av Skonky
Skrivet av Jonas79:

Some production updates, everything has been sourced and is ready for production apart from the 4 aluminum sides, the aluminum button cover and the grill. These components are the tricky ones. To ensure quality and maintained competition we have had many supplier candidates involved in the process of these final components. 6 have been disqualified and the two very best are now in competition to become our preferred or back-up partner. This means we have made 2 sets of tools in two different factories. Naturally, this is a more expensive and a more time-consuming route in the short run. In the long run this is critical. Flextronics have shown interest in jumping on this sourcing process and we are debating if it is a good fit and if it is worth the delay of the process.

We expect to have the first samples in March from both factories. After approval and final supplier selection, we will let KS backers choose their colors and Tophats Sizes. We see now that many slackers are requesting color and/or TopHats changes which is an added overhead load for us that is not great. So, we would prefer to give you some more time to really make up your minds before you choose and possibly give you a better picture of everything.

Får man fråga var du har fått denna informationen från? har inte fått något mail... Är det från slack? Kollar inte där länge i det kaoset...

Av Skonky
Av Skonky

Det är synd att den luftkylare som presterar bäst just nu ersätts och inte kommer gå att köpa länge till. Jag hade turen att beställa redan i november och fick därför tag på en av de sista då.

Däremot tror jag inte man ska vara orolig. De kommer fler kylare som håller på att utvecklas som säkert kommer prestera väldigt bra. Vet att Dan från Dan Cases håller på att jobba med en prototyp av en kylare till sitt eget chassi som kommer passa i Ghosten också. @Pichalski har även hintat om ett samarbete med ett annat företag som håller på att jobba med grafen som kan släppa en kylare om något år eller så som ska prestera väldigt bra. Problemet som vanligt är väntan på dessa produkter. Men som man säger "den som väntar på något gott...."

Av Skonky
Skrivet av kniven:

Fick precis mail av Inet att de inte kommer få in NH-L12. Så nu får jag (/vi?) hålla tummarna att komplett eller webhallen lyckas bättre.

https://www.coolerkit.se/shop/noctua-nh-l9i-6779p.html Collerkit.se verkar ha 2st på lager...

Edit: Stryk det... de länkar fel kylare från prisjakt. Det är inte nh-l12....

Av Skonky
Skrivet av akikk:

har backat via kickstarter, tog ett early bird special. Kunde man välja till tophattar när det väl är dags för release eller hur var det nu?

De kommer fråga om man vill köpa till top hats senare närmare produktionsstart. Du behöver nog inte vara orolig.

Av Skonky

Jag säger också Ncase M1 eller ghost S1. Har ett Ncase men beställde Ghosten!

Mitt första mITX chassi var ett Node 304 faktiskt. Jag var nöjd med det, men det var som vilket annat chassi som helst kvalitetsmässigt. Bra FD kvalité. Men du kan inte jämföra med ett Ncase eller likande chassi då dessa är i en helt annan nivå.

Som @Aeig säger behöver du planera lite, men det behöver man göra med ett Node 304 också, så det är inte så stor skillnad. Mitt Ncase är svalare än mitt Node 304 som inte har särskilt bra insug eller andning alls i min mening. I ett Ncase andas varje del för sig själv, men om du har ett öppet grafikkort kan de behöva lite hjälp. Du har mycket större flexibilitet med ett Ncase också.

Du kan ha ditt ATX nätagg i Ncaset men då får du inte plats med ett stort grafikkort, då måste du ha ett mITX grafikkort.

Ett evo 212 får inte plats, nej, men finns många andra som funkar. Jag har ett Noctua NH-U9s, väldigt nöjd, och kan bara rekommendera corsairs sfx PSUer. Riktigt bra.

Alldeles för trött för att tänka, men jag är super nöjd med Ncase. Enda anledningen till att jag byter till Ghost är att jag vill ha mitt chassi ännu mindre.

Av Skonky
Skrivet av Alotiat:

Ok kanske borde varit tydligare: Med stänga gränser menar jag att minska antalet invandrare till en rimlig nivå. Att ta in 0 invandrare är inte rimligt. Grund för argumentet: se demografiutvecklingen i landet. Så det jag menade var att regeringen har "återställt som det borde vara".

Läste du artikeln? Vad är en rimlig nivå för dig? Menar du att vi äntligen har lyckats hitta nyckeln till integration helt plötsligt? Vi har ju inte ens integrerat de människor som kom it för 10 år sen.

Demografiutvecklingen i landet gör inte att vi behöver invandring. Inte alls. Läs vad Tino Sanandaji skriver om demografiutvecklingen i Sverige och behovet av invandring. Väldigt intressant, och han använder fakta, vilket ingen av de som förespråkar invandringen gör. Bara pseudovetenskap baserat på antaganden. Dessutom är det redan bevisat igen och igen att invandringen inte ger något för Sverige. Vi förlorar på invandringen. Det enda argumentet som konkret finns där det finns något stoft är att vi ska hjälpa människor i nöd. Problemet med det argumentet är bara att vi inte gör det effektivt. Till och med Hans Rosling sa att det skulle vara mycket bättre om vi hjälpte folk på plats. Då kan vi hjälpa många fler.

Men men... som sagt. Jag är partisk.

Av Skonky
Skrivet av Alotiat:

- Sverigedemokraterna, likt KD, ser jag tyvärr inte kunna ta landet vidare. Möjligt inom invandrarfrågan men även där har de tappat (t.ex. har regeringen redan stängt landets gränser, så finns inte många stora frågor kvar där de är etablerade).

Ska inte yttra mig alltför mycket i frågan då jag är väldigt partisk, men din tes om att regeringen har stängt gränsen stämmer bara inte alls. Det har minskat, absolut, men det är inte stängt. Källa på detta har du här https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-asylinvandring-t...

Ovanpå detta så väljer man ge amnesti till en viss grupp som inte har skyddskäl, och som dessutom varit väldigt många som ljugit om sin ålder. Vilket man är medveten om men inte bryr sig om.

Jag skulle säga att förr i tiden (helt min egen uppfattning) var politiker mer påverkade av vad den stora massan tyckte. Nu har många politiker ett slags folkförakt, och försöker istället styra vad de ska tycka. Självklart har politiker alltid försökt påverka vad folk ska tycka, men anser att försöken till att styra folks åsikter är på en annan nivå idag än förut.

Detta gör att fler och fler börjar förakta politiker. Speciellt då det finns fler och fler medel att syna dem med, och föra ut sitt budskap där de tidigare inte fanns samma möjligheter.

Av Skonky

Har en NH-U9S men hade inte tänkt sälja den förrän i April då jag hoppas jag får mitt Ghost Mk-II.

Så om du kan vänta med en av dem till dess så... Annars kanske jag kan byta kylare redan nu... hmmm... :S

Vad har du tänkt dig i pris?

Av Skonky
Skrivet av Haibane:

Kommer slå till på två sådana till mina Ghost byggen. Inte en chans att jag pröjsar 2x priset för Silverstones SFX-L nätagg...

Ja silverstones SFX-L på 700w var riktigt dyr, men 500w versionen är bara några 100 kr dyrare än corsairs SF-600 så inte lika fullt så orimlig i pris. Som du säger finns det däremot ingen anledning att betala mer för ett större PSU. Den ger inget i form av funktion eller högre kvalité då corsairs SFX PSUer är riktigt bra.

Av Skonky

@napahlm: SFX finns ju i 600w utförande av Corsair, inte enbart 450w. Varför behöver du mer än så för ITX? Om man behöver mer så absolut kan det krävas ett SFX-L nätaggregat, men ser inte det scenariot i dagens läge.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3581623

Edit: Länk till produkt

Av Skonky
Skrivet av napahlm:

Trevlig nyhet på första sidan att AMD Zen+ kommer i mars, likaså de nya moderkorten med styrkretsen 400. Tror vi att det blir större utbud av mini-itx till AM4 med den nya styrkretsen? Finns bara sju stycken på prisjakt med nuvarande utbud. Hade varit trevligt att se fler så att det blir lite konkurrens bland tillverkarna och lägre priser till oss.
Klart är i alla fall att min nuvarande dator ska tryckas in i Ghosten. Det "enda" jag behöver köpa till är moderkort, M.2-ssd och PSU. Och om jag ska börja med att kyla med luft så måste jag ha en passande kylare också. Har inte riktigt bestämt mig ännu.
Angående PSU. Det är ju samma sak där att utbudet är lite skralt. 20 modeller varav de flesta går bort pga att de har 80 mm fläktar. Jag vet att Louqe har använt sig utav Corsairs SF-agg men hur ser det ut med dom lite längre SFX-L? Har inte sett att något bygge med ett sådant agg. Enligt spec så går det ju in, men får man göra kompromisser? Typ att HDD/SSD-vaggen inte får plats i botten med de längre aggen?
Själv kollar jag på BeQuiets SFX-L Power som ett alternativ till SF450/600. Skulle inte EVGA släppa SFX?

I min mening kom SFX-L nätaggregaten till för att SFX nätaggen inte var så tysta. Då skapade man den lite större modellen för att klämma in en 120mm fläkt som var mycket tystare än de 80mm fläktar i silverstones sfx PSUer. När sen corsair kom med sina SFX PSUer där de använder sig av en 90mm fläkt som är i princip knäpptyst så finns det i min mening ingen anledning att välja SFX-L längre.

Enda anledningen är kanske till väldigt små mATX chassin där man behöver en högre watt för att klara av SLI eller liknande. IMO.

Av Skonky
Skrivet av Findecanor:

Delade tangentbord är ofta i liknande layout för att båda sidorna ska bli lika stora, för att de ska kunna tältas (lutas sidledes) i samma vinkel utan att den ena delen sticker upp mycket mer än den andra.

Ja jag förstår varför de har gjort som de gjort. Men gillar inte det. Därför jag tyckte Raise var så intressant. De har en "normal" 60% layout, delat, och med handledstöd samt massa andra funktioner som är smidiga och behändiga. Du kan koppla bort ena halvan och fortsätta använda andra halvan t ex. Eftersom jag inte sett någon annan nämna dem tänkte jag bara kolla vad folk tyckte... men verkar inte som att många var lika intresserade av dem som jag.

Av Skonky
Skrivet av anon257891:

@Skonky:
Ang. handledsstöd:
Enligt min personliga och subjektiva åsikt:
Att säga att Tangentbordet inte har handledstöd (eller ett "bra dito"), och välja bort pga det, är som att säga (i mitt sinne) att "Bilen har ingen rattmuff".

Handledstöd kan du göra själv, eller köpa "löst".

För att göra själv, se t.ex. @Laine s guide: #16954076
eller @huttala s dito: #12165577

Absolut håller jag med dig när de gäller vanliga tangentbord. Men när du kan dela på dem är det mycket lättare om handledstödet sitter fast, detta kanske gäller speciellt om man ska ha dem i "tält"-läge.Det är vad jag tycker, sen behöver man inte hålla med. Själv har jag ju inte ens provat ett delat tangentbord så jag vet inte av erfarenhet. Det är enbart när jag tänker mig olika scenarion och föreställer mig hur jobbigt det kommer att vara hålla på att flytta dem etc. Flytta 2 saker eller 4...

Btw så har jag ett handledsstöd av @Laine sen tidigare, då jag inte orkade fixa ett eget till mitt nuvarande utan köpte av honom.

Av Skonky
Skrivet av Findecanor:

Det finns redan Ultimate Hacking Keyboard (iaf snart) och Mistel Barocco i den storleken, mekaniska och som går att dela på.
Sen finns Kinesis Freestyle Edge och Matias Ergo Pro som är mekaniska och lite större.

De saker jag ser som är speciella med det här är RGB-belysning, utbytbara brytare och att det är mycket tumtangenter.
Jag tror att tumtangenterna skulle funka bättre för spel men sämre för att skriva med - därför att folk har så många olika vanor när det gäller att trycka på mellanslagstangenten. Själv skulle jag försöka trycka mellan två av de där tangenterna varje gång.

Har sett kinesis gaming tangentborden, men de var ju inte snygga nånstans, och har lite konstig layout. Inte fullt 60% men inte helt TKL heller. Ultimate Hacking Keyboard såg intressant ut, även om det inte hade wrist rests, saknade även lite andra funktioner som magnetiska fästen och kablar. Såg inte ut att vara lika hög kvalité. Men svårt att se på en video så där.

RGB är inget plus eller minus för mig. Det är en funktion och kan vara användbar men inte något jag absolut måste ha.

Det som jag gillade med Dygmas Raise var just att det var så litet, med wrist rests, och sen hade samma konfigurabilitet som en pok3r och dessutom kan delas. Hotswappable switches är något ovanligt, men kanske inte super nödvändigt. Men gör det mycket lättare att byta ut om man skulle vilja det vid senare tillfälle. Dessutom kan du koppla bort ena halvan och bara använda den andra om du skulle vilja ha den som en gamepad. Tyckte det fanns mycket funktionalitet i ett paket som inte fanns i något annat tangentbord. Även om det börjar komma fler och fler som går att delas på.

Edit: Spelling

Av Skonky

Dygma Raise Keyboard

Sökte runt lite och kunde inte hitta något om detta tangentbord i forumet. http://www.dygma.com/

http://www.dygma.com/wp-content/uploads/2015/08/20171125_Raise_P...

Tyckte själv det såg riktigt intressant ut, och har faktiskt backat projektet på kickstarter nu. Var tungen att fundera ett par dagar. Har tänkt köpa ett nytt tangentbord och tänkte gå 60% denna gång. Men ingen av dem har wrist rests och ingen av dem är heller möjliga att dela på. Detta hade flera nya funktioner som jag har funderat på allt i ett paket för i nuläget ungefär samma pris som Pok3r vilket var det tangentbord som jag hade funderat mest på att köpa.

Vad har ni för funderingar på tangentbordet? Några andra som backat projektet?

Av Skonky
Skrivet av Nioreh83:

Tråkigt att han väntade till kickstartern tog slut, och använde den till att göra reklam för nåt skejtmärke.

Ja verkligen. 6 minuter lång video. Kan knappt kallas review. Pratade bara om hur mycket han tyckte om den och touchade knappt på funktionerna och nyheterna av chassit. Tråkigt. Väldigt väldigt synd. Varför tog det honom så lång tid att göra den.

Däremot får väl fler höra talas om chassit nu... Bara en dag för sent... Grattis.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av PaChalski:

Vi skickar naturligtvised en LOUQE T-10:a

Love this!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skonky
Skrivet av Jonas79:

Enligt mig så slits ej Torx ut lika fort som stjärnskruv så en fördel för min egen del.

Håller helt med... enda problemet är att jag bara har torx till skruvdragare... Får väl köpa lite nya verktyg... XD

Skickades från m.sweclockers.com