Inlägg

Inlägg som Pan.Pan har skrivit i forumet
Av Pan.Pan
Skrivet av stjo57:

Jag har fått något som har med Chrome att göra. Jag får hela tiden upp meddelande att Avast har blockerat detta hot. Se bild på:

http://forumbilder.se/H6U00/screenshot-20180531124051

Jag har kört scanning med Avast, Malwarebytes Antimalware, Trend Micro Housecall antivirus och Super Antispyware och ingen hittar något. Jag har även kört Ccleaner.
Jag har sökt på nätet efter "JS:ScriptIP-inf [Trj]" men inte hittat något användbart.
Jag har även uppdaterat Java för jag såg något tips om det.
Någon som har en idé?

Har du någon hemsida uppe som du brukar ha uppe när avast skriker?

JS är java script och inget som är direkt farligt, dock kan skriptet i sig vara skadligt.

Vad har hänt nu efter ominstallation av Chrome?

Av Pan.Pan
Skrivet av Clash51:

Tjena alla experter!

Jag tänkte egentligen bara kolla med er vad ni tror om min dators kapacitet, främst då när det kommer till gaming. Till historien hör att jag köpte datorn (som då var ihopbyggd och klar) 2014. Upplevde då att den leverade på en ganska schysst nivå, åtminstone när det kommer till spel som CS:GO och liknande. Hursomhelst, har jag nu märkt att datorn dels börjat tappa en del FPS på cs, men också då jag spelar Fortnite. För att komma upp i det jag anser vara en "normal" fps-nivå så krävs det att jag drar ner rätt kraftigt på videoinställningarna, inte minst på 3D-resolution som jag får dra ned till 65% för att Fortnite ska rulla fint prestandamässigt. Grafiken tar naturligtvis hård stryk av detta

Eftersom jag inte är så datorkunnig för tillfället, skulle det vara schysst om ni kunde bedöma om min dator helt enkelt är för outdated och dålig och behöver uppdateras eller om specsen borde hålla..

SPECS:

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.6 GHz 8 kärnor
RAM-Minne: 8 GB
Grafikkort: GeForce GTX 970

Hjälp uppskattas som sagt och behövs det veta mer om specsen på datorn, skriv gärna.

Vad är för dig en "acceptabel FPS nivå"?
Har du gjort rent komponenterna något?
Har du städat ditt os något?
När installerade du om ditt os senast?
Vilket antivirusprogram använder du?
Vilket OS kör du?
Vad har du för temperaturer på dina komponenter?
Använder du en SSD eller en mekanisk hårddisk (HDD) till os/spel?

Där finns ett berg av saker som kan dra ner prestandan, ge oss all information du kan/vill så kan vi också ge dig bättre hjälp.

Rakt av så skulle jag säga att din dator fortfarande håller ett ganska bra mått, men det beror ju på vad du förväntar dig av den. Fallout 4 med 4k texturer och allt på ultra samt 60fps+ ? Nope. 30? Kanske.

Av Pan.Pan
Skrivet av Allexz:

Ehm.... bara jag som är lite orolig att det är så kort mellan releaserna?

För att dra på bitterkepsen så förutsätter jag då att det är flera shared assets, samma skitmotor, ännu fler funktioner borttagna, ett ännu dummare spel.

"it just works"

Bethesda i ett nötskal.

Kan skapa flera kultspel och hålla dessa levande i 12+ år.
Vet inte hur texturer fungerar.

Av Pan.Pan
Skrivet av L'ombra:

Så det är här du sätter din gräns för vad du tänker gå igenom för att få tillbaka din dator menar du?

Skrivet av Allexz:

Hahaha!

Dagens detta.

Du bemödar dig att göra en tråd, be om hjälp på alla möjliga vis och när det EVENTUELLT finns en ledtråd så är det lite väl mkt jobb från din sida att behöva skapa ett konto och maila.

De som har försökt hjälpa dig känner nog att det var tid väl investerad

Vad är okej:
Hacking? Check
Skapa en tråd och svara på en massa frågor? Check.
Försöka sig på en massa konstiga saker? Check.
Ta två minuter och faktiskt kanske kunna göra något? ....Njaaaeeee, kan ju ha resultat.

OP: Ta dig tiden och försök. Är inte svårt att skapa en anonym mailadress heller.

Av Pan.Pan

Hoppas absolut att det är Fallout 5 med ny och ordentlig motor samt mer möjligheter till en faktiskt "öppen" värld. Älskar 4'an och allt den har att erbjuda men den gamla havoc motorn visar verkligen åldern nu tyvärr. Hade inte heller haft något emot en uppdaterad version av byggsystemet etc.

Bara inte någon idiotisk Battle Royale version är på ingång...

Av Pan.Pan

@Discovery: Du har fått all den hjälpen du kan få i detta ärendet tyvärr. Är du fortfarande osäker så kan du läsa igenom det som redan har skrivits då du har fått svar på samma frågor om och om igen.

Jag förstår att det är fruktansvärt tråkigt och jobbigt att förlora sina egendomar och att man vill göra allt man kan för att få tillbaka dessa, men det går tyvärr inte alltid.

Av Pan.Pan

@Azurelight: Kul att du har byggt en ny dator!

Normalt sett ska du inte höra något pip från ditt mdoerkort. Det är oftast bara läge för pip om något har gått fel i post etc.

För att garantera att du har kopplat in allt rätt så kan du kolla på ditt moderkorts manual. Där ska det finnas ett diagram som visar vilka kontakter som kräver vilka kablar.

För enkelhetens skull:
Dina hårddiskar alt ssd'er behöver 2 kablar var. 1 avlång elkabel från PSU och en kort sata-kabel som kopplas in i moderkortet och hårddisken. Dessa kablar kan bara kopplas in på ett sätt.

Din CPU kräver normalt sett bara 1 6pin-kontakt (från PSU till MOBO) och kontakten hittas oftast uppe till vänster om cpu platsen.

Moderkortet kräver en 24-pin kontakt, finns bara en sådan.

Grafikkortet kräver el från PSU. Hur många kontakter som krävs ser du lätt genom att kolla efter kontakten på grafikkortet.

Glöm inte att koppla in CPU kylaren!

Vill du ha extra hjälp så är du välkommen att lägga till bilder i tråden så ska vi se vad som kan vara fel.

Ett par tips för en bra installation av komponenter:
Använd ESD-skydd.
Använd inte våld och var noga med att följa instruktionsmanualen om du är osäker.
Var noga med alla distanser och lämna inte några kvar om du inte behöver dessa.
Ta det lugnt och metodiskt.

Av Pan.Pan
Skrivet av Christian84:

Jag köpte inga värsting minnen. Utan körde 16GB 4x4GB kingston minne på 2400mhz som enligt beskrivning kan över klocka sig själv vid behov till 2666mhz.

Så dem räcker mycket väl. Även om det inte är några 3000mhz minne men jag tror inte jag behöver det heller. Jag är inte ute efter att maxa systemet och handklocka varje komponent.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är nämligen så att just Ryzen mår mycket bättre av höga klock. Visst är det inget måste men kan vara roligt att få högre prestanda Hoppas att du njuter av ditt nya system nu! ^^

Av Pan.Pan

@Christian84: Apropå din cpu, vilka minnen köpte du? Den ska klara Arma 3 bra, vet inte hur single core prestandan står sig mot intels cpu'er dock. Arma 3 är inte ett spel som använder sig av flera kärnor så 8 cores spelar ingen roll där.

Av Pan.Pan
Skrivet av anon195163:

Men så är det alltid. ”Vänta ett par månader”.

Det är alltid nya produktlinjer väntandes, antingen är det CPU eller GPU. Eller SSD.

Jag tänkte svara detsamma, men försöker sluta med ”men runt hörnet kommer”-rekommendationer då det alltid är något nytt på väg.

Edit: och ja, priserna kommer sjunka, men vår krona faller samtidigt. Svårt att sia om det hela.

... Har du missat att gpu priserna är skyhöga över hela världen? 1080ti för 10k är knappast ett normalt pris. Det handlar inte om den vanliga "produkt x är y månader gammal, du kan lika gärna vänta på produkt Z istället". Men annars håller jag väl med dig.

Av Pan.Pan
Skrivet av Gubbhoernet:

Spelat CS på hög nivå tidigare med usel burk och 60hz skärm, behöver uppdatera min rig. Har en budget på 8-10.000:- för en ny dator. Skall även skaffa 144hz skärm, mus, musmatta, t-bord & headset därav maxbudget på 10.000:- för burken. Saken är att jag är för okunnig för att bygga ihop en egen. Söker komponenter som optimerar spelandet för CSGO. Spelar även overwatch till och från så gärna någonting som ger det spelet skönt flyt också

Gjort det enkelt för mig och sneglat på dessa 2 än så länge:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-dator/ACDGB88EQ001/acer-aspire-gx-781-stationar-dator-gaming

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-dator/MSICODEX3030/msi-codex-3-7rb-030eu-stationar-dator-gaming

Hur ser dessa ut?
Vore även tacksam om någon skulle kunna slänga ihop en burk på inet.se som optimerar spelandet för CSGO i prisklassen 8-10.000kr.
Undrar också om man kommer kunna streama på twitch.tv med en burk i denna prisklass?
F.ö kommer det bara vara en dator till CSGO/Overwatch spelande samt lite musikproduktion.
Gärna rekommendationer för en bra 144hz skärm under 3000:-

Och snälla inga frågor om vad jag har i min nuvarande burk/vad jag kan återanvända, allt annat välkommet.

Tacksam för svar.

För det första så hade jag väntat ett par månader på att gpu-priserna ska sjunka igen. La själv 6papp på mitt 1070 ti... inte mycket kvar till resten av burken då.

Av Pan.Pan
Skrivet av Christian84:

Finns ett spel jag kommer köpa till min nya dator som jag kollat på i par år känns det som iaf och det är Arma 3.
Kollade i natt benchmarks för det spelet och på full hd med max inställningar ultra på allt gav den ändå 30-40 fps med 1050ti. Och de där räcker fruktansvärt bra för mig.

Man kunde även se jämförelse mellan samma spel och 1050,1060,1070 och 1080. Och bortsett från fps där 1080 låg på 100-110 fps på detta spelet så kunde inte jag iaf se någon större visuell skillnad.

Nu valde jag ett grafikkort för 2.200 kr så min direkta spontana tanke är vad gör 1080 som kostar 6000 kr mer så värt om mitt otränade öga inte kunde se nån nämnvärd visuell skillnad på korten mer än siffrorna från benchmark testet.

Skickades från m.sweclockers.com

Nu är det dock så att ARMA 3 är oerhörd cpu-krävande. Och speciellt när det kommer till fps spel så är en högre fps bättre. Men det får ju du avgöra, det är du som ska använda datorn

Av Pan.Pan
Skrivet av Christian84:

Nä så kan de vara. Jag är inte den som kommer sitta i timmar framför WoW eller annat. Däremot lägger jah stora delar av mina dagar via datorn ändå för jobbet.
Så jag vill ha ett bra grafikkort men lägga flera tusen för ett grafikkort vars syfte är rent av spelbaserat när jag inte ens spelar de känns lite sådär. Därför tror jag överklockat 1050 räcker gott och väl. Att sen det grafikkortet kanske ger 30 fps (om jag nu säger rätt) vid ex. GTA5 det är ändå ok för mig. Det går liksom att spela på om jag skulle vilja.

Förstår givetvis dem som primärt använder sin dator för spel att man vill ja ett schyst grafikkort typ 1070 eller 1080 de köper jag.
Sen kan jag iof inte förstå mig på dem som kör 2 x 1080... kanske har missat poängen med det där.

Hur mycket är det egentligen värt att ha grym fps?
Ja om man nu tävlar ingen e sport då kan jag förstå men hemma gamern liksom? Varför räcker inte exempelvis 1060 eller 1070 för den? Menar skillnaden kan ju väl ändå inte vara så stor mellan ex. 1070 och 1080? Om vi nu pratar fps?

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår din tanke. Skillnaden mellan 1070 och 1080ti (bara för att göra skillnaden större) är inte längre rå fps utan rå fps + pixlar. Om du vill spela ett nytt spel med högsta allt, 1080p och 60fps+ så är ett 1070ti perfekt för det mesta. Om du däremot vill spela samma spel i 4k så är det 1080ti som gäller.

Av Pan.Pan
Skrivet av Christian84:

Hej, jag har satt ihop ett datorpaket på komplett och är nöjd med mitt val och den budget jag har för detta bygge.
Men jag är extremt osäker på vad för grafikkort jag ska ha, då det helst inte får överstiga budgeten för grafikkort på 2000 kr.

Nu vet jag att det inte är några pengar för ett bra grafikkort men det är just där mitt problem är.
Bygget är inte till för spel, då datorns primära uppgift är mer arbete/kreativitet webbutveckling och grafiskt. Så att köpa nått titankort kommer jag aldrig nånsin vara i behov utav.

Men jag lade ett AMD Radeon Pro WX 3100 4GB i kundvagnen dels med tanke på att jag vill köra mina 2 skärmar jag även lagt i kundvagnen på full upplösning dvs 2xQHD men även för just det kortet har 2xDP och 4GB bör ju räcka för det mesta kände jag.
Men efter att ha kollat på recensioner på Youtube där det framgick att det kortet går inte ens att använda på nått form av spel blev jag grymt osäker. Nej jag spelar inte men om jag nu vill spela nån gång på datorn vill jag ju kunna det även om jag nu inte är speciellt insnöad i FPS och allt sånt..Utan för mig hade de räckt att spela i HD upplösning liksom haha..

Men efter recensionerna så titta jag på ett annat grafikkort och hittade ASUS GeForce GTX 1060 3GB Dual OC, japp jag vet inte ens detta är nått killerkort men samtidigt är det inte nått jag söker. Men detta kort i likhet med det ovanstående har ändå 2 DP och har en maximal upplösning på 7680 x 4320, skitet med det kortet är att det är en tusenlapp dyrare..

Så jag skulle verkligen behöva hjälp från er. Tänkte att det kanske är enklare för er om ni ser hela önskelistan.
Så här är den:
https://www.komplett.se/wishlist/shared/bb4478f5-45f1-4079-b7...

Tacksam för all hjälp jag kan få

Vill du ha något nytt så kan du kolla på AMD 480/580. Men eftersom att du inte vill spela på det... Är det 4k och inte videoredigering ala pro-nivå så kan du ta nästan vilket kort som helst.

Av Pan.Pan
Skrivet av workman:

Om jag var ute efter det absolut bästa eller senaste kanske möjligen skulle jag göra sådana val. Men nu är det inte så utan jag vill ha en någorlunda snabb dator jag kan skriva i min blogg med.

Mitt moderkort kostade 1160 kr.

Du har precis köpt en av intels bästa cpu'er med inriktning tungt arbete (dock ej extrem version), jag tror att du kommer kunna blogga fint på den ^^

Av Pan.Pan
Skrivet av Christian84:

För komplicerat för min del hahahah

Där har du ju ändå en ganska basic visuell guide för hur mycket luft som behgöver passera för att knappt kunna kyla den datorn. Du kan inte förlita dig på att varm luft kommer kunna kyla dina komponenter speciellt väl. Om vi räknar på att en cpu ligger på 60 grader (minst) vid en rumstemperatur på ca 24 grader och då också räknar in att luften kommer cirkulera minst två gånger... du ser själv problemet med återcirkulering. Värmen måste försvinna någonstans.

Av Pan.Pan

Han borde ha fått en del skivor från inet om det nu är en färdigbyggd enhet. Dessa skivor ska innehålla manualer och drivrutiner för produkterna som sitter i datorn. Åtminstone kan man tycka att det borde följa med.

Av Pan.Pan
Skrivet av robbankentor:

@erssn:

Varför ska postnord dela ut packet från just kina gratis från alla andra länder får dom betalt? Och hur är det att vara emot global handel

Ganska necro men ändå: Varför ska vi som redan betalar run 30% skatt betala för att få VISSA paket utdelade och då till ett absurtd högre pris än inrikespost som dessutom ofta väger mycket mer. Tycker att det faller på staten att förhandla fram ett hållbart avtal med andra länder snarare än att lägga en merkostnad på specifika individer.

Av Pan.Pan
Skrivet av DaBone:

Aldrig roligt när folk inte stannar. Själv brukar jag alltid försöka få ögonkontakt med förarna, innan jag går ut i trafiken/övergångsställen. Då får man en känsla av om de kommer stanna eller inte..
Idag var det en kille som bara gick rätt ut, medan han tittade ner och var helt försjunken i sin telefon. Inte en blick på trafiken, utan bara gick som om han var ensam i hela stan.
Sen har många bilar idag en tjock sidostolpe som gömmer det mesta, när man svänger.. Själv var det inte så länge sedan jag missade och höll på att köra på en stor Volvo XC60. Var bara någon meter, så hade jag smällt med den.
Allt för säkerheten och krockkuddar lite var stans...

Jo det är sant att sikten inte alltid är den bästa, något som faktiskt inte är förarens fel. Jag pratar dock om raksträckor där du nästan alltid har trafikanter väl synliga framåt.

Givetvis finns där också arslen som helt sonika skiter i se sig för. Det är ju faktiskt inte heller förarens fel

Av Pan.Pan

@Jagjag20: Så du kör in en metallbit i en strömförande del utan att veta vad du gör? Låter som att det kanske inte är den bästa idén. Speciellt inte när det handlar om väldigt känslig elektronik.

Du har bryggat 5v mot jord så inte två strömförande kontakter iallafall.

Testa att byta nätdelen och se om det ändrar något. Du ska inte behöva brygga något för att lura datorn etc.