Inlägg

Inlägg som Pan.Pan har skrivit i forumet
Av Pan.Pan

H**vete att tävlingen ska pågå när man är inne i att packa och ska flytta in den 3'e! Jag är inte speciellt duktig på något men att vara nördig är nog det enda jag skulle kunna vinna =P Och så har man alla sina saker nerpackade

Av Pan.Pan
Skrivet av Ellen Degenerous:

@Pan.Pan: mja jag förstår hur du tänker.. men jag har ingen avbetalning på någon bil.. och det är just, räntefritt jag är ute efter. kan köpa den kontant idag, men skulle bara bli ett hål i plånboken. så hellre betala av den under 12 månader isf. men om jag köper för en dator för 10-20 tusen så hade ju även den åldrats snabbt och då i ännu större behov av att köpa upp mig och uppgradera. Så vet inte riktigt... då det kommer till datorer är det lite svårt att "vänta några månader" .. med den synen så kommer man aldrig köpa något, för det kommer alltid något bättre och billigare runt hörnet. Jag är 30 nu, så blir nog inte så mkt mer efter denna. Hade velat haft en riktig spelupplevelse bara.

Jag förstår dig helt, vill bara inte att människor köper produkter som dem kan bli besvikna över (då pratar jag om människor som tror att 30k kan framtidssäkra en dator i 10+ år framöver och fortfarande vara värd pengar efter det). Det viktigaste som konsument, för att få njuta så mycket som möjligt imo, är att veta vad köpet innebär.

Jag vill att människor ska ha en så bra spelupplevelse dem kan och där i kommer kunskap om vad som behövs och inte. Vill du lägga dina pengar på en monsterdator som du inte förväntar dig kunna spöa sk'ten ur mega spelen om 5 år utan problem, så gör det! Ingen del i den kundvagnen är dålig och du kommer absolut kunna maxa vartenda spel som finns ute på marknaden idag, utan att behöva oroa dig över lagg. Så länge du inte försöker spela på 60fps+ och 4k samtidigt, inget kort klarar dem nya spelen på dem inställningarna idag och där ligger ändå 1080 TI på den absoluta framkanten.

Där finns alltid en avvägning mellan pris och prestanda, vill bara att du ska vara medveten om vad du köper innan du köper det Det finns inget värre än att köpa något dyrt som inte uppfyller förväntningar eller ger dig det du vill ha.

Med väntan menar jag att du ska kolla vad som kommer om någon månad. Du har en hel del väldigt duktiga företag som tar AMD och Intel kort och hottar upp dem. Det kan sänka temperaturer, sänka ljudnivå och samtidigt öka prestandan på kortet, oftast för knappt 1000kr mer.

En informerad konsument är en glad konsument. En glad konsument är en glad gamer Lycka till med din nya dator och ha det väldigt gött i paradiset Skulle kunna tipsa om Steelseries Siberia lurar om du ändå ska kolla efter sådana. Bra ljud, lätta, sköna och luftiga. Allt man behöver under långa gaming pass.

Hade jag samma förmåga som du så hade jag absolut kört på samma spår jag också!

Btw, vad hade du tänkt att spela? Kan starkt tipsa om The Witcher 3, BF 4 och 1, Mass Effect serien och givetvis GTA 5!

Av Pan.Pan
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Skaffa inte en 212 EVO, Be Quiet! Pure Rock är mer prisvärd!

Ta då istället Fractal Design Define C som är på rea just nu, så får du ljuddämpning också.

Köp för guds skull inte ett "gamingpaket", titta på dessa bra, men billiga, tillbehör istället:

Detta är vad jag hade tittat på om jag var i dina skor:
https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3337101&view=l

2K 144Hz är perfekt för 1080Ti i många titlar.

Btw, 550w kan vara för lite för den burken. Tycker att 600w är att föredra (väldigt törstigt kort, inte för att tala om cpu).

Av Pan.Pan
Skrivet av Ellen Degenerous:

@Pan.Pan: kanske byter ut mot en 500gb hårddisk istället o kör med en "vanlig ssd" som du säger, men tror jag behåller den fläkten o testar köra så. men vad menas med CL ? varför ska man kolla efter lägre? Mvh

Lägre CL betyder en lägre Latency på korten, dock bara en väldigt väldigt låg förbättring mellan tex cl 15 och cl 16 (ca 0.3%) så det är egentligen inte viktigt men kan vara kul att även maximera även den aspekten

Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Verkar som det...
[quote postid="16730979" userid="282738" name="ominominomi"]
Eftersom jag tänkte ta det på räntefri avbetalning 12månader så vill jag samla alla köp under samma butik helst..
[quote]

Hm, visst kommer han ha grym prestanda i minst tre år framöver men det känns vanskligt att spendera sådana mängder pengar om avbetalning är ett nödvändigt alternativ. Speciellt iom värdeförminskning av beg. datordelar, prispressningar etc. Men det är givetvis upp till TS vad han gör med sina cash. Sen så har ju jag nada kunskap om hur hans ekonomi ser ut, kan vara annat som kommer före just precis nu.

Av Pan.Pan

Använder du bara datorn till spel så har jag ett par frågor:
Är 30k mycket pengar för dig? Om det är det så skulle jag tipsa om att gå över till AMD RYZEN tex.

Är det bara spel du ska ha datorn till? I så fall tycker jag att en i7 7700k är lite overkill.

Med den GPU'n skulle jag vänta och se vad som kommer från tredjepart istället för att satsa på en Founders. Men det gör du som du vill med givetvis. Kan vara tråkigt att se något galet kort komma om någon månad för nästan samma pengar.

Absolut större SSD, dåligt med diskutrymme är något du kommer märka av väldigt snabbt tyvärr.

Bättre och tystare kylare, absolut. Eller i alla fall en kylare som kan gå semipassivt, om något sådant finns till en 7700k.

Sen så skulle jag nog kolla på ett par RAM stickor med en lägre CL rating om jag ändå ska lägga sådana summor på en dator.

Btw, glöm att försöka framtidssäkra. Den här datorn kommer vara långt förbigången i prestanda om 10 år, kanske till och med tidigare om nu marknaden börjar röra på sig iom AMD. Köp den prestandan du behöver eller blås pengar på ett monster om du har dem utan problem
Med det sagt så är det verkligen ingen dålig dator, den kommer att döda allt du vill utan problem ^^

Skulle nog också vilja ha ett tystare chassi, Fractal's chassin har alltid varit bra imo.

Btw, en M2 SSD kommer du inte att använda fullt ut så lägg pengarna på en 500GB ordinär version istället. Tester visar 0% prestanda ökning över 580 skriv/läs hastighet på diskar idag.
Men visst fan är dem häftiga!

Välj också mus, tangentbord och hörlurar efter vad DU gillar. Testa, lyssna och kläm i butik så kommer du bli mycket nöjdare

Av Pan.Pan
Skrivet av MrToxic:

Hej. Jag har mått allmänt dåligt i ca 2 månader nu, och jag känner att livet är relativt meningslöst (inte självmordsbenägen), har svårt att fokusera på vad som helst. På skolan så har jag ganska bra betyg och ligger långt före i alla ämnen, och då min bästa och enda vänn är inne på sin 4e skolk vecka så känner jag ingen mening alls med att gå på skolan. Jag undrar om ni tycker att det är ok att sjukskriva sig för en "mellan deppresion"?

Jag har själv personlig erfarenhet av en långvarig och kraftig depression och kan berätta för dig att det kommer vara mycket svårare att komma tillbaka till en social närvaro, oavsett vilken, om du istället isolerar dig. Ta kontakt med sjukvården och tala med remissmottagningen så att du kan bli skickad rätt. Behöver du bara en samtalstid så fixar dem det, behöver du något mer så fixas det också. Är du inte nöjd med vården så kan du alltid söka igen, vården är inte perfekt och där kommer alltid att finnas arslen. Det viktiga är att du vet vad du känner och inte spelar ner det bara för att någon säger till dig att det inte är viktigt eller omöjligen kan vara så som du känner att det är.

Min erfarenhet är att kuratorer inte har den förmågan man kan behöva och tycker att det är bättre att gå genom sjukvården, då har du också något att falla tillbaka på om det skulle visa sig att depressionen har en djupare anledning.

Det kan också vara bra att diskutera medicinering för att göra det lättare för dig att bli bättre. En depression kan ha många anledningar och det är viktigt att du berättar för dem du träffar exakt hur du mår. Det kan vara så enkelt att du har en kemikalisk obalans eller så kan det vara något helt annat. Men glöm inte att medicinering inte är ett botemedel (oftast) utan ska ses som ett supplement. Men det borde ev. läkare ha koll på.
Oavsett vad som händer så är det viktigt att du tar det på allvar.

Lycka till och ha det bra!

Av Pan.Pan
Skrivet av albymode:

Har väl hållit god ton. Är mest irriterad på denna dator. Sen har jag ju heller inte efterfrågat kundvagnar utan hjälp att fixa ljud & trådlöst nätverk. Tack ni som försökte, skickar tillbaka den för reparation.

Skickades från m.sweclockers.com

Att svära är inte att hålla god ton imo, men jag förstår absolut frustrationen och kan inte lova att jag hade varit trevligare själv.

on topic:
Ett tips är att inte använda det trådlösa nätverkskortet för stationära datorer (som main internet för den datorn) då WiFi fortfarande är ganska sketchy, speciellt i lägenhetshus. Jag hoppas att reparationen funkar annars så kan du nog kontakta företaget du köpte den från, alt tillverkaren av wifi kortet, och be om en ny del då kortet antagligen är ett måndags ex.

Annars kan du förvänta dig någon stans runt 30Gbit/s över wifi (5ghz), allt över det är bonus speciellt om du har flera enheter som ligger på samma nät, problemen med frekvens-interference ökar om du går ner till 2.4ghz då nästan allt trådlöst ligger på just 2.4ghz.

Sen så är inte alltid signalstyrke-indikatorn någon faktisk indikation på signalstyrka även om man kan tycka att så ska vara fallet.

Lycka till igen!

Sen så kan jag tipsa dig om att vänta på Ryzen cpu'erna från AMD, väldigt bra prestanda (ofta direkt jämförbar eller till och med bättre än intels varianter) för ca halva priset av Intels cuper.

Av Pan.Pan

Lite tråkigt med samsung och deras legendariska bloat. Om frågan var vilken telefon du borde köpa för att slippa det så hade jag tipsat om Sony och deras minimala bloat. Annars skulle jag nog köra en annan rom helt enkelt. Kan dock vara vanskligt att göra men eftersom att du redan har förbrukat garantin iom Rootning så varför inte.

Av Pan.Pan

Det är lättare att få hjälp om man håller god ton. Lycka till!

Av Pan.Pan

Integrity VPN via Bahnhof. Kan i dagsläget inte längre rekommendera den då jag inte har fått mer än 20Mb/s ner på senare tid (ca tre veckors tid. Betalar för 100/10 lina som också strular(Bahnhof)).

Annars fungerar den bra och har en rimlig månadskostnad.

Av Pan.Pan
Skrivet av Zy77en:

Det förvarades i moderkorts kartongen i sin esd påse. Så det bör inte vara något problem?

Tänkte mest vart det låg förvarat. Inomhus eller i ett förråd. Som regel ska man alltid vänta med att koppla in hårdvara om den har lagrats i kalla utrymmen innan inköpet (för att undvika kondens). Det är inte ditt ansvar att meddela detta heller utan något som faller på konsumenten. Det är antagligen en del i saker man ska kunna och som ses som orimligt att hålla säljaren ansvarig för.

Bra förvaring annars

Av Pan.Pan
Skrivet av Lennoz:

Jag har klockat den till 4 Ghz nu men jag vet fortfarande inte om det är värt med ett 1080 eller 1070. Jag kommer ju inte köra ARK eller något utan bara CS, bf4, thehunter och overwatch typ.

Om du VET att du inte vill köra några andra spel än "lättare" titlar (tänker jämfört med tex dagens tunga jättar) och fps så som BF4, CS och Overwatch så räcker ett 1070 mycket väl. Du kan behöva sänka en del inställningar för att garanterat ligga över 60fps om något år men jag tror verkligen inte att du kommer vara besviken.

http://www.sweclockers.com/test/22153-nvidia-geforce-gtx-1070...
(Test av 1070 i spel, för att ge en förhandsvisning på vad du kan förvänta dig av ditt kort).

Ska du däremot köra några spel i 4k så är nästan ett 1080 ett måste.

Av Pan.Pan
Skrivet av Zy77en:

Batteriet har han bytt utan framgång. Men tack för svaren, kommer behålla pengarna

Bara för att det är roligt att veta; hur förvarade du moderkortet under den tiden du inte använde det?
Det är upp till köparen att ta reda på sådana saker också så länge som säljaren inte säljer något han VET inte kommer fungera och har annonserat ut varan som fullt fungerande. Du har ju inte gjort detta så felet ligger inte hos dig oavsett.

Av Pan.Pan
Skrivet av Zy77en:

"Säljer mitt gamla moderkort, fungerade senast jag använde det. Har legat i sin kartong i garderoben de senaste 2 åren typ. Så kartong finns kvar. Har ej saker till att kolla om det funkar men det var inga som helst problem förr ca 2 år sedan"

Det är vad jag skrev i annonsen, personen skrev då: Vill inte ge mer då det inte varit testat i närtid.

Så enligt mig har han fattat att skicket är okänt

Edit: Jag har redan tänkt att betala tillbaka, vill bara se vad som är rätt i era ögon

Låter helt okej att inte betala tillbaka något. Han godkände att den kan ha varit trasig vid köp och han visade nog med kunskap om den risken iom att han inte ville betala mer med formuleringen: "Vill inte ge mer då det inte varit testat i närtid.".

I min mening har du inget krav på dig att betala tillbaka något då affären har gjorts mellan två parter som har varit ärliga och besitter nog med kunskap för att genomföra ett sådant köp. Hade det handlat om att Agda 82 hade köpt något så hade jag varit mer skeptisk då hon troligtvis inte besitter nog med kunskap om vad som kan hända med elektronik över tid och då förväntar sig att produkten ska fungera.

Av Pan.Pan
Skrivet av Mstandar:

Datorn har varit ihop byggd sedan säkert 2-3år tillbaka så plastfilmen är borta.
@Pan.Pan
Absolut det har jag koll på jobbar med elektronik dagligen, datorn har heller inte varit igång på säkert en 3veckor eller så sedan vi flyttade hit då det har varit fullt upp med annat

Jag har iaf testat att uppdatera bioset, då jag hade version F4 på mitt bios och gigabytes senaste var F11. Kanske nånting som har strulat med det vi får se.

Tack för all hjälp, nu får vi hoppas att datorn håller sig någorlunda stabil.

Det är bra, inte något man tänker på generellt sett. Kolla om du ser några utbuktande kondensatorer också, kan ge konstiga fel. Annars skulle jag nog rå dig testa att stoppa in hårddiskarna (som inte fungerar) i en annan dator och använda dig av S.M.A.R.T diagnostik för att se om någon av dem är trasiga etc.

Har du testat Sata-kontakterna annars?

Testa att helt enkelt trycka till allt så att det sitter ordentligt.
Och vad har du OS'et på, mekanisk eller SSD?
Om det är Samsung ssd'n du har oset på så kan du använda dig av Samsungs wizard-guy-thingy för att se om du har några problem med den disken. Just SSD har problem med långvarig lagring av data så det kan också vara något sådant som spökar.

Gör helt enkelt så att du kopierar allt du inte vill förlora och slänger över det på en annan hårddisk och helt enkelt blåser rent datorn både invändigt och OS (var bara försiktig med hårdvaran ).

Hoppas att det går bra för dig!

Av Pan.Pan

Till nästa gång: Låt alltid elektronik stå i ca en till två dagar när du flyttar in den från någon form av förråd, detta minskar risken för skador vid eventuell kondens.

Om det bara är kylaren som jävlas så hoppas jag att resten mår bra, lite mycket pengar att spendera om något har hänt.

Lycka till!

Av Pan.Pan

@Winerstone: Sorry, kör på 1060 kortet istället, tänkte på fel AMD kort =P

Av Pan.Pan

Jag hade ju väntat och kollat vad AMD's nya Zen prollar landar på i i5 klassen. Dessutom tycker jag själv att ett Rx 480 är bättre för just WoW då man har en hel del high rez texturer som behöver laddas in, jag kanske tänker helt fel dock. Annars är 1060 helt klart kapabel och i ungefär samma prisklass.

Av Pan.Pan
Skrivet av fragwolf:

Men rätt planering och prylar så ska det inte vara några problem. Så länge du inte ska kopiera stora filer, för streaming fungerar det kanon. Skulle också rekommendera Plex för streaming och kodi för lokaluppspelning. Mycket bra stöd för Plexappen på diverse enheter. Även skapligt smidigt att streama över internet till paddan etc. Kan kräva mer än 10 mbit upload dock.

Ska absolut ta en titt på Kodi. Det som är mest intressant är lokal uppspelning tbh. Har en hel del digitalt köpta filmer som jag inte orkar fylla eventuell PS4'a med.
Tackar

Av Pan.Pan
Skrivet av bojaka:

Nada problem via WiFi

Najs! Ju färre kablar desto bättre
Är fortfarande negativt inställd mot WiFi då det har krånglat så mycket förr, får ta och testa!
Tackar!