Inlägg

Inlägg som PsychoPutte har skrivit i forumet
Av PsychoPutte

Om du menar en sådan OEM version man köper i butik tillsammans med t.ex en hårddisk så ska det nog bara vara att installera om. Jag har själv en OEM version av Windows 7 och har bytt flertalet komponenter i datorn inklusive moderkort och jag har aldrig behövt ta kontakt med Microsoft.

Av PsychoPutte

Jag kör Cyanogen på min LG G2 och för att få bort sökfältet för mig så får jag gå in på inställningarna för ''Startskärm'', där inne finns inställningar för Cyanogens launcher Trebuchet. Går man in där så finns det inställningar för Homescreen där man kan välja om man vill ha sökfältet av eller på.

Av PsychoPutte
Skrivet av Ozoom:

Prövade detta nu, men mitt moderkort tillåter inte uppstart när bygeln sitter i clear mode.

Skickades från m.sweclockers.com

För min del så bootade datorn direkt när jag kortslöt CMOS pinnarna under loopen. Aja, synd att det inte hjälpte, hoppas någon annan kan hjälpa dig

Av PsychoPutte
Skrivet av Ozoom:

På vilket sätt gjorde du clear CMOS under uppstart? Genom urplockat batteri eller att ha jumpern på "clear-läget" under uppstart?

Det sistnämnda, ha jumpern på ''clear-läget'' samtidigt som systemet håller på/försöker starta.

Av PsychoPutte

Jag har haft något liknande på en dator, fick den att starta normalt genom att göra clear CMOS samtidigt som den håller på/försöker att starta.

Av PsychoPutte

Jag har HD598 som jag använder dagligen till spel, film och musik och till detta fungerar de riktigt bra till. Innan jag skaffade dem så hade jag gått igenom flertalet undermåliga så kallade gaminglurar som alltid lovade mer än vad de gav. Till sist så insåg jag att i stort sett allt som är gamingbrandat inom ljud är skräp, och sökte mig till riktiga märken så som Sennheiser, Beyerdynamic osv. och fann HD598 och jag har aldrig varit mer nöjd med ett par hörlurar.

Om du är villig att köpa HD650 så är det nästan ett måste att köra på ett ljudkort med inbyggd hörlursförstärkare, t.ex Xonar STX, om inte så är det nästan bortkastade pengar och du bör istället sikta in dig på de andra två som du nämnt, HD598 eller PC360 då dessa ligger på 50Ohm vardera. Oavsett val så skulle jag nog rekommendera en hörlursförstärkare, men till HD650 så är det nästan ett måste då dessa ligger på 300Ohm vilket är hyfsat trögdrivet.

Ljudmässigt så är det skillnad mellan HD598 och PC360, och vad jag har läst så ligger det till HD598s fördel. Nackdelen med HD598 (även HD650) är att de saknar en mikrofon, vilket PC360 har. Så det beror helt enkelt på vad man prioriterar, enkelheten med en inbyggd mikrofon, eller lite bättre ljud.

Av PsychoPutte
Skrivet av DOGE:

Jo jag tolkar det så men iom att ljudkortet har en väldigt liten "kontakt" och jag saknar erfarenhet med detta ville jag dubbelkolla.

Förstår det, var själv lite osäker när jag köpte mitt ljudkort då även det hade en väldigt liten kontakt Men det ska nog inte vara några problem så det är bara att köra på! Hoppas du blir nöjd.

Av PsychoPutte

Enligt deras hemsida http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-z.aspx#spe... kan den sitta i PCIe x1 så det bör väl inte bli några problem att sätta den i PCIe platsen längst ner om jag inte misstar mig?

Av PsychoPutte

Om du skulle köpa ett ''riktigt'' högtalarsystem, en förstärkare och högtalare ( http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/receiver/paketho... ) så skulle du nog få väldigt mycket mer för pengarna än med datorhögtalare.

Sedan så kopplas ju vanliga datorhögtalare och förstärkare till datorn i stort sett samma sätt så det bör ju inte bli lättare bara för att det är datorhögtalare eller handlar det mer om att du har för lite plats?

Av PsychoPutte

Varför ett 7970 och inte ett 280X som går att få för lite billigare peng, om man får fråga?

Av PsychoPutte

De korten med inbyggd hörlursförstärkare ( Soundblaster Z och Xonar DGX ) fungerar bättre med hörlurar/headset på grund av förstärkningen. Om förstärkningen skulle hjälpa något i just ditt fall är jag osäker på då PC360 bara är på 50Ohm.

Vad jag har hört om Xonar DGX är att det inte är så jättestor skillnad på ljudkvalitén jämfört med de inbyggda(beroende på modell), bortsett från förstärkningen, så om du vill ha det ''bästa'' ur dina lurar så skulle jag nog rekommendera Soundblaster Z eller liknande kort av högre klass

Av PsychoPutte

Har du testat med annat program, t.ex realtemp istället?

Av PsychoPutte

Nog blir det en viss skillnad, men om det är värt det eller inte är svårare att säga. Växlar jag mellan det inbyggda och ett Xonar D1 med mitt SP2500 så är det en väldigt liten skillnad, det känns som att något ''fattas'' i ljudet när man använder det inbyggda. Vill du verkligen ha det absolut bästa av ditt system så visst, ett ljudkort gör skillnad, men väldigt minimalt.

Jag tycker inte att det är värt att lägga säg 500kr eller mer på ett ljudkort till SP2500 då det gör så pass liten skillnad med ett ''finare'' ljudkort utan lägg hellre pengarna på ett bättre system som andra sagt så kan du sedan bygga vidare med ljudkort på det.

Av PsychoPutte

Jag har själv en katt som ofta tar sig friheten att lägga sig över min musmatta: Jag använder en QPAD CT ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=229134 ) och för mig så fastnar det aldrig något hår eller liknande på den just på grund av den speciella ytan. Kan vara värt ett försök?

Av PsychoPutte

Ja det bör nog fungera utan problem. Jag kör med överklockad i5-750 & 670 som troligtvis drar likvärdigt och jag klarar mig utan problem med mitt Corsair 550w.

Av PsychoPutte

Borde det inte gå att kontakta Corsairs support och se om de kan ordna något?

Av PsychoPutte

Jag spelade betan med en i5-750 och ett 670 och klarade det hyfsat, låg mellan 40-60fps med inställningarna på high @ 2560 x 1440.
Då ett 670 är rätt så likt 760 bör du nog få liknande resultat som jag.

Av PsychoPutte
Av PsychoPutte

Jag kör ett 670 till min 2560x1440 skärm och jag har inga problem med att ligga på 60+fps i Battlefield 3 med allt på ultra men med AA på 0, får mindre drops ibland fast det är inget jag direkt märker av.

Av PsychoPutte

Jag har en av dessa koreaskärmar av märket X-STAR, samma tillverkare som Qnix så de är i princip samma skärm och jag hade inga direkta problem med att få upp den i 120hz.

Jag sitter själv ungefär 50cm från min skärm och jag hade inga problem med bytet från min gamla 22a till denna 27a, man vänjer sig som tidigare sagt på bara några få minuter