Inlägg

Inlägg som PsychoPutte har skrivit i forumet
Av PsychoPutte
Skrivet av Mr.Andreas:

Tack att du tog upp ljudkvaliteten ! skulle precis fråga om man skulle lägga till ett ljudkort eller om det bara är slöseri med pengar .

Ingen fara! Värt att notera är att Gigabyte G1 Sniper är det enda kortet som använder en hårdvarulösning av Creative, det som länkades tidigare från MSI använder sig av mjukvara från Creative men en krets från Realtek. Vill du ha den ''bästa'' ljudlösningen man kan få från ett moderkort är det nog G1 Sniper som gäller.

Av PsychoPutte
Skrivet av Mr.Andreas:

Ser bra ut, tack :)!
vad är skillnaden på moderkortet jag valde och det du valde?

Skrivet av Natrude:

Mitt är rött.
XD
Skämt åsido inte mycket men epennan blir större och datorn blir snyggare.
Du kan välja vilket du vill. Jag valde det första röda jag hittade.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Mr.Andreas:

Haha
så prestanda-vis är det igen skillnad då :)? om det är så,så går jag helt klart för ditt !

G1 Sniper har bättre integrerat ljudkort (Creative) jämfört med majoriteten av andra moderkort som använder sig utav Realtek

Av PsychoPutte

Datorhögtalare som kan spela hyfsat djup bas men samtidigt ''bra'' vore väl något i stil med Corsairs SP2500? Kanske inte direkt billiga men man får hyfsat ljud för pengarna IMO.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=804547

Av PsychoPutte

Värt att notera vad gäller överklockning av äldre maskiner är det inte bara VCORE man bör höja, speciellt inte om man har snabba RAM vilket du verkar ha. I många fall kan en höjning av VTT/IMC ge ökad stabilitet samt möjlighet till att sänka VCORE. Max spänning på VTT/IMC på Lynnfield är något i stil med 1.35, så testa att sätta den på cirka 1,25 och se om det fungerar bättre då.

Av PsychoPutte

Din spänning är helt klart för hög, jag kör med en i7 870 (Lynnfield, samma generation som din), och den klarar 3,8 med HT på cirka 1,25V.
Hade även en i5 750 tidigare och den klarade 3,6 på cirka 1,16V. Självklart skiljer det mellan olika CPUer även från samma generation men du kan nästan garanterat lägga dig lägre än ditt nuvarande på 1,36V.

Skulle du vilja ha hjälp med överklockningen vad gäller din CPU kan vi ta det privat, skicka PM om du är intresserad

Av PsychoPutte
Skrivet av Tokoza:

Använder dem som datorhögtalare. Presterar mkt fint vid närfältslyssning. Har vinklat högtalarna lite lätt uppåt och in mot lyssningspositionen. Tycker de har relativt ofärgat ljud. Men de kan bli lite änsträngda om man drar på rejält och musiken innehåller bas o dynamik. Detta märks mest i att midbas blir lite grötig (ganska kräsen). Har inte upplevd detta som begränsade då oftast sitter nära då jag lyssnar på dessa. De verkar ha hyfsat linjär frekvensresons. Ger fullgod bas även vid lägre volymer där lägre bastoner hörs ganska artikulerat.

De låter nog inte riktigt lika bra med sämre dac. Tror inte det är ngt fara dock då jag inte ser dem som så värst analytiska. Troligen de mår bäst av icke eq:ad signal. Överdriven bassättning i eq kan nog ganka snabbt försämra högtalarns egenskaper då det handlar om mindre konyta (mellanregistret som annars är trevligt öppen och detaljerad kan komma att försämras markant).

Körde med E-Mu 1212M PCI som ljudkort i början. Då jag bytte till Meridian Explorer USB DAC upplevde jag en markant bärbättring i alla områden. Microdynamik och stereoseparation är ngr saker som förbättrades. En nackdel kan vara att man lättare hör "skavanker" hos ljudsignal (ev störljud som tagits upp mikrofon samt kvalité på mikrofon) ngt som ofta är fallet med material som laddats upp på Youtube. Men jag upplever som mp3 material nu låter bättre med nya dac:en. Egentligen skaffade jag usb dac:en till ultrabooken, fick istället ersätta gamla ljudkortet...

Uppskattar utvecklade svar som dessa
Låter helt klart som att en schysst DAC är att prioritera oavsett högtalare. Har du någon aning om hur t.ex ett Asus Xonar D1/DX kort står sig mot de DACs du nämnt?

Har du jämfört eller upplevt högtalare i liknande klass som A2? Tänker då på populära högtalare som M-AUDIO AV40, Swans M10 osv.

Av PsychoPutte
Skrivet av Tokoza:

A2 kan fylla ut ett mindre rum. I ett större rum kanske de funka bra om de är till för att ge bakgrundsljud, dvs det rör sig inte om om "röjhögtalare" in den bemärkelsen. De gånger jag önskat få lite mer tryck i hela lägenheten har jag använt min stora anläggning bestående av golvhögtalare i bi-amp setup (Avance Signature 8, Classé cap-101 och Classé CA-101).

Trevligt med någon som kan ge personlig input angående A2!

Har du någonsin använt dem som t.ex dator/skrivbordshögtalare? Om så, hur har de presterat i en sådan miljö där man sitter väldigt nära dem?
Är de ''förlåtande'' vad gäller källa/signal eller krävs det en riktigt schysst DAC och något som är bättre än Spotifys Premium för att låta dem sträcka på benen?

Av PsychoPutte
Skrivet av Laine:

Använder den som renodlad DAC just nu och det fungerar mycket bra.

"If your primary use for a portable DAC is with a desktop system or powered speakers, the high output of the Super will be a good thing. Hooked up to my desktop the Super sounded more like a “big boy” DAC than a portable USB device."

http://www.theabsolutesound.com/articles/three-miniature-port...

Utsignalen är så pass svag att jag inte skulle kalla det en hörlursförstärkare.

Jaha så pass! Ja då kan de självklart vara något att fundera på när jag väl ska inhandla DAC vid senare tillfälle

Av PsychoPutte
Skrivet av Emrik:

audioengine A5+ har jag hört gott om. finns även i bambu
så A2+ kanske är värda? de där swan var ju fina annars också

Audioengine 5+ hade varit ett givet val om jag hade haft plats för dem, men de faller dessväre bort på grund av storleken. Det är därför jag tittar på 5ans mindre syskon, A2+ om de skulle vara något att ha.
Men som du säger är Swans väldigt fina också så det är ett svårt val

Av PsychoPutte
Skrivet av Mogwaii:

Flac är väl en av dom bästa så det är bra. Spotify är begränsat till den kvaliteten den skickas ut i "96khz har jag för mig" vilket är ok men långt ifrån flac dock.

Hifiklubben har kanske någon annan högtalare som passar din smak , det märker du efter lyssning. Köpa på dustin sen testa o ev ångra hade jag själv inte haft som 1a val.

Mina FLACs är rippade från CDs jag köpt, vilket innebär att de ligger på 44.1kHz. Om man hör vad andra säger om Spotifys Premium vs ''CD-kvalité'' så är det ingen väsentlig skillnad, vilket inte jag heller direkt tycker men har aldrig gjort något objektivt test. Vad har du för källa till din musik, syftar på om du köper CD eller får tag i det på annat vis?

Vad jag menar med att Hifiklubben inte har något i sitt sortiment som passar mig är att jag inte kan hitta en högtalare som storleksmässigt passar mina krav. Enda som möjligtvis skulle passa är deras Argon Octave 4, men väldigt skeptisk till egna märken, Argon, Andersson osv. Har du någon erfarenhet av Argon?

Ber om ursäkt om jag uppvisar en viss okunskap vad gäller ämnet, är inte direkt påläst men tycker det är intressant oavsett

Av PsychoPutte
Skrivet av Laine:

Hegel Super finns för 1490 SEK i dagsläget, en väldigt fin DAC.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2320267

Den verkar ha fått väldigt goda betyg men den marknadsförs av Hegel som en hörlursförstärkare? Hur skulle den stå sig som källa till ett par aktiva högtalare?

Av PsychoPutte

Glömde förövrigt bort att skriva att jag är intresserad av 2.0 system, alltså ingen subwoofer

Av PsychoPutte
Skrivet av Mogwaii:

Hur långt är ett snöre?

Nej men skämt o sido, kan du lyssna på dem någon stans så gör det.
Ljudtycke och smak skilljer Enormt mellan person till person och kan du låna hem dem o testa är det ännu bättre då ljudegenskaper skiljer från vilken miljö de spelas upp i.

Självklart skiljer det mellan person och person och att man bör lyssna på dem innan. I mitt fall verkar dessa två produkter däremot inte finnas för lyssning i någon butik vad jag sett.

Däremot funderar jag att handla från Dustin då en viss studentrabatt gäller där, så om något skulle vara helt åt helvete finns det öppet köp. Tanken var att någon kanske hade erfarenhet av de högtalare jag tänkt, så att någon av dem inte är skräp, t.ex Logitech mot ett mer seriöst märke

Skrivet av Mogwaii:

Själv kör jag optisk kabel ut från mitt moderkort "digitalt" till en Extern Dac, Cambridge dacmagic som samplar upp signalen till 192khz i realtid som sen skickas till Edifier 530d : http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=398082

Ljudet är klockrent o bra för dem pengarna det kostat,Tajt o ren bas, diskanten ren o fin O jag är kräsen när det gäller ljud , har en bio hemma anläggning för över 100k som referens.

Finns säkert massor av alternativ som är lika bra och bättre men lägger du lite pengar på signalen och ljudkällan så låter det mycket bättre.

Spelar musik via JRiver Media Center : http://www.jriver.com/

Rätt ljudformat på låtar och rätt inställt och reglage på +-0 så får du ett mycket bra ljud, som är nära nog orginal inspelningens kvalitet.

Hitta högtalare som är små och krav på att de ska spela bra över hela registret är ej möjligt, då krävs sub som komplement eller större högtalare.

Åk ner till Hifiklubben o förklara budget och vad du vill åstakomma så får du nog bra hjälp.Alt läs runt lite på webben o lyssna i valfri butik som har det du söker, lyssna dock inte för mycket på "allmänna" säljare , dvs butiks säljare som säljer allt mellan Tv o diskmaskiner, då dom mest vill sälja och har begränsad erfarenhet/kunskap.

Av dem 2 du länkade hade jag valt Swans M100 MKII , fast skulle vilja lyssna på dem först innan jag ens funderat på att köpa.

Tack för svar!
Tanken är givetvis att jag ska försöka ge högtalarna en god källa. För stunden har jag Xonar D1 (DX fast PCI) till datorn, men vid senare tillfälle uppgradera till en mer respektabel extern DAC. Tips på någon för cirka 1000-2000kr?

Hur menar du med ''rätt ljudformat'' ? När jag lyssnar på musik kör jag antigen Spotify eller egna FLACs, syftar du på något annat?
Problemet med Hifiklubben är lite så att de inte har i sitt sortiment vad jag söker efter. Men det kanske är värt att ta kontakt med dem i vilket fall?

Av PsychoPutte

Audioengine A2+ eller Swans M100MKII

Hej!

Som rubriken lyder undrar jag vilket högtalarpaket som är bäst rent ljudmässigt.

Swans M100 MKII http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1488054

Audioengine A2+ http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2412682

De ska användas till ett relativt litet skrivbord, därav valet av mindre högtalare. Tanken är att de ska fungera för allt möjligt, film, spel, musik (rock) så de ska väldigt gärna kunna spela väl över hela registret.

För stunden sitter jag med Corsairs SP2500 som jag funderar på att sälja, främst för att jag inte är i behov av den enorma subwoofern men även för att jag är sugen på något nytt Hur mycket tror ni att man skulle kunna sälja ett SP2500 system för? Nypris för dem är cirka 2300kr. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=804547

Förövrigt är jag öppen för förslag vad gäller nya högtalare, Två krav är att de ska ha inbyggd förstärkare och vara små, (2.0 system) helst runt samma mått som de två jag redan tänkt på. Ett annat plus är om de skulle ha subwoofer utgång om jag i framtiden skulle vilja uppgradera, men detta är ingen nödvändighet. Budget är 3000kr men gärna under.

Tack i förhand!

Av PsychoPutte

Jag hade precis som du en budget på cirka 3k när jag nyligen byggde mitt vattensystem. När jag i slutändan hade fått ihop min kundvagn och skulle beställa blev slutsumman strax över 4k, detta inräknat fläktar och fläktstyrning. I mitt fall fick jag både en radiator, pump och res/top av en god vän så räkna med uppemot cirka 5k om du vill ha nya grejer som faktiskt är BRA.

När det gäller vattenkylning vill man inte riktigt snåla in och få mediokra grejer. Det är större chans att du ångrar dig för att du köpte något som var ''dåligt'' än att du köpte något som var ''för bra''.

För att spara in kan du köpa begagnat som andra säger, där brukar det finnas en hel del fina grejer att hämta för bra priser.

Av PsychoPutte
Skrivet av Choice1313:

Okej, Tack för svaren. Jag bytte ut GPU, PSU och SSD som ni sa och fick det här.

http://www.webhallen.com/varukorgen?prodlist=219892q1,202940q...

Verkar det vara något bättre?

SSDn du valt har M.2 kontakt, vilket moderkortet inte verkar ha. Välj en med SATA istället, t.ex någon från Intel eller Crucial. Samt så verkar moderkortet inte finnas i lager någonstans?

Av PsychoPutte

Tack till er alla som gett mig tips och tankeställare vad gäller byggning av vattenkylning

Om mitt bygge av någon anledning skulle vara av intresse för någon eller vilja se bilder är det bara att fråga om vad som

Av PsychoPutte
Skrivet av Pathway:

Jag skulle satsa på exempel 1 eftersom define S inte har fläktfilter i toppen men det kanske du planerar att sätta dit?
Däremot är jag osäker om du får in en 420 Och en 360 i lådan
Jag har testat att få in en extra 360 i min och det går i 360'n i fronten
Om du ska köra två radiatorer så skulle jag bog sätta en 240 alt 280 istället

Som du säger passar inte en 420 och 360 som standard i lådan, utan jag fick kapa ett hål i fronten där 360n kunde slinka ner någon centimeter. Med det gjort passar 420 och 360 utan problem Nämnvärt är att bottnar man en 120mm fläkt i fronten når inte skruvhålen på fläktens överdel upp till nästa spalt med fästskenor vilket är en mindre designmiss.

Jag körde på exempel 1 som du säger, men utan bakfläkten då den ej fick plats. Trots toppen som utblås satte jag filter där då jag brukar ha lådan som fotstöd ibland

Av PsychoPutte
Skrivet av Laine:

Jag kör universalblock på min GPU och var "tvungen" att köra en fläkt över VRM-kylare för att få stabil överklockning.

Oavsett vilken fläktpositionering du väljer så rekommenderar jag någon slags fläktlösning över kylflänsarna, om du nu inte kan få tag på fullcover-block.

Måste också nämna att @Lagerlöf har en bra poäng i det han skriver. Varmluft stiger i princip bara i slutna rum, men så fort man blandar in en fläkt i bilden så är effekten nästan försumbar, det krävs väldiga temperaturskillnader för att varmluft ska fastna i toppen.

Kan behovet av fläkt över VRM variera beroende på vilket kort man kör? Till exempel ett ''törstigt'' 290x mot ett 750ti? För stunden kör jag ett 670 och går i tankarna att uppgradera när nvidia kommer med pascal som sägs bli snåla. I vilket fall, hur har du löst monteringen med fläkt till VRM?

Av PsychoPutte
Skrivet av Laine:

Exempel 2 är att rekommendera om hela din dator är vattenkyld. Det går att göra på andra sätt, men att dra in kalluft genom radiatorerna brukar vara det enklaste.

Du kan balansera med högvarviga fläktar på utblås och lågvarviga på insug.

Det är så jag har hört, att man helst har radiatorerna på samma sätt, där båda är antingen utblås eller insug, inte blandat.

Tanken för bygget är att vattenkyla både CPU och GPU, men GPU med universalblock. Med tanke på att jag kör universalblock, kommer GPUns VRM temperaturer påverkas beroende på fläktlösning?