Inlägg

Inlägg som PsychoPutte har skrivit i forumet
Av PsychoPutte

Kan vara överhettning? Hur har du monterat dem? Om undersidan inte är ventilerad kan de brinna upp/smälta.

Av PsychoPutte
Skrivet av Henrik Johansson:

Det härligt att höra , tack, nu blev jag lite lugnare. Vi får se om det blir några problem imorgon

Ingen fara

Det som eventuellt kan bli ett problem är att det kan bli ''för hög'' volym.

Med mitt D1 kort ( tror det har samma mjukvara som DGX ) fanns det bara mikrofonboost på/av, inget där emellan. Antingen var boosten för hög ( mycket brus ) eller alldeles för låg.
Däremot var detta inget problem i just TS då det har AGC (automatic gain control) vilket justerar mikrofonboosten efter behov så att den blir ''lagom''. I t.ex Skype som inte har AGC kunde man uppfattas som brusig eller alldeles för låg beroende på hur mikrofonboosten var ställd.

Med U7 som jag numera använder är det mycket lättare att få en bra volym då det har en variabel mikrofonboost med 100 steg istället för på/av som D1.

Av PsychoPutte

Jag använder en ModMic 4.0 tillsammans med ett Xonar U7 och jag har inga som helst problem med volymen i TS. Hade tidigare ett Xonar D1 och det fungerade utan problem det med.

Av PsychoPutte

Corsair SP2500

Hej!

Säljer ett Corsair SP2500 högtalarsystem i bra skick.

Sparsamt använda under de cirka 4 åren jag haft dem.

Allt kablage som behövs för inkoppling medföljer.

Kvitto eller garanti finns ej längre till högtalarna.

Skickas ej, hämtas på plats i Spånga.

Vid intresse/frågor tveka inte att höra av dig via PM eller tråden.

Läs hela annonsen här

Av PsychoPutte

Vet inte om denna har nämnts men en ZTE Grand S2 för cirka en tusenlapp.
Specs: Snapdragon 801, 5.5 1080P skärm.

http://www.aliexpress.com/store/product/---/311331_3257527530...

Av PsychoPutte

Använder själv en Magicool 420. Kan inget säga om dess prestanda då jag inte har något att jämföra med men byggkvalitén och dylikt verkar vara likvärdig dyrare märken.

Av PsychoPutte

Vill minnas att man kunde spela som Spetsnaz i Battlefield 2: Special Forces.

Av PsychoPutte

Creative SB X7 erfarenheter

Hej!

Går i köpestankar och funderar på att inhandla Creatives X7 nu när de har rea på den. (http://en.europe.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x...)

Tänkte först höra om folket här på Sweclockers har några erfarenheter av ovan nämnda pryl. Ljudkortet ska användas till både högtalare (Swans M100MK2) och hörlurar/mikrofon (HD598/ModMic).

Har tidigare erfarenheter av både STX II och ZxR där jag fått missljud på mikrofoningången på grund av inre störningar i datorn, därav mitt val av en extern enhet. Trots det så tänkte jag fråga hur folk upplever enhetens mikrofoningång, brusar den eller hur uppfattas den?

Är även intresserad av folks allmänna uppfattning av enheten samt tips om andra enheter med liknande funktionalitet.

Tack i förhand!

Av PsychoPutte
Skrivet av Miklis:

Då föll ögat på Corsair

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/182930-corsai...

Tack så mycket för tipsen! =D

Jag skulle inte köpa ett vanligt RM nätagg, köp hellre ett RMx eller ett Supernova G2. Har en bekant som haft 2 RM nätagg under cirka 2 års tid, båda har gått sönder. Har läst om liknande händelser på diverse forum så ett RM nätagg är inte att rekommendera när det finns klart bättre för liknande pris.

Av PsychoPutte
Skrivet av little_fraz:

är inne på ett define s
men läste att radiatorn får vara max 55mm stämmer det eller??

Ja, 55mm med fläkt inkluderat i toppen om du kör på t.ex 420 (140mm fläktar). Om du däremot kör med t.ex 360 (120mm fläktar) i toppen kommer radiatorn vara förskjuten och inte längre ivägen för moderkortet vilket innebär att du i stort sett kan ha vilken tjocklek som helst.

I framdelen av chassit är det inga direkta begränsningar för radiatorer, enda man egentligen bör tänka på är att inte köpa för långt grafikkort och för tjock radiator för annars kan de krocka men det är vid extremfall.

Däremot fungerar inte 420 + 360 i chassit utan viss modifikation. För min del så krockade 360n med 420ns fläkt vilket gjorde att jag fick kapa hål i chassit där 360n fick skjutas ner några centimeter.

Av PsychoPutte

Define S är till viss del ljudisolerat vilket Enthoo Pro M inte verkar vara. Däremot är det ju inte chassit i sig som låter, utan komponenterna inuti. Väljer du bra/tysta komponenter kommer datorn bli tyst oavsett ljudisolering eller inte

Funktionsmässigt skulle jag nog säga att Define S är det bättre valet trots att båda är ganska likvärdiga. Define S har t.ex stöd för 420 radiator i toppen vilket Entoo Pro M inte har, trots att lådorna är ungefär lika stora.

Har själv ett Define S som jag byggt vattenkylning i så om du har några frågor så är det bara att fråga på

Av PsychoPutte

Det är en viss skillnad att överklocka ''moderna'' processorer jämfört med din 860. En modern CPU överklockas normalt sett genom att man enkelt höjer CPUns multiplier samt höjer vcore (spänningen) efter behov.

Din CPU har i stort sett en låst multiplier och man överklockar därför genom att höja BCLK ( base clock). En höjning av BCLK påverkar inte enbart CPUn, utan även ditt RAM och andra delar av systemet. Vid höjning av BLCK på äldre system kommer man därför inte enbart behöva att justera vcore utan även spänningen för minnena och VTT/IMC (minneskontrollern) samt andra värden beroende på hårdvara.

Med det sagt är det däremot inte alls svårt att överklocka ett äldre system, men möjligtvis mer tidskrävande. Jag har själv tidigare använt en överklockad i5-750 och kör numera med en överklockad i7-870. Både i5an och i7an är av samma generation som din (Lynnfield), så om du vill ha hjälp/tips angående överklockningen kan du höra av dig via PM

Av PsychoPutte

Jag har 50 tums varianten av W805B. För att få upp den på väggen hade de en egen lösning där man använde TVns fot som väggfäste. Inget sådant du missat? ( kanske dum fråga )

Av PsychoPutte

Har lyssnat på en väns Z906 och kan inte säga att jag var imponerad av ljudet. Subwoofern kunde förvisso spela mycket bas, men någon bra bas var det inte. I mina öron lät det snarare som ett sorts ''högfrekvent'' muller jämfört med mer riktiga subwoofers som faktiskt kan återge djup bas. Vad gäller satelliterna så lät de väl hyfsat, inget märkvärdigt.

Generellt sett brukar dessa ''gamingbrandade'' högtalarsystem inte vara värda pengarna, speciellt vad gäller Logitechs. Är du i behov av ett 5.1 system kan Logitechs lösning vara ett alternativ, annars skulle jag köra på Audioengine A5+ alla dagar i veckan då de är extremt lovordade av audiofiler.

Av PsychoPutte
Skrivet av Brainsplitter:

Long time no see

Bra ljudkrets (inte Realtek!), Intel NIC och 2 PCI-E i full hastighet istället
http://www.inet.se/produkt/1902790/asus-z97-pro-gamer-atx

Ja long time no must

Men jag är nästan säker på att SupremeFX bara är ett mjukvarulager på en Realtek 1150? Har varit så ett tag i alla fall. Vill minnas att det inte var så förr men nu för tiden brukar det vara Realtek i botten när det gäller SupremeFX. Oavsett så är Realtek 1150 en klart duglig ljudkrets. Verkar däremot inte finnas på webblager?

Annars har ASRock fina lösningar http://www.inet.se/produkt/1902705/asrock-z97-extreme-4

Av PsychoPutte
Skrivet av FlashTec:

Varför inte använda något liknande detta om crossfire ska användas
www.inet.se/produkt/1902686/msi-z97-g45-gaming det kanske bara är skit men då kan säkert någon berätta varför

Det där kortet använder en Killer NIC som man helst avstår ifrån på grund av diverse nätverksproblem. Inte garanterat att man upplever dem men för att vara på den säkra sidan kan det tänkas att man vill avstå från dem.

Av PsychoPutte
Skrivet av Brainsplitter:

Hm... Kattägg?

Verkar fortfarande vara blandat så skulle kört Intel NIC alla dagar i veckan för att slippa eventuella problem mjukvarumässigt.

johniibooii

Ja man skulle väl lika gärna kunna köra på ett billigare moderkort som har Intel NIC och vid ett senare tillfälle om behovet finns, komplettera med ett bättre ljudkort. Realtek 1150 som finns i billigare moderkort är det absolut inget fel på heller

Detta skulle kunna fungera : http://www.inet.se/produkt/1902676/gigabyte-ga-z97-d3h ?

Av PsychoPutte
Skrivet av jonas1972:

Men en värdelös killernic lankrets:((

Till viss del sant men är inte de större problemen med den löst nu? Har hört att det inte är Killer NIC i sig som är problemet, utan mjukvaran till den. Till exempel det som de skriver här: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=178063.0 .

Men du har oavsett rätt, Intels LAN är bättre men baserat på vad de skriver där verkar den fungera OK?

Av PsychoPutte
Skrivet av Mr.Andreas:

Har ändrat till 4790k!

Jag vet faktiskt inte,tyckte också det var mycket fläktar...men såg bra ut tänkte jag väl och personen som länka de...vill gärna ha bra luftflöde men detta kanske är lite mycket..du får gärna vis hur du skulle gjort! helst med snygga fläktar då jag letar efter både utseende och prestanda :)!

Det beror lite på vad du är ute efter. Så som paketet är nu verkar det som att alla fläktarna byts ut mot Corsairfläktar, vilket kommer att hålla färgtemat bättre då fläktarna har utbytbara färgringar. Däremot så tror jag inte att du kommer märka av fläktarna i fronten då det sitter en plastkåpa framför dem, så dessa skulle du kunna ha kvar? Alltså ta bort de 3st AF120mm fläktarna i kundvagnen och använda de 3st medföljande till chassit istället.

Det ser även ut som att FD kylarens fläktar samt chassits bakre fläkt byts ut. Detta är 4 fläktar som kommer att synas, så här kanske du vill använda Corsairs fläktar för att få ett mer genomgående färgtema?

Detta är däremot helt upp till dig själv att avgöra, jag tycker att du borde titta hur chassits och kylarens nuvarande fläktar ser ut, och jämföra med Corsairs samt se hur resterande komponenter skulle se ut med varandra.

Jag tycker även att du borde kolla runt lite själv på fläktar du tycker ser intressanta ut, absolut inget fel på Corsairs fläktar men finns många andra fläktar att välja mellan som också presterar bra.

Den lösningen du tycker ser bäst ut är det viktigaste (så länge det inte är skräp )

Av PsychoPutte
Skrivet av Mr.Andreas:

Alright! tror jag förstår
skippar nog ljudkort och går med g1 sniper...gaming vis är det ett high-end moderkort?

Skrivet av Mr.Andreas:

Så...
det jag fått fram just nu av er hjälp är detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/8188203/2015-07-16 ...hur mycket tror ni det kommer kosta sedan med grafikkortet?
och är detta "High End" komponenter som kommer räcka i några år framåt? Vill som sagt ha det bästa och är så tacksam för all hjälp jag har fått !!

Moderkortet är det absolut inget fel på, fin kvalité rakt igenom som vanligt med Gigabyte

Däremot är inte CPUn kompatibel med moderkortet då CPUn använder socket 2011-3 och moderkortet är 1150. En passande CPU vore http://www.inet.se/produkt/5311086/intel-core-i7-4790k-4ghz-8....

Jag ifrågasätter även mängden fläktar som är valda till paketet. Är tanken att Corsairs SP fläktar ska ersätta de som medföljer FD kylaren eller vad är tanken?