Inlägg

Inlägg som CarlosBananos har skrivit i forumet
Av CarlosBananos
Skrivet av Henrik_AW:

Hej!

ja, 10 000, ursäkta otydligheten

Han splar ju mer strategi-spel så jag tror att han skulle gilla 4K, men det verkar inte gå att få tag på till något vettigt pris över 60hz? Jag vet tyvärr inte alls vad han "föredrar".

Jag skulle inte rekommendera 4K. I dagsläget kan du inte få tag på sådana bildskärmar över 60 Hz, och då måste du ju dessutom kunna driva spel över 60 fps i 4K! Jag gav upp på 4K och gick över till 1440p, och det ångrar jag inte. Spelar förresten mycket strategispel.

Men som sagt, kika på G-Sync! Om budgeten finns så kan det verkligen vara en bra uppgradering. Då gäller det ju också att ni fortsätter använda grafikkort från NVIDIA, annars är det givetvis onödigt. G-Sync är skönt i alla typer av spel.

Av CarlosBananos

Vad menar du med budgeten? 10.000 kr? Olika personer brukar föredra olika kvaliteter i bildskärmar; vet du om din son föredrar hög upplösning, hög uppdateringsfrekvens, eller annat? Om möjligt så skulle en bildskärm med upplösningen 2560x1440, en uppdateringsfrekvens på 100+ Hz, och G-Sync (ty sonen din har ett GTX 980?) kunna sitta fint!

Min erfarenhet är att en bra bildskärm verkligen gör ALL skillnad när det kommer till hela upplevelsen av datorn i allmänhet.

Av CarlosBananos

Försök att googla efter kandidatexamen, masterexamen osv. Då får veta lite om hur dessa fungerar. Har du tillgång till SYV (studie- och yrkesvägledare)? Om du går åk 3, och inte riktigt har koll på detta, så är det god tid att göra lite research! Snacka då med SYV, om du kan.

På universitet/högskola så kräver utbildningar generellt sett "grundläggande behörighet", vilket du också kan googla på. Många utbildningar kräver dessutom, utöver den grundläggande, "särskild behörighet" - dvs specifika gymnasiekurser avklarade, t.ex Ma3c, Ma4 för att läsa matte på universitet.

Det viktiga här är att du gör något du faktiskt vill göra! Att "studera bara för att" är sällan bra. Och angående mattekurserna: du måste utveckla en duglig studieteknik, och ha mycket tålamod. Berätta gärna lite mer om vad exakt du tycker är svårt! Och lycka till.

Av CarlosBananos
Skrivet av Rouge of Darkness:

kvittar sålänge jag inte når upp till 144Hz i spelet så flimrar ljuset oavsett SLI eller inte.

Okej, då är det precis som jag upplevt det... Har du provat en annan DP-kabel? Helst en certifierad sådan, utan "pin-20" aktiv. Har du kollat om det är någon process i bakgrunden som orsakar problemet? Det verkar som att flimret inte nödvändigtvis beror på bildskärmen. Jag har nämligen sett vissa personer som fått flera olika bildskärmar, som samtliga haft problemet. Några har till och med provat använda en bekants dator, och inte märkt av några problem.

Well, eftersom detta har förblivit olöst i flera år så kan vi nog anta att det är ett svårlöst problem :/

Av CarlosBananos
Skrivet av Rouge of Darkness:

personligen är jag inte nöjd med g-sync.

köpte en 144Hz g-sync VA skärm på Webhallen i julklapp till mig själv men i spel som är låsta till max under 144Hz eller där grafikkortet inte orkar pumpa ut minst 144hz konstant så flimmrar ljuset såvida jag inte går in i nvidia Kontrollpanelen och stänger av g-sync.

Gjorde lite googlande om fenomenet och tydligen är det ganska vanligt fenomen på G-sync skärmar vilket i mina ögon är en nedgradering...

så slutat med att jag låter G-sync vara avslaget och cappar fps till 144Hz istället med MSI afterburner.

Förekommer flimret endast när SLI är aktiverat? Jag har hört om fenomenet från många användare, och jag har också haft det i samband med vissa drivrutiner. Om det faktiskt beror på drivrutinerna eller ej, det kan jag inte säga säkert...

Av CarlosBananos
Skrivet av Dredd:

Ok, någon som vet vilken den bästa 1080p ultrawiden är just nu? hittar en skärm på inet med 2560x1080 och den är endast 75Hz ?

Edit : hittade en på webbhallen som heter AOC AGON AG352QCX men det är freesync..... Varför är 75% av skärmarna där ute freesync när ingen köper AMD kort längre? WTF?

AOC AG352UCG 3440x1440 Gsync kanske är mest skärm för pengarna idag? (9000 kr) om man inte är superkänslig användare.

Edit 2 : Fuck it, jag tror jag väntar sex månader.

Jag har en AOC AGON AG352UCG, och jag gillar den skarpt! Vissa användare har rapporterat om ett visst flimmer i spel när G-Sync är påslaget, men det är något som förekommer hos bildskärmar från många olika tillverkare. Vidare kom jag från en 4K-bildskärm, så för mig blev det alltså en nedgradering i upplösning - något jag ej stört mig på! Klart att pixeltätheten är något sämre, men i övrigt är skärmen mycket trevlig.

Den är konstruerad lite som en stridsvagn, och väger således väldigt mycket. Men det känns stabilt, och bra, för en dyr bildskärm. Kanterna är dock högblanka och reflekterar ljus, vilket vissa kan se som ett minus. Kvaliteten på bild och färger är mycket bra, men det krävdes lite pillande för att få till det.

Skulle absolut inte köpa en av de dyrare modellerna från konkurrenterna, om jag kunde göra om köpet med facit i hand. Att den är mycket billigare än de andra betyder ju inte att den är "billig", för det är den ju inte!

Om du orkar vänta så kan du för all del göra det, du kan ju ändra dig om du så vill. Lycka till!

Edit - angående 4K, ett till GTX 1080, osv:
Du har alltså en bildskärm med upplösningen 1080p på 27 tum nu? För mig var steget från 1080p till 4K ENORMT, och steget från 4K till 3440x1440 märkbart men inte illa. Att kolla på en bildskärm på 24 tum, 1080p, är nu olidligt för mig personligen. Jag tror nog att det bästa du kan göra för att faktiskt "förbättra" din spelupplevelse är att ta ett steg upp i upplösning. Jag tycker dessutom att ett till GTX 1080 är en dum idé, för om du ska sitta kvar på 1080p så blir det pengar i sjön! SLI fungerar inte heller så värst bra vid alla tillfällen. Om du inte ska skaffa en skärm så tycker jag att du gör bäst i att vänta på nästa generation grafikkort.

Av CarlosBananos

Svar: nej. En person måste vara 150 cm, eller mindre, vid vuxen ålder för att per definition vara kortväxt. Du är dock en bra bit under medel, men det är inget att grubbla över! Nästan allt kan placeras på en normalfördelningskurva. En person som är medellång kanske har riktigt små händer istället, eller så löper personen ovanligt stor risk för benbrott. Grejen är väl att längden blir mer uppenbar, ingen skulle direkt se det sistnämnda exemplet

Det handlar om att kunna leva med det man har, det man är, för det kommer inte att förändras. Jag grubblade faktiskt över min längd när jag var yngre - och då står det 197 cm i passet från året jag fyllde 15... Jag tror att vi alla hittar något att grubbla över. Tänk om du var 180 cm, vad hade det löst för problem? Troligtvis så hade du hittat något annat att gå ned dig i. Tyvärr så fungerar vi på det sättet.

Men i dagsläget så är jag nöjd med min längd, även fast jag mycket ofta dras med problem relaterat till den. Allt handlade om att finna rätt "mindset"! Lycka till

Av CarlosBananos

Jag har aldrig någonsin under hela min livstid haft en enda död pixel... Tur?

Av CarlosBananos
Skrivet av Lorault:

Har ni någon film i tankarna 2018? Vilka ser du fram emot?

Jag själv ser fram mot Tomb Raider (2018). Observera att en svensk är Lara Croft. Men tycker däremot att Angelina Jolie passar rollen bättre.

Ser inte direkt fram emot någon specifik film 2018. Däremot är jag lite nyfiken på Tomb Raider. Filmen ska tydligen vara ganska nära TR 2013 (spelet). Meeen jag misstänker att filmen kommer bli tråkig, kanske rentav dålig. Tyckte att spelet från 2013 satte ribban där (satte den högt, menar jag).

Av CarlosBananos
Skrivet av Hankie:

Hallå!

Ska byta ut mitt grafikkort men står lite i valet och kvalet här. Har beställt ett asus 1070 ti från webhallen för 4790kr, men surfade in nu på dustin och såg ett 1080 för 5290 från ett märke jag inte känner igen. Har läst lite kring Palit och deras jetstream, gamerock osv men har inte hittat något om det kortet? Vilken prestandaskillnad kan jag förvänta mig mellan dessa? Värt att skicka tillbaka 1070 ti eller är skillnaden så marginell att jag behåller det och sparar pengarna?

https://new.webhallen.com/se/product/277340-ASUS-ROG-STRIX-Ge...

https://www.dustinhome.se/product/5011041483/geforce-gtx-1080...

Tack på förhand

Ett GTX 1080 ska ju i teorin vara snäppet vassare än ett GTX 1070 Ti, förutsatt att det förstnämnda kan klockas någorlunda väl. Kommer det att vara en stor skillnad, som dessutom är märkbar? För att svara på den frågan: nej, troligtvis inte. Vidare har jag läst många bra kommentarer om Palit, men då gäller det oftast deras bättre kyllösningar. Den du länkade till verkar vara lite mer "budget". Det du köpt från ASUS är ju istället ett dyrare kort, som dessutom ska ha en bra kylare. Med detta i åtanke + den lilla differensen i pris, så skulle jag köra på 1070 Ti!

Av CarlosBananos

Herre... Rent spontant känns det här helt enkelt så fel. Det är visserligen inte bekräftat, men ändå. Köper folk allt som släpps under Nvidias fana, utan närmare fundering? Man kan ju rimligtvis tro att Nvidia ändå ser någon form av potential i detta.

Av CarlosBananos

Min spontana tanke är nej, det är inte ett vidare bra köp idag. Visst, det är en bra processor! Jag kör själv en 6850k, vilket är i princip samma sak. Men jag antar att du ska köpa nytt, och då köper du en gammal processor för en gammal sockel. Det är ju inte direkt så att CPU + moderkort blir billigt, trots att priset nu är lägre jämfört med tidigare...

Kika på 8700k? Kolla på Ryzen?

Av CarlosBananos

https://www.youtube.com/watch?v=RNswEM9DdI4

Alice in Chains, med nya bandmedlemmar. Låten är helt enkelt, och bokstavligt talat, musik för mina öron. Känslorna den framkallar är obeskrivliga.

Av CarlosBananos
Skrivet av SvenskGaming:

Call Of Duty 4 Modern Warfare Remaster dåligt optimerad för PC? Är det bara jag som upplever att spelet är dåligt optimerat med lagg och att man droppar i fps? Det var bra optimerat ett tag men sen kom en uppdatering till spelet och det blev laggit igen.

Upplever inget lagg i Infinite Warfare när jag spelar med hög grafik men på Call Of Duty 4 Modern Warfare Remastern spelar det ingen roll knappt vilka inställningar jag har det laggar ändå.

Tycker det är synd att Activision inte lägger ner tid på att göra ett färdigt spel som fungerar.

Köpte dessutom Special versionen enbart för Remastern och så funkar det knappt känns det som. Har bara spelat 75 timmar sen spelet släpptes förra året och det säger väl en del om hur tråkigt spelet är på grund av lagg. En vän har ett 1070 och även han får lagg.

Har för det mesta haft problem oavsett grafikinställningar, oavsett upplösning. Det är tyvärr inget ovanligt. Spelet verkar vara dåligt optimerat, ja. Detta gör mig skeptisk inför nästa Call Of Duty.

Av CarlosBananos
Skrivet av auToeXeC:

Jag har löst problemet nu och har den här skärmen i en vecka. Kan säga jag helt otroligt nöjd, 3440x1440 får allt att se ännu bättre ut och har utan tvekan höjt min ribba när det gäller krav på skärmar.

Enda tråkiga är väl spel som inte stödjer Ultra wide som overwatch tex..

Hm, jag har för mig att det är just den varierande ljusstyrkan som ÄR flimret? Det märks för mig mer eller mindre beroende på spel, och ser ut som en väldigt liten förändring i ljusstyrka. Ibland, som när jag spelar Hearts of Iron 4, så händer detta ofta. Det är störande. Hur löste du det?

Edit: Förresten, kan du kolla när din tillverkades? Det ska stå på en klisterlapp på baksidan av skärmen, ungefär där DP-kabeln går in. Vore intressant att se om din är ett februariexemplar eller ej

Av CarlosBananos

Har du lekt runt i Nvidias kontrollpanel? Om så är fallet: återställ samtliga inställningar där. Att till exempel pillra med anisotropisk filtrering i NVCP brukar ge den där effekten i just BF1.

Av CarlosBananos
Skrivet av auToeXeC:

Tja, köpte den här underbar skärmen igår och märker att i spel kan kontrasten eller ljuset på skärmen hoppa up och ner lite. Som att den sjusterar sig. Kan vara lite irriterande när man tänker på det. Går det att ändra med någon inställning?

Då kör du med G-Sync, visst? Jag har också denna skärmen, bör jag tillägga. Detta är den så kallade buggen med flickering, det bör endast dyka upp när din FPS går upp eller ned, varierar, med andra ord. Jag har läst att detta endast förekommer på exemplar tillverkad innan mars i år, detta då vissa personer fått en helt fungerande panel och dessa har tydligen varit producerade under mars och framåt. Om detta stämmer i verkligheten vet jag dock inte. Mitt exemplar är tillverkat i februari och "lider" av detta problem.

Vidare hävdar vissa att detta beror på drivrutiner, andra hårdvara... verkar vara oklart ännu.

Av CarlosBananos
Skrivet av goranpaa:

Sorry, missade ditt svar till en början.

Tack för ditt svar!

Jo, över lag, så verkar Blackstar göra ett bra jobb.

Tyvärr låg HT -1 och HT- 1R litet utanför min budget. Och så är den litet för fattig på effekter för att vara i min smak. Men visst, rör förstärkare låter ju väldigt bra!

Så jag köper nog med stor säkerhet den lätt begagnade ID Core BEAM förstärkaren i stället.

Nu kan inte jag tillföra mycket till diskussionen om förstärkare och så vidare, ni verkar redan ha utforskat det tillräckligt. MEN, se till att du känner dina gitarrer väl i kombination med vad det nu blir för förstärkarlösning! Jag har personligen lirat med en Mustang V2 vid sidan om min Blues Cube, och den är mycket knepig att få in ett bra ljud med. Men med rätt inställningar går det! Dvs bra hårdvara kan fungera dåligt under fel omständigheter Lycka till!

Av CarlosBananos
Skrivet av Wifi:

Jag tänkte blåsa liv i denna tråd med den ytterst simpla frågeställningen, vilken skärm med ultrawide (21:9) är egentligen bäst till allsidigt användande (som surf, film och spel)?

I dagsläget har jag tittat på AOC AG352UCG, Acer Predator X34A och Asus MX34VQ. Dock, efter en del läsning om allihop, känns det som att ingen är helt komplett eller ett solklart köp. De uppfyller alla mina krav (1440p, 100+ Hz, 21:9 och annan panel än TN) men de med IPS kan ha en del glow eller bleed medan de med VA kan ha skuggningar och ghosting. Med andra ord känns det osäkert att köpa en så pass dyr skärm utan garanti att man blir nöjd.

Trots detta verkar ändå majoriteten ge Acer Predator X34A mest positivt och minst negativt, eller vad säger ni? Har jag missat något uppenbart alternativ? Borde man vänta med inköp till senare i år om det är några tillverkare som tänker uppdatera sina kataloger?

Jag har nyligen införskaffat en AOC AG352UCG. Den är väldigt trevlig och så kallad ghosting förekommer inte mycket alls. Det enda klagomålet jag har, förutom priset (lol), är att jag sett mild "flickering" i Company of Heroes 2. Ska tydligen ske pga G-Sync. Har däremot inte märkt av något i andra spel.

Av CarlosBananos
Skrivet av Dipsie:

Ja, skärmen ska ingå i budgeten. Vilken fördel är det med uw ifall man utgår ifrån FPS genren?

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, då kan uw vara lite knepigt då dessa är dyra. Jag är dock av åsikten att datorn endast är så bra som skärmen man använder sig av är, så det kan vara värt att fundera på. Det beror helt och hållet på vad du har för mål med spelandet, det finns "traditionella" paneler som är snabbare och således bättre för tävlingsinriktat spel, på sätt och vis. Men något som är oslagbart är synfältet du får med uw - i spel som BF1 har jag ofta känt mig "instängd" med vanliga 16:9 skärmar, men med 21:9 är det så mycket enklare att se saker. Och det utan att behöva dra upp FOV obehagligt högt

Bra paneler använder sig också av G-Sync, det är alltid trevligt. Hela upplevelsen är trevlig, ärligt talat. Jag skulle inte frivilligt gå tillbaka till 16:9. Att gå från 1080p till 4K gav en sorts "wow"-känsla. Men upplevelsen var ändå densamma iom formatet. Att sedan gå 4K -> uw, vilket är en nedgradering i upplösning, gav en ännu större "WOW"-känsla. Sitter du med redigering kan du troligtvis uppskatta panelerna hos dessa bildskärmar också, de tenderar att hålla en hög kvalitet