Inlägg

Inlägg som CarlosBananos har skrivit i forumet
Av CarlosBananos

Ska du alltså ha en ny skärm med i priset? Om du vill ha en bra upplevelse så skulle jag tipsa om någon skärm i 21:9 formatet, jag gick nyligen från 4K till 1440p uw, en AOC AGON UG352UCG. Damn, det känns amazing att spela. Med mina GTX 1070 i SLI kan jag skruva upp inställningarna till max i de flesta spelen utan bekymmer.

Av CarlosBananos

Alice In Chains - Nutshell
Grymt trevlig låt, härligt gitarrspel.
https://www.youtube.com/watch?v=RNswEM9DdI4

Av CarlosBananos
Skrivet av geforce60:

Hur kommer sig allt detta hat mot Intel senaste året på SweC?
85% av alla plebs är AMD- fan boys vilket är fett störande, varför inte se det objektivt och kunna erkänna att vissa modeller/ processorer funkar olika bra till olika användningsuppgifter .
Bara kolla när någon Intel-nyhet kommer så kommer AMD-kommentaren som stödlikas till oändlighet.

En av forumets bästa och mest kunnande användare vid namn @Yoshman tar ofta duellen och krossar plebsen till tystnad vilket är skönt.

Mvh

Har sett mycket trams från båda lägren, ärligt talat. Det vore skönt att slippa fruktlösa diskussioner också, ja. Just därför brukar jag inte ge mig in i diskussioner så ofta...

Och hur många "plebs" finns det i den totala populationen på Swec? Om du ska anklaga folk för att vara fanboys tillhörande den röda sidan så kan du väl åtminstone göra det med lite mer stil. Jag tycker personligen att det blir fett störigt när folk skriver och anklagar andra för diverse "synder" på ett väldigt emotionellt sätt. Vet du hur Yoshman krossar plebsen? Han använder fakta, logiskt konstruerade argument och ofta med källor baserat på det jag sett. Ta efter honom!

Av CarlosBananos

Det beror på vad du vill spela för spel osv. Vissa spel kan vara väldigt krävande i 1080p, om du vill spela med absolut högsta inställningar. Jag har ett 980 Ti i lillebrorsans dator, har haft kortet sedan release och det har funkat väldigt bra i 1080p 144 Hz (snarlik prestanda som ett 1070). Eftersom det redan är en dyr investering - kan det inte vara bättre att köpa det något dyrare GTX 1080?

Av CarlosBananos
Skrivet av ClintBeastwood:

Vad som används och vad som krävs är inte samma sak.

Can't argue there, men just 3.5 GB vid 4K känns lite... "living on the edge"? Men, som sagt, om det funkar så funkar det onekligen.

Edit: Angående SLI, två kort kan ,som kommentaren ovanför min tog upp, vara problematiskt även om det ger mer FPS i vissa spel. Inte alltid får man jämna frametimes och spel kan upplevas som hackiga trots hög FPS. Detta går ofta att fixa, som jag själv upptäckt, men det är struligare än 1 enstaka kort. För övrigt funkar GTX 1070 SLI perfekt för 4K, och det är nog det lägsta man kommer undan med för höga inställningar osv.

Av CarlosBananos
Skrivet av equir:

Trodde minnet skulle påverka men har faktiskt inte märkt något. Och tycker faktiskt att 970 i SLI går rätt bra i 4K, kör battlefront i high 60 fps och the witcher på medium 60 fps. Skulle ett titan ge ungefär samma fps känns det ju värt, men enligt testerna är det ju lite långsammare.

Hm, intressant. Iofs kanske det funkar just pga lägre inställningar, jag vet ej, men det jag lagt märke till är att 4K för mig i princip ALLTID slukar mer än 3.5 GB. Men funkar det så funkar det ju! Ett alternativ vore ju att sätta undan pengarna du använder vid ett eventuellt köp, och sedan invänta Vega och se hur det kortet blir - eller rentav spara dem inför Volta. Ett GTX 1170 / 2070 kommer troligtvis att prestera ruskigt fint, lite likt 1070 när det släpptes.

Av CarlosBananos
Skrivet av PWR-RST:

Varför undanhåller du detta då? Det är väl bara slänga upp bevis om du nu vet att du har gjort rätt för dig?
Varför skulle du inte driva vidare? Om det nu är som du säger har du ju blivit bedragen. Har du polisanmält?

Ni bör ju ha lika svårt att göra affärer båda två eftersom det är ord mot ord i marknadsreferenstråden.
Sen, om du nu blivit bedragen, varför är inte han avstängd?

Ursäkta, jag har egentligen inget konkret att tillföra gällande problemet med det trasiga kortet. Men jag måste fråga dig, PWR, vad försöker du åstadkomma i tråden numera? Iofs är dina inlägg inte helfärska, men din attityd framstår för mig, som utomstående, som irriterande. Jag vet inte vad det beror på, och det spelar ingen större roll för mig - tänkte bara påpeka att det inte direkt är önskvärt när man argumenterar. Du verkar ju inte direkt ha övertygat någon om att just du, och säljaren, har rätt. Tvärtemot har de som argumenterat för att köparen som köpte begagnat ej gjort fel lyckats övertyga mig mer. Om vi aldrig ska köpa begagnat pga alla möjliga risker, vad ska vi då göra? Anledningen att det blir en sådan stor grej av problem som dessa är att vi vill ha en fungerande marknad där folk vågar lita på varandra.

Nu börjar jag själv drifta ifrån poängen här.

Angående att lita på köpare eller säljare, jag skulle i detta fall hellre lita på köparen, även om jag personligen inte har något att hålla emot säljaren. Misstänker att jag inte är ensam om det, men det spelar väl kanske mindre roll.

TS: hoppas att du får kortet sålt och att någon kan fixa det

Av CarlosBananos
Skrivet av scj:

Hej!

Köpte en ryzen 1600 i hopp om att bf1 skulle få bättre gpu usage då min gamla 2600k inte riktigt hängde med. Var idag och köpte nytt moderkort och ny CPU men upplever fortfarande exakt samma problem
Usage pendlar mellan 70 och 90 % och FPS är rejält låg på vissa ställen ca 70.

Ram körs i 3200mhz och CPU i 3,8ghz

ÅNågon som har några tips?

Hej!

Vad kör du för upplösning, inställningar? Ett allmänt tips kan vara att sätta inställningen "post process quality" till valfri inställning lägre än high. Detta ger enormt med FPS och försämrar knappt spelets utseende. Vad har du försökt med för lösningar hittills? Utifrån min erfarenhet så kan BF1 vara väldigt upp-och-ned sett till prestanda, men du bör ligga högre - mina två 1070 krämar ut stadiga, konstanta >70 fps i 4K, allt förutom post processing på ultra. Ett 1080 Ti bör prestera likadant.

Av CarlosBananos

Du spelar alltså mycket i 4K? Blir då inte videominnet en begränsande faktor för dina GTX 970? I alla fall så tror jag att ett Titan X håller bättre än två GTX 970, och om du inte har några ekonomiska bekymmer kring köpet så vore det väl inte alltför dumt. Om du vill sälja dina 970 framöver, eller eventuellt ditt Titan X, så kommer det sistnämnda troligtvis att vara mer intressant och gå för en högre summa.

Av CarlosBananos
Skrivet av StegeSWE:

Är du inte lite fel ute.. Detta gällde Call Of Duty... Och alla deras dlc,pack etc.....

Nej, han är inte fel ute Han skämtade helt enkelt om hela grejen, att remasters släpps för dyra pengar osv. Det är ju ganska relevant i sammanhanget.

Av CarlosBananos
Skrivet av KonradA:

Hej! Antingen är jag rätt ohändig med rengöring av mina produkter eller så har jag dåliga rengöringsprodukter. Det jag söker efter är något medel och trasa som jag enkelt kan rengöra tv, datorskärm, mobiltelefon, Nintendo 3DS-skärmar. Vad använder ni som ni skulle kunna rekommendera?
(Obs: osäker på om inlägget är placerat under rätt kategori, och annars får tråden bara flyttas)

Skrivet av Gurk:

Microfiberduk (den mjukaste du kan hitta) och någon droppe vatten.

Man kanske kan tänka sig någon form av glasrengöring/mild fönsterputs först men det brukar alltid bli en hinna som syns så det slutar med duk och lite vatten (tänk, som det blir när man andas på glaset) för perfekt resultat.

Jag rekommenderar en stor mängd dukar i hemmet och att du inte återanvänder dukarna eller använder dom till typ något med grövre partiklar (golv?) för att sedan, även efter tvätt, köra på bildskärmar. Jag kör med färger, ungefär som städare gör. Rosa till toalett/handfat, blått till ytor (och i mitt fall även vaxning av bil osv), och grön till glasytor (men inte fönster, där får kärchern jobba).

Gurk gav mycket bra tips! Jag kör microfiber, lätt fuktad. Håll god koll på dukarna så att du inte använder en och samma duk för flera ändamål; en duk kan få något gruskorn av storleken mindre på sig, och sedan repa skärmen om den är känslig. När jag var yngre gav min mor mig en födelsedagspresent i form av repad skärm

Edit: stavfel.

Av CarlosBananos
Skrivet av Jonastjenix:

Hej!

Bara så jag inte missförstår dig. Du brukade sitta med fördraget och så men nu tar du dig ut på morgonen, drar upp gardinerna och ser till att gå ut för lunch och så? Försöka göra mer än hämta kaffe och köra igång alltså!

/Jonas

Skrivet av GuuFi:

Yes kanske var lite dåligt beskrivet men det var mer eller mindre kronologisk ordning, så det som hjälpte var dagsljus, gå ut för att komma igång på morgonen och samma på lunch så man slipper lunchkoma.

Men kan ju naturligtvis finnas andra variablar som ställer till det, men det är lätt att testa i alla fall

Hm, bra tänkt där med ljus och motion. TS, får man fråga hur mycket du rör på dig? För att dra ett exempel så blev jag mycket tröttare i allmänhet efter långvarig sjukdom och minskad fysisk aktivitet. Det har varit väldigt svårt att komma igång igen. Men att röra sig, få dagsljus, äta samt sova gott är viktigt. Det kanske låter lite klyschigt, men det grundar sig i sanning.

Kan tänka mig att faktorer som påverkar dig negativt kan vara bland annat
1. Det jag nämnde tidigare, förändrad syn, synfel helt enkelt.
2. Pollen? Vid skifte av årstid kan även vissa personer bli segare, årstidsbunden depression t.ex.
3. Motion, när du tar dig till jobbet får du troligtvis igång kroppen på något vis? Kopplat till dagsljus, rörelse osv.

Jag upplever punkt 3 gällande skolan. Jag blir trött av att stanna hemma för plugg medan jag istället blir piggare genom hela dagen av att ta mig dit, även om det bara är ett par timmar.

Av CarlosBananos
Skrivet av VideoyGTX:

Spelet behöver inte påverkar något negativt om man bara ser det som ett "spel". Det är när man börjar bli kompetitiv och analyserar alla faktorer som begränsar ens prestanda och/eller upplevelse. Spelet är designat att göra folk beroende eller i alla fall få folk att spela vidare och spendera pengar. Och detta fungerar på mig och många andra, vi kanske är svaga individer.

Men du kan med gått samvete komma tillbaka till spelet igen då arty har ändrats och lägre tiers upp till tier 8 har gynnats av bättre MM.

Det är den kompetitiva miljön som gör att folk klagar i wot och andra liknande multiplayerspel. För avslappning är singelplayer bättre eftersom man tävlar endast mot sig själv och förhoppningsvis är icke-free2play spel eller icke-pay2win spel bättre balanserade.

Jag personligen tycker WOT är roligare sedan 9.18 eftersom man slipper massiv skada från arty, max 3 arty per lag samt är man alltid majoritet som bottom tier. Att platoona med en polare är roligt. Sedan så har jag så mycket tid och pengar "investerade" i spelet att det vore synd att inte dra nytta av det för att ha kul.

Vi är inte svaga individer, vi är helt enkelt människor. Spelet spelar på våra instinkter, typ. Sett ur ett psykologiskt perspektiv. Problemet är att även spelare som spelar casual vissnar helt väldigt ofta, det har jag uppmärksammat i mina kretsar. Ännu värre blir det om man börjar bry sig om WN8 osv. Efter att min gick över 2000 efter tusentals strider av sub-1000 har spelet bara blivit mer och mer jobbigt.

WoT är faktiskt kul, ja. Det håller jag ärligt talat med om. Men det är för mig, och troligtvis många andra, inte värt de negativa aspekterna av spelet. Jag var också fast i att jag spenderat så mycket, investerat i premium tanks osv. Men vad tusan, jag kom fram till att det inte får vara en anledning att fortsätta - vad är roligt med det, egentligen? Då riskerar det endast att bli värre, typ.

WoT är brilliant konstruerat. Svårt att nå en slutsats om spelet är bra eller ej, om man nu vill se på det ur ett väldigt simpelt perspektiv.

Skrivet av scienta:

Det kan vara svårt att lägga helt på hyllan, men att försöka hitta alternativa spel att köra mellan gångerna det går så dåligt att man vill skjuta sig själv är inte fel.

Ruskigt svårt till och med! Gäller likt många andra saker i livet att hitta en balans. Problemet med WoT är att spelet utan större problem suger in spelaren lite för mycket.

Av CarlosBananos
Skrivet av Jonastjenix:

Grejen är väl att det inte sker när jag sitter på jobbet och utför samma arbete. :/ Men är väl eventuell en sak man bör undersöka.

Råkade ut för samma problem som du tidigare i år, plötsligt kunde jag inte riktigt sitta vad datorn länge alls innan synen började kivas med mig. Men inte hände det någon annanstans? Tillslut gick jag för att kolla synen, det var trots allt tre år sedan sist. Well, det blev nya glasögon... Och damn vilken skillnad! Mina ögon är numera ej trötta vid datorn. Varför det skiljer sig mellan exempelvis jobbet och hemdatorn, well, det vet jag inte. Men det kan tänkas bero på avstånd till bildskärm, belysning runtomkring, storlek på skärmen i fråga samt dess upplösning och så vidare. Flera små, men antagligen avgörande, faktorer.

Hittar du ingen lösning - kolla synen! Man märker inte att synen försämras, gäller även mig som bytt glasögon och styrka i glaset flera gånger. Lycka till

Av CarlosBananos

Har spelat mycket WoT sedan betan, och tycker mig se samma beteende hos nästan alla som spelar spelet - klaga, klaga och återigen klaga. Men ändå fortsätter de flesta att spela, och återigen klaga. Nu klagar jag personligen inte på att folk klagar, men jag har ett tips; sluta spela WoT ett tag. Jag har varit nykter i princip hela 2017, och jag saknar inte längre spelet! Inte förrän nu har jag börjat inse hur negativt spelet faktiskt påverkade mig, ärligt talat.

Av CarlosBananos
Skrivet av Ratatosk:

Vega verkar bli försenat.
EN profesionell version i Juni, inget för oss antar jag.

Lite halvt deprimerande, men än finns det hopp. Beroende på hur det blir med pris/prestanda så är jag mycket intresserad, tråkigt att vänta

Av CarlosBananos

"Hand designed...", bokstavligt talat en rektangel sett till utsidan. Vackert!

Av CarlosBananos
Skrivet av FishTank:

Haha fan för en sekund trodde jag att Frontier Edition var AMDs motsvarighet till Founders Edition.

Herregud, brilliant!

Av CarlosBananos
Skrivet av Bl4ckIce:

Ojj... vilken VEGA visade han?

Här ett "GTX 1080Ti FE prestanda" att jämföra med.. "typ"
http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1080-ti-revi...

Fury X fixar 49FPS i 4K

Kortet dippade under 60 vad jag såg, till cirka 59.x under någon tiondels sekund. Kröp över 70 ett tag också, låg ofta runt 65+? Såg dock inte ut som den mest krävande scenen möjligt, svårt att veta vilka sekvenser i spelet vi jämför.

Av CarlosBananos
Skrivet av DST:

känns som att ni inte har haft koll på ryktena sen urminnes tider om ni reagerar så dära

En unge tröttnar ALDRIG på godis