Inlägg

Inlägg som CarlosBananos har skrivit i forumet
Av CarlosBananos
Skrivet av GarfieldPower:

@Argybarg: Inte heller hört något, läst att det kan bli utskick idag, beställde 25e september. :/

Har precis fått reda på att Inet ska skicka mitt Palit RTX 2080 Ti GamingPro OC idag. Hör av dig till dem och fråga, t.ex. via chatten. De är mycket hjälpsamma!

Av CarlosBananos
Skrivet av Data9000:

@Data9000:

Jag löste nog problemet, har inte haft ett enda lag sen jag fixade

Ska nog kanske göra en riktigt guide och lägga på youtube, för detta fungerade ju iaf

Care to share? Är intresserad av din metod.

Av CarlosBananos
Skrivet av Pepsi.12:

@Pepsi.12: Min polare som har extremt mycket bättre koll på datorer än vad jag har byggde ihop denna under samma förutsättningar.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11844816/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/11844816/

Tankar och åsikter om denna dator, för- och nackdelar? Eftersom jag är så dålig på detta så vänder jag mig till er med stor kunskap!

Tacksam för alla svar!

Tyvärr så verkar din kompis inte heller ha världens bästa koll, hehe. Som någon annan påpekade så måste du köra 2 stickor RAM i dual-channel för optimal prestanda, osv. Kylare behövs också.

"Alternativ 2" från tidigare ser dock intressant ut, ja! Om du är intresserad så finns nu ett specialerbjudande på denna: https://www.inet.se/produkt/5300612/amd-ryzen-7-2700-3-2-ghz-...

Den skulle jag personligen välja över en i5 8600k. Ett RTX 2080 är dessutom mycket kraftigare än ett GTX 1070 Ti!

Edit: byt alltså ut processorn i alt. 2 om du vill.

Av CarlosBananos
Skrivet av Ruzikx:

Det är en andragradsfunktion så y=kx + m är inte till hjälp..

Jo, men som någon annan påpekade här ovan så vill du ta reda på förändringshastigheten med avseende på tiden, dvs. derivatan s'(t). När du deriverar en n-gradsfunktion så får du en ny funktion som då är en (n-1)-gradsfunktion.

Exempel: derivatan av f(x)=x^2 är f'(x)=2x

Nu gör jag antagandet att du vid något tillfälle har stött på derivata eftersom att du pluggar ingenjörsmatte. Det är av yttersta vikt att du lär dig den grundläggande matematiken noggrant!

Av CarlosBananos
Skrivet av Ruzikx:

(C) Vad läser du för mattekurs? Hastigheten är hur snabbt sträckan förändras, du skall alltså ta reda på medelvärdet av förändringen på ett givet intervall (dvs. t). Kommer du ihåg hur man kan teckna förändringen, om vi använder oss av en linjär ekv. på formen y=kx+m?

Av CarlosBananos

Varför ej den böjda varianten sett till alternativ 1, dvs. ultrawide? Man märker inte riktigt av kurvaturen förutsatt att man inte sitter vid en konstig vinkel mot skärmen!

Av CarlosBananos

En hög IK brukar medföra en hel del avvikelser sett till potential inom olika områden i livet, precis som en låg IK gör. Ofta förknippas låg IK med svårigheter, vilket faktiskt även hög IK bör göra! Generellt sett så kommer man till en punkt där det inte nödvändigtvis innebär bättre framgångar att ha en högre IK, utan att det tvärtom får lite av en motsatt effekt. Bekymmer finns alltså hos båda extremerna, dvs. lågt och högt.

Kollar man sedan på ex. framstående matematiker rent historiskt sett så har många av dessa onekligen haft en hög IK.

Edit: @Mizzarrogh det rör sig snarare om ca. 5% av befolkningen. Detta skulle, med standardavvikelsen 15, innebära ett IQ på runt 125 - ungefär den nivå som benämns "särskilt begåvat".

Av CarlosBananos
Skrivet av SvenskGaming:

Hej har en ASUS 24" VG248QE 144Hz som jag köpte för ett antal år sedan. Läste av en slump om någon som nyligen hade fått en insekt innanför skärmen på sin Acer skärm och jag tänkte de va ju tråkigt och tänkte tur att det inte hänt mig. Sen åkte jag bort över helgen och använde alltså inte datorn, skärmen men nu idag när jag kommit hem märkte jag att det var en fläck på skärmen som inte gick bort trots att jag använde mikrofiber duk och spray och när man tittar ser man att det är en liten insekt med vingar som fastnat innanför skärmen. Så det osannolika händer alltså mig. Oftast när det när något dåligt som inte är troligt ska hända så inträffar det tyvärr mot mig.

Det har ju hänt när man spelat på nätterna att insekter drar sig mot skärmen för att de dras till ljuset men nu när jag inte använt datorn på 2-3 dagar så har det alltså fastnat en insekt där? Den var inte där när jag senast använde datorn och skärmen. Detta år inte på varken reklamation eller garanti då jag kontaktat Komplett och det har gått över 3 år sedan jag köpte skärmen och har verkligen inte råd att lägga pengar på e n ny skräm som det ser ut just nu.

Vad ska jag göra är inte så teknisk och har hört att man riskerar att ha sönder skärmen om man skruvar isär den. Synd då skärmen fungerat perfekt verkligen. Kan detta gå på försäkring eller nåt?

Förra sommaren fick jag en SPINDEL i min dåvarande skärm, en Samsung U28E590D, och ja... Det jag gjorde för att lösa det hela var att, efter de obligatoriska svordomarna och det obligatoriska stönandet, skruva isär hela bildskärmen, koppla loss de interna kablarna och gå plocka loss självaste panelen. Det tog tidoch var jobbigt, skulle absolut inte rekommendera det i första hand...

Det du kan göra är att vänta ett tag och sedan försöka "knacka" lite lätt på skärmen, se om insekten faller ned utanför den synliga delen.

Av CarlosBananos
Skrivet av yrfhar:

Har under mina år haft en Asus platta, en mobil och nu en bärbar dator. Kan jämföra med Samsungs ljusstarka skärmar där Asus verkar använda samma speglande ljussvaga skärm som är helt obrukbar även utomhus. Den jag köpte 2016, mot bättre vetande, är en UX 360U som då gick på 11 000 kr.

Sitter nu på västkusten och här är det väldigt ljust även i skuggan. Hemma på landet går det hyfsat om jag hänger upp ett svart tygstycke bakom mig.

Finns det något program som kan boosta ljusstyrkan/kontast. Använder jag Intels inställningar blir det för mycket wash out. Eller är det helt hopplöst?

Nja, skärmen har sina fysiska begränsningar sett till vad den faktiskt klarar av. Att trixa med kontrast och färger kan nog göra lite skillnad, men skulle mestadels ge upphov till helt fel färger osv.

Av CarlosBananos
Skrivet av malek:

Det slutade med en Samsung S34E790C - 2000SEK prutat och klart via Blocket. Toknöjd med storleken även om text i Windows känns lite pixlad - något ni upplevt? Kan inte minnas att min tidigare skärm - en Apple Cinemadisplay 27" med upplösning 2560 x 1440 hade samma bekymmer?

Det är ett "problem" med VA. Pga. hur VA fungerar så kan text upplevas något suddig(ish). Inget som ska stå fel till.

Av CarlosBananos
Skrivet av BoilInBagRis:

@CarlosBananos: Gränsen ligger på exakt 10 kg hehe

Ok! Vill du att jag ska väga skärmen?

Av CarlosBananos
Skrivet av Extr3m33:

jag bjuder 4800 kr

Bud noterat.

Skrivet av BoilInBagRis:

Du råkar inte ha någon aning om vad den väger utan stativ? Om mitt fäste orkar med den så kan jag komma och hämta

Även utan stativet så ligger vikten runt 10 kg, möjligtvis lite över. Har du någon övre gräns? Om det är på gränsen så kan jag plocka av stativet och väga endast skärmen för säkerhets skull.

OBS: en annan medlem har lagt bud via PM, är dock lägre än det på 4800 kr.

Av CarlosBananos
Skrivet av Frinatic:

Jag har 2st skärmar om du skulle vilja byta med det

Skrivet av Smegmer:

Hej! Hur har med utsmetning av konturer vid rörelse (som tydligen är vanligt på dessa)?

Jag bjuder hur som 4200kr om du har kartongen kvar och kan tänka dig att skicka den (då du skrev "helst" inte)
MVH John

Okej, nu är det så att newburger valde att dra sig ur då skärmen även visade sig vara alldeles för stor för newburgers setup. Det innebär att skärmen återigen är tillgänglig.

4200kr är för lågt, särskilt när den dessutom skall fraktas (mot min önskan).

Av CarlosBananos
Skrivet av ClintBeastwood:

780Ti > 970
980Ti > 1070
1180Ti > 1170?

Varför är det osannolikt? Jag tror av någon anledning att Nvidia kommer kruta på med korten denna gången bara för att skryta om vad dom kan göra jämfört mot Vega 64 t.ex.

Suck, jag ser att jag formulerade mig klumpigt. Jag menade helt enkelt att man inte ska dra för många slutsatser från den där informationen. Hur 1170 faktiskt kommer att prestera är en annan femma, där tänker jag inte uttala mig ännu.

Av CarlosBananos
Skrivet av Näbbdjuret:

Nu vet jag inte om det är 100% trovärdig info, men enligt länken nedan har kommande 1170 högre poäng i firestrike än 1080Ti. Om du undrade lite om prestandan i kommande generation.

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-gtx-1170-alleged-benc...

Som författaren till artikeln hävdar: informationen bör tas med en stor nypa salt! Jag skulle tolka det hela som att GTX 1170 kan tänkas ha potential till den prestandan, men inget mer än så.

Av CarlosBananos
Skrivet av Icte:

Hej!

Kort och gott: Sitter i dagsläget med följande komponenter:

GTX 1070 Founder's Edition
i5-5675C (uppgradering mot hösten för Battlefield V)
165 Hz 1440p skärm

Med dessa ligger jag som medel runt 80 FPS i diverse spel med nästan alla inställningar satta till Ultra.

Jag har fått ett erbjudande att köpa ett nytt, oanvänt ASUS GTX 1080 Ti Strix OC för 7000 kr av en nära vän. Är nettoskillnaden på ~4000 kr (antar att jag kan sälja mitt kort då för ca 3000 kr?) värt prestandaskillnaden tycker ni? Eller ska man sitta lugnt i båten och vänta på 1180 som ryktas att släppas mot slutet av juli (och samtidigt inte om man tror på det NVIDIA's CEO sa för någon månad sen)? Jag vill gärna uppgradera för kommande Battlefield V och andra kommande titlar och tror inte jag kan få ett lika bra erbjudande på 1080 Ti som detta vid ett senare tillfälle (kan ju inte låta kompisen vänta med att sälja det till juli), men antagligen kommer 1180 att sopa mattan av 1080 Ti och kosta ~5000 kr sett till hur mycket 1080 kostade vid release.

Hur stor är prestandaskillnaden? Runt 30% sett till de flesta AAA titlarna?

Vad tycker ni?

Jag körde vid ett tillfälle 2 st. GTX 1070 FE i SLI, men sålde av ett av korten då SLI funkade lite halvdant beroende på spel. Då jag dessutom har använt en ultrawide med upplösningen 3440x1440 i ett år nu så blev det lite tungdrivet. Hittade ett GTX 1080 Ti för strax över 6kkr ganska nyligen och slog till, och prestandaskillnaden är enorm.

Om det är värt köpet eller ej beror på dig och din ekonomi - har du råd att sträcka på benen något, eller bör du spara?

Av CarlosBananos
Skrivet av Frinatic:

Jag har 2st skärmar om du skulle vilja byta med det

Ursäkta sent svar! Tack för erbjudandet, men @newburger kom med ett svårslaget sådant varpå jag måste tacka nej till ditt.

Skrivet av Smegmer:

Hej! Hur har med utsmetning av konturer vid rörelse (som tydligen är vanligt på dessa)?

Jag bjuder hur som 4200kr om du har kartongen kvar och kan tänka dig att skicka den (då du skrev "helst" inte)
MVH John

Ursäkta sent svar! Likt ovanstående svar så leder newburgers bud. Vi har kommunicerat över pm, och affären är nära nog klar - vi har inte spikat det ännu.

För att besvara din fråga: VA kan rent allmänt ha en del "smetande", särskilt i mörkare färger. Det är dock inget som jag har stört mig på med den här skärmen, som för övrigt gör ett bra jobb att minimera dessa, till tekniken tillhörandes, problem.

Av CarlosBananos
Skrivet av newburger:

Skulle en 27" 16:9-skärm vara intressant som byte? Är inte hemma nu, men tror att det är en https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-....

Skickades från m.sweclockers.com

Absolut intressant! Skicka gärna ett pm om du vill diskutera detaljer eller ev. frågor.

Edit: högsta bud just nu: 4000kr från @rikkille91

Av CarlosBananos

AOC Agon AG352UCG (ultrawide/GSync/1440p/100Hz)

Säljes då den är för stor samt "för bra" för mina ändamål. Inköpt vid månadsskiftet juli/augusti 2017 från ProShop. Digitalt kvitto finns. Pga. skärmens höga vikt så har den inte flyttats runt sedan köpet, är i perfekt skick. Inga döda/problematiska pixlar.

Eftersom att en dator är meningslös utan skärm så är även byten intressanta som alternativ! Kom isf. med förslag på mellanskillnad. Det ska då vara en mindre otymplig skärm, gärna med G-Sync.

Vi kör budstart runt cirka 5000 SEK. Pga. hög vikt och otymplighet så skickar jag helst inte skärmen. Finns att hämta i Bollnäs!

Läs hela annonsen här

Av CarlosBananos
Skrivet av schectoo:

https://i.imgur.com/B56TXBs.jpg

https://i.imgur.com/vJlibCK.jpg

Min första Les Paul. Inte riktigt rätt färg men... Det får bli något för framtiden!

Då kanske man även vågar öppna lädret lite mer och satsa på en standard.

Dock sjukt nöjd. Har alltid velat ha en, och det kändes lämpligt med en sådan då mina andra gitarrer alla har aktiva mickar.

Nice! Hur är halsen, och hur är banden? Har sett vissa som älskar sin LP Studio medan andra klagar på div. problem. Jäkligt snygg trots att det är "fel färg"!