Inlägg

Inlägg som CarlosBananos har skrivit i forumet
Av CarlosBananos
Skrivet av anon242437:

Heter skiten seriöst Thicc?

Ja, och samma företag har ju ett RX 590 med namnet "Fat Boy"

Av CarlosBananos
Skrivet av lusvig:

Jag har ett XFX RX 5700XT av referensmodell, hur mycket skulle du vilja ha i mellanskillnad för det?

Hej! Ett kort av referensdesign står tyvärr lägst på listan så att säga. Det kan kanske komma att bli aktuellt beroende på vilka erbjudanden jag får

Av CarlosBananos

Intressekoll: RTX 2080 Ti bytes mot RX 5700XT (eller icke-XT) + mellanskillnad

Som rubriken antyder så är jag intresserad av att byta ett Palit RTX 2080 Ti GamingPro OC mot ett RX 5700XT plus en summa i mellanskillnad (som kan diskuteras med hänsyn till fabrikat/modell av 5700XT). Helst en tredjepartsmodell och allra helst ett ASUS ROG STRIX med effektiv kylning såsom Powercolor Red Devil. Ett RX 5700 icke-XT skulle kunna vara av intresse också.

Skicka gärna ett PM om ni har några frågor eller erbjudanden. Ser helst att ett eventuellt byte sker mellan fyra ögon. Kortet finns i centrala Uppsala

Läs hela annonsen här

Av CarlosBananos
Skrivet av HlMSELF:

Hej! Nä, ingenting ännu.

Mvh,

Jag har en AOC AGON AG352UCG (3440x1440, 100 Hz, G-Sync, MVA) som står i sin kartong hemma i Bollnäs. Bor även i Uppsala, kan nog frakta skärmen hit om du så önskar.

Av CarlosBananos
Skrivet av HlMSELF:

Tänkte kolla läget. Är lite sugen på en ultrawide. Någon som vill byta mot min XB271HU?

Hit me up med förslag.

Mvh

Läs hela annonsen här

Har du fått tag på en skärm?

Av CarlosBananos
Skrivet av Alzorz:

Ny gamingdator som skall användas till 2k 144hz skärm. I dagsläget så spelas inget krävande (Dota2) och har inte streamingsplaner. Men vill ha något som är hyfsat framtidssäkrat för kommande AAA spel, typ CyberPunk2077. Min nuvarande lista på delar kan ses nedan. Är detta en balanserad setup samt har den rätt sorts delar för prisklassen. Hög vikt läggs vid att delar finns i webblager nånstans.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12752193https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/12752193

Den där ser bra ut rent prestandamässigt. Tänk dock på att moderkortet kan behöva en uppdatering av BIOS innan det kan användas med Ryzen 3000!

Av CarlosBananos
Skrivet av robko:

AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz Socket AM4 Box

Körd i 3 veckor , ej överklockad. Säljes i förband med uppgradering .

Snabbt pris 1900 inklusive frakt .
Annonsen är giltig till 23.00 ikväll.

/Johannes

Läs hela annonsen här

Jag tar den om den är ledig

Av CarlosBananos
Skrivet av str8forthakill:

@CarlosBananos:
TS specifikt nämner att Spel kommer vara det huvudsakliga användningsområdet, så ja, nya Ryzen förlorar både i pris/prestanda och överhängande prestanda inom användningsområdet.

När du ljuger om prestanda så där kommer folk få Buyers Remorse i efterhand när dina lögner har setts igenom. Ge korrekt information, Ryzen presterar lägre i spel och det är helt okej.
Det finns viktigare punkter som stabilitet av plattform vs nya features som PCI-E 4.0. Där Ryzen byggen dras med M2 lagringsenhetskorruption, ostabilitet med minnen etc som alla splitternya plattformar rushade till marknaden för att vara "först" lider av. Balansera för och nackdelar att handskas med dem. Och Intel sidan verkar ha felande linjer med Z390 moderkort med många reklamationer/returer. Specifikt Asus.

Återigen: du har missförstått min poäng. Jag förstår vad du säger och du har rätt, men det är en annan femma

Av CarlosBananos
Skrivet av str8forthakill:

@CarlosBananos:
I ett spel i 720P ligger 3900X marginellt över 9700K, i samtliga andra tester och upplösningar även i spelet 3900X hamnade marginellt över, släpar Ryzen valen efter igen. Så överdrivet är det inte. Ryzen 3900X och 3700X förlorar både i Pris/prestanda och spelprestanda mot 9700K.

Men TS verkar vilja ha Ryzen, så det är bara att respektera det. Men ljug inte om prestanda, Ryzen presterar inte bättre i spel.

Jag ljuger inte, du har missförstått syftet med min kommentar. Skulle du på fullaste allvar säga att Intels motsvarighet är ett mycket bättre val och att den piskar Ryzen i spel? I varje fall så landar vi i en nära nog omärkbar skillnad i praktiken sett till FPS.

Sidenote: du menar att Ryzen förlorar i pris/prestanda och spelprestanda. Den förlorar absolut inte i pris/prestanda om man nu bortser från just spel, visst?

Till trådstartaren: jag skulle skippa 3900X och istället köpa en 3700X. Försök att få till ett RTX 2080 Ti istället för ett 2080 om möjligt. Det kommer att ge bättre resultat om du ska köra i 3440x1440

Av CarlosBananos
Skrivet av qaws:

Till gaming är Intel i7-9700K ett mycket bättre val. I prestanda tester på just spel så piskar Intels i7-9700K AMDs 3900X i de flesta spel.

Källa: https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...

Du överdriver prestandaskillnaden. I andra tester från samma artikel så "piskar" Ryzen Intels i7 9700K i spel, om man nu skall vara helt rättvis givet dina valda ord - det beror lite på hur man väljer att vinkla perspektivet Du får dock fler kärnor och SMT på dessa med en 3900X. Valet är inte enkelt.

Av CarlosBananos
Skrivet av pytonOrm:

din processor är dyr grip så billigare alternativ om mobot dött det fanns några st på ebay kvar liksom ny finns inte o köpa längre

Jag börjar faktiskt misstänka att CPUn trots allt är död. Osäker ännu.

Av CarlosBananos
Skrivet av Gojsenmojs:

Tjena, är sugen på att köpa datorn åt en kompis som behöver en ny. Bjuder 5000kr som start, när planeras budgivningen att avslutas?

Noterat! Jag låter annonsen ligga öppen för bud fram till ikväll

Edit: kvällen är kommen och du har vunnit budgivningen!

Av CarlosBananos
Skrivet av Pronix:

Tjena!

Jag söker en gaminglaptop med åtminstone ett gtx 1060 6gb eller helst ett gtx 1070. Resten spelar inte särskilt stor roll 😊

Jag finns i uppsala och kan mötas upp i närheten eller så får datorn skickas till mig.

Har en rätt tight budget men skicka vad ni har och vad ni vill ha flr det så får vi se om vi kommer överens om nåt.

Mvh Robin

Läs hela annonsen här

Nu söker du visserligen en dator med minst ett GTX 1060 men om du inte får tag på en sådan så har jag en med ett GTX 1050 Ti till salu (finns på Swec marknad).

Av CarlosBananos

X99-moderkort sökes

Då mitt nuvarande moderkort, ett ROG STRIX X99, troligtvis gått sönder så söker jag ett X99-moderkort som kan ersätta detta. Kom gärna med prisförslag!

Läs hela annonsen här

Av CarlosBananos
Skrivet av pytonOrm:

din processor är dyr grip så billigare alternativ om mobot dött det fanns några st på ebay kvar liksom ny finns inte o köpa längre

Yes, verkar finnas en del nya moderkort på några svenska sidor. Dessa är dock inte alls prisvärda...

Av CarlosBananos
Skrivet av pytonOrm:

tror inte att cpu är död utan moderkortet bara. det ska vara mycket för en cpu ska dö typ köra jätte hög vcore

Det har du rätt i! Processorn har dessutom fungerat felfritt länge nu. Grejen är att jag kan (mer eller mindre) bevisa att det är moderkortet som är trasigt om min CPU fungerar i ett annat moderkort

Av CarlosBananos

Dött moderkort alt. död CPU - hjälp sökes!

Min dator i signaturen har dött. Jag har uteslutit komponenter systematiskt och har landad i slutsatsen att det antingen är mitt moderkort, ett ASUS ROG STRIX X99, eller min CPU, en i7 6950X, som lagt av.

Finns det någon snäll Sweclockare nära Bollnäs som kan tänka sig att prova min CPU i sin dator? Det skulle vara guld värt!

Ber om ursäkt om tråden hamnat fel. Har slut på idéer.

Av CarlosBananos

Lenovo Legion Y520 gaminglaptop

Lenovo Legion Y520-15IKBN med GTX 1050 Ti, i5 7300HQ, 2x4GB RAM, 256GB SSD + 1TB SSHD, 1080P IPS @ 60 Hz.

Säljes då flickvännen har införskaffat ny laptop. Har nyligen fått "LCD cover" utbytt av Webbhallen där datorn köptes för drygt två år sedan. Perfekt skick med spår av normalt bruk (några mindre repor på undersidan, dock inga repor på bildskärmen). Kvitto finns. OBS: garantiärendet hos Webbhallen genomfördes för rent kosmetiska skäl. Datorn är alltså problemfri. Kan skickas, köparen står då för fraktkostnaden.

Tveka inte på att kontakta mig vid eventuella frågor

Budstart på 5000 SEK. Budgivning sker i den till annonsen tillhörande diskussionstråden.

Läs hela annonsen här

Av CarlosBananos
Skrivet av THB:

@CarlosBananos: Inga problem från min sida alls. Familj går alltid före

Tack så mycket! Jag kan tyvärr inte dyka upp idag. Du får ta och hälsa de andra så gott - och ta gärna och njut av en öl för mig

Av CarlosBananos

@THB Några mindre problem har dykt upp för familjen så jag meddelar redan nu att det kan köra ihop sig för mig imorgon. Inget är säkert ännu och då gästlistan inte är maxad så undrar jag om det är okej för er att få ett absolut besked på förmiddagen/strax innan lunch imorgon. Meddelar givetvis tidigare om möjligt

Vill helst inte göra mig förtjänt av en digital bajsmacka. Skämt åsido: ber om ursäkt för detta!