Inlägg

Inlägg som kribol01 har skrivit i forumet
Av kribol01
Skrivet av Nanonine:

Sitter och tittar på RTX 3080-modeller, någon som kommit fram till vilken som möjligen kan funka bra i ett Ghost S1? (Luft, ej vatten)

EVGA XC3 verkar kunna funka. Tror dock inte exakta specar finns än

Av kribol01

Siktar på ett EVGA 3080 så man kan använda deras step up program när Super-serien eller vad de kommer kalla den kommer

Av kribol01
Skrivet av retrocc:

ahhh , så ett 3070 kommer ha samma/bättre prestanda än ett 2080ti ?

Enligt nVidias event nååågot bättre än 2080ti för $499 MSRP

Av kribol01
Skrivet av retrocc:

ahh förstår , funderar kanske o köpa ett 2080ti FE istället om de rasar i pris.

EVGA har väl även 2slots kort med eftermarknads kylare som passar i ghosten ?

Hellre ett två slot 3070 än ett 2080ti..

Av kribol01
Skrivet av Dashio:

Har ni några bilder btw?

Sålde vidare mina med dåvarande nätaggregat, tyvärr!

Av kribol01
Skrivet av Dashio:

Nice! Det var också dessa som jag hittade när jag googlade runt. Men visste inte ifall det var bra kvalite eller inte.

Jag hittade längder så jag tänkte också köra clear unsleeved. Det ser riktigt nice ut och ger en känsla att det finns mer utrymme.

Håller helt med, schysst industriell look också!

Av kribol01
Skrivet av Dashio:

Är det någon här som har kört på custom cables? Om ja,

- Vilken färg valde ni?
- Sleeved/Unsleeved?
- Vart beställde ni och hur mycket ungefär kostade det?

Är så jäkla hypad nu när jag har fått hem lådan

Silverkablage, genomskinliga. Ingen sleeve.
DreambigbyRay på Etsy. Minns inte kostnad med till och frakt osv, men det är jäkligt prisvärt!

Av kribol01
Skrivet av xiqtR:

Hej alla Ghost ägare.
Jag har ägt mitt ghost mkII sen April 2019.

sitter med en i5 8600K och tänkte att jag skulle klocka lite idag.
körde tt test i prime 95 på stock. alltså 3.6/4.3 temp gick upp till 100 grader efter ca 5 minuter.
det känns inte allt bra, då det ger 0 OC möjligheter.

luft kylning med noctuas L12

är detta normalt.???

Låter som om du har MCE eller liknande påslaget. Frugan har ärvt min 8600K som är auto överklockad till typ 4,5 all core. Lirar utan problem med en cryorig c7. Auto voltage också. Förvisso deliddad.

Har du kollat hur många kärnor som boostar till vilken hastighet? Spänning?

Av kribol01
Skrivet av Roger W:

Två vettiga grejer jag inte tänkte på
(jag skulle gissa de andra PCB:erna blir mindre för att få mer kompatibilitet på kort för den aningens bredare massan, men vem vet)

Det hoppas jag verkligen också. Jag tycker dock att man ser mer och mer om SFF i mainstream kanalerna numera så jag tror/hoppas att partnertillverkare är att där finns en marknad som är köpstark. Med tanke på läckorna så är det ju verkligen inte 3090 som kommer vara det mest intressanta med släppet 1a september.

Av kribol01
Skrivet av Roger W:

För övertydlighetens skull: Ghost S1 rymmer väl inte treslotskort, så ett 3090 lär väl inte kunna gå att få in iallafall?
(inte den design som florerar på bild nu iallafall)

Plockar du av kylaren för att smälla på ett vattenblock så blir det bredden som är gränssättande. Vad är det som säger att de inte använder samma PCB till ett ev. 3080ti eller 3080?

Av kribol01
Skrivet av Dashio:

Skulle ni säga att förändringarna som har gjorts på MKIII motiverar ett nytt köp istället för ett begagnad för 1600-2000kr? Har lite det dilemmat idag.

Har precis fått hem min mkIII och flyttat över från mkII. Det är stor skillnad på anodiseringen eller vs det heter på alla svarta detaljer. Vet inte om det är svårare att repa men jag lyckades då inte repa nåt under tiden. Den nya svarta är lite glansigare och alla skruvarna är utbytta med samma finish, proffsigt.

Nu när det verkar som att åtminstone 3090 blir ett stort kort är jag klart nöjd med att de har sänkt PCIE anslutningen så att bredare kort får plats. Som nämnt tidigare är moderkortstandoffs bredare, också mycket skönt då mitt moderkort satt fast i gamla...

Tror man inte på att PCIE 4.0 spelar nån större roll eller kan tänka sig att köpa risern separat och är beredd att välja GPU utifrån måtten på mkII så hade jag lätt köpt begagnat. Resten är bara nice, inte need tycker jag.

Av kribol01
Skrivet av medbor:

Blir nog svårt när deras nya testrigg kör Intel 10900K som bara var stöd för PCIe 4.0, och helt ärligt är AMD efter i spel så kanske missar skillnaden baserat på det om man kör andra plattformen...

Fast det är väl inte svårare än att testa både PCIE 3.0 och 4.0 på samma AMD rigg för att isolera vad skillnaden är? Det borde ju ge en fingervisning om man kan förvänta sig bättre prestanda med Intel också när de väl släpper stöd för PCIE 4.0... Högst intressant test tycker jag!

Av kribol01
Skrivet av KniFF:

Jag kommer byta till Formd T1, Ncase M1 eller i värsta fall NR200 då jag kommer uppgradera till 3000-serien.

Skrivet av Dashio:

Ja, Formd T1 är ett alternativ, dock är den inte lika snygg som Ghosten bara. Men den är jäkligt praktiskt att kunna skifta 2 till 3 och vice versa.

Frågan är väl hur stora växlar man ska dra på den infon. Om 3090 nu är motsvarigheten till Titan är det väl inte omöjligt att det blir mer hanterbart från 3080 och nedåt. Återstår också att se vad partnertillverkare hittar på.

Av kribol01
Skrivet av Reiker:

Ja det stämmer att det var MKII, men sedan har det funnits skillnader mellan batch 1(kickstarter), batch 2 och batch 3. Nu kommer ju MKIII batch 1, så kan ju komma förändringar i framtida batcher också.... Än så länge så kan man ju inte köpa "Arctic White" som de utlovat.

Jag hoppas Louqe blir lite stabilare/långsiktigare framöver så att folk kan köpa chassin och reservdelar utan att behöva vänta på "nästa batch".

Mig veterligen är det bara färgen på ffa Pangea som de inte riktigt fick till mellan batcherna. Annars är det väl inga skillnader mellan batcherna? Eller förstärkte de strömknapps-PCBn och förlängde kablarna mellan batcherna?

Av kribol01
Skrivet av KniFF:

Skulle formulerat mig annorlunda, det finns men antalet vettiga 2-slots är det redan få av i nuläget med 2000-serien. EVGA XC betraktas väl i toppen men sen är det hugget som stucket bland budget-kylare. Finns en anledning till att de flesta eftermarknadsmodeller har den nya tjockare kylfläns-designen som kräver 2.5/2.7 eller 3-slot..

Med lite tur är 3000-serien svalare, men jag är skeptisk!

Jag tycker generellt att sff får mer och mer utrymme när man ser rapporter från computex osv. Känns som om de flesta tillverkare har fått upp ögonen för att där finns en entusiastmarknad med pengar. Jag är inte orolig för att det ska saknas kort. Kanske inte är de första som släpps, men de kommer nog att komma.

Med Amazons intåg kanske det till och med blir lättare än någonsin att få tag på specialversioner?

Av kribol01
Skrivet av Belzzz:

beroende på hur gör hålet... men med hålverktyget så är det i princip bara att klicka på en cirkulär feature så linjerar hålet sig mot den...

Skrivet av midnight:

@kribol01:

först hur har du importerat filen och vilken format är den på och vart finns dom

Ursäkta att jag inte har svarat, har missat det helt.
Jag kom i kontakt med Faggan här på forumet som har hjälpt mig designa klart den och ska tillverka den.

Tack för att ni tog er tid att svara!

Av kribol01
Skrivet av Streamdog:

För 10K får du sikta in dig på ett RTX 3060 då...

På sin höjd..

Av kribol01

Och jag som hade lagt undan 10k för en uppgradering i höst... Inte för att jag trodde att 3090 skulle kosta så lite, men man verkar ju knappt få nånting för den summan...

Av kribol01

Är det för övrigt någon som vet nåt dugligt ställe där man kan beställa CNC jobb i akryl? @Faggan kanske vet?

Av kribol01
Skrivet av Dashio:

Ja samma här, pendlar lite mellan ett MKII eller ett MKIII(givet att det finns någon som vill sälja)
Haha oj jag har inte ens tänkt på att den nya är ful men tänker ifall man ändå ska stänga alla sidor så ser man ändå inte det. Men kickstarter, var det MKI?

För vissa är det ju viktigt med utseende!

Allra första Kickstartern var MKI men den blev aldrig finansierad pga. brister i design. Dessa åtgärdades och sen återlanserades MKII på KS. Sen dess har det varit MKII som sålts fram tills nu.