Inlägg

Inlägg som Wiggin har skrivit i forumet
Av Wiggin

Några kluriga, ett par kvalificerade gissningar, men jag är nöjd.

Av Wiggin

Det korta svaret är nej, all reklam är inte av ondo. Däremot blir det något riktig dåligt när den används för att närmas tvinga folk att betala för en produkt, som t ex YouTube. Erbjud en betaltjänst (prenumeration) för någonting som tidigare vad gratis, för att slippa reklamen, och sedan öka mängden reklam ihop med att reklamen som kan visas ofta är den samma, är ett exempel på när reklam kan användas i ett girigt och ondskefullt syfte för att tjäna pengar.

Ifall någon nu får för sig att svara "men reklamen är inte såå farlig" så vill jag bara påminna om att det mig veterligen inte finns några som helst gränser för hur ofta YouTube kan visa reklam, hur tjatig den ska vara eller hur lång. De kan succesivt öka allt tills de som inte betalar står ut, samtidigt som de kan ta bad de vill i prenumerationsavgift SAMTIDIG som de kan hävda att de minsann har en gratisversion.

Sedan tenderar jag att undvika produkter som jag ser i reklam...blir bara anti. Jag köper saker på mina villkor.

Av Wiggin
Skrivet av MrS1monsson:

Återanvända artiklar. Ska vi kalla det utstuderad girghet 😂

Kalla det istället att bumba en tidigare artikel, och i det här fallet en artikel som förtjänas att hållas färskt i minnet. Jag kunde inte hålla med Fredrik mer här, och jag hoppas att det här än styggelse som bör kvävas i sin linda.
För Blizzards del har de förlorat minst en (förhoppningsvis miljoner till) konsument pga. sin förbenade girighet.

Av Wiggin

Jag bara älskar hur MS får det att låta som någon slags samhällstjänst. "Vi gör inte det här för oss och pengarna vi tjänar, vi gör det här ideellt för er användare, barnen i utsatta länder och kattungarna!"

Av Wiggin

Orson Scott Card: Ender's Game. En favorit jag aldrig tröttnar på. Vet inte hur många gånger jag läst den och de direkta efterföljarna samt spinoffsen. Kan varmt rekommendera boken, önskar jag kunde säga det samma om filmatiseringen som såklart sög i jämförelse.
Neal Stephensson: Snow Crash. Denna bok är ett odödligt mästerverk som aldrig slutar att fascinera, älskar den! Så fort jag orkar gå upp på vinden och gräva fram boklådan ska jag läsa samtliga böcker igen.

Av Wiggin
Skrivet av jnsson:

Fast du har ju fortfarande 50% rabatt på månadsavgiften.

Det har jag även ifall de höjer månadsavgiften för Bas till 2999:- och tar bort alla serier. Det hjälper liksom inte med 50% off då.

Av Wiggin
Skrivet av icogniito:

Pratat med supporten precis. Vi kommer behålla nuvarande funktioner tills den 23e juli, efter det flyttas vi ner till standard och tappar 4K och atmos, om man byter till premium tappar man 50% rabatten.

Jag kommer säga upp min sub.

"Ditt nya rabatterade pris kommer att ändras till 64,50 kr/månad. Priset för Standard-abonnemanget är högre än ditt nuvarande månadspris på grund av betydande förbättringar av innehåll och funktioner i vår tjänst, samt kostnaderna för att utveckla vår utökade plattform."

Det kommer ju inte som en överraskning att de skulle slingra sig ur "50% billigare livet ut"-erbj8udandet på något sätt, men de kunde åtminstone bespara oss de intelligensnedsättande skitförklaringarna när de gör exakt tvärt emot i kvadrat. Det enda jag saknar i det där bedrägeriet till uttalande är att det även är för "min säkerhet och integritet".

Jävla bullshit.

Av Wiggin
Skrivet av Airikr:

Det finns anledningar till varför folk tänker så.

macOS och iOS har inte samma låsta system, nej. macOS är friare än vad iOS är, men i grunden är macOS och iOS låsta då man måste rätta sig efter hur Apple vill att du ska använda deras system. Så som de har skapat mjukvaran, så vill de att det ska förbli. Visst, det går att modifiera utseendet på macOS, men det är (vad jag vet) inte lika lätt som i Linux. Jag vet, Unix är inte samma sak som Linux, men om Apple ska få bestämma över dig så vill de endast att du ska ändra temat (ljust eller mörkt) och färgsättningen.

Man får tänka på helheten och inte endast på vad man kan och inte kan installera.

Innan man jämför Apple och Microsoft kan man ju reflektera över respektive företags syfte med att "styra" användarna genom sitt UI. Apple har vad jag sett inget vinsdriv i sättet på hur deras OS ser ut. Kan du säga det samma om MS? Jag ser nämligen ingenting som gynnar någon annan än MS med dessa idiotiska förändringar de håller på att införa, ihop med de som de redan infört.

Av Wiggin
Skrivet av evil penguin:
Skrivet av Phod:

Det är exakt det här jag menar med att SweClockers börjar bli teknikfientligt. Förut var det ju Bosse, 65, som hade sådana här klagomål. Men nu är det här de här klagomålen kommer. Jag förstår inte?

Jo, det är något jag beklagar mig över regelbundet. Alldeles för mycket "nyheter" som verkar väljas utifrån att skapa en värmande brasa i forumet.

Ja, tänk ifall folk bara omfamnade allt elände istället för att protestera emot det?

Om något förstår jag inte invändningarna mot när tekniksajter som SweC berättar om storbolagens smygförsök att kränka sina användare ännu mer. Att det "går" att krångla sig förbi oönskade förändringar hör ju liksom inte till problematiken i det här fallet.

Av Wiggin
Skrivet av dlq84:

Försöker Microsoft ta död på Windows?

De försöker göre det mer Microsoft genom att göra det mindre Windows. Saknar den goda tiden när ett OS bara var ett OS. Undrar ifall Win 12 kommer bli övergången till prenumerationstjänst? Kan inte vara långt kvar nu.

Av Wiggin

Pissiga Microsoft. Ge mig alternativet att köpa operativsystemet Windows, istället för det här förbenade reklambesudlade spionprogrammet! Fan vad less jag blir på denna girighet
Världen ska inte bli en bättre plats att leva på, den ska användas som språngbräda för att göra någon ännu mer förmögen.

Av Wiggin
Skrivet av AxxT:

Ser inte direkt något problem.
Nu för tiden krävs allt ett konto/inloggning.
...

Ah, min favorit; "Nu gör alla det, så det är inget problem"...lämnar mig alltid mållös.

Av Wiggin

"Bolaget anser att det finns säkerhetsrisker i att inte koppla ett Microsoft-konto till Windows."

Jag anser att det finns integritetsrisker i att koppla ett Microsoft-konto till Windows.
...fan kan de inte längre bara vara ett operativsystem nu för tiden? In och reglera skiten EU!

Av Wiggin
Skrivet av vrok:

Gillar man inte USA/EUs konkurrensregler kan man lämna deras marknad och sälja sina produkter någon annanstans.

Det ironiska är att du tänker exakt likadant som Apple här. Apple har sitt eget ekosystem i form av hård och mjukvara på samma sätt som EU har sin egen marknad och regler...precis som ett ekosystem. Det blir lite konstigt när en del argumenterar för det ena men inte de andra. Varför ska EU ha rätt att diktera hur de vill att deras marknad ska se ut men inte Apple?
Nu förstår jag att EU och Apple inte är samma sak, jag har hört folk förklara det förut, ungefär som att det var det jag hävdade, så jag vill försiggå den "diskussionen" med att påminna om att jag jämför dem i perspektivet av marknad och ekosystem, inte företag och samling länder.

Av Wiggin
Skrivet av Nyhet:

Efter att ha bråkat om sin monopolposition i EU har USA nu bestämt sig för att ställa Apple mot väggen i frågan.

Läs hela artikeln här

Lite tvärt emot vad jag brukar tycka om stora, och framförallt giriga, bolag så står jag här på Apples sida. Gillar man inte Apples produkter och deras policy kring dem så bör man helt enkelt undvika att köpa dem. Vill app-utvecklare inte betala Apple för att komma åt deras kunder så bör även de undvika dem.

Av Wiggin

Jag gillar att vi ser hur kreativ man kan vara med AI redan i dess linda. Det kommer bli så bra det här.

Av Wiggin

Bästa workaround på det problemet är att inte använda Google alls.

Av Wiggin

Det kanske bara är inbillning, men "piratkopierad musik" känns som ett sådant ickeproblem idag, med alla prenumerationstjänster vi har.

Av Wiggin

Det är väl bra, men samtidigt känner jag inte att jag har något problem med nuvarande sortiment eller butikernas utformning. Mitt eget problem med datorkomponenter de senaste åren är att allt som släppts från tillverkarna är antingen för ointressant, dyrt eller både och. Senast jag uppgraderade saker i burken var när respektive komponent i min dator som ses i signaturen var nysläppt.
Jag har inte haft den minsta anledning att uppgradera sedan dess. Visst har jag varit sugen ett par gånger, men sett till prisnivån så har det aldrig varit värt det.

Så frågan är väl vad det hjälper att öka sortimentet och rikta sig mer mot gamers med dagens priser? De som behöver köpa nytt lär oftast vända sig till nätet där det brukar vara billigare.

Av Wiggin

Bra. Min espressomaskin från Philips kraschade ca 3 år efter inköp, kort efter att garantin löpt ut. På Philips säger de: "ja, vi kan ju kolla på den, men det kommer ta tid, bli dyrt och kan inte garantera något. Våra verkstäder ligger ju i Tyskland numera, så vi behöver skicka dit den först för en undersökning...".
Tror att bara frakt och undersökning skulle gå på 2-3000, så nu ska jag lämna in den på ett ställe på söder istället.