Artiklar

Artiklar skrivna av Sisyfos
56

Intel förbereder nya Core i3-processorer ur Kaby Lake-familjen

I och med att Intel uppdaterar sitt kalkylblad för sjunde generationens Core-processorer dyker ett antal nya modeller i Core i3-serien upp.

30

Viking Technology lanserar SSD-enhet på 50 TB för datacenter

Lagringstätheten för SSD-enheter höjs till nya nivåer i och med att Viking Technology tillkännager sina nya modell med upp till 50 TB kapacitet och MLC-minne.

156

Intel: "Epyc är bara fyra ihoplimmade kretsar"

Efter AMD:s lansering av Epyc för servermarknaden slår Intel följe med en ny serie av Xeon-processorer. De passar då på att rikta skarp kritik mot konkurrenten i sin presentation.

57

Valve stänger av rekordmånga fuskare efter Steams sommarrea

Steams årliga sommarrea för inte bara med sig låga priser på spel, utan också ett ökat antal fuskare. Valve har nu tagit i med hårdhandskarna och stängt av rekordmånga fuskare som följd.

63

Microsoft avslutar stödet för Windows Phone

Mer än tre år efter lanseringen av Windows Phone 8.1 avslutar Microsoft stödet för operativsystemet, och därmed för hela Windows Phone-familjen.

20

AMD släpper drivrutin med stöd för grafikkort inriktade på "mining"

Kort efter att ha lanserat skräddarsydda kort för mining dyker officiellt stöd upp i nya drivrutinen 17.7.1, vilken även medför diverse buggfixar.

13

Star Wars: Battlefront II får öppen beta i oktober

Efter återupplivningen av Battlefront-serien för snart två år sedan står det klart att en uppföljare nalkas och senare under året håller EA i sedvanlig ordning ett öppet betatest av spelet.

14

Apple svarar på Imagination Technologies anklagelser

I samband med Imaginations tillkännagivande om avslutade affärer med Apple anklagade de företaget för bristande information om detta. Nu slår Apple tillbaka mot anklagelserna.

13

Kopieringsskyddet Denuvo plockas bort för Mass Effect: Andromeda

I och med den senaste uppdateringen till Mass Effect: Andromeda plockas också kopieringsskyddet Denuvo bort, troligen till följd av att skyddet kringgicks kort efter lansering.

18

Samsung kan passera Intel som världens största kretstillverkare

I samband med att Samsung förutspår sina vinster för andra kvartalet 2017 framgår det att de för första gången hotar Intels plats som världens största kretstillverkare.

52

Playstation 4-spel nu tillgängliga på PC via Playstation Now

Sony tillkännager att strömningstjänsten Playstation Now får stöd för flera spel till Playstation 4, något som låser upp tidigare exklusiva spel för plattformen.

35

Microsoft säger upp tusentals anställda

Till följd av omstruktureringar inom företaget säger Microsoft nu upp tusentals anställda, där säljpersonal utgör majoriteten av de som får gå.

72

Överklockningsprofil berättar mer om "VRM-katastrofen" för Intel X299

Överklockningsprofilen der8auer följer upp en tidigare video där han kallat X299-moderkort för en "VRM-katastrof", där han berättar mer om problemen och orsakerna.

51

Gruppen bakom "NotPetya" kräver lösensumma om 100 Bitcoin

Sedan förra veckans utbrott av NotPetya har ingenting hörts från skaparna. Nu går dock en person ut med en begärd lösensumma på 100 Bitcoin för den privata nyckeln som använts.

29

Asus lanserar nätverkskort med en bandbredd på 10 Gbps för konsumenter

Nätverkskort med en bandbredd om 10 Gbps har länge varit en dyr affär för konsumenter. Detta ändras nu i och med Asus nya konsumentinriktade nätverkskort till lägre priser.

59

Bing tar marknadsandelar världen över

Microsofts sökmotor Bing är relativt ny på marknaden och den generella uppfattningen är att väldigt få använder den. Ny statistik visar nu en annorlunda bild av sökmotorn.

10

Timeline för Windows 10 lanseras inte med Fall Creators Update

Efter att tidigare i år ha presenterat funktionen Timeline för Windows 10, bekräftar nu Microsoft att den inte lanseras ihop med nästa stora uppdatering.

45

Microsoft skickar notifikationer till äldre Windows 10-installationer

Efter flera stora uppdateringar till Windows 10 börjar nu Microsoft att skicka ut notifikationer till utdaterade versioner av operativsystemet.

18

Xtrfy lanserar headset för gaming ihop med Ninjas in Pyjamas

Xtrfy har tidigare lanserat ett flertal produkter i samarbete med Ninjas in Pyjamas inriktade mot e-sport. Nu följs dessa upp av gamingheadsetet H1.

62

Motivet bakom "Petya" tros vara politiskt

Förra veckan spreds vad som troddes vara en gammal ransomware i ny skepnad. Analyser av den skadliga koden visar ett destruktivare snarare än ekonomiskt mål.