Artiklar

Artiklar skrivna av Sisyfos
18

Samsung övertar Intels plats som världens största kretstillverkare

Samsung har tidigare talat om ett eventuellt ledarskifte i kretstillverkning. Nu cementerar bolaget den platsen i och med presentationen av årets andra kvartalsrapport.

19

AMD Radeon RX Vega i officiella bilder hittar ut på webben

Inom bara några dygn är det dags för AMD:s nya värsting Radeon RX Vega att ta plats på scenen. Nu läcker officiella bilder grafikkortet ut på webben.

79

Intel Core i9-serien får klockfrekvenser och TDP-värden

En månad har passerat sedan Intel påbörjade lanseringen av Core i9-serien genom Core i9-7900X. Nu läcker en bild ut som pusslar ihop de sista bitarna för övriga modellers specifikationer.

17

Toshiba tillkännager SSD-enheten TR200 med 3D NAND

Toshiba fortsätter att rulla ut SSD-enheter i budgetsegmentet. Senaste tillskottet i portföljen är TR200, företagets första modell med 3D NAND.

33

AMD visar positivt rörelseresultat för årets andra kvartal

Efter en svag inledning på 2017 står det nu klart att AMD har gjort ett starkare andra kvartal. Företaget förutspår dessutom ännu bättre tider framöver.

52

AMD släpper Radeon Software Crimson Relive 17.7.2

AMD fortsätter att slipa på drivrutinen Crimson Relive. I den senaste uppdateringen rullar företaget ut både förbättringar och nya funktioner.

47

Nintendo har sålt 4,7 miljoner Switch-enheter sedan lanseringen

Nintendo presenterar sin andra kvartalsrapport för 2017, där det framgår att företaget sålt 4,7 miljoner enheter av Nintendo Switch sedan dess lansering i mars.

33

AMD talar om övergången till 7 nanometer

Övergången till 7 nanometer går inte fort och AMD:s teknikchef Mark Papermaster talar nu ut i en intervju om de många hinder som har uppstått i övergången.

49

Adobe dödförklarar Flash efter 2020

Efter många års tjänst tillkännager Adobe att insticksmodulen och mediaformatet Flash kommer nå vägs ände och pensioneras år 2020 till förmån för öppna standarder.

30

AMD Ryzen Threadripper lanseras den 10 augusti

Nya uppgifter bekräftar lanseringsdatum för AMD Ryzen Threadripper. Den 10 augusti når flaggskeppet butik.

40

AMD visar förpackning för mångkärniga Ryzen Threadripper

Inför den stundande lanseringen av Ryzen Threadripper, visar AMD officiellt upp hur dess yttre kommer se ut där en kurvig design står på agendan.

66

Specifikationer för en trio processorer ur Intel Coffee Lake hittar ut på webben

Inför Intels stundande lansering av Coffee Lake läcker nu vad som tros vara specifikationer för tre sex-kärniga modeller ur serien ut på webben.

42

Blizzard upphör med stöd för Windows XP och Windows Vista

Trots att Microsoft själva officiellt avslutat stödet för både Windows XP och Vista har Blizzard behållit stöd för operativsystemen i ett flertal spel, nu bekräftar Blizzard att det är slut med det.

85

Varumärkesansökan av Nintendo pekar på ett Nintendo 64 Classic Edition

En användare på forumet Neogaf har upptäckt en varumärkesansökan på vad som verkar vara spelkontrollen för Nintendo 64, vilket kan antyda att en revision av konsolen är på gång.

31

Moderkort i Mini ITX-format från Gigabyte för sockel AM4 når svenska butiker

Några månader efter lanseringen av AMD Ryzen är det fortfarande glest i lagren när det kommer till ITX-moderkort för AMD:s nya sockel AM4. Nu blir det ändring på det när Gigabyte äntrar scenen.

43

Microsoft bekräftar avslutat stöd för Intels Clover Trail-familj

Kort efter att inkompatibilitet mellan äldre Intel-processorer och senaste uppdateringen för Windows 10 uppdagats, bekräftar Microsoft att den är permanent.

24

EagleTree Capital i förhandlingar om att köpa Corsair Components

Anonyma källor till Reuters gör gällande att investeringsbolaget EagleTree Capital befinner sig i förhandlingar om att köpa amerikanska Corsair Components.

148

Regeringens utredare vill ge svensk polis rätt att avläsa datorer i hemlighet

I takt med att allt mer information krypteras försvåras polisens arbete. Regeringens utredare kommer därför lägga fram ett lagförslag som tillåter polisen att läsa av misstänktas datorer i hemlighet.

44

Windows 10 Creators Update inkompatibel med vissa Intel-processorer

Bara två år efter lanseringen av Windows 10 stöter vissa Intel-processorer på patrull i samband med senaste uppdateringen Creators Update.

14

AMD Ryzen Threadripper kan ackompanjeras av sluten vattenkylning

Inför den stundande lanseringen av Ryzen Threadripper gör nya uppgifter gällande att medföljande vattenkylning kan vara aktuellt.