Intel har länge behållit kronan som världens största kretstillverkare, närmare bestämt i 24 år. Samsung har dock investerat allt mer i sin produktion, där de nu har börjat utmana Intel om den titeln. Företaget förutspådde därmed under början av månaden att de i och med årets andra kvartalsrapport skulle överta positionen.

När Samsung nu redogör sina siffror för andra kvartalet står det klart att de förutsägelserna har besannats, och Samsung blir officiellt världens största producent av kretsar sett till de totala intäkterna. Bolaget rapporterar en inkomst på 15 miljarder USD, vilken kan jämföras med 14,8 miljarder USD för Intel.

Företaget noterade även en nettovinst på 7,1 miljarder USD, nästan en trefaldig ökning från 2,4 miljarder USD under samma period i fjol. Samsung utökar därmed ledarpositionen för det segmentet också, där Intel noterar 3,8 miljarder USD under samma period.

Precis som bolaget tidigare uttalat sig om vilar den stora framgången på den ökade efterfrågan på flashminne som råder i världen, som stod för nära hälften av intäkterna. Segmentet väntas fortsatt stå för majoriteten av intäkterna under årets andra halva, i och med att datacenter expanderar och nya smartphones lanseras.