Artiklar

Artiklar skrivna av Sisyfos
43

Sharp lanserar den första 8K-upplösta TV:n för den europeiska marknaden

Sharp har tidigare tillhandahållit 8K-upplösta TV-apparater för konsumenter på den asiatiska marknaden men gör nu entré även i Europa, där 70-tummaren LV-70X500E blir den första i sitt slag.

43

Microsoft lägger till 120 Hz-stöd för Xbox One

Som en del av en större satsning på bildupplevelsen för Xbox One tillkännager nu Microsoft att samtliga konsoler ska få stöd för en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

17

Google Chromes testversion får inbyggt stöd för emojis

Det har länge varit omständligt att skriva emojis på traditionella operativsystem som Windows och Mac OS. Nu siktar Google på att förändra det med en inbyggd funktion i Google Chrome.

37

Nvidia upphör med drivrutinsstöd för Fermi och 32-bitars operativsystem

Åtta år efter lanseringen av Fermi avslutas nu det officiella stödet från Nvidia i framtida drivrutiner, såväl som för 32-bitars operativsystem.

15

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC hittar ut på webben

Lanseringen av AMD Ryzen 2 med den nya styrkretsen X470 står för dörren, och nu hittar uppgifter om ännu ett moderkort från MSI ut på webben med förbättrad kylning och strömförsörjning.

36

Qualcomm Snapdragon 835 prestandatestas i Windows 10

En av de första Windows-baserade enheterna med Qualcomms systemkrets Snapdragon 835 prestandatestas. Resultaten visar en god batteritid med varierande prestanda.

8

Antec lanserar Micro ATX-chassit P6

Efter fjolårets lansering av Antec P8 utökas bolagets chassiutbud med en mindre variant i formfaktorn Micro ATX, där bland annat en inbyggd LED-projektor står i centrum.

24

Intel uppges vara intresserade av förvärv av Broadcom

Broadcom har sedan i fjol samtalat med Qualcomm angående ett eventuellt förvärv. Nu gör uppgifter gällande att även Intel överväger ett bud på de förstnämnda.

49

Xbox One får officiellt stöd för Freesync

Adaptiva synkroniseringstekniker har under flera år varit exklusiva för datorer. Nu förändras det i och med att samtliga Xbox One-konsoler får stöd för AMD Freesync.

24

Github utsatt för rekordstor DDoS-attack

Under onsdagen drabbades Github av en storskalig DDoS-attack med en uppmätt bandbredd om 1,35 Tbit/s, och blir därmed den största som någonsin skådats.

146

Rykte: Priserna på grafikkort kommer att stiga fram till årets tredje kvartal

Till följd av en mycket hög efterfrågan har priserna på grafikkort skjutit i höjden under det gångna året. Enligt uppgifter från Nvidia kan det dröja till årets tredje kvartal innan de stabiliseras.

13

Samsung tillverkar Qualcomms systemkretsar med 5G på 7 nanometer år 2019

Samsung avslöjar att de utökar sitt samarbete med Qualcomm, där företagets 7-nanometersteknik ska utgöra grunden för framtida Snapdragon-kretsar med stöd för framtidens 5G-teknik.

78

Microsoft vill snabba upp uppdateringsprocessen för Windows 10

Större uppdateringar av Windows 10 är ofta synonymt med en lång uppdateringsprocess. Nu meddelar Microsoft att utvecklarna arbetar febrilt med att korta ner den.

27

Google märker HTTP-baserade webbplatser som osäkra från och med Chrome 68

Som en del av en långsiktig plan för en säkrare webb, kommer Google markera samtliga webbplatser utan HTTPS som osäkra i webbläsaren Chrome från och med version 68.

52

VLC 3.0 släpps i skarp version med stöd för Google Chromecast och HDR

Den populära mediaspelaren VLC Media Player lanseras officiellt i version 3.0 där en rad nya funktioner läggs till, däribland stöd för Google Chromecast och HDR.

90

MSB: Avinstallera Adobe Flash Player

En kritisk sårbarhet i Adobe Flash Player har hittats. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) uppmanar därför samtliga användare att överväga en avinstallation.

14

Lenovo åtgärdar allvarligt säkerhetshål i mjukvara för fingeravtrycksläsare

Kort efter ett avslut på fallet Superfish hamnar Lenovo än en gång i rampljuset, då det visar sig att programvaran för företagets fingeravtrycksläsare dragits med ett allvarligt säkerhetshål.

66

Youtubes annonser utnyttjade besökares processorer för brytning av kryptovalutor

Reklam på internet kan ibland ha en negativ påverkan på användarupplevelsen, något som blev extra märkbart när annonser på Youtube bröt kryptovalutor med hjälp av besökares processorer.

79

Ytterligare säkerhetsbrist upptäckt i Intels processorer

Tätt inpå uppståndelsen kring säkerhetshålen Meltdown och Spectre kan forskare på F-Secure avslöja att ett flertal företagsorienterade Intel-processorer dras med ytterligare problem.

9

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti i Max-Q Design hittar ut på webben

Nvidias Max-Q Design har tidigare varit reserverad för mer högpresterande grafikkretsar. Nu avslöjar en drivrutin att de får sällskap av den mindre kretsen Geforce GTX 1050 Ti.