Amerikanska Antec har sedan början av millennieskiftet haft en betydande roll på chassimarknaden, där klassiker ur Performance-serien så som P180 och P182 satte ribban för följande produkter på marknaden. I fjol avtäcktes företagets nysatsning i form av miditower-chassit Antec P8, och nu får serien utökning i form av den kompaktare varianten Antec P6.

Chassit är av formfaktorn Micro ATX och mäter in på 410 × 195 × 380 mm (L×B×H), med en totalvikt på 5,9 kilogram. Paradnumren som lyfts fram är bland annat ett sidofönster av härdat glas, samt en LED-projektor som lyser upp bolagets logga på framsidan.

Kylningsmässigt handlar det om totalt sju möjliga fläktplatser. Dessa fördelas över två 140 mm-platser i fronten, tre 120 mm- alternativt två 140 mm-platser i toppen, och en 120 mm-plats på baksidan. För den sistnämnda skickar bolaget med en 120 mm-fläkt utrustad med vit LED-belysning vid köp.

Sett till komponenter kan det husera ett grafikkort med en maxlängd på upp till 390 mm, en processorkylare med en maxhöjd på 160 mm, samt ett nätaggregat med en maxlängd på 160 mm. Bakom moderkortsplåten finns det plats för fyra stycken 2,5-tumsenheter, och upp till två eventuella 3,5-tumsenheter ryms i kammaren för nätaggregatet.

Antec P6 finns tillgänglig hos svenska återförsäljare nu till ett pris på cirka 600 kronor.