I november 2015 släpptes uppföljaren till klassiska Battlefront-serien av svenska DICE, med deras moderna Frostbite-motor som grund. Spelet följs senare under året upp av Star Wars: Battlefront II, som har visats flitigt under E3 och som nu befinner sig i ett stängt alfastadie.

Vanan trogen avslöjar nu EA ett öppet betatest av spelet, vilket drar igång den 4 oktober för de som förbeställer, samt 6 oktober för övriga. Testperioden sträcker sig fram till 9 oktober och gäller för spelplattformarna PC/Windows, Xbox One samt Playstation 4.

Betaversionen ska erbjuda två spellägen, där det första är "Galactic Assault" och utspelas på planeten Naboo i staden Theed med strider mellan kloner och droids. Det andra läget är "Starfighter Assault" som utspelas under original-trilogin och erbjuder rymdstrider med välkända skepp från Star Wars-universumet.

Den skarpa lanseringen av Star Wars: Battlefront II väntas bli den 17 november till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4. Medlemmar i EA Access och Origin Access på Xbox One respektive PC får däremot tillgång till spelet redan den 9 november, om än under en begränsad tid.