Inlägg

Inlägg som Thompa Bompa har skrivit i forumet
Av Thompa Bompa

Här finns smala LED slingor: http://www.litepol.se/shop/index.php?cPath=21_38

Jag vet inte om det passar till det du är ute efter dock, men de går att skära ner i mindre bitar.

Av Thompa Bompa

Kan inte vara så roligt med plexiglas-chassi alls länge.. kommer ju damma sönder direkt, om man inte städar datorn jämt.

Av Thompa Bompa

Det går snabbare för fläkten/flänsen på kylaren att damma igen också, det kan damma igen rätt snabbt på de kylarna som luften pressas igenom smala fins på kylflänsen.
Så på så sätt är det bättre med den klassiska fula designen på nya fläkten.

Av Thompa Bompa

Svårt val, men inet får även min röst pga gratis fraktkostnad för sweclockers användare.

Resterande datorbutiker får gärna ta efter.

Av Thompa Bompa

Jag fick också denna disk som jag beställt från komplett idag (tillsammans med ett Radeon 5770), jag har precis blivit klar med installationen av windows 7 och lite program.
Lägger till mitt test med crystaldiskmark, rätt bra värde i denna disk ändå. Ett plus i kanten också för att jag fick retail-versionen med skenor och kablar, förväntade mig oem-förpackning.

http://pici.se/thumbs/t_bqDjdQMsz.gif

Av Thompa Bompa

Fina bilder, jag väntade också in en titanium istället för den "vanliga" svarta modellen, tycker det blir lite trist när allting ska vara helt svart jämt. Och jag känner mig också enormt nöjd med det valet.

Här är lite bilder efter dagens arbete:

http://pici.se/thumbs/t_RBaCgKwkU.gif

http://pici.se/thumbs/t_UjgcUTnJS.gif

http://pici.se/thumbs/t_ukfWEuqxV.gif

Nätagget behöver inte gå speciellt varmt med de nuvarande komponenterna.
Funderar på att byta ut mina två grafikkort till ett Radeon 5770 eller något istället framöver.

Av Thompa Bompa

Ojoj, jag fick mitt chassi idag från webhallen, trots att det inte stått någonting om en ny leverans på deras sida.

Första intrycket är gott, verkar redigt och stabilt. Det första jag la märke till var lukten av Biltema i chassit, men det var inte otäckt stark lukt, ganska behagligt.
det ska bli roligt att se om monteringen går smidigt imorgon. Jag tänkte montera in en reset-knapp någonstans också, får se hur det går.

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av boldtaar
Tycker du ska läsa på lite mer på vart som skrivit på forumet och andra ställen innan du skriver...
Det var ett begränsat antal chassin som fans att förhandsboka till ett lägre pris.
Så det var först till kvarn som gälade!

Det är nog snarare du som får läsa mitt inlägg lite mer noggrannt. Enligt vad Fractal Design själva sagt här på forumet så skulle introduktionspriset gälla fram till november, inte att det ENBART gäller ett begränsat antal, och endast en minimal liten leverans (en kontainer från Kina?) som hinner sälja slut på en gång.

Citat:

Define R2 kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden runt den 15-oktober. Rekommenderat pris under introduktionen som pågår fram till 15-november är ca 700 kr, därefter ca 800 kr.

Citat:

Värt att notera är att priset på 695 endast är ett introduktionspris, det gäller bara till och med 15-november, därefter kommer priserna gå upp mot ca 795.

Av Thompa Bompa

Ja priset gick minsann upp snabbare än vad det lät som först. Jag tänkte precis beställa lite prylar från inet för ett par dagar sedan när priset redan hunnit gå upp till ordenarie priset på 795 kr, innan chassit knappt ens hunnit släppas till butikerna.
Kass åtgång var det också på alla butiker, endast den svarta modellen verkar finnas i lager. Blev att köpa från webhallen istället eftersom inet höjt priset sitt.

Lite dålig planering av Fractal Design om de har så ont om chassin, samt att de inte kan hålla prissättningen i knappt 1 dag ens (när de pratat om 15 november här i forumet tidigare).

Av Thompa Bompa

Jag vill fortfarande ha en resetknapp.

Jag kommer dock att byta till detta chassi och hoppas att vibrationerna och ljudnivån sänks jämfört med hur det är med mitt nuvarande chassi.

Av Thompa Bompa

Det går också bra att köpa en trådad Xbox 360 handkontroll och koppla in den till PC'n. Finns la på vissa butiker fortfarande, åtminstone utländska.

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rendes
varför?
för lat för att trycka två gånger?

Det är då onödigt att strypa strömmen till alla komponenter i datorn, och slita onödigt mycket på dessa komponenter som resultat, än att använda en så basic och grundläggande egenskap som en reset-knapp.

Det sparar tid och slitage helt enkelt. Varför skulle man vara emot att det fanns en resetknapp?

Av Thompa Bompa

The public demands a reset-knapp!

Det hade inte kostat många ören att slänga dit en enkel resetknapp, typ litet hål, trycka-in-ett-gem-storlek.
Men priset är bra, blir nog ett köp ändå. Tråkigt att man får ful-modda en egen resetknapp bara. :/

Av Thompa Bompa

Eller så köper du ett grafikkort till i samma serie som du har nu, som stöds av drivrutinerna du använder just nu, och stoppar in kortet i en ledig pci-express plats. Om du inte har några fler lediga pci-e x16 portar så kan du också köra kortet på en pci-e x1 port men med limiterad bandbredd istället.

Jag kör så just nu, med Radeon 4550 och 4350 för att kunna köra 3 skärmar och en HDTV.

Notera dock att du behöver i så fall med största sannolikhet modifiera pci-express porten på moderkortet eller köpa en adapter och modifiera den istället, så att ett x16 kort fysiskt får plats i en x1 port.

Av Thompa Bompa

Det måste mjölkas lite också.

Av Thompa Bompa

De där UV lysdioderna är nog på omkring 400nm, alldeles för långvågig för att fungera i så fall.

Av Thompa Bompa

Jag har haft flera diskar som gått sönder genom åren. Senast var det min gamla Seagate 200GB 7200.?, med en uptime på 5-6 år (funkar visserligen, men är ostabil). Därinnan var det min 3:e 36GB WD Raptor, visserligen var de senaste 2 diskarna refurbished/recertifed diskar som jag fick tillbaka efter RMA.
1x 250GB WDC, och ett par äldre WD diskar jag inte minns storleken på.

Idag undviker jag helst Western Digital för de har enligt min erfarenhet varit de mest ostabila diskarna av alla fabrikat jag testat.

Av Thompa Bompa

Bra fynd där TS, jag köpte ett par direkt bara för att.

Av Thompa Bompa

Körs grafikkorten i crossfire? Avaktivera det annars i BIOS så bör du kunna använda 2 skärmar till.

Av Thompa Bompa

Jag köpte en x1 förlängningsadapter istället och brännde/filade bort änden på den, eftersom jag inte ville förstöra moderkortet och det fanns komponenter ivägen på moderkortet.

http://www.darkwire.com.au/assets/images/PCI-Express_1x_Extender...

(en sådan fast monterad med kablar)