Inlägg

Inlägg som Thompa Bompa har skrivit i forumet
Av Thompa Bompa

P4 plastsockel reserv

Jo, har lyckats slarva bort min plastsockel som skall sitta runt området där processorn skall vara, och pga detta så kan jag inte byta till någon annan kylning heller, så jag undrar om det finns någon butik el dylikt som säljer sådana i reserv, eller om någon medlem här kanske har en liggandes hemma.

Av Thompa Bompa

Måste också säga att jag är mycket nöjd med denna skärm. Den duger till allt, förutom då väldigt mörka filmer där det svarta tyvärr blir alldeles för synligt och förstör lite. Men det får man leva med när man kör TFT ;~

Jag köpte min skärm för 4855:- för ca 2½ vecka sedan, och nu kan man få skärmen för ca 370:- billigare ifrån datorbutiken, så kan det gå

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nozzie
kom just ihåg varför den inte funkar... Eller i alla fall till 50 %. Jag såg att det fattades en säkring i den. Men den slutade funka innan dess.. Det gick inte använda kontrollerna, kanske var dom det var fel på... Har i alla fall ett annat PS 1 och ett PS 2 på väg på posten...

Sånt kan gå att fixa. Ta helt enkelt bort den trasiga säkringen som sitter på moderkortet och ersätt med lite lod (ghettofix, visserligen - men det funkar). Tutorial finns om du söker lite på t.ex. google.

Av Thompa Bompa

Haha, lite söta ni är här då.. Men nåväl, jag svarade bara i objektivt syfte, jag tror knappast att reglerna är så hårda här på forumet (jag har iofs inte läst dem öht). Att ha en sån hård regel är ju ganska så meningslöst, det är ungefär som att blunda för alla problem och därav tro att de försvinner, automagiskt.
Informationen jag skrev går lätt att googla fram i alla fall. So there. ;~

För övrigt så var inte jag den enda som nämnde någonting om piratkopiering som du/ni verkar ha en sån stor fobi för.

/me smiskar Icedude på stjärten ;~

Av Thompa Bompa

Att kopiera ett Ps2 spel är inte olagligt, så länge man äger orginalet. Jag tror nog alla förutsätter att personen som skapade tråden har tänkt använda chippet till att göra backup kopior av sina orginalspel. Dessutom finns det många som använder chip endast för att kunna spela importerade spel.
DC och dess hubbar är ju däremot direktkopplat till att det automatiskt är någonting olagligt man gör.

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
såhär ser mitt ut, någon som har några idéer?

http://loaded.swecon.org/ps2moderkort.jpg

Det där ser ut som ett Neo 2 chip, väldigt gammalt. Du måste swappa för att det ska funka. PSX spel ska dock fungera utan swap. För att spela kopierade Ps2 spel måste du ha Action replay eller liknande, eller köra cogtricket.

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SkAliz
Du borde satsa på en OLED, slår en LCD med hästlängder pga att den ä mycket lättar ett avläsa

Det må vara sant.. men det enda alternativet fractronics har är grön oled, och jag tyckte att amber led displayen var lite sexigare än den gröna oled'en. Visserligen finns andra butiker än fractronics, men jag vet inga och orkar inte söka.

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Larsioni
Tjenare Thompa...

Ser ut och stämma bra. Ta det lugnt bara och dubbel kolla så att du inte löder fel. Vore jäkligt roligt om du sedan postade lite bilder på din modd...

Okej, gott. Om jag blir nöjd med resultatet postar jag även bilder lite senare.

Av Thompa Bompa

2X24 LCD med LED backlight orange text (från Fractronics)

Jag hade tänkt köpa denna display, men jag kan dock ingenting om elektronik öht. Jag kan löda fin elektronik, men jag har ingen aning om vad jag egentligen håller på med

Jag tänkte dra iväg en beställning från Elfa, men jag tänkte bara dubbelkolla så jag inte beställer fel saker.
Det är väl bara motståndet som har ett annat värde (3,9ohm) istället för 10ohm som står med i listan på LCD Guide 2, och resten är exakt samma - om jag förstått det rätt? ;~

Kopplingschema från fractronics finns här.

Av Thompa Bompa

Jag köpte en Benq FP937s för ett par veckor sedan, och jag är väldigt nöjd. De enda spel jag hunnit testa är Dawn of War och Doom 2 , men jag kunde inte se några släppningar öht.
Jag har även kollat på några filmer på skärmen utan synlig ghosting effekt. Det enda jag har att klaga på är att när det är väldigt mörkt på filmer så kan ibland det svarta bli starkare/synligare än tex. mörkgrått eller liknande, pga bakgrunsljuset. Jag vet inte hur det är på andra TFT skärmar och detta problem dock.

Av Thompa Bompa

Logitech MX510 drivrutinsval/tweak?

Jag har haft en MX510 nu i ett par månader, men jag tycker den är ganska så seg, jag måste köra på Max i Speed inställningarna, och köra med lite extra acceleration för att få den hastighet jag vill.
Jag vet att musen har varit snabbare, för när jag precis hade fått musen så behövde jag inte ens ha den i max och köra någon acceleration alls för att få den perfekt.

Är det någon som har något tips eller tweak för att fixa detta?

Av Thompa Bompa

Det är rätt ont om dem, iaf på de nyare skärmarna som finns ute. Det du får göra är att försöka skaffa ett eget intryck genom att läsa hundratals olika forum och om du kan, kolla på skärmen själv i butik. ;p

Av Thompa Bompa

Benq FP937S ljus/färg inställningar?

Jag fick precis min nya TFT skärm, en Benq FP937S, och jag har fått till inställningarna rätt okej tycker jag - förutom i film. Det känns som bakgrundsljuset är lite väl synbart när det är mycket svart i bilden, och bilden blir inte riktigt helt svart.

Är det någon som också har denna skärm och har lite inställningstips eller liknande?

Av Thompa Bompa

Jag hade själv tänkt beställa denna 19" TFT, men jag ändrade mig i sista minuten och tyckte jag skulle ha en skärm med DVI istället. Efter att ha kollat en hög recensioner så fick det bli en Benq FP937S (4855;- från inwarehouse.se med sweclockers rabatt). Jag hoppas att den extra tusenlappen är värt för DVI kontakten, och förhoppningsvis likvärdig eller snabbare responstid

För dem som ska köpa denna LG skärm och har lust att vänta en vecka så har itbutikken den för endast 3549:- + frakt.

Av Thompa Bompa

Testa att använda DVI-VGA adaptern som följer med grafikkortet, och se om samma problem uppstår då. I så fall borde du få reda på om det är kontakten på kortet som är dåligt.

Av Thompa Bompa

_baRRy_: Har du testat några strategi spel på skärmen? De enda sorts spel jag spelar på datorn är i princip bara rts spel, och eftersom dessa spel inte kräver lika hög uppdatering så borde denna skärm vara perfekt för mig ..

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vintervilan
Vad är det för tangentbord ni använder? Skitsnyggt ju

Jag har ett sånt själv, det är ett Logitech UltraX Flat tjosan, kostar drygt 250-300:-. Det är riktigt skönt att skriva på också tycker jag, knapparna är som dem på laptops.

Iaf, jag har beställt en LG 1915S själv, men butiken jag beställde ifrån har fått leveransen försenad, alltså har jag fortfarande tid på mig att hitta någonting annat ifall jag vill. LG skärmen har ju väldigt bra specs och många nöjda användare här på forumet, men tyvärr ingen DVI kontakt (därav det billiga priset - finns förövrigt just nu på itbutikken nu för 3676:- + frakt). Det lär med stor sannorlikhet bli den skärmen för mig, men jag tänkte bara kolla om någon vet någon annan bra skärm? min budget ligger på ca 4500:-, möjligtvis 5000:- om den är väldigt bra ;~

Av Thompa Bompa

Går det bara inte att tejpa/limma/kludda/spänna fast en annan fläkt istället? ;p

Jag gjorde så att jag använde mig av en bunt kabeldragare och spännde fast en 80mm fläkt ovanför kylflänsen på grafikkortet när fläkten på kortet gick sönder. Fungerar utmärkt, och framförallt - billigt!

Av Thompa Bompa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Battousai
Heh, jag tror nog jag vet att svart och färg är två skillda patroner!

Och sluta mumla en massa skit, min "sparsamme" farsa sa att patronerna var billigare till den här skrivaren än till andra så jag tror nog det stämmer, han har jobbat inom IT nästan hela sitt liv så jag tror nog han vet aaaaningen mer än någon nOOb på Sweclockers!

hahahaha

Av Thompa Bompa

Ja de är rätt stora. Sluter hela öronen för mig. Något tungdrivna för vissa mp3spelare ja, min iRiver H120 klarar dock att driva dem med hög volym - jag brukar dock inte använda dem tillsammans med min mp3spelare. Istället kör jag med Sony EX71 lurar, tyvärr blir det mycket lättare distortion i de lurarna - speciellt hörbart i blackmetal och metal öht egentligen.. Men alla andra genrer funkar de utmärkt för.