Inlägg

Inlägg som Thompa Bompa har skrivit i forumet
Av Thompa Bompa

Jag minns att Sekvencia hade en butik i Örebro, handlade många CD-R skivor där back in the day.
Hur som helst är det väl ändå dålig stil att lämna dåligt omdöme på Prisjakt hos dem bara för att ni läser en nyhet på Sweclockers? Om ni inte har beställt nåt därifrån så borde ni inte vara så snabba med att försvåra ytterligare för denna butik att komma på rätt spår igen. Butiken är säkert skitkass, men skärp er förfasen.

Av Thompa Bompa

Jag har också en av dessa externa diskar, och jag har istället ett mer vibrerande ljud som uppstår på samma sätt som TS talar om. Dvs att efter viss tids inaktivitet och disken sitter och idlar så låter det precis som någonting ligger och vibrerar där inne. Det kan såklart bero på just vibrationer pga lösa delar, men jag misstänker ändå att det är själva disken.

Jag har flera externa diskar, från Seagate och Lacie (Hitachi), och WD låter helt klart mest (och mest irriterande) av dem alla.

Av Thompa Bompa

Jag kör med en 4550 och en 4350 i min dator (3 skärmar + HDTV), fungerar fint, och är mycket strömsnålt jämfört med andra alternativ.
Jag har testat att spela Dawn of war 2 på 4550 kortet, och det fungerar faktiskt bra/OK i 1280x800.

Av Thompa Bompa

Testa att skruva bort det övre plastlocket på kylningen och sätta dit en 80mm fläkt kanske?

Bör få ner ljudnivån och kyla lika bra om kylflänsen är stor nog.

Av Thompa Bompa

dyra skitfläktar, scythe och nexus kostar la kring 100 kr och är minst lika bra eller bättre, ju

Av Thompa Bompa

Intressant, hade ingen aning om att Pci-express fungerade på det sättet.

Fungerar det på alla kort tro, eller kan det begränsas av moderkortets BIOS ifall man kan köra med fler än ett grafikkort?

Jag är ute efter att köra 3 skärmar + HDTV, men PCI + PCI-E grafikkort fungerar inte, då Windows xp får BSOD när man använder sig av båda drivrutinerna samtidigt.
Men det är la kanske inte så konstigt, men om man istället kör två grafikkort från samma serie med samma drivrutiner så ska det antagligen fungera felfritt alltså?

Av Thompa Bompa

Jag tänker också rekommendera AMD's Phenom II för quadprocessor i den prisklassen, har visat sig att AMDs nya serie är mycket prisvärda processorer.

Men Intel var det som sagt, och då är det väl antingen Q6600 eller Q8200 som är mest intressant, Q6600 går knappt att få tag i längre (kostade ~1500 kr när den utgick, kostar nu över 2000kr+) och är något föråldrad och är därför lite varmare och drar mer energi. Lättare att få en tystare dator med 45nm processorerna alltså.
Om jag var låst till Intel hade jag nog valt Q8200 eller Q9400 i dagsläget. Då är min prioritet en tyst och ej överklockad stabil dator.

Av Thompa Bompa

Ajdå, det var ju synd. Tack så mycket för informationen!

Jag får köpa mig en ny grafikkylning sen istället, ifall referenskylaren går mor min på nerverna.

Av Thompa Bompa

Radeon 4670 + Zalman VF700-AlCu, passar kylaren till kortet?

Hej,

Jag har försökt hitta någon information om ifall den något utgångna VF700 kylaren passar på de senare radeon korten, men har inte lyckats.
Är det någon som vet vilka mått mellan skruvarna det är på 4670 kortet och kanske vet direkt om det passar till Zalman kylaren?

Av Thompa Bompa

Hehe, det är alltid rätt kul att läsa folks reaktioner på nyheter för olika moderkortstillverkare här på sweclockers. Mycket märkesbögeri minst sagt.

Personligen har jag ägt alla listade fabrikaten förutom ECS. Jag samt kompisar har haft mest problem med Asus moderkort, främst BIOS strul då, men även billiga kondensatorer som läckt eller sprängts på korten. Numera undviker jag helst Asus, men allting beror på budget och behov.
MSI's moderkort fungerar ofta stabilt men kan vara lite för dyra ibland.

I slutändan har jag minst förtroende för ECS moderkort som enligt vad folk sagt inte verkar alltför stabila alla gånger.

Av Thompa Bompa

Alla tillverkare kan ju ha problem med vissa modeller, med tanke på antalet produkter de lanserar och hur många komponenter som skiftar från år till år med nya tillverkningstekniker. Jag tycker inte man ska gå efter namn/märken, utan snarare efter den prestanda som passar ens ändamål.
Jag tycker dock att MSI's moderkort gärna kunde vara några procent billigare, men det är generellt bra och stabila produkter.

Personligen har varit med om att kondensatorer läckt och sprängts på Asus moderkort, och ett tidigare MSI moderkort var felfabrikerat. Just nu har jag ett budget MSI p45 kort och är riktigt nöjd.

Av Thompa Bompa

Om du vill komma billigt undan och inte tänkt överklocka som en galning så kan du lika gärna satsa på ett lite billigare moderkort.

P43 chipset har samma specifikationer som P45, förutom stöd för mer än ett grafikkort. Så ifall du inte tänkt använda CF/SLI är det kanske onödigt att betala för en funktion du inte kommer använda.
Efter många datorbyggen har jag lärt mig att det inte är värt att lägga ner pengar på saker som jag ändå inte kommer att använda.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=332489 Gediget budgetkort

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v1083

Av Thompa Bompa

Om du inte ska köra mer än ett grafikkort så skulle jag istället rekommendera P43 chipset, exakt samma specifikationer som P45 förutom grafikdelen. Möjligt att de inte klockar lika bra heller, men 1600MHz FSB ska fungera utan problem.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=332489

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=412#rparams=k=s23292469

Av Thompa Bompa

Har du inaktiverat det inbyggda grafikkortet i BIOS? Det kan lätt bli konflikter mellan hårdvaran annars.

Av Thompa Bompa

Det går även att konvertera egna filmer till PSPs egna filmformat, då ska det inte spela någon roll vilken firmware du har på konsollen. Det negativa då är ju att du också måste köpa till ett större minneskort, som exempel kostar 1gb ca 1000 kr och 2gb 2300 kr.
PSPn är helt klart att föredra om du vill ha möjlighet att spela också, spel kan du köpa från usa/kanada för 3-400 kr styck.

Av Thompa Bompa

H/K är helt ok, med deras front i äkta plast och hk watt. Jag var faktiskt också inne på att köpa HK AVR-430 för ett tag sedan, men efter ett tags sökande och letande så blev det en Marantz 7400 istället. Ångrar verkligen inte det köpet, speceillt inte när dem var nedsatta med flera tusen i pris.
Ett annat märke som kan vara värt att kolla på är Denon.

Av Thompa Bompa

Koss Pro 3AA titanium har jag, de täcker hela örat, och har mycket bra ljud tycker jag. Kostar ca 500+.

Av Thompa Bompa

Det spelar egentligen ingen roll vad för lysdioder du köper, det är bara att komplettera med rätt motstånd så den får rätt styrka. Lysdioder brukar inte vara direkt dyra, så det är väl bara att köpa ett knippe och testa sig fram. Om du ska ha dem permanent under cykeln så lär du se till att kapsla in dem på något sätt också.

Jag råkar händelsevis sälja lysdioder i olika färger, och säljer ofta till personer som använder dem till att byta blinkerljus och sånt. Jag har en annons här på marknaden om du är intresserad (kan skicka dig större bilder så du får se skenet bättre), annars finns de lite överallt.

Av Thompa Bompa

Köp en Everglide matta från deras hemsida - och kostar typ 120:- just nu. Jag gillar denna matta väldigt mycket, den sitter kvar på bordet och det är väldigt enkelt att flytta på musen, till skillnad från min gamla ikea musmatta

Av Thompa Bompa

Jag köpte Koss Pro 3AA Titanium hörlurar för några månader sedan, och jag är mycket nöjd med dem. Jag använder dem först och främst på nattetid då det inte går att spela så hög musik. Kvaliteten är enormt bra enligt mig, jag har inte hört någon distortion alls, till skillnad från andra hörlurar jag har haft.
Jag tror jag betalade ~700:- för dem inkl. frakt från fyndbörsen.