Inlägg

Inlägg som Thompa Bompa har skrivit i forumet
Av Thompa Bompa
Skrivet av ts85:

Ska också lägga till att först så råka jag göra fel och ladda ner en x86 version av home premium. Då kom jag så långt som till installations programmte men där kunde den inte hitta några drivrutiner så det gick ändå inte att gå vidare. Men hur sjukt är inte det?

Jag fick först också fel med drivrutiner som fattades enligt windows installern. Men det botades genom att inte välja att boota enheten med UEFI.. Nu hade du inte ens det valet så vet inte vad som kan strula för dig då.. testa ett annat usbminne och usbport på datorn kanske.

Av Thompa Bompa

Du kan välja bort windows boot manager under boot devices i bios. Zenbooken har både uefi och bios som man kan välja att boota enheter med, för störst kompabilitet, åtmintone med äldre saker. Med min dvdläsare så funkade vanliga icke-UEFI bäst. Det kommer upp som två olika val när du väljer boot device, den ena börjar med "UEFI: <enhet>".

Hoppas det löser dina problem, det gjorde det för mig iaf.

Av Thompa Bompa

Jag installerade om windows till 32GB SSDn i stort sett utan krångel från en usb dvdläsare. Jag tog först bort båda partitioner på disken och bytte till MBR i windows som följde med, sen valde bort Windows boot manager i bios. Valde SSDn som första boot disc, sen reboot och tryckte escape-knappen för att välja dvdromen som aktuell bootenhet den gången.
Jag kom först inte igenom hela installationen pga jag valde UEFI först, när jag inte valde UEFI så fungerade det utan problem.

Av Thompa Bompa
Skrivet av High Fidelity:

Känns det inte väldigt litet att bara ha 128 Gb? Antar att ni har extra extern lagring?

Blivit ruskigt sugen på den här om man nu ändå ska ha en ny laptop men SSD svider ju i plånboken... och hade man bara fått konfigurera om den så, nu känns som slöseri att plocka ut en ny 500 GB om man som jag ändå inte kan använda den på något annat sätt.

Vad säger ni som behållit den ursprungliga 500 Gb, nöjda?

500GB hårddisken som följer med känns väldigt seg, som en normal billig laptophårddisk brukar kännas. Windows 7 installen som följde med var hemsk, fullt med skräpprogram som segade ner hela datorn på alla nivåer. Jag installerade om windows direkt till 32GB SSDn istället och är mycket nöjd! Efter installation får man ca 15-16gb ledigt utrymme.
Det är nästan så jag funderar på att skicka tillbaka SSDn jag beställt och köra som det ser ut nu, dvs 500GB disken för lagring och programinstallationer.
Får även en 8GB ramsticka imorgon så blir det totalt 10GB RAM, så tänkte jag skapa en ~2GB ramdisk partition att köra som tempdir för webbläsare osv.

Av Thompa Bompa

Jag köpte 1225B enheten tidigare förra veckan av cdon för 2999kr, bra pris det.
Bytte samtidigt ut min "gamla" SSD från min commandcenter som haden en intel g2 120gb till en intel 520 240gb, då cdon hade 20% rabatt på den också..
Sagt och gjort så blev det att boota igång laptopen och se så all hårdvara verkade funka först, eftersom jag skulle bryta garantin på en gång. Funkade bra, men sååå otroligt segt med den hårddisken som satt i (för övrigt en WD Scorpio blue 5400rpm).

Läste vidare på internet och hittade den sidan som ni redan sett och kommentaren så jag började på och mecka. Det är egentligen ingenting alls som 1215B i konstruktionen, eftersom man bara behöver ta bort hela aluminiumkakan med tangentbordet och allt, sen är man direkt inne på moderkortet och får tillgång till hårddisken.
Nu är det klart och datorn är helt underbar nu, bra mycket snabbare och responsiv.

Ett tips när du lossat på ALLA skruvar först på baksidan, är att inte fega allt för mycket när det ska börja bändas upp alla plastspärrar. Har du ett plektrum (jag var/kände mig tvungen att först köra försiktigt med en platt skruvmejsel för att öht få in plektrumet) så följ längs med kanten så kommer man känna när det tar emot en spärr, då kan man hålla upp skalet så mycket det går och trycka till utifrån på den spärren så går det lätt.

Lycka till, om du inte redan är färdig med bytet.

Av Thompa Bompa

Utan att använda google i förhand, men vet ni ifall det öht går att pilla in större ramstickor i efterhand, om man skruvar upp zenbooken?
Tänkte ifall så det inte är fastlött som på mac air, eller hur det är.

Riktigt sugen på att köpa en UX31A iaf.

Av Thompa Bompa

Tack för det sweclockers, har uppgraderat några saker i datorn så detta kom perfekt.

Av Thompa Bompa
Skrivet av yroll:

man kan inte räkna med jailbreak som fördel, eftersom det är otillåtet osv.

Det har varit i rätten i USA åtminstone, och det blev fastställt att vara helt lagligt. Otillåtet enligt Apple ja, eftersom de har så tunga restriktioner.

Av Thompa Bompa
Skrivet av '[SvK:

Rogue;11287985']Okej, men det är just sådana här svepande generaliseringar som blir väldigt missvisande, särskilt i Fanboy-diskussioner.

Jag håller med om att iOS är ordentligt låst. Men på gott och ont. Det finns de som uppskattar det. Och det är en bra affärside som andra mer än gärna vill kopiera men sällan vill satsa på. Det kostar att göra så som Apple gör, men i slutänden så har det visat sig vara mycket lönsamt för dem. Det är rätt vanligt att ett företag försöker skapa ett ekosystem kring sina produkter som håller kunden nära sig.

Som tur är så finns det möjligheter att välja, och då förstår jag inte varför man måste vara så aggresivt mot en produkt man inte valt. Eller mot företaget som tillverkar produkten man inte valt.

Ta det här med noname-kablar. Det finns hur mycket som helst av den varan att köpa, så där har du fel. Att de försvarar sina Mag Safe kablar, vilket jag kan tänka mig är vari din åsikt egentligen har sitt ursprung, är en sak, men att ta något ur luften och göra det till sin sanning är Fanboy-aktigt på ett nytt sätt som vi har sett växa fram mer och mer; att aktivt ogilla ett företag och lägga ner energi på det.

Se på Samsungs kabel till Galaxy Tab 10.1 t ex, den är rätt lik vad Apple har till sina enheter. Att kablar bara fungerar till ett företags produkter är väl någonting de flesta har svurit över, särskilt inom mobilindustrin...

Att Apple är kapitalister är rätt naturligt, de driver ett företag. Alla företag på marknaden är kapitalister och giriga. Det handlar om att tjäna pengar. Tjänar du inga pengar finns du inte kvar på marknaden.

Apples butiker är framgångsrika och de lyckas väl med dem och det är just därför Microsoft sneglat på de butikerna och öppnar upp egna som är väldigt lika deras. Ska du må lika illa över det? Hur är det med McDonalds? Bang Olufsen? Levi's Store? Alla andra profilbutiker för ett märke? Får de också samma dos? Jag tror inte det.

Men när man ser ogenomtänkta kommentarer och åsikter som ovan så passar epitetet Fanboy inte riktigt in utan då blir det nog snarare Hater eller något annat osympatiskt tillmäle, men det följer ändå samma regler:

Okritiskt tänkande och grundlösa påståenden, samt ovilja att lyssna på de som diskuterar på "andra sidan staketet".

Jag ser det istället som att varför ska man stödja ett sånt företag, om man är teknikintresserad och står för ett öppet samhälle och inte vill att utvecklingen ska gå mot låsta system och extrema restriktioner mot vad man får göra under ytan? Att det för tillfället går att Jailbreaka enheter kan man inte alltid räkna med i framtiden, så det är knappast en ursäkt ifall man vill lägga in egna apps utan att betala pengar eller liknande.
Varför gör inte Apple bara en knapp i inställningar "Lås upp mig", med 10 varningsskyltar om så behövs, så får de också skaran utvecklare och hobbymoddare sitt?
Självklart är det i deras egna intresse att bygga ett eget ekosystem, men varför ska man försvara detta agerande eller inte ifrågasätta detta? Då är det bra när det kommer universiella standarder (som iofs brukar lyftas genom lag istället för sunt förnuft, sett ifrån allt till smidighet för användaren och miljöresurser).

Jag sitter inte och säger att Apple bara gör dåliga produkter, men de skulle kunna ha ett mycket öppnare system och ändå vara nummer ett på marknaden. Jag gillar inte utvecklingen som det kan leda till i framtiden.
Trots detta så äger jag en iPad och även ägt en iPod så jag sitter inte bara och hatar, jag känner dessa begränsningar i första hand och det stör mig. Varför krångla till det när man kan ha ett enkelt filsystem som på Android, kunna kopiera sina bilder och musik direkt, dela på bluetooth utan rättighetskrångel, allt smidigt är borta till förmån för den heliga graalen, iTunes.

Av Thompa Bompa
Skrivet av '[SvK:

Rogue;11287256']Ursäkta mig men jag bara måste kommentera, även om det bara delvis har med trådens ämne att göra...

När folk som du säger att allting är inlåst hos Apple, vad är det du menar då? Om man jobbar i OSX eller Windows spelar sällan någon roll. Alla dokument, alla stora programsviter finns på bägge plattformarna eller har en kompatibel motsvarighet, så gott som allt går att föra över till respektive plattform.

Så, vari ligger inlåsningen? Vad är det du menar?

Jag har jobbat i många olika miljöer och har då aldrig låsts in någon gång så jag är faktiskt rätt förbryllad över dessa påståenden.

Jag tänker främst på iOS och alla deras mobila produkter samt fysisk hårdvara. Inlåsning till itunes och allmänt snåleri överlag (kostar pengar att få tillgång/licens till deras SDK t.ex.), och speciella fysiska kontakter och fullösningar som gör att man inte kan köpa noname-kablar, utan det MÅSTE vara Apple på allting, one company to rule them all. Apple är knappast ensamma om att vara kapitalister, men de tar i mina ögon lugnt in förstaplatsen när det kommer till ren girighet.

För att inte tala om deras sätt att marknadsföra sig själva och driva sina butiker, en högst personlig åsikt, men det ger mig kväljningar.

Av Thompa Bompa

Jag tycker det är värt att se på hela marknaden innan man gör sitt val och köper en produkt av ett företag. Jag tar ofta in etik och moral i beräkningen innan jag köper någonting av någon. Ett företag som Apple som lyckas väldigt bra och är väldigt duktiga på design, mjukvara och hype, lika duktiga som de är på att ta bort funktioner och streamlinea och låsa in allting till deras egna kontakter/mjukvara/* - allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Inget konstigt med det såklart, men folk som köper deras produkter har uppenbarligen ingen koll eller bryr sig inte över utvecklingen som detta leder till.

Gillar man verkligen Mac OS X så går det åtminstone att installera det på en PC genom Hackintosh loaders. Så man kan ju komma undan billigt om man vill ha sig en Macdator, bara att kolla upp kompatibel hårdvara först så det blir stabilt.

Av Thompa Bompa

Tänker inte betala ett öre till copyswede iaf, blir som vanligt att leta reda på billigaste återförsäljaren. Är det från danmark eller tyskland så får det gå.

Av Thompa Bompa
Skrivet av Greven.:

Jo det kan vara ganska så kul, unikt om inte annat
Verkar som om man behöver en P3 för NES emulator, vill inte veta vad som behövs för N64 då... Men vafan, inte så jobbigt att testa skiten. Kanske funkar

NES och SNES och alla 2D-konsoler ska nog gå fint på allting över 100MHz i datorsammanhang iaf.

Av Thompa Bompa

Jag kör min HTPC som kombinerad server i en Fractal Design Array chassi så jag kan klämma in massa diskar för film/musikarkiv osv. Däri sitter en dualcore Celeron E3300 (nerbantad wolfdale core) på ett Intel DG45FC moderkort, med 8gb ram så jag inte behöver köra med swapfil som segar ner hela datorn.
Fungerar gott för HD-material och så, men jag är lite ledsen att Array chassit inte lämnar någon betydande plats för grafikkort (hårddiskburen är ivägen) så jag inte kan sätta i ett passivt Radeon 4550 som jag har liggandes.

Av Thompa Bompa
Skrivet av Greven.:

Är det värt att ha en "HTPC" till en tjockTV? Koppla in med S-video för att kunna köra emulator på (typ N64 och PS) och även se på vanliga XviD filmer på i 480p? Funderar på att koppla in en dator med en P2 350Mhz. Köra typ Windows NT på den... Skulle det gå då?

För vanlig SDTV är Xbox 1 med XBMC riktigt fint, dock orkar den inte med 720p filmer (vissa kan funka men långt ifrån alla). Xboxen är riktigt bra som emulatormaskin, finns en för N64 som kommer eller har släppts redan och ser ut att klara väldigt många spel i full framerate.

En xbox1 får man riktigt billigt idag, chippad också gissar jag på.

Av Thompa Bompa

Fast det borde väl räcka med att löda av minneskretsarna och/eller byta ut kontrollerkretsen bara för att få tillgång till det som inte hunnits raderas?

Av Thompa Bompa

Jag uppgraderade från ett par kassa logitech datorhögtalare för ett gäng år sedan till ett par riktiga studiomonitorer + sub för ca 13k, fast subwoofer kanske inte är nödvändigt om du kör litet rum.
Jag kör Adam A7 + Sub8 med ett ESI juli@ ljudkort (klarar 192KHz +24bit ut).

Men ett par studiomonitorer + hyffsat ljudkort för minst 1k är min rekommendation iaf. Beheringer, ADAM, m.m. är bra tillverkare för monitorerna.

Av Thompa Bompa
Citat:

Allra bäst pris per gigabyte har hårddiskar med 2 TB lagringsutrymme, både interna (SATA) och externa varianter (USB). Av någon mystisk anledning börjar dessutom externa hårddiskar bli billigare än motsvarande mängd intern lagring, trots att den förstnämnda varianten innehåller mer elektronik och vanligtvis levereras i butiksförpackning.

Fast inuti brukar det sitta OEM-lablade diskar (skiftar till och från dock) och får därför "ingen" garantitid hos tillverkaren. Så man får endast den kortare garantitiden på 1-2 år, det är därför de kan sätta lägre priser.
Personligen undviker jag dessa Green-diskar, tillverkarna verkar inte bry sig längre om att göra någon kvalitetskontroll utan låter oss konsumenter göra det åt dem.. Nu undviker jag WD efter allt strul jag haft med dessa.

Av Thompa Bompa

Snygga modeller, speciellt nya S-serien. Jag saknar en knapp att switcha mellan enkla inbyggda grafikkortet i processorn och högpresterande i min laptop. Hade nog uppgraderat om den inte bara var 1 år gammal.

Av Thompa Bompa

0,4Kg på mitt paket.

Jag är glad vad jag än får, gratis är gott och spänningen att se vad man får är ju halva nöjet.