Inlägg

Inlägg som SchaaSchaa har skrivit i forumet
Av SchaaSchaa

hej, kanske ett långskott men testa att bota en live skiva/usb minne med tex ubuntu och se om du kan komma in i hårddisken, har fungerat för mig ett par gånger när windows inte har kommit åt hårddiskar överhuvudtaget.

Av SchaaSchaa

Hej, har ett switch 810 själv, väldigt nöjd med det.
lätt att bygga i mkt utrymme, jonas har recenserat chassiet här på sweclockers ta en titt på den videon, vill minnas att det är en ganska bra summering av chassiet.
av färgerna som finns att välja skulle jag tagit "gunmetal" eller vad den heter då dom blanka färgerna (svart/vit) kan se väldigt plastiga ut.

Av SchaaSchaa

Hej, undrade vad skillnaden är mellan 7970 lightning och lightning BE? enda skillnaden jag har sett är minnesklocken, finns det några fler skillnader?
Undrade även när 7970 lightning kommer tillbaks i lager hos butikerna om du har ett ungefärligt datum?

MVH//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av SirExzib:

Kör i5 3570K processorn.

Och Asus Sabertooth Z77 moderkort.
4 Fläktar, 1 pump (h100).
Ax 750 nätagg

Tror du det går?

Hej igen Sålänge du inte har tänkt slå några klockningsrekord så ser jag inga problem alls utan håller med föregående talare, kör på kommer funka alldeles utmärkt

MVH//Gustav

Av SchaaSchaa

Hej, lista övriga komponenter i datorn så underlättar det väldigt mycket när folk ska hjälpa till.
Vi har ju ingen aning om din processor drar 50 eller 150 w om den är överklockad eller om grafikkortet är överklockat, allt detta påverkar om det är lämpligt att byta nätaggregat eller inte.

Men om jag gör en kvalificerad gissning har du inte värre processor/moderkort än swec redaktionen och troligtvis inte högre klock på grafikkortet heller och då borde du klara dig med det du har förutsatt att du inte har 10 hdd:s, 14 fläktar och 2 vattenkylningspumpar.

kanske lite överdrivet men en normalt konfigurarad dator klarar det men du närmar dig gränsen, spec om du vill maxklocka alla grejer, kör du stock frekvenser ska det inte vara något problem

MVH//Gustav

Edit: såg att det var lite luddigt skrivet, skyller på att det är sent, citera om det är något du undrar över

Av SchaaSchaa

God jul, underbar låttext

Av SchaaSchaa
Skrivet av gs242:

Ledig idag= mycket gjort! Dock sov jag till 12 vilket innebar att halva dan var borta
Kör på med samma tema som innan med bilder och text under varje bild.
Har samma fråga som sist och behöver svar!
Gör det något om bashålet i högtalaren inte sitter åt samma riktning som baselementet?

Hej, nu är jag ingen expert på ljud inomhus men har pysslat en del med bilstereo,
där vill man iallafall i om det går ha porten och basen på samma sida om det är möjligt.
har aldrig gjort några egna experiment men som jag fattat det finns det en liten risk för fasförskjutning om porten sitter på andra sidor
än samma som basen ska jag va ärligt tror jag dock inte det är något problem med den basen och kollar man på många köpta dator system T.ex.
så är porten ofta vriden iallafall 90 grader.

kanske kan komma med någon mer idé om du säger vilka ställen du funderar på att ha porten

måste säga att det verkar vara att trevligt projekt har funderat på något liknande,
fortsätt bara göra allt noggrant så kommer det bli skitsnyggt

MVH // SchaaSchaa

Av SchaaSchaa

Vi kollade också på sådan ställen men dom verkar inte sälja ipad, bara andra surfplattor.
kan ju tipsa om det abonnemang som hon köpte och det är tele2 med 15 gb surf och en 16 gb ipad med 3g modem såklart, det kostar 379 i månaden 24 månader.

vi var tveksamma över täckningen men den har varit bra överallt där vi har varit hittills, hörde från en försäljare att telia och tele2 använder samma 3g nät så det borde ju vara positivt

sista tips kan väll vara att hålla dig borta från siba med tanke på deras ekonomiska situation, tror inte dom kommer kursa närmaste åren men det finns ju andra stabilare kedjor.

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa

dom har sådan erbjudanden både på siba, expert elgiganten för att nämna några

ska även noteras att det ofta kan bli några hundringar billigare att köpa med låst abonemang i T.ex. 2 år det blev det iaf för min flickvän när hon köpte sin ipad2

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av batman:

är SLI Som det ser ut som? man samman kopplar 2 grafikkort för att kunna använda båda till en skärm?
så man kan koppla in en skärm till ena grafikkortet så används båda för att jobba?

hur man konfigurerar skärmar i sli är ett eget kapitel men grundprincipen med sli är som du säger att låta 2 kort jobba tillsammans för att öka prestandan

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av landahl:

Min dator som jag ska bygga i slutet av april kommer att bestå av följande:

1 ssd
16 gb minne
2 Radeon 7970 (crossfire)
Asus moderkort
Ivy Bride (snabbaste cpu)
Noctua kylare till processorn
---------------------------------------------
Kommer detta agget duga?: http://www.inet.se/produkt/6909604/nzxt-hale90-1000w-80-gold-...

Kan ni rekommendera det istället för ett annat agg?
Jag funderar på om det är för lite 8 pins kontakter på det .

Borde räcka både effektmässigt och med anslutningar

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa

FPS:
Lost Planet 2 i Co oP läge

Av SchaaSchaa
Skrivet av Casten83:

Kan du förklara lite mer exakt var man kan köpa sådan vattenkylning?

Hej igen sa ju att jag skulle återkomma med temperaturer hittade lite info i denna ( http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?244920-How... ) forum tråd sista posten visar ett schema som jag tyder till att en 120 mm radiator klarar upp till 300 watt med en fläkt något starkare fläkt.

med andra ord borde du kunna kyla 2st gtx 580 med en 240 alt 280 radiator kommer inte ta dig till några fantastiska temperaturer men kommer lösa ditt sli problem kommer nog levera minst likvärdiga temperaturer som dcII ge lite överklock marginal och med ett par kvalitets fläktar borde det även vara mycket tystare än en lösning med referens kylare

mvh//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av Casten83:

Kan du förklara lite mer exakt var man kan köpa sådan vattenkylning?

SJjälvklart

Det finns lite olika ställen att köpa vattenkylning ett populärt ställe med bra utbud för att vara i Sverige är http://www.coolingstuff.se/
går även att beställa från Tyskland http://www.aquatuning.se/ rekommenderar att du tittar på sidan med engelska som valt språk då svenskan är sådär på många ställen, dom levererar utan problem till Sverige (en kompis som beställt därifrån).
Aquatuning är några kronor billigare än Coolingstuff men om du vill ha hjälp att välja ut grejer och anpassa ett system skulle jag rekommendera dig att ta kontakt med Coolingstuff då dom från vad jag hört är väldigt hjälpsamma och även kan ta hem "special" grejer om något du behöver inte finns i ordinarie sortiment.

nästa sak att tänka på är ju att "riktig" vattenkylning tar mycket mer plats är färdiga lösningar som tex H60 och liknande du har både radiator, pump, ev. reservoar(underlättar påfyllning, lätt att kontrollera vätskenivån i systemet, lättare att lufta)
tittat på lite bilder och det verkar som om att det ska gå att installera åtminstone en 240mm (2x120mm fläktar) radiator i taket och en 120mm radiator på utblåset bak, med lite tur kanske du kan få in en 280mm radiator i taket.
går säkert även att modda in en radiator i fronten men det kräver ju lite mer arbete + att du måste montera bort hdd buren.

varför du måste hitta utrymme till många radiatorer är för att mängden värme din vattenloop kan transportera bort från dina komponenter bestäms direkt av hur mycket värme du kan ur ur loopen genom dina radiatorer.
vet inte exakt hur stora radiatorer som krävs för 2 st klockade gtx580, kanske någon annan i tråden kan fylla i åt mig
har inte tid idag men om du fortfarande är intresserad kan jag se om jag hittar något vettigt.

både vårt forum och Google är 2 bra vänner om du vill leta information själv, finns även en hel del guider på youtube och liknande vilket kan vara intressant om du inte är helt insatt i vad vattenkylning är så kan det ju va intressant att se hur man installerar grejer, vad man ska tänka på etc

hoppas jag inte missat något viktigt, bara att fråga om du undrar mer

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa

bra saker är ju att du inte kommer vara begränsad av processor kraft eller ram det som kan vara ett problem blir ju platsen och temperaturer precis som intelati skrivit ovan.

vad jag har förstått är dock inte dcII kylaren riktigt 3 platser tjockt utan ngt smalare vilken borde ge en okej springa att få in luft igenom om man har en hyffsat kraftig fläkt i sidan av chassiet detta är dock spekulationer och jag vågar inte ge något defenitivt svar på det.

det skall inte vara något problem att välja en modell med Te.x. referensdesign och kombinera med DCII kortet om du vill ta den säkra vägen sätt isf det nya kortet överst av dom 2.
nu vet jag inte om du kör DCII kortet klockat eller inte men om du nu har det max klockat får du vara beredd på att du kanske måste sänka klocken om du införskaffar ett andra kort både pågrund av att det övre troligen kommer bli varmare och att det troligen inte kommer klocka lika bra som DCII kortet pågrund av att DCII har en omgjord pcb med högre kvalité på Bl.a. strömförsörjningen.
(kort i sli bör alltid hålla samma frekvenser för att fungera optimalt, tror tillochmed att det snabbare kortet automatiskt klockar ner om du har olika frekvenser på dom)

eftersom du valt att vattenkyla processorn kanske det finns intresse att vattenkyla gpu också?
finns nämligen fullcover block från Bl.a. ek anpassat för just DCII pcb:n då slipper du helt fundera över avståndet mellan korten och kan pressa båda korten till det yttersta men kommer det inte låta som du dammsuger hemma varje gång du ska spela
är ju dock en del mek med vattenkylning och det är ju inte gratis men vad gör man inte som nörd

hoppas jag har hjälpt något iaf
//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa

två snabba frågor, vilken cpu kör du med och vad har du för dator chassi/fläktar?

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av Toke:

Blir det inte en massa problem om man ska handla från staterna? Släpbart funkar perfekt för mig då jag i många fall kommer sitta på samma ställe och om jag väl flyttar på mig så är det med bil.
.

import är inget jag är så bekant med, har för mig att det kan bli dyrt genom tullen om dom lägger på skatten men är inte hundra på hur det där fungerar så det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, men det finns många trådar här som tar upp import från länder utanför eu om datorerna fångade ditt intresse.

//SchaaSchaa

edit: PC konsulten som länkades till verkar vara liknande datorn från eurocom och till ett liknande pris så det är väll isf det intressantaste alternativet om du ville slippa krångla med importen

Av SchaaSchaa

Har en dell xps M1710 som snurrat i snart 5 år med mycket spelande, den har dock börjat bli dammig i kylflänsarna så fläktarna hinner inte varva upp ibland (för snällt ställd fläktkurva, går inte att justera vad jag vet tyvärr) och den dör men annars har jag inte haft några problem med den och då är det ändå tdp värde på 45 w bara på mitt grafikkort.

PS. om någon har bra rengöringsförslag för laptop kylning skulle jag vara väldigt intresserad av att ta del av den informationen, skulle säkert även kunna hjälpa TS med stabilitet om han fick ner temperaturerna några grader

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av Toke:

Hej!

Jag söker en laptop med GTX 580m SLI eller HD 6990m CF & 17"-skärm med 120hz skärm

Budget 26k

Har tittat på alienware men 17"aren går inte att köra med sli eller cf.

Någon som vet om det finns något som har denna speccen? Helst i Sverige/Europa.

Tack kamrater

Skickades från m.sweclockers.com

Ta en titt på Eurocom's sortiment misstänker att du skulle vara mest intresserad av denna modell,
http://web.eurocom.com/EC/ec_model_config1%281,214,0%29
tyvärr inte 120 hz vad jag vet och inte heller europa men helt utbyggbar och stöd för vanliga processorer, går att få med 980x om jag inte missminner mig, plats för 4 hdd's and the list goes on.
har inte klämt på någon i verkligheten men tror kvaliten ska va ganska bra (borde man kunna utgå ifrån i den prisklassen)

den är dock fruktansvärt stor och skulle av en positiv människa beskrivas som släpbar, googla bilder så förstår du vad jag menar

//SchaaSchaa

Av SchaaSchaa
Skrivet av Bhullen:

Han ska ha detta som sin gaming dator, Hur mycket cash han har har jag ingen aning men hans pappa går med på det man säger är bra

Kan skriva vår lilla inköpslista här

Intel Core i7 3930K
Asus Rampage IV Extreme
Corsair H80
Sapphire Radeon HD7970 x3
Cooler Master Silent Pro Hybrid 1300W
Cooler Master Cosmos II
Phobya Nano-2G 12 PWM LED x9
Cooler Master mega flow 200 RED
G.Skill Ripjaws DDR3 x4 = 32GB

SSD och Bluray har han ju redan

Ska inte kasta mig in i disskusionen som redan pågår men kan rekomendera dig att byta ut nättagregatet till ett
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story2... (antec high current pro)

bättre rippel värden och bättre volt regulering jämfört med cooler master aggregatet
http://www.overclockers.com/cooler-master-silent-pro-hybrid-1...

inga store skilnader men antec är även billigare vilket säkert är intressant även om pengar uppenbarligen inte är en avgörande faktor,
värt att notera är dock att antec agget endast har en 80 millimeter fläkt som varvar på bra under hög belastning, men det är nog inte den
mest högljudda komponenten om ni ska luftkyla 3 7970 på stock kylare

//SchaaSchaa