Inlägg

Inlägg som Fragmental har skrivit i forumet
Av Fragmental

När jag provade att installera Windows så hade jag bara SSDn inkopplad och jag deletade alla föregående partitions. Vad jag inte har försökt är att installera från en USB eller att omställa min BIOS.

Av Fragmental

Problem vid start och ominstallation av Windows 7

Hej. Jag har nyligen haft väldigt stora problem med min dator och behöver verkligen hjälp.
Låt mig börja med mina specifikationer:
CPU: i5-2500k @4.6GHz (nu 3.3GHz)
CPU Kylare: Noctua nh-d14
GPU: Gainward GTX 570
RAM: 2x4GB Kingston RAM utan "heatsinks"
SSD: Corsair Force 90GB SSD
HDD: 1TB HDD
PSU: Corsair 650W
MoBo: MSI P67A-G45/P67A-G43 (Model NO. MS-7673)

Det började med att jag skulle iväg på ett LAN. När jag hade packat upp datorn och kopplat in alla sladdar stötte jag först på problemen. Först fick bildskärmen ingen signal från datorn men efter att jag startat om den några gånger så fick jag det. Efter några timmars spelande frös bilden fast och jag behövde starta om datorn flera gånger, när jag väl fick igång den fick jag ett meddelande där det stod "Overclock has failed" och gav mig valet att köra setup eller reset to default. Efter någar fler timmars spelande frös datorn igen så jag bestämde mig att gå in i BIOS och återställa overclocken 3,3GHz (Temperaturen låg under 50C). Detta hjälpte inte och datorn fortsatte krascha. Efter att ha kollat så att alla sladdar och komponenter satt fast provade jag att trycka på "Reset to default" när "Overlock has failed" meddelandet kom fram igen. Detta gjorde att min dator gick in i en konstant loop av att när jag startade datorn så frågade Windows om jag ville starta datorn normalt eller starta en reparation. Reparationen funkade inte och när jag valde att starta Windows normalt så får jag fram MSI moderbordskärmen och när Windows loggan visades kom det fram en bluescreen som föreslog vad problemet kunde vart. Efter bluescreenen startades datorn om och loopen fortsatte.¨

Jag lät min dator ifred i ungefär 3 veckor och lät min polare komma hit och försöka ominstallera Windows eftersom han trodde att det var problemet. Efter att ha bränt en egen skiva (Jag fick med en aktiveringskod med datorn) så fastnade datorn på 33% av "Expanding windows files" steget. Efter ett långt tag gick den äntligen till 34% och då fick vi meddelandet "Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation. Error code: 0x80070017". Efter att ha bränt 2 olika skivor (en Home Premium Edition på 8x hastighet och en på 4x hastighet), testat att ta ur de olika RAM stickorna samt prova att installera på HDDn och provat att sätta på ACHI som SATA inställning har vi inte fått några resultat.

Jag vet inte vad jag ska göra och jag uppskattar alla hjälp jag kan få.

Av Fragmental
Skrivet av Veni:

Högerklicka på den disk som har den svarta spalten, dvs där det står Unallocated och välj att skapa en partition och/eller formattera. Därefter kommer Du även få möjlighet att välja en enhetsbokstav.

Skulle kunna svära på att den inte var där sist jag kollade i Disk Management... Går det att ändra namnet på min hårddisk om jag inte känner mig nöjd med "Global Disk" (get it, Local Disk) i framtiden?
Men tack så mycket för hjälpen, du var väldigt snabb!

Av Fragmental
Skrivet av Veni:

Skärmdump från disk management?

Klicka för orginalstorlek

http://i.imgur.com/3F1TUb4l.png

Observera att Elements är min externa hårddisk där jag har backat upp mina filer.

EDIT: Nu har jag 128 Windows uppdateringar att installera så jag kanske inte postar på ett tag!

Av Fragmental

Hårddisk syns inte i Windows Explorer.

Jag har precis skaffat en SSD och ominstallerat Windows. Efter att ha formaterat min HDD, installerat Windows på min SSD och kopplat in den igen så syns den inte i Windows Explorer. Jag har installerat alla moderkortsdrivrutiner så SATA porten borde funka. Jag kan se hårddisken i Intel Rapid Storage Technology programmet och i Device Manager men jag kan inte använda den på något sätt.

Hur kan jag fixa detta?

Av Fragmental

Skicka ett grafikkort till england?

Hej, jag ska köpa en 7850 i september och jag har en polare i england some vill köpa mitt gamla 6750.

Jag undrar hur mycket frakten kommer att vara att skicka en Sapphire 6750 (183(L)x105(W)x35(H) mm Size.) till London. Jag försökte kolla upp det på postens hemsida men jag hittar ingen värdefull information.

Av Fragmental

Tror jag ska köpa på Gamersgate eftersom man bara fick några TF2 grejer på Steam och det kostar mindre, tack.

Av Fragmental

Vet du om det finns någon affär som har 2 bonusar som Amazon.com har?

Av Fragmental

Ålder: 13, snart 14.
Plattform: PC
Spelar: Allt möjligt. FPS, MMO, RPGs etc.

Av Fragmental

Vart ska man boka Kingdoms of Amalur?

Spelade nyss Demon och tyckte spelet var grymt. Och dom va väldigt generösa med det, fick hela 3 timmar från det!

Jag såg att man fick speciella bonusar om man förhandsbokade spelet och att olika affärer har olika bonusar. Det verkar finnas en med armor, en med vapen och en med någon treasure hunting grej.

Såg på webhallen att dom hade vapen bonusen som jag är mest intresserad i men Amazon.com hade 2 stycken bonusar, finns det någon affär här i sverige med flera bonusar eller ska jag bara boka via webhallen?

Av Fragmental

Jag antar att TS står för Tråd startare. Är van vid engelska forum då man kallar dom för OP - Opening/original poster.

Av Fragmental

Bara undrar, varför ska man ta natur?

Av Fragmental
Skrivet av Tumnus:

Först måste väl TS gå ut högstadiet och sedan Gymnasiet innan han börjar på högskola? Eftersom det programmet är vid Stockholms Universitet..

Oj, läste fel. ^^

Av Fragmental
Av Fragmental

Tänkte att det är bra att lära sig tidigt, så att man har mer erfarenhet.

Av Fragmental

Vad ska man plugga för att utveckla spel?

Jag går i 7:an just nu och har ett brinnande intresse för spel och datorer. Har precis börjat lära mig lite C++ genom guider på internet och jag undrar vad man ska ha för utbildning for att börja uveckla spel. Och kanske lite förslag för gymnasium i Stockholm.

Av Fragmental

En av mina polare har spelet, kan fråga honom om jag kan prova att logga in och se hur min FPS är.

Av Fragmental

Kan min dator köra SWTOR?

Hej! Jag vill börja köra SWTOR men jag undrar om min dator klarar det, byggde den ca 1 månad sedan men jag hade inte råd med ett grafikkort så jag får nöja mig med Intel HD 3000 sålänge, hade tänkt köpa en 560Ti i slutet av månaden.

Intel Core i5-2500k
Intel HD Graphics 3000 (Ska skaffa 560Ti snart)
4GB RAM
Z68 Motherboard
1TB HDD
NZXT Phantom