Inlägg

Inlägg som eXpander_ har skrivit i forumet
Av eXpander_

Jag skickade denna länk till min mamma som klagade på att jag spelade för mycket dataspel vid mina unga år.

Hon tycker dock inte att studien är övertygande då många "variabler" inte tas i beaktning. Hmm!

Hon är envis, min mamma!

Av eXpander_

Problemet med att ni justerar innehållet baserad på vad "Majoriteten" läser kommer i slutändan riktas åt ett håll, där ni bara matar på med samma typ av artikelinnehåll utan balans bara för vinstdrivandets skull.

Nä, in med lite mer variation och var inte rädda för att lägga upp artiklar oavsett vad majoriteten tycker.

Av eXpander_

Nä, 0kr detta år. Har väl spenderat som totalt 100 kr sedan 2011, och har mest lagt pengar på tema o sånt.

Av eXpander_

Jobbar som Bioinformatiker för ett multi-nationellt företag och snittar 44 000 kr i månaden (bonus, friskvårdsbidrag samt sjukhusförmåner EJ inräknat). Jag bor utomlands btw.

Av eXpander_
Skrivet av str8forthakill:

@Thomas:
Åsikter av folk som jobbar under sub-maintainers, göra en pull-request på något utanför ditt specifika område, eller extrem taboo, utanför din sub-maintainers specifika område? Ajaj du får ett par års kvota av svordomar åt ditt håll eller sparken, tillbaka till kodningen du är assignad.

Den moderna arbetsmarknaden vill ha full-stack utvecklare, sweclockers till exempel, Torvalds är raka motsatsen.

Haha, i vilken sten har du legat i alla dessa år? "Moderna arbetsmarknaden"?

Full-stack-utvecklare är ju ett skämt jämfört mot kernelutvecklare, det är som att jämföra mellan äpplen och päron som Stefan Löfven har lärt mig.

Av eXpander_
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det fina med macOS är att du får en riktig Unix under huven på ett mycket välpolerat system. Linux är definitivt mindre välpolerat men du har också större flexibilitet i hur du använder det, vilket vissa föredrar.

Men orsaken att byta ut macOS på en Apple-dator skulle egentligen bara vara att förlänga det användbara livet på en dator som är för gammal för att kunna köra de senaste versionerna av macOS (dvs att den är äldre än 7-8 år).

Gränssnittet ser snyggt ut, men jag har stora problem med det fysiska tangentbordet, den är helt enkelt avskyvärd. Inte nog med att man ska lära sig ett nytt gränssnitt, men även hur tangentbordet fungerar...

Av eXpander_
Skrivet av SanTeoX:

I Windows gör du det med en simpel knapptryckning..
Men jo, den inställningen är lite gömd, men givetvis behöver du inte starta om datorn för att visa bluetooth-ikonen igen. Så illa är det faktiskt inte. Fattar inte varför både Linux och Windowsfolk överdriver hur besvärligt ett os är. Typ alla framstår ju som om dom är helt tafatta i det os dom inte använder primärt. Varken Linux eller Windows är så dåligt som de flesta vill hävda. Båda OS:en är enkla att komma igång med och enkla att använda om man inte gör superavancerade saker. De flesta använder ju mest webben nuförtiden och mindre och mindre program i os:et.

Du menar, FLERA knapptryckningar?

Låt mig förklara varför jag blev riktigt irriterande, jag skulle ha ett möte i Zoom om 10 min. Jaja, enkelt, bryggde lite kaffe innan, plockar fram mina bluetooth-hörlurar, och tänkte enkelt koppla de till min nya fina Windows 10 maskin. 10 min tänkte jag är gott om tid. Nepp, hade problem med att ansluta hörlurarna, och på toppen råkade jag högerklicka på den fina bluetooth ikonen i notifikationsarean och ta bort den. I ren frustration försökte jag få den tillbaka, var helt omöjligt att på ett logiskt sätt få fram ikonen. Jag var tvungen att ursäkta mig och säga att jag kommer bli något försenat på grund av strul med bluetooth. Fick hoppa på google och leta fram lösningen för att få tillbaka bluetooth-jäveln.

Nu i efterhand har jag efterforskat lite och hittat alternativa vägar till att ansluta bluetooth.

Men ja, du har rätt. När man lär sig hur GUI-träsket fungerar blir det lättare så småningom. Så återigen, det handlar om vanesak, och just nu är jag bara rent ut sagt frustrerad över Windows 10, men jag ska försöka lära mig och gillla det så småningom, ge det lite tid.

Av eXpander_

En annan rolig sak som hände mig nyss i Windows 10. Råkade ta bort Bluetooth ikonen från "Notifikationsarenan" (Eller systray som vi Linux-nördar gillar att kalla det för). Hur i helvete får man den tillbaka tänkte jag, sökte som man gör i Linux efter "applet" eller liknande. Nej nej, finns inget sådant. Jahapp, plocka fram google, och ser att igen, en hel del klickande för att få tilllbaka en sådan simpel sak som Bluetooth ikon...

Click Start.
Click the Settings gear icon.
Click Devices. ...
At the right of this window, click More Bluetooth Options. ...
Under the Options tab, place a check in the box next to Show the Bluetooth icon in the notification area.
Click OK and restart Windows.

Hur i helvete skulle jag veta att den ligger gömt någonstans i GUI-träsket (och vafan ska jag starta om hela operativsystemet för)?

I Linux gör jag det med ett simpelt kommando...

Av eXpander_

Man märker ganska snabbt att när folk säger: "Allt är enklare i Windows", "Saker är enklare att installera i Windows" så menas egentligen: "Jag har kört Windows hela mitt liv och förväntar mig att Linux ska bete sig EXAKT likadand. När Linux inte beter sig som Windows så tycker man per automatik att det är krångligt och svårt".

Jag har kört Linux sedan 2011. På mitt nya jobb blev jag tvungen att för första gången (2020) köra Windows 10. Windows 10 känns otroligt bökigt, krångligt och onödigt komplicerat för minsta lilla ting. Bara saken att ta reda på vilken GPU jag kör tog mig ett bra tag och ett bra jävla klickande (var dock tvungen att googla fram det...).I Linux hade det tagit mig ett par sekunder att lista ut.

Så, det handlar egentligen bara om ren jävla vanesak.

Av eXpander_

Använder Slackware som primärt OS, både när det gäller spel eller enkel surfning. Har kört Slackware sedan 2011.

Av eXpander_
Skrivet av DasIch:

Funkar Flatpak-versionen av Steam lika bra som vanliga? Har en ny installation av Arch vill helst slippa multilib-möget.

Hej! För en gång skull så sa du något vettigt! Tack för tipset! Det verkar fungera på min 64-bit only maskin! Tackar och bockar!

Av eXpander_

Hahaha, det är pinsamt att se hur långsamt det går framåt. Kan de inte bara släppa möjligheten för användaren att SJÄLV välja hur skrivbordet ska se ut? Fler inställningar som man själv kan göra? Jag vill ändra färgerna på de olika elementen själv. Ikoner vill jag ändra själv, kan det inte finnas en "Microsoft Store för ikoner?" eller en "Microsoft Store Desktop Elements".

Av eXpander_

Första jag tänkte på var; Har Alienware varit inblandad???

Av eXpander_
Skrivet av Implor:

Ja det var ju enkelt. Många tillverkas ju i Taiwan.

IC är tillverkat i Taiwan, kondensatorerna är japanska och strömförsörjaningen är amerikansk (Texas instruments).

Ok, coolt. Kanske jag la fram ett dåligt exempel, men jag tror du förstår vad jag menar (även fast du kanske försöker vinna någon form av argumentatorisk krig).

Jag tror att många delar är gjorda i Kina av saker vi använder idag, och vi behöver nog bättra på den fronten, göra oss mer oberoende, på grund av många olika saker.

Av eXpander_

@Implor: Jag struntar i pris, säg mig, var kan jag hitta ett grafikkort där alla delar inte är gjorda i Kina? Jag köper gärna datorprodukter som har noll delar made in China, just tell me where I can buy it.

Av eXpander_
Skrivet av Implor:

Vi tillverkar nästan allt redan inom EU i mer eller mindre stor skala.

Konstigt, senast jag öppnade en produkt så var alla delar "Made in China"...

Av eXpander_

"Kinesiska satsningar på inhemska processorer..."

Vi borde lära oss av Kina och satsa mer på inhemska produkter inom Europa!

Av eXpander_

Jag tycker det är helt onödigt. För mycket prioriteringar på att modernisera gamla spel.

Av eXpander_

FAAAAAAAAN, fick aldrig nollan!

1/10

Är besviken, siktade på 0/10 så råkade jag chansa RÄTT!!!!

Av eXpander_
Skrivet av anon78208:

En del av patcharna från det repot skickas uppströms så att de kommer med i Valve's officiella Proton, men ibland kan det finnas juridiska, tekniska eller andra hinder som gör att en patch stoppas från att komma med i officiella Proton. Det kan vara t.ex. att proton-ge-custom lägger in en media-codec som krävs för att få ett specifikt spel att fungera korrekt, men samtidigt kan det finnas oklarheter kring patent och/eller licens för denna codec vilket gör att Valve inte kan använda det.

Tack!