Inlägg

Inlägg som eXpander_ har skrivit i forumet
Av eXpander_

Verkar dock som om du kan skapa en egen "template" med Piper; https://github.com/libratbag/libratbag/blob/master/data/devic...

Om man orkar, så kanske man skulle kunna göra en manuellt? Tack för tipset btw! Denna tråd blev ju plötsligt intressant!

Av eXpander_
Skrivet av crew seven:

Bank ID har väl dom flesta på mobilen. Linux funkar bra om man inte spelar.

Öh, what? Det funkar ju alldeles utmärkt att spela de flesta spelen på Linux idag tack vare Steam Proton (bland annat).

OP:

BankID
Trodde de flesta körde BankID via mobiltelefonen, dessutom kräver vissa QR-kod som autentiseringsmetod via mobilen. Men om du ska köra BankID på Linuxmaskinen, så nej, det är väldigt bökigt.

Lightroom
Nej, denna ständiga "Lightroom" och Adobe Photoshop lirar inte alls med Linux. Tack vare Adobe själva.

Youtube utan lagg
Funkar klockrent idag.

Spotify
Fungerar klockrent. Finns ju native klient till Linux.

Av eXpander_
Skrivet av Skrotnisse92:

Bytte nyligen till ett amd r9 390, innan jag hade kollat linux stöd. Just nu kommer jag till inloggning och skriver in uppgifterna, men sen blir allt svart. Har ni något tips på lösning? Antar att jag måste uppgradera kernel?

Vilken Linux-dist kör du?

Låter som att fel linuxmodul försöker laddas in, hade du kört Nvidia innan? Isf kan det vara Nvidias binärblob som strular till det. Behöver dock mer information än att "Det fungerar inte".

Av eXpander_
Skrivet av Kolsvart Katt:

En del av de som redigerar rå-bilder i Linux allraminst. GPU-acceleration har varit en grej med Darktable ganska länge. Hur många stänger av datorn gentemot att låta den gå i vila?

Det var ditt "Allt bara fungerar" jag reagerade på. Det är avhängigt vad du tänker använda datorn till, samt hur villig du är att "gå in på djupet".

Mitt inlägg var ju ämnad till OP, och fick intrycket av att OP bara är intresserad av "vanlig" användning av Ubuntu, kanske för spel också. Att OP ska redigera rå-bilder är ju osannolikt, och kan tänka mig att OP hade nämnt det i sitt inlägg om det vore av intresse.

Av eXpander_
Skrivet av Kolsvart Katt:

Hmn, mitt råd är att försöka att läsa på om vilka applikationer (och operationer) man vill kunna använda grafikkortet till i Linux. Hade själv ett RX580 för någon månad sen som bara fungerade, jättebra i spel, aldrig minsta problem där, fick däremot inte OpenCL-acc att fungera i Darktable som jag använder för bildredigering, krävs visst krångel med delar av AMDs proprietära drivrutin såg det ut som; lärde mig heller inte att patcha kerneln själv så var tionde gång ca maskinen ville vakna ur sömn så gick det ej tack vare https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=204241 , som jag inte vet alls när det kommer bli fixat.

Således köpte jag ett Nvidiakort igår. Don efter person, så att säga.

Gemene man är nog inte särskild intresserad av att gå in på djupet om vilka operationer grafikkortet ska användas till. Hur många här vet ens vad "OpenCL-acc" innebär?

Är man osäker och bara är ute efter ett grafikkort som fungerar i spel menar jag fortfarande att AMD är det säkrare alternativet.

Är man mer kunnig, och vet mer specifikt vad man är ute efter, blir det en annan dimension av det hela. Samtidigt tror jag på att AMD med AMDGPU kommer förbättras signifikant i och med den starka integrationen i kernel 5.4.

Av eXpander_

Det har hänt otroligt mycket på AMD-fronten. Jag skulle vilja starkt påstå att AMD är i dagsläget det bättre valet i och med att deras drivrutin är open-source (AMDGPU DRM) och implementerat direkt i Linux-kärnan. I och med Linux-kärnan 5.4, har AMD tagit över tronen och NVIDIA bör fundera över hur de ska göra med sin stängda drivrutin då NVIDIA kommer snabbt falla i och med AMDs 100% fulla integration med linux-kärnan. Det innebär att du inte behöver bry dig längre om att installera någon drivrutin manuellt, allt bara fungerar.

Det har hänt mycket på 5 år!

Av eXpander_
Skrivet av deltascu:

Är det verkligen vanligt att man använder sig av fullständiga virtuella modeller av hårdvaran som återspeglar all funktionalitet för att testa firmware mot? Det är ju inte en månlandare vi pratar om.

I och med att det handlar om data på sjukhus, såsom i relation till patientjournaler e.t.c. så kan det handla om liv och död för patienter om data går förlorad. Så det kanske är värt att höja nivån ytterligare kanske, kanske "minst" lika viktigt som en månlandare.

Av eXpander_
Skrivet av deltascu:

De hade väl inte tålamod nog att testa disken i tre år, 270 dagar och 8 timmar innan de släppte ut den. En del buggar är svåra att säkra sig mot.

Finns något som kallas för simulering...

Av eXpander_

Lite mer screenshots då, var är alla???

Får väl erbjuda en;

https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/a611bb...

Av eXpander_

Fyfan, äntligen!

Av eXpander_

Hehe, ja, det var ju inget vettigt svar från Userbenchmarks. Men det finns en hel del stolpar bland Reddit-användarna (eller troll om man så vill) också, det får man inte glömma bort.

Av eXpander_

Så jävla rätt!

Av eXpander_
Skrivet av Zipparn:

Var hittade du den snygga bakgrundsbilden?

https://imgur.com/l3IYZgR

Av eXpander_

PoE utvecklarna borde gå ihop med D4- utvecklarna, så sköter PoE utvecklarna speldesign ( med äkta diablo influenser) och spelstil så kan D4-teamet fokusera all-in på filmsekvenserna (som är det enda de är bra på). Slutprodukten lär nog bli världens bästa Diablo eller som man har tänkt sig efterföljaren ska bli.

Man får väl drömma lite...

Av eXpander_

Många desktops fullt med ikoner på ser ju förjävligt ut... hur klarar ni av det?

Av eXpander_
Av eXpander_
Skrivet av llxt:

@eXpander_: Snyggt! Vet du om det går att få sådan där gradient ovanför fönsterna i i3 också?

No idea, aldrig använt i3... Men om i3 stöder pixmaps eller liknande borde det inte vara så svårt.

Av eXpander_
Av eXpander_

Jävligt trevlig kväll, kul att träffa medlemmar IRL, var ju bättre än väntat.

Tack AOC/Inet också för det fina priset!

Av eXpander_
Skrivet av nolfie:

Fick inspiration ifrån r/unixporn

inget speciellt men är nöjd för tillfället.

https://i.imgur.com/wJVHBxT.jpg

Snyggt, länk till wallpapern?