Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa
Skrivet av BasseBaba:

@improwise: Jag vet, du behöver inte förklara för mig. Jag har byggt flertalet implementationer mot BGC och AG.
Det är ju därför jag frågar. Det är ju det du skriver jag försökt förklara, om än på ett dåligt sätt

Det jag finner märkligt är hur TS inte har blivit informerad om att ett AG-medgivande saknas och att hans dragningar därför inte haft en chans i världen att lyckas.

Dom implementationer / flöden jag byggt, så har man aviserat via epost/sms/fysisk post när:
1) aktivt medgivande saknas
2) dragningar inte fungerat

Går det tillräckligt länge (2-3 dragningar i rad som failat) så skapas ett kundtjänstärende upp där en handläggare ringer kund i fråga och förklarar läget.

Det konstiga är alltså hur TS har kunnat gå såpass länge utan att nås av informationen om att hans AG-dragningar failar.

Jag misstänker att ett av problemen var att säljaren (miss)uppfattade det som att TS hade ett aktivt AG-flöde med Comhem, och därför inte informerade nog om vad som behövdes.
TS har sedan på något sätt missat information (förmodligen i välkomstbrev) om att ag-medgivande måste lämnas, eftersom TS trodde att detta skulle lösas via hans BRF och dess fakturering.

Där satt du huvudet på spiken, jag tror som dig att säljaren antingen missuppfattat det hela fel med aktivt autogiro eller struntat i det. Oftast har inte TM säljare tillgång till samma system som de på kundservice har.

Av wzaa
Skrivet av Hubertus:

Jag bor i en förening som har gruppavtal med Comhem. Det fungerar så att det skapas en faktura för min uppkoppling sedan drar man av det som gruppavtalet omfattar. Det innebär att ifall jag till exempel vill ha högre hastighet får jag en faktura på mellanskillnaden.

Angående autogiro så skickar Comhem ut pappersfaktura om beloppet ändras så att man kan ha koll på vad man betalar.

Skrivet av BasseBaba:

Problemet i detta fall är ju att TS skriver att grundavgiften till Comhem bakas in i avgiften till BRF.
TS var sedan av uppfattningen att dessa nya 110.- skulle faktureras via BRF.

Så i detta fall så gäller ju (så vitt jag kan förstå och tänka mig...) inget av det ni säger, eftersom TS förmodligen inte får någon som helst ”spec” av grejorna från föreningen, utan bara får en AG-dragning på beloppet för föreningens kostnad.

Jag är med på hur gruppavtal fungerar samt hur fakturering sker. Problemet i detta fall är väl att TS trott att sin autogiro som han har hos BRF gäller även om han beställer tjänster utöver det som står i gruppavtalet. Samt att säljaren troligen inte förstått riktigt vad TS sagt eller inte velat lyssna och bara sagt ja till att det fungerar som TS påstår.

Som jag tidigare skrev så skicka in en reklamation via hemsidan, den kommer troligen landa hos deras TM avdelning som sedan kollar över det hela och lyssnar på ljudfil. Därefter tar de kontakt med dig för beslut.

Av wzaa

Säger som talare ovan. Det låter som du har något som kallas som gruppavtal. Alltså att BRF står för ett viss utbud som ingår i hyran. Oftast bara nåt enkelt som basutbudet på tv.

Beställer man därefter något utöver detta paket som ingår så får man pröjsa för det själv. T.ex högre utbud på tv eller separat Viasat eller Cmore.

Svårt att säga hur samtalet gick till och om de var någon som ringde till dig eller om du ringde in och fick erbjudande därifrån. Oavsett så hade jag mejlat in och förklarat situationen snällt och sakligt och därefter bett de skicka vidare ärendet till reklamationsavdelningen. Tror de har en sida på deras hemsida för reklamation också.

Lycka till!

Av wzaa

Då är nog ditt fel främst wifi och att de är taskig signal. Det är svårt att göra nånting åt mer än att ändra inställningar i routern.

Men skadar inte att testa ringa Boxer och förklara problemet med att de fortfarande finns problem när du använder Smartboxen inkopplad med kabel till router. De får kolla om de kan vara något med konf eller inställningar.

Tror inte problemet löser sig med en 4:e router, i detta fall från Boxer.

Av wzaa

Har du köpt routern själv? Isådannafall kommer tyvärr inte Boxer kunna göra något åt den. Men om det är problem med smartboxen även när du har den kopplad med kabel så kanske det rör sig om nå inställningar eller konfiguration.

För fungerar det direkt via uttaget oavsett enhet så kommer Boxer nog inte göra så mycket eftersom de då är fel i din utrustning.

Av wzaa
Skrivet av Mangee75:

Så kan det va , fast det står pc digital download på deras hemsida.
https://www.komplett.se/product/1022006/gaming/spel/spel-pc-m...

Fick bekräftat från deras kundservice att koden skickas i en box via posten därav fraktavgift.

Av wzaa

Sitter febrilt och uppdaterar min mejl i primära och skräpposten men inget mejl dimper ner Suttit med BF sedan väldigt länge så hade hoppats på en kod!

Får vänta till öppna betan annars!

Av wzaa

Jag sitter med Game one också men har köpt ett externt ljudkort för att ta del av vad headset:et klarar av!

Så ett måste med dessa är nog ett separat ljudkort jämfört med de integrerade i moderkortet.
Antingen externt eller internt!

Av wzaa

Svårt att säga vad deras villkor säger utan att ha läst dem men känns spontant som att du bör kunna ta de vidare för att få tillbaka dina redan inbetalda pengar och slippa betala dessa 50kr i administrationsavgift som jag gissar det är.

Sen tycker jag att man borde kunna välja som kund om man vill ha månadsvis, kvartalsvis eller årsvis betalaningsperiod.

Av wzaa

Eftersom du inte hittar någon mediabox/fiberbox som du nämner så har du troligen en lägenhet med endast lan-uttag (de 3 ethernetuttag du vill använda). Då blir det svårt att få till internet till dessa om du har Com hem via Koax. Det bör däremot finnas nån sorts patchpanel någonstans eftersom lan-uttagen är märkta med siffror.

Svårt för oss att säga vilka leverantören som levererar fiber till din lgh men du kan ju alltid söka på respektive leverantörs hemsida för att få fram om din adress är ansluten.
Kan va så att Com hem kan erbjuda fiber men då får du ringa och efterfråga det. Då migrerar de tjänsten över till fiber.

Av wzaa

Ursäkta att jag väcker liv i en så pass gammal tråd men jag måste få uppdatera mig själv och även er andra.

Min A3 som jag fortfarande har kvar har till och från haft detta missljud men på senaste tiden så låter det varje gång jag startar den. Jag gissar på samma teori som tidigare, nån slags rem!

Hade faktiskt inne min bil i vintras för ett liknande fel där motorn helt plötsligt lät som att den poppade popcorn, skrattretande men sant! Filmade även ljudet och visade för min lokala audi återförsäljare men de förstod inte mycket. Så de skickade iväg filmen till tillverkaren i tyskland som sedan återkom med svar. De visste inte vad det var för något som orsakade detta ljud varpå jag fick tillbaka bilen efter ca 5 dagar utan åtgärd och en faktura på 1700kr för felsökningsavgift.
Killen på verkstaden sa att de måste ha varit något tillfälligt och att det var kylan som orsakade att det lät så konstigt.

Nu försvann ju det ljudet och kom aldrig tillbaka men missljudet som tidigare nämnt med rem är fortfarande kvar.
Får bli en sväng förbi dem igen!

Av wzaa

Har samma "problem" men tycker det funkar bra att endast ha mobilen tillhands då hon kan skriva på sms/messenger för att få min uppmärksamhet. Behövs inte så mycket mer än så, alternativt att hon kommer in och pratar.

Men ja de vore lite roligt med ett projekt som många skriver med knappen du har.

Edit, hon har även discord så ibland helt plötsligt så hoppar hon in i kanalen och ställer frågorna hon har där!
Lycka till!

Av wzaa

**bort//mod**

Till TS, jag är själv ute efter ny bil men har däremot inga barn så kan inte relatera till det.
Min tanke är som ovan som @Heinel skriver om, att sätta lite kriterier som man sedan försöker att följa.
För mig är det liknande krav, AWD, Automat, Dragkrok och minst 2016 årsmodell just pga ägandet i flera år framåt skall vara så "säker" som möjligt. Säker som i både krock- och skadesäker.

För att nämna något bilmärke som du kan provköra så kan du börja med den du själv nämnde, Skoda Superb, Skoda Kodiaq (suv), Volkswagen Passat, Kia, eller Volvo V70/60.
Jag själv tänkte ta en dag och åka runt och provköra de bilar jag är intresserad av och bilda mig en uppfattning om hur de känns att köra.

Lycka till!

Av wzaa

Det blir alltid fart på grejerna när man tar till sociala medier, såsom facebook t.ex. Då visas det utåt till alla andra och de vill inte visa sig dålig utåt. Så skapa ett inlägg på deras facebook om vad som hänt och inte hänt osv så ska du se att du får fart på det.

Av wzaa
Skrivet av danpan:

Telenor säger att de inte kan avsluta då ärendet fortfarande är öppet och finns rum för att åtgärda problemet, de sa att jag ska avvakta till slutet av veckan och därefter kan jag avsluta det. Men litar int een sekund på det de säger.

Skickades från m.sweclockers.com

Det kommer du få göra, om de inte kan lösa problemet.

Av wzaa
Skrivet av danpan:

Felaktig införsäljning i den mening att det inte fungerar eller debiterat och påbörjat tjänsten felaktigt?

Skickades från m.sweclockers.com

Sistnämnda. Men nu verkar det löst genom att de ändrat pris osv så de stämmer överens med avtalet?

Då finns nog inte mycket att göra där. Däremot om de inte kan lösa problemet inom skälig tid så kan du säga upp avtalet. Sen vad de anser är skälig tid lämnar jag osagt.

Av wzaa
Skrivet av danpan:

Problemet är att ip-only anser att problemet ligger hos telenor så att tekniker ska skickas har inte varit aktuellt än (vilket jag tycker är skitmärkligt). Hela problemet med det hela är att jag inte ansett att telenor skött det hela bra och att de dessutom inte följt vårt muntliga avtal (pris och datum då tjänsten skulle aktiveras). Men de vägrar avsluta varesig tekniskt eller genom ångerrätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Att häva avtalet pga felaktig införsäljning måste de göra. Brukar få fart på de hela om man tar de via sociala medier såsom facebook etc.

Men ett samtal till dem ska räcka.

Av wzaa
Skrivet av danpan:

Jag tror att de har tillgång till ljudfilen men tjejen gjorde allt för att jag inte skulle säga upp idag utan avvakta och se om de lyckas fixa problemet i veckan. Hon sa att jag kunde göra en teknisk avslutning näst vecka av någon anledning vilket jag inte riktgt uppfattade. Tror det var något med att man kunde avsluta tjänsten om det inte funkat i en månad.

Ingen vet vad felet beror på och de olika parterna har sina egna teorier känns verkligen att man fallit mellan stolarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Som jag skrev ovan, tekniker eller byte av cpe. Om de inte vill göra nånting utav de får du väl be att de avslutar avtalet omgående. Du kan väl ta någon annan leverantör?

Av wzaa
Skrivet av danpan:

Sant, ska försöka fixa texten. Har varit i kontakt med ip-only och telenor och båda ”skyller” på varandra. Ip-only tycker att allt ser bra ut från deras sida men telenor menar att det är medieomvandlarens fel (dvs aparaten ip only har installerat) så jag har inte fått något bra svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Be telenor att de ska skicka ut tekniker från ip-only till dig så får de kika på cpe:n (mediaomvandlaren). Alternativt så får de byta ut den.

Av wzaa

Du har rätt att ta del av inspelningen, sen om det tar någon dag eller vecka spelar väl mindre roll om du vet att den stämmer överens med det du skrivit? Låt dem hitta rätt på ljudfilen och lyssna på den så kommer de ju ändra avtalet till de rätta alternativt gå med på att häva det.

Som ovan frågar, vad säger telenor om felet i sig? Vad beror det på?
Det lönar inte sig att kontakta ip-only då de med största sannolikhet kommer hänvisa dig till telenor igen. Men du bör få reda på lite mer information om felet från telenor kan jag tycka.