Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa
Skrivet av Sidde:

Som jag beskrev tidigare har skylake-cpuerna stöd för 10bit hevc i 4k.
Har man för avsikt att leva med datorn över tid så tycker jag man ska köpa årets modell.
(Förutsatt att man har ett fast jobb, lever man som student eller kanske med ostadig inkomst får man väl kompromissa till det pris man själv har råd med. För jag tycker nog att riktig mat och öl är viktigare än en så liten grej som video-decodning)

Eftersom det är så pass hög upplösning på skärmen och 4k-video är på ingång kommer h.265-videos att äta rejält med cpu om man saknar inbyggda decoders. Det är bara testa att spela en sådan video på den nuvarande datorn du har och se om du öht klarar 60fps till exempel.

2016-modellerna av Macbook Pro är dessutom Rev A. Alltså första upplagan av en ny design. Det är modeller jag personligen aldrig skulle äga. Jag väntade ett helt år för att slippa köpa Rev A MBPn och köpte 2017 istället enbart för detta faktiskt.
Och det har visat sig att 2016-modellerna har haft problem med tangentbord och gångjärn till skärmen redan. Så det verkar vara som vanligt, även om det säkert fungerar på 99% av modellerna i dagsläget.
Jag skulle hellre ta en 2015-modell än 2016 faktiskt.

Jag som har en livslängd på mina macar på avarage 8 år (sedan 2002) så värderar jag högt att datorn faktiskt ska teknologiskt fungera utan kompromisser om 5år efter inköp.

Tack för ett långt och väl informerat svar. Nu är man lite klokare vad gäller val av Macbook Pro.

Ser ju inte ut som att 2015-modellen sänks något mer i pris så är väl lika bra att gå upp på 2017 modellen direkt ifall det blir ett köp.

Tack återigen för din input

Av wzaa
Skrivet av Sidde:

Välj Pron. Främsta anledningen att Airen inte är en modern dator i dagsläget och livslängden för macar är rätt lång generellt. Hon kommer säkert ha denna dator om 5år också.
En ny pro (2017 modellerna) kommer räcka i många år framöver, längre än 2016-modellerna även fast det är snarlik prestanda.
För att HEVC-decedningen är "fullständig" (10bit) i skylake-cpuerna och då apple verkar gå all in på h.265 är det bra för framtiden att ha det decodat i hårdvaran. Annars kommer CPUn få jobba rejält mycket mer om några års tid när h.264 är ersatt överallt.
Var en stor grej att de går över till h.265 i ios nu också, både video och bild-format.

Av någon outgrundlig anledning har Apple inte tagit bort Airen ur sortimentet ännu, men den är väldigt omodern. Det kanske kännas otroligt dyrt för en Pro i dagsläget men Apple har gjort det lätt att välja genom att inte ge Airen en vettig skärm.

Går bra att använda gamla externa diskar, formatera dem till HFS+ om de bara är tänkt för macen.
Och för alla nya macar är det USB-C-portar som gäller.
Så den externa disken behöver antingen en ny usb-kabel med usbc på ena sidan, eller köp en usb-c till a-adapter.

I princip ingen storkeks eller viktskillnad mellan 13" pro och airen.
Pron är något mindre i storlek men lite tjockare overall.

Du lät som en erfaren mac användare så jag passar på att låna tråden och fråga dig.

Har varit ute efter en Macbook Pro ett tag men har inte kommit till något köp då man velar fram och tillbaka.
Anser du att det är ett "måste" att slå till på den nya 2017 modellen av Pro eller räcker det med 15 alternativt 16-årsmodellen??

Användningsområde är som TS lite lätt redigering men främst vanligt surfande och videotittande osv. Priserna skiljer ju sig med någon tusenlapp uppåt om man utgår från 15-årsmodellen. (+ att det redan är mycket pengar)

Av wzaa
Skrivet av yrfhar:

@wzaa: Faktiskt en på som ville byta sin S8 mot min OP5 rent av. Han var så jädrans trött på Bix och Samsung UI som han sa laggade och visan om lagg har vi hört förut om Samsung. Annars tyckte jag S8 såg väldigt läcker ut och funderade på att byta men så blev det inte. Funktion före utseende och finesser.

Som du säger så är det just OP5 och dess OS med 0 bloat som gör att jag överväger den. Men samtidigt finns det saker som väger mot S8.

Har klämt på båda telefonerna och vet hur de fungerar.

Av wzaa
Skrivet av Holmgren3n:

Vi kan väl säga att Samsung S8 har en bättre skärm, bättre kamera, Samsung Pay (För vissa banker), trådlös laddning, IP68.
Men vad mer har den i form av finesser?
Den har en Bixby knapp, lätt förklarat, genvägen till kompisen du aldrig önskade fanns. Kom åt den o all hell breaks loose.
Den levereras med Samsungs ökända UI som efter något år går slött med nya uppdateringar.
Högre/Sämre touch respons.
Fingeravtrycksläsare som inte går att nå i normalt grepp.

OnePlus då, jo visst "bara" 1080p display och något sämre kamera i nuläget.
Det jag tycker talade för den och varför jag valde den över S8 var:
Dash Charge
Alert Slider
Fingeravtrycksläsare i högsta klass (snabbhet/träffsäkerhet)
OxygenOS, nära stock och ingen bloat.
Uppdateringar slöar inte ner telefonen med tiden.
Bättre batteritid.
Touch respons.
Hög XDA support och garanti kvarstår alltid trots upplåst bootloader/root. (Om man vill lika runt med ROMs eller om något år när telefonen slutar uppdateras ändå slänga på högre Android/Paranoid el. liknande)

Det enda som talar för Oneplus för mig är batteritiden och att det inte är någon bloat. Resterande punkter tycker jag drar mot S8:ans fördel. Får se vart detta landar!

Av wzaa
Skrivet av Bosseh:

Ta en titt på Vimla som operatör innan du binder upp dig med Telia. De använder Telenors nät tror jag. Kolla om du har bra täckning där du bor (vilket du bör ha om du inte bor väldigt långt ut i glesbygden). Med Vimla kommer det inte längre bara skilja 1000 kr på totalpriset över två år.

Men för att svara på din fråga: Ja S8 är värd 1000 kr mer. Dock skiljer det mer än 1000 kr, såvida man inte binder sig med dyrtelia.

Har hört talas om Vimla men då jag alltid kört med Telia och de har bra täckning på de platser jag befinner mig i (norrland) så fortsätter jag nog på det säkra kortet.
Kan ändå sänka kostnaden lite, tänkte ringa till Telia på uppsägning/save och be om att få förlänga med samma pris som jag har nu.

Tror jag kör på en S8 istället för Oneplus 5 då den känns mer premium och har lite mer små finesser som gör den bättre överlag.
Tack för din input!

Av wzaa
Skrivet av Buio:

Samsung S8 har en mycket bra skärm och kamera, och utöver det flera andra bra finesser. Om du har någon affär typ Elgiganten i närheten kan du gå dit och känna på den, de brukar ha demo-ex.

OnePlus 5 är svårare få en fysisk uppfattning om, t.ex. om du skulle störa dig på jellyeffekten. Men det är en mycket snabb mobil med slimmad mjukvara nära Android original. Mycket bra batteritid och snabb laddning.

Tack för din input!

Jag har faktiskt känt och klämt på både S8 och OP5 då, tycker att S8:an utstrålar en mer "premium" känsla än vad OP5 gör.
Som du säger är batteritiden på OP5 bra, säkerligen lite bättre än på S8. Tror inte behovet av den höga upplösningen på S8 behövs egentligen men tycker ändå att de är en bra telefon av det jag läst och sett.

Svårt val, får se vad som händer..

Av wzaa

Står i valet mellan att välja OP5 eller S8...

Varför jag velar är för att jag kan köpa ut S8 för ca 6300:- från Telia ifall jag binder mitt abonnemang 24 mån. Har inget emot att binda abonnemanget då jag alltid använt Telia och kommer förmodligen fortsätta så länge det fungerar.

Köper jag OP5 blir det den dyrare så där är det 5495:-. Det som gör mig mest velig i detta fall är att det skiljer ca 1000:-. Är det värt att lägga 1k mer för att få S8:an eller "duger" OP5??

Kör på en S6 edge just nu, så ett steg uppåt oavsett men frågan är hur "stort" steg man ska ta...

Av wzaa
Skrivet av Lexius:

Har snackat med facket dem kan inte hjälpa mig eftersom det är en provanställning .

Där har du svaret som tidigare personer försökt nämnt. Finns ingenting att göra då det var en provanställning. Såklart tråkigt att bli av med jobbet men verkar som att du fick gå pga en korrekt anledning, vad jag läst mig till. Så lägg inte så mycket mer energi på detta!

Ut och sök nytt jobb!

Av wzaa
Skrivet av PWR-RST:

En klassisk idea guy här :D.
Seriöst? Länka :D!

http://store.steampowered.com/app/517020/Virtual_Warfighter/

Av wzaa
Skrivet av altair4:

Är rädd att de kör Microsofts modell där varannan release är ett sämre alternativ.

Går de över 500 euro kommer den bli en besvikelse direkt. Väldigt svårt se vad de har i bakfickan som motiverar det priset. 8GB hoppas jag verkligen inte det blir, bara bortkastat. Krävs toppklass på skärm, kamera, inga bezels och grym byggkvalitet i allmänhet innan de kan begära över 500 euro. Snapdragon 835 är ju knappt uppgradering förutom lägre strömförbrukning.

Kan bli 8GB, ser det som både positivt och negativt. Positivt då den blir starkare men negativt då det egentligen inte behövs så mycket och därav kommer de vilja sätta priset högre.

https://twitter.com/evleaks/status/872429933783638016

Av wzaa

Är själv ute efter ny mobil då min nuvarande Samsung S6 Edge börjar strula med batteriet. Landar denna på ett ok pris runt 4-5k så blir det ett givande köp!

Om inte de visar sig att den inte upplever till de förväntning man haft såklart. Bättre batteritid, mindre bloat osv.

Av wzaa
Skrivet av hardflameboy:

@wzaa: Jag är nyvaken ursäkta för den sura minen!

Jadu, jag antar att jag är lite mer för realism, den största faktorn är nog att det ibland krävs ett helt mag för att döda någon, jag vet att armor gör mycket men ibland är det bara löjligt hur mycket stryk man kan ta utan att dö

Ingen fara!

Spännande, jag har inte testat Escape Of Tarkov än så kan inte uttala mig så mycket om min åsikt men avvaktar nog tills den släpps som beta alternativt ännu längre.
Tycker spelet varit under detta stadie väldigt länge. Får hoppas de steppar upp!

Av wzaa
Skrivet av hardflameboy:

@wzaa: Såg tråden men den svarar väl inte direkt på min fråga om andra spelar eller hur?

Pubg spelar jag med, men jag blir bränd efter 2-3 games på en kväll så inget jag klarar att pumpa in timmar i

Det svarar inte på din fråga nej, men syftade mer på din första mening "Hej, hittade ingen tråd angående detta spel."
Menade inget illa med min kommentar utan svarade endast på det ovan.

Nyfiken som jag är, vad är det som gör att du klarar av att spela längre i Escape of Tarkov än PUBG?

Av wzaa

Finns redan en tråd uppe, #15938009

Bortsett från att det legat i alpha länge så ser det bra ut, men avvaktar tills det kommer längre.

Just nu gäller endast Playerunknowns battlegrounds!

Av wzaa
Skrivet av larsaunitz:

Lite osäker på vilken jag hade valt. Ibland kan man få 4K till nästan samma pris som standard. Den har en del förbättringar så som en annan "remote controll" som är bättre, dubbla antenner och fysiska knapar. Nu har den inte Lightbridge utan WiFi som Standard har men om man kollar DJI's hemsida så specas lite längre räckvidd på den.
Utöver fjärrkontrollen så är kameran bättre. Vision Positioning (Denna funktion skall väll göra så man kan flyta inomhus, men den saknar 720FPV samt det som jag tror är mest negativt är att den verkar ligga efter vad det gäller firmware updates.
Phantom 3 standard säljs fortfarande och känns som dom uppdaterar efter behov, jag har dock läst på DJI forumen att man slutat med firmware updates för Phatom 3or, då dom är end of life. Möjligen så kan 3 Standard var exkluderad då den säljs officiellt.

Om jag mot förmodan skulle bestämma mig för att sälja min Phantom 3 Standard så kan jag skicka ett PM.

Spännande det där med firmware updates, om det slutar skicka ut till phantom 3 t.ex. Jag är inte i behov av det bästa då jag är ny inom drönare och videoredigering osv.
Men en phantom 3 4k hade såklart varit bättre men känner inte att det är ett måste. Det enda som gör mig osäker är att priset inte skiljer så mycket.

Ja du får gärna höra av dig ifall du tänker sälja din, och tack för din input!

Av wzaa

Är själv ute efter en Phantom 3 Standard eller 4K men vet inte vilken utav de som jag borde slå till på. Inte jättestor skillnad på dem förutom stöd för att filma i 60 fps i 1080p på 4k modellen och eventuellt lite bättre flygtid(?).

Någon som sitter på en phantom 3 standard eller 4k och vill bli av med så finns jag här!

Av wzaa

Söker du på poe och server frankfurt eller amsterdam får du upp att flertalet har problem med laggspikes osv. Ligger nog något i detta. Har en vän som också har problem mot dessa servers..

Av wzaa
Skrivet av vitasi:

Tack för kommentaren. Jag ska ha den för skolan, film och surf. Jag spelar inte så mycket men jag brukar spela Fotball Manager ibland, den är inte så krävande tror jag eftersom mitt gymnadiedator klarade av det förut. Tror du den här gör det?

Båda dessa ovan klarar Fotball Manager utan problem. Jag skulle även jag kört på nummer 2 som ovan sagt.

Av wzaa
Skrivet av Kakann:

Funkar hur bra som helst nu och gjorde det även igår eftermiddag.

Verkar inte gälla för alla, jag spelade ett snabbt game utan problem men däremot känner jag flera som hade problem igår. Småbuggar finns ju överallt och kommer titt som tätt men jag har själv inte haft några större fel med spelet faktiskt.

Tycker de som jobbar på spelet är snabba och ger ut bra information på sociala medier, det uppskattas!

Av wzaa
Skrivet av dalledalle:

Någon mer än jag som har svårt att komma in på EU servrar idag? Tar vääääldigt lång tid att bli matchad med några andra. Ibland verkar det inte fungera alls.. :/

Enligt deras sida på twitter hade/har de problem med EU servers. Verkar inte löst ännu då de inte uppdaterat med någon ny info, som de sa skulle göras från dem.

https://twitter.com/pubattlegrounds?lang=en