Inlägg

Inlägg som zaphio har skrivit i forumet
Av zaphio

Jag tyckte jag körde uppdatering igår och det var en relativt färskt datum (3/5 eller 4/5).
Om uppdateringen inte funkar per default, testa då att "force update"

Av zaphio

@KroesusSork om du vill veta mer om spread på orders så finner du det @ https://www.avanza.se/kundservice.html/1140/avvikande-order/

Av zaphio
Skrivet av brackemannen:

Får inte avvika mer än 15% från pris har jag för mig, oavsett sälj eller köp.
Har själv försökt att sälja och tänkt att när den kommer upp till mitt pris så blir det automatiskt sälj, but no no, den går inte

Det du är ute efter kallas för stop-loss. Denna funktion finns på Avanza. Du lägger en bevakning på att när akiten X kommer upp i pris Y så väljer du att lägga en sälj eller köporder på priset Z.

Av zaphio
Skrivet av fragande:

Med risk för att halvt kapa tråden så sitter jag i samma sits men letar specifikt efter större (~5L) stekgryta för långtidskok av köttgrytor och liknande. Svurit i flera år över tunna IKEA-grytor som inte håller värme och nonstick-grytor som tappar beläggningen.

Tänkte därför investera i en ordentlig men vet inte om jag ska satsa på rostfritt eller gjutjärn. Har kollat på Staub's emaljerade gjutjärnsgrytor, är det någon som har erfarenhet av dem?

Om du är ute efter en gryta för långkok så finns det enligt mig bara ett alternativ och det le Le Creuset. Lite dyrare men du får en gryta som håller minst 20-30 år.

När det gäller stekpannor så är det lite svårt att säga utifrån informationen. Som flera har sagt så är Ikeas kastruller rätt bra och billiga. När det gäller stekpannor så är det bara att glömma att diska i diskmaskin.
Det finns 2 alternativ till stekpannor:
-Teflon - (tänk inte "gamla teflonpannor") har gjort rätt bra framsteg och man har hittat något vänligare material för människan. Senaste nya pannan jag använde var Scanpan och den var riktigt bra enligt mig.

-Kolstol - Köpte själv ett gäng sådanna pannor, det är fina och ger bra yta men det är VÄLDIGT mkt underhåll med "seasoning" och allmänt underhåll.

Av zaphio
Skrivet av nu1mlock:

Det bör räcka med att hålla in power-knappen på fjärrkontrollen några sekunder för att TVn ska starta om ordentligt. Tips för att slippa stiga upp ur soffan - eller om man har gömt undan sin One Connect-box.

Jag har testat detta så många gånger. Tom att tvn är avstängd hela natten och dagen efter när jag slår på tvn så är det fortfarande samma problem med HBO Max.

Gällande reklam i Tvn så är inte det något som jag har märkt av och då har jag ändå haft den i drygt 1 ½ år. Jag vet att folk från andra länder klagar på reklam men som sagt det är inget jag har sett.

Av zaphio

jag har liknande problem med en samsung frame, men det är endast HBO Max som hänger sig och det hjälper inte att starta om tvn utan man måste dra ut strömmen.

Av zaphio

Om du ska ha blendern mest till proteindrinkar så kanske du inte behöver köpa något från topsgementet.

Enligt mig så har OBH nordica rätt okej kvalitet, detta kanske kan vara något?: https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparat...

Av zaphio

Är du ute efter en stavmixer eller en matberedare/"blender" ?
Jag har själv investerat i en stavmixer från Bamix, det är väl av det dyrare slaget men de har livstidsgaranti på motorn samt att den inte för ett herrans liv när man kör den.

Jag hittade på elgiganten några av de billigare stavmixers från Bamix med 10års garantin på motorn: https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparat...

Annars så köper jag oftast mina köksprylar på https://www.kitchenlab.se/

Av zaphio

Jag vågsurfar och när det inte finns vågor så är det gym och padel som står på agendan för att hålla sig fit.
Har cyklat downhill i drygt 6 år men sadlade om till XC pga. skaderisken med downhill.

Av zaphio
Skrivet av Alrik:

Önskar alla spelade med pvp enabled.. Man hittar aldrig någon att slåss med. Och pve är för enkelt

Det finns ju inte något incitament att man som lvl60 ska springa runt PvP-flaggad. När man lvlade så fick man ju ändå en XP boost, så de borde faktiskt se till att ge en morot till folket så de springer runt PvP-flaggade. t.ex. PvP-ladder för servern.
Det suger ju verkligen att man får leta så in i bomben för att hitta några att figthas med i världen.

Av zaphio

Trevlig tråd detta.

Jag köpte nyligen en uppsättning av carbon steel pannor och följde denna guide för att bränna in pannorna: Youtube

Om man bränner fast mat i pannan så brukar jag hälla i ett glas vatten och låta det koka upp, då brukar fastbrända saker lossna lite lättare.
Sedan kör jag med rinbrynja-svamp som jag använder med väldigt lätt tryck från handen för att få rent.

Av zaphio
Skrivet av Supreme8001:

infra-Leverantören brukar nästan alltid installera en mediaomvandlare (som dom äger) i din fastighet som omvandlar fibern till ett RJ45. Det går att peta in fibern direkt i din router men det är inget som leverantören godkänner eller supportar.

tack för informationen

Av zaphio

hur brukar det funka med fiber in till villa från stadsnät, brukar det vara en SFP kontakt som kommer in? eller är det en vanlig rj45?

Av zaphio
Skrivet av Djayy:

Räcker säkrt med den billigaste. AP skulle jag välja UniFi lite 6 eller lr 6. WiFi är ubiquiti bra tycker jag.

Det verkar som att deras WiFi 6 enheter är rätt bra, finns en short och en long range:
Ubiquiti UniFi 6 Lite Access Point
Ubiquiti Networks UniFi 6 Long Range

Skrivet av Djayy:

Kan också rekommendera MikroTik rb 5009. Vet ej om den är tillgägnlig än. Fördelen med dessa mindre brandvägg är ju också att du ej behöver en rackmount för de. Nackdelen är att du behöver lite koll på hur man ställer in de men det finns ju gott om tutorials. Och hos teklager kan du ju välja t.ex. openWRT, vilket är enkelt att använda.

Jag har använt pfsense tidigare och jag tycker själv att mecka och ställa in grejer är rätt underhållande.

Av zaphio
Skrivet av BergEr:

Känner några med Ubiquiti UniFi och alla är missnöjda för Ubiquiti ändrar UI osv hela tiden och saker slutar fungera. Alla har börjat titta på nya produkter för att slippa problemen med UniFi.

Så är ju värt att kolla lite mer nyare recensioner osv innan köp. Företaget lever mycket på gammalt rykte just nu.

alltså det där känner jag igen, har hänt efter ett par uppdateringar att man blev tvungen att frabriksåterställa produkterna för att de skulle komma igång.

Av zaphio

Ja det kanske är värt att köra med UDM Pro. Den hamnar ändå i tvättstugan

Av zaphio

Bygga nytt gigabitnätverk i villa

Jag kommer inom kort flytta till ett hus där det är draget nätverkskablar från ett "mediarum" (läs kabel/proppskåp) till samtliga rum samt att det finns uttag uppsatta.
Anslutningen in är fiber till stadsnät där jag kan få olika leverantörer.

Det jag är ute efter är nätverk som klarar av gigabit uppkoppling, jag är trött på att damen gnäller på att laggar på netflix samtidigt som jag tankar ned något spel, det streamas väldigt mycket och stor mängd data används både privat och i arbete via samma nät.

Jag har tidigare kört med Unifi setup med USG, Cloud key, PoE switch samt UAP-AC-PRO. Det var smutt att se statistik osv men jag upplevde jag att USG inte klarade av trycket om man kör med DPI samt IDS/IPS vilket jag personligen anser är viktigt.

Jag har sneglat lite på Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro men den är rätt stor och får inte plats i skåpet men en lösning är att mounta den på väggen med: 1u rack wall mount
WiFi accesspunkt tänkte jag mig Ubiquiti UniFi UAP-NanoHD via PoE från en unifi switch jag redan har.

Om man känner att man vill ha en firewall som klarar av gigabit utan att throttla och att det inte behöver vara unifi produkter vad rekommenderas då?

Ett alternativ är att köpa en router från: teklager och köra pfsense. Vilken router bör man välja om man vill ha förberett för gigabit nätverk och som klarar av trycket?

Ber ödmjukast om hjälp

Av zaphio

Skärmen är såld.

Av zaphio

Acer Predator X34P 120hz/1440p/QHD/IPS/4ms/G-sync

Hej,

Säljer min Acer Predator X34P som är i kanonfint skick!

Acer Predator X34P / 34" / 1440p / QHD / IPS / Curved / DP,HDMI / 4ms / 120hz / VESA / Justerbar / G-sync

Fotstativ samt väggfäste följer med i affären utan extra kostnad. Samt DP-kabel + HDMI.

Inköpt 2019 och kvitto finns.
Det är inga döda pixlar eller screen bleeding.

Skärmen: https://www.acer.com/ac/en/GB/content/predator-model/UM.CX0EE...
Väggfäste: Deltaco väggfäste för TV/skärm

Väggfäste med treledad arm som gör att den kan röras i både sidled och djupled samt snabbfäste för att enkelt lyfta av skärmen. På armen finns krokar för att hålla reda på kablar.

• 3 leder
• Tiltbar 25°
• Vridbar 180°
• Snabbfäste
• Passar skrämar mellan 13-37"
• Bygger ut 102-355mm från väggen.

Läs hela annonsen här

Av zaphio

Vad tror ni om loot boxes, kommer det komma i nya BF?