Inlägg

Inlägg som zaphio har skrivit i forumet
Av zaphio

Med dagens regler så får man låna 4.5 gånger sin årsinkomst utan att amortera. Man kan ta lån upp till 6 gånger sin årsinkomst, men då krävs det att man amorterar någon procent (kommer ej ihåg 1-3% per år tror jag).

När det väl är dags att köpa något så vill banken se att ekonomin är stabil och att ni kommer klara er på lång sikt även när ekonomin ändras (kalkylera på om räntan går upp till 7-8%). Om man inte har pengar till kontantinsats, säg att ni behöver 300 000:- men har bara 20 000:- då kommer banken ställa vara trekvsamt inställd till om de ska ge ut lånet. Men om du har tax 290 000:- så kommer banken troligtvis lösa detta.

Alla banker kan se vilka kreditförfrågningar ni har gjort (inom Sverige), samt vilka lån (krediter) som är beviljade. Så om du tar ett blancolån från en annan bank så kommer banken du ska söka bostadslån ifrån (troligtvis) uppmärksamma detta

Tidigare kunde man låna upp till 90% (kanske tom 95%) av summan för längeheten, resterande 10% kunde man ta på topplån dvs. högre risk lån för banken som då hade högre ränta, detta krävde ofta då en extra garant (borgenär) på lånet.

Av zaphio
Skrivet av Beginner:

Star Wars: Galaxies. Tänker på det rätt ofta. Kom med i en guild. En kille i guilden gillade att göra samma saker som mig men med lite olika inriktning. Han älskade crafting och jag gathering. Han hade börjar bygga en by på en bergstopp. Ingen i guilden var interesserad annat än jag. Så det var han och jag där upp bland en massa hus.

Jag älskade att fara runt och scanna efter material för att sen slänga upp mina harvesters. Fylla på dem med bränsle bara för att sen åka och tömma harvesters som jag hade på andra ställen och lägga i hans förråd för crafting.

Hatar gathering i andra spel. WoW, Stardew Valley för att nämna ett par. SWG, att närma sig "mina" harverster och se dem stå där och pumpa upp material........ *mmmmm*......

Det finns en bra EMU som heter Star Wars Galaxy Legend Youtube
Verkar som att det finns ett dev team bakom som utvecklar den vidare, hittade detta rätt nyligen och är såååå sugen på börja lira SWG igen.

Av zaphio

Hyr ett bot-kluster och sänk deras sajt?

Av zaphio

Söker crew för Sea Of Thieves

Hej,

Nu när Sea of Thieves kom till Steam så slog jag till, rätt snabbt insåg jag att det är ju sjukt mkt roligare att ha ett crew o lira med.
Någon som är sugen på lira lite med en relativt ny spelare? Jag lirar kvällstid de flesta dagarna i veckan.

//Zaphio

Av zaphio

Företag som jag har jobbat på gav följande till sina anställda:
-6k friskvårdsbidrag
-1h träning i veckan
-Sommar och vinterfest som var alltid extravagant
-1 konferens utomlands (3-4) med ALLT betalt
-AktieOptionsprogram - köp rättigheten att köpa företagets aktie till bestämt pris 3 år framåt - detta gav mig personligen
-Pingisbord, biljardbord, dart tillgängligt
-egen bar med dj-utrustning
-kollektivavtal
-årsbonus (1-3 månadslöner) om man nådde upp till sina personliga samt avdelningens uppsatta mål

Utöver detta så var även lönen enligt branchstandard.

Jag har arbetar som konsult tidigare och många företag försöker rekrytera en så man har ju hört många säljpitchar, alla säger att deras erbjudande är extremt generöst. Även fast det inte är sanningen

Av zaphio

Om någon vill köra så får ni gärna adda Zaphio#6324

Av zaphio
Skrivet av cads:

hoppas en lösning komemr snart så man kan lira. Orkar inte längre testa saker har lagt för mycket tid på att få igång det

efter alldeles för många timmar felsökande så tror jag att jag hittade en lösning.
Först och främst så var det hårdvarurelaterat för mig, jag sitter på ett Asus ROG X570 modekort, där finns det en ljudenhet som ställer till problem.
Jag öppnade "Device Manager" och gick ned till "Sound, video and game controllers" därefter inaktiverade jag Sonic Studio Virtual Mixer, starta om datorn och sedan fungerade spelet för mig.

Av zaphio

Vad spelar det för roll om du vaskar data? har ju typ inte varit uppe på tapeten sedan man slutade med ISDN modem....

Av zaphio
Skrivet av cads:

Fick min access precis men nu har jag problem med vanguard som inte blir "färdig installerat" när jag försöker köra igång spelet.

Har provat med en del guides och tips från reddit, youtube etc och deras egna support sida men får inte igång spelet ialf.

Har provat..
1. gå in på services.msc och ändra startup type till auto på vgc sedan tryck start men får error då
2. avinstallera vanguard genom add/remove i windows
3. avinstallerat manuellt efter denna guide https://support-valorant.riotgames.com/hc/en-us/articles/3600...
4. Kollat i widnows virus program om det blockas men det står inget där
5. kört i admin läge på launchern
6. tagit bort allat annat som körs i processer

Inte nog med att riot games är dryga med sina access till closed betan men sen när man väl får access så fungerar inte deras anti-cheat

Någon annan där ute som har gjort något annat eller har tips på vad man kan göra för att få det att rulla?

Jag har exakt samma problem, har gjort en ticket till supporten, svaret var att kontrollera att program/system är uppdaterade.
Har testat att rensa bort samtliga filer för riot/vanguard, omstart men ingen skillnad.
Fett irriterande problem iaf.

Verkar vara något med VGC tjänsten som installeras ,den går som du säge rinte att starta igång :C

Av zaphio

Tänk på att vi försäljning så får man inte pengarna direkt på kontot, utan det sker normalt efter 2-3 bank dagar.
Så om du säljer idag, du kommer se pengarna direkt på ditt konto på Avanza, men om du använder dessa pengar så kommer du få betala ränta.
Settlement sker 3 dagar efter affär.

Du kan läsa mer här länk

Av zaphio

Kontakta konsumentrådgivare i din komunn och prata med ARN. Skicka mail till Komplett och tagga dem här i tråden att du varit i kontakt med tidigare nämnda myndigheter, då brukar de bli lite mer fart.
Jag har tidigare haft problem med komplett och ett vanligt reklamationsärende som tog över 3 månader. Problemet löste sig när jag slutade vara en trevligt kund som avvaktar på svar, utan istället började ifrågasätta, bråka, skicka mail och ringa varannan dag eftersom de "lovade att återkomma imorgon..."

Självklart kan företag vara under högt tryck pga. black friday osv, men det finns skälig tid som ska uppfyllas, finns mer att läsa här Hallå konsumet

Av zaphio

Satt Blitzchung och spelade samtidigt som han göra sitt statement? Jag kan ha fel men jag har inte sett att han spelade Heartstone när han gjorde uttalandet.

Citat:

Blizzard's decision to suspend Hearthstone pro Chung 'blitzchung' Ng Wai for espousing support of the Hong Kong protests during a tournament post-match interview is a reminder that regardless of BlizzCon and the cult of fandom it's built over many years, Blizzard's goal is profit, not a friendship with its fans.

Jag kan förstå om Twich som plattform bannar han pga. politisk propaganda, men att Blizzard portar han på 1 år samt tar bort hans prispengar för ett uttalande som han inte gjorde när han spelade?

Kina är har snott Marcus Birro's offerkofta och whinar sönder på allt o alla som tycker något som går emot deras partilinje. De gick bananaz när en kinesiskt familj blev avvisade från hotel i sthlm när de inte hade någon bokning för just den dagen, folk var rasister osv. Säger man något om deras "social credit system" så är man på djuuuupt vatten

Rätt intressant läsning och Kina som marknad för Blizzard: https://www.pcgamer.com/blizzards-dramatic-hearthstone-ban-is...

Av zaphio

Detta låter lite som problemet som har uppstått för mig, jag bor kring järvsö området och har haft mobilbredband i drygt 4-5 år. I början så var allt tiptop, men ju fler personer som det började bli i omgivningen som använde mobila nätet (4g) så blev internet segare och segare, det är extremt stor skillnad i nätet mellan tisdag klockan 11.00 och fredag 20.00, p åsamma sätt som det är extremt mkt mer folk i omgivningen en fredag jämfört mot en tisdag.

Kort o gott för mig, mobila 4G nätet har för mkt användare för att klara av att ge bra anslutning trotts full mottagning.

Av zaphio
Skrivet av BildfagreJohan:

Tjena!

Jag har en pie, men ska villigt erkänna att jag inte är speciellt hemma på det.
Jag skulle vilja köra vpn på den, inte en server utan bara ha en klient på den.
Vad finns för alternativ då? Har ingen minneskortsläsare så hade det gått att lösa utan det hade det varit suveränt.

Det verkar som att du inte riktigt vet vad du är ute efter.
Kan du förklara vad du vill ha VPN till eller vad det är för något som du vill uppnå?

Av zaphio
Skrivet av anon52343:

Sen har jag så mycket ångest över andra MMOs (Star Wars Galaxies, Lord of the Rings Online etc.) att ju färre öppna sår desto bättre.

SWG kan ju vara en av de bästa MMO's jag har lirat, bounty hunter som letar efter jedi padawans, lätt det roligaste craftingsystemet jag har testat.

Av zaphio

@Jumpcut: Igår 16:30 6000 pers i kö @ Gehennas, det har lugnat ned sig lite med de värsta köerna men det är fortfarande kö och det lär det vara ett tag framvöer

Av zaphio

Gentoo var min första dist :>

Av zaphio

Det som gjorde att APES kunde cleara det mesta väldigt snabbt har väl att göra med att man kunde köra raid (i instancer) på 6-8 pers utan att få XP penaltie, dvs man kunde farma i större grp och cleara mobs snabbare utan att du fick någon xp penaltie pga. raid samt fler personer. Detta patchades den här veckan om jag fattade det korrekt.

Av zaphio

@Libercan: Olika servrar hade olika stora factions. Servern jag lirade var horde mkt färre, 10 min queue för AV för Horde och drygt 1-2h för Alliance.

Av zaphio

Båda butikerna är bra fram tills att du får problem.

Jag har beställt en hel del(20-25 beställningar) saker via Komplett och det har funkat felfritt förutom en gång, då det var problem med ett mobo. Det tog 3 månader att lösa efter att jag började ringa varje dag och fråga vad de ska göra åt saken.
När problemet väl började så fanns det inget slut, kundtjänsten var allmänt tröttnissar som inte var intresserade av att lösa problemet utan bara lägga på samtalet och ta nästa samtal för att komma upp i rätt statistik på antal besvarade samtal. Tillslut så löste sig problemet men det var som sagt efter 3 + månader.

Maxgaming har jag köpt 7-8 tangentbord via och det har alltid funkat bra, men samtidigt så har jag inte behövt kontakta supprten.

När man läser reviews på nätet så måste man ha i åtankte att vissa skriver saker av personlig-intresse eller för att "trycka dit" företaget för att de inte har gjort som man ville. Så bara för att den har lågt betyg så betyder inte det att allt är kasst.