Inlägg

Inlägg som iMatter har skrivit i forumet
Av iMatter

Batterikungar...

Onekligen finns det några lurar med riktigt låg förbrukning och stora batterier, här är e niaf som säljs i Sverige.

Den slår Gionee M5 som har lägre upplösning och större batteri, om än bara med 1 h så är den dock mycket effektivare

http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=8319#show

Skrollar man ner lite här ser man testet i reviewen.
http://www.gsmarena.com/lenovo_p2-review-1557p3.php

Flera sådana lurar tack!

Av iMatter
Skrivet av anon56869:

Skillnad märker du nog knappast förutom i benchmarks, men har för mig exynos var lite snabbare men 4G nätet inte funkade här i väst... nåt sånt..kanske har fel, men det var så en gång i tiden i alla fall vill jag minnas.

Exynos hade bättre batteritid också, iaf till en början.

Skrivet av Fetskaft:

Aldrig gillat Samsung och detta får mig att gilla dem ännu mindre. Har en LG G4 nu som jag är grymt nöjd med. G6 lär inte vara en försämring. Hoppas priset blir rätt bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Inget fel på vissa Slamsug-lurar men dom kostar 1-2k mer här i Sverige än motsvarande andra lurar, bara på namnet, på 80 och 90-talet var Samsung-prylar low-end, lite som Made in Hong-Kong, kan inte komma på en enda bra Samsung-pryl från den tiden.

Av iMatter
Skrivet av XPerion:

Var kan man köpa Redmi 4 Prime billigast med EU wharehouse för slippa tull + moms?
Hittils hittat Gizchina och Gold Way Aliexpress.
Gold Way köpte jag Xiaomi Note 2 ifrån och inget problem. Hur är det med Gizchina?

Jag köpte Redmi 4 Prime från Gold Way och den kom i brevlådan med $20 på tulldeklarationen. Tog 7-9 dagar att få den runt nyår.

Grymt fina priser på Mi 5 med Snapdragon 820, 32GB och 64GB för 2,122:- och 2,250:- Sek (100 kr frakt)
http://www.ebay.com/itm/Xiaomi-Mi-5-M5-32GB-White-4G-LTE-SEAL...
http://www.ebay.com/itm/Xiaomi-Mi-5-M5-64GB-White-4G-LTE-SEAL...

Av iMatter
Skrivet av Baxtex:

Min gamla telefon gick sönder så är sugen på att köpa en ny kina lur för runt 1500kr. Verkar finnas en del fint, men när man kollar community stödet på XDA så verkar de flesta ha ganska dåligt, finns knappt några rom:ar till t ex Redmi Note 4 Prime.

Tror det finns iaf en del ROM till de flesta Redmi 3, 3s, pro, 4, 4 pro osv.

Av iMatter

@creativ, jag ser nu att S4 mini kom ut med en plus 2015, med Snapdrake 410, så S4 mini är inte så gammal.

Dom där lurarna är ju rätt stora i jämf och A3 (2016) har inte löstagbart batteri heller. A3 ligger på 1900:- eller så, för det får man en Redmi 4 Pro med 625. Kan hitta en S4 mini för 300-400 kr.

Av iMatter

Samsung Galaxy S4 mini vs S5 mini

Vad säger ni, någon som har erfarenhet av dessa båda? Har en av dom nu kanske rent av? Bra, dåligt? Finns bra CM / LOS osv?

S4 mini ser liten och smidig ut.

Av iMatter

En Xiaomi Redmi 4 Pro eller Mi Max, Redmi note eller nått för €150. Dom har alla Snapdragon 625, 650 eller så, plus stort batteri och HD-skärm.

Av iMatter

Vad kostar det att lägga upp 1-3 grejor på Tradera? Har Tradera 10 gratis-annonser som ebay har för nya säljare?

Av iMatter
Skrivet av biorrith:

Själv tycker jag den snålar lite väl mycket med batteriet. Den stänger tex ner min Gmail så jag inte får notisar när jag får mail. Det är lite störigt.
Jag har stängt av battery-saver på den appen så den får köras i bakgrunden etc. Nåt jag har missat?

Inget jag kan påpeka direkt, har bara haft luren någon vecka för intrimming, och det jag åkte på var att google backup inte fungerade när jag skulle flasha ny/annan int. ROM. Vilket gick åt skogen, då inte jag hade någon riktig backup.

Skrivet av Shakermaker:

Jag är helnöjd med min Xiaomi Mi Max för 1400 kr. Helt fantastisk mobil för denna lilla summa.

Xiaomi är helt enkelt en av de tre bästa märkerna i världen på budget-lurar, om man nu kan kalla dom för budget när de flesta har mid-rangeprestanda och FETA batterier. Kan inte komma på nått märke som slår dom där, inte för priset, oavsett.

Av iMatter
Skrivet av biorrith:

Idag fick jag min Xiaomi Redmi 4 Pro! Inte så tokig leveranstid ändå tycker jag.
Vid leverans var värdet skrivet till 20 dollar, så ingen tull.

Xiaomi har en funktion dom kallar "Second Space". Som jag förstår det kan man låsa upp telefonen med två olika patterns och då få tillgång till två olika telefoner.... typ. Jag har inte gett mig på detta ännu. Gömma sin pr0n???

Det enda negativa jag kan peka finger åt för tillfället är det kapacitiva knapparna, dom är inte upplysta. Det hade jag velat ha. Annars är jag skitnöjd än så länge!

Dual apps finns också, rätt bra om man vill köra flera WA eller nått.

Har du sett denna extra function?

https://forum.xda-developers.com/android/development/how-to-enable-ultimate-battery-saver-t3538224

Av iMatter

Z5C och X Compact verkar vara de enda moderna mobilerna under 129-130 mm i längd och vettiga prestanda. Känns som om 98/100 snabbare och bättre lurar som görs är 5 tum eller större. Iaf med Android. Det är synd. Jag menar även Moto G som började vid 4.5 tum är nu 5.5.

Av iMatter
Skrivet av creativ:

Bästa telefonen som du kan köpa idag är oneplus 3t, helt ohotad på den fronten.

Du får en Xiaomi Mi 5 för 2200:- med 820 och 3000 mAh-batteri, så ohotad är den knappast. Sen finns det Redmi 4 Prime med Snap 625 och 4100 mAh för 1490:- Sek. Vilket är mest bang for the buck du kan få. Har provat den en vecka nu. Laddat den en gång.

Av iMatter
Skrivet av howsmyscripts:

Från samma som den andra länkade till i tråden, på Aliexpress.

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-4-Prime-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-CPU-5-0-1920x1080-FHD/32763320059.html?spm=2114.13010608.0.0.K1DWc3

Tog 9 dagar tot.

Av iMatter
Skrivet av Turbonisse:

@iMatter: Låter bra!
Jag gillar att batteriet är på hela 4100mAh..?
Lämna gärna mera info när du haft den några veckor. Vore kul att veta om den har några luckor (Områden där data-trafiken försvinner) eller om den verkligen har "full teckning"?

Full teckning tror jag inte den har, eftersom den saknar B20 bla. Men den gäller ju 4G och det ringer man ju inte med, direkt. Snapdrake 625 är väldigt kvick, har lagt in Nova Launcher iställer för Chinashit MIUI, det funkar precis lika bra som en 3000 - 4000 kronorlur. Däremot är batteriet som du nämner grymt bra, har aldrig kört en så strömsnål lur, har bara laddat den en gång sedan jag fick hem den och har fortfarade 40 - 45% kvar, trots att jag snackat timmar på skype och mycket annat.

http://image.prntscr.com/image/1d9706ce321e4fbbbe159049f78e143c....

Skrivet av demonhunterOP:

Har flera som beställt från kina, ingen har varit nöjd. Kan dock inte berätta själv utav egen erfarenhet.

Jag är helnöjd "so far", gick fort och luren går som tåget. Däremot blir det nog kämpigt värre kanske om man måste reklamera. :-/

Av iMatter
Skrivet av Turbonisse:

Jag tolkade ovan som ironiska (= humoristiska) inlägg. Jag hoppas min kommentar tas på samma sätt.
@iMatter tolkar inläggen som "fan läser bibeln!"

Absolut INTE, jag har saker som inte stänger av laddningsströmmen efter 99% eller så. Äldre prylar tex. Dessutom laddar jag 18650-batterier i hemmagjord laddare till min ficklampor och dyl. Men hur många laptopsbatterier är inte helt döda efter nått år för folk har dom i när dom kör från väggen etc. Även på rätt nya laptops. Har även äldre Nokia och SE i bruk. Första GSM-telefonen kom väl mellan 1991-93, då använde man sig av Ni-MH-batterier förmodligen som inte uppförde sig riktigt på samma sätt som dagens Li-poly, Li-ion. 3000 mAh? Med 500-700 mAh-laddare laddas det väl på 6-7 timmar.

Ett tag, kanske även nu kunde man se felaktig CE-stämpel, klumpigt var det så att mellanrummet var olika vilket gjorde det lätt att se vilka som var/är felmärkta, bla Logitech.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/CE_marks.jpg

Av iMatter
Skrivet av jOnÄTÄn:

Antagligen menar personen att den sover 6h inte att den faktiskt tar så lång tid på sig. Men en H 8 har ju ett 3000mah så det är ju bara att räkna på vad det tar med den laddare du tänkt nyttja.

Jag kollar ung hur länge en pryl tar att ladda sen kör jag bara med en timer från biltema som man har till bilvärmaren eller så, går att ställa in med ca 15 mins noggrannhet. Väldigt enkelt må jag säga.

Av iMatter
Skrivet av Turbonisse:

Min H8 laddas alltid över natten. (ca 6 timmar).

Tar det dig 6 timmar att ladda H8an?? (honourate). Uj!

Av iMatter

Finns väldigt lite nya mobiler under 5"-tum idag, tyvärr, 4.7" vore kul om det fanns som alternativ utan att SoCen är från 1976 och batteriet 950 mAh.

http://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2015&nDisplayRe...

Där kan du se, från 2015-2016, bara 35 Android-lurar (minst 720p) mellan 4.5 och 4.9 och de flesta är billiga märken för andra marknader än EU och Nordamerika.

Av iMatter

Fick just hem en Xiaomi Redmi 4 Prime i lådan efter 7-9 dagar, 1,484:- Sek. Mer lur för pengarna finns nästan inte. 5/5. Ingen tull eller annat s*it. Rekommenderas!

Edit: väldigt najs lur, känns och går som tåget, man tror den kostar 2-3x mer med denna prestanda. Bang for the buck!

Av iMatter

Okej köpte just ett ASUS H61M-K för 250:- 10 min hemifrån med tåg.