Inlägg

Inlägg som iMatter har skrivit i forumet
Av iMatter

Det är onekligen skrämmande högt, då Intels CPUer brukar ligga på 30-35 till 40-45 C i idle-käge och under låg aktivitet. Den måste vara nått vaj med kylflänsen, sitter den verkligen tätt inpå överdelen/CPU-plattan? Inget som hindrar detta på nått sätt. Annars är det ju nått annat mekaniskt fel, eller rentav fel på CPUn, kanske under kåpan/toppen av den.

Av iMatter

Flash sale på Mi 5, 2200:- Sek Justin Case.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_294069.html

Skickades från m.sweclockers.com

Av iMatter

Min anti-allt-kompis köpte en Z5 med nått erbjudande, men han kör max 3 appar. Med SD810 och batteriet den har räcker det inte så länge, speciellt med 4K-skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av iMatter

https://m.youtube.com/watch?v=SUaXrI3RqsE

Jösses, inte helt lätt att byta batteri inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av iMatter
Skrivet av huxflux:

Skrollat igenom tråden lite och undrar var allt hat mot Hillary kommer ifrån?

Men inget av vad hon representerar eller hennes personlighet får mig att förstå hur hon skulle vara "livsfarlig" eller en "skata". Däremot motsatsen, hon verkar vara en passionerad person som ger allt för sakens skull. Hon skulle göra allt för att inte "göra bort sig" som president.

Nån annan har en take på det här?

Skrivet av gabriel15:

Tänk bara på om massmedia istället varit emot Hillary så mycket skit de skulle kunna komma med.

Tja, ett litet kollage kanske?
https://www.youtube.com/watch?v=KUBE4YlTXvE

Skrivet av RPGWiZaRD:

Att välja mellan Clinton och Trump är lite som att välja mellan pest och kollera. Båda två är rekorddåliga kandidater. Hade Clinton stått mot någon annan republikan hade ju Clinton plötsligt blivit "the bad guy" i tidningar. Speciellt synligt här i europa är hur lite tidningarna skrivit om Clintons dåliga sidor, man skriver nästan bara dåligt om just Trump och skrämmer upp folk, är lite besviken vad gäller neutralitet där.

Finns ju dåliga och kanske några bra sidor med båda:

Clinton:

- Är liksom en Wall Street puppet, tillhör eliten, garanterat skulle driva fram intressen som hör till eliten, så mycket stöd hon har fått därifrån vill de ju garanterat ha nånting i gengäld. Rika fortsätter att bli rika, fattiga blir bara fattigare.

Så här då, ungf.
https://eu.ipstatic.net/photos/ca/b8/507x480_2554985632899686...

Inte så mycket att fattiga blir fattigare, men dom förblir sannerligen fattiga, det är sant. Saker och ting blir dyrare och dom har lika lite att köpa något med.

Av iMatter
Skrivet av TheNoNa:

Nu blir jag nyfiken, hur tänker du då? Varför är det objektivt dåligt att rösta långsiktigt eller ideologiskt?

Subjektivt är det alltid bättre att rösta för egen vinning, objektivt är det inte alltid så. Vilket man föredrar, objektivt eller subjektivt, är nog mycket upp till en själv och rent krasst sett är de flesta rätt dåliga på att inte se världen rent objektivt. De flesta är subjektiva, ofta inte ens medvetna om att de är det. Nästan alla människor ser sig som goda, även om de objektivt kanske inte är det. Det är så vi människor är, på gott och ont.

Av iMatter
Skrivet av anon159643:

Min slutsats folk är egoister och röstar på det de själva tror gynnar dem bäst (gäller samtliga grupper), detta ger dessutom en indikation på att politikerna lägger sig i för mycket som gör att olika grupperingar kan gynnas/missgynnas.

Man ska alltid rösta på vad som är bäst för egen del, samt sina närmaste, inte vad som är bäst för tex Afrika. Couldn't care less, typ.

Av iMatter
Skrivet av Christley:

Oj det var högt, har för mig att det har varit 25% några andra val. Beror väl på kandidaterna också.

Av iMatter
Skrivet av Naxos:

Stäng Aftonbladet. Ryss-hotet är NATO propaganda. Fråga vilken ryss som helst om dom tror att Sverige kommer bli invaderat, så kommer du bli skrattad i ansiktet.

Att Trump vill ha bra relationer med öst kan vara det bästa på länge.

Precis, på den punkten verkar alla i Ryssland vara eniga om, iaf dom man hört och snackat med. Invadera Sverige, varför då? Finns ju inget här att hämta längre, heller.

Av iMatter
Skrivet av Cooling23:

Elektronik tillverkas i Kina.

Finns dock viktigare saker man behöver i den här världen, inte bara elektronik.

Skrivet av zeleni:

Är det bara jag som är mer orolig att republikaner ha båda senaten och huset i övertall. Trump blir baa en front figur, det är de som verkligen bestämmer vad kommer hända i USA.

Staten kommer styras av personer som har ingen förankring i verkligheten, tror inte på evolutionen, globala uppvärmningen, ateismen, etc etc etc. Det blir bra det. Som sagt, Trump är det minsta problemet.

Det är ju det jag sagt hela tiden, Dem och Rep har bollat makten emellan sig sedan Andrew Jacksons och Abe Lincolns tid, samma två partier, med ungf samma politik. Nothing new. Det är därför alla Jänkare jag känner inte röstar. Det är dags att dom släpper in ett tredje och fjärde parti i ringen.

Av iMatter
Skrivet av Squall Leonhart:

Intressant tråd måste jag säga. Synen på vad ett operativsystem är till för verkar vara rätt så olika. I min värld ska OS:et enbart ge mig kontroll över hårdvaran vare sig det är GUI eller CLI.

Jag håller med till 110% Skulle gärna ha sett att AmigaOS hade haft 5-10, rent av 15% av hemdatormarknaden idag, det vore ha varit intressant, om något.

Av iMatter
Skrivet av Akarr:

Ställ er frågan om alla människor är lika mycket värda oavsett hudfärg, religion eller ursprung.

Konceptet "allas lika värde", alltså, om jag förstår det rätt?

Den till internet (och möjligtvis youtube) sett ganske kände debatören/ekvilibristen "Angry Foreginer", uttalar sig om detta på följande vis:

"Alla människors lika värde" är ett kodord för "fri invandring". Begreppet används ju hela tiden som ett vapen när man diskuterar om att minska invandringen, då säger någon att man inte kan göra det för att "alla är lika värda". Det som är absurt är att dessa PK-iter verkar tro att icke-Svenska medborgare ska ha samma rättigheter som Svenska medborgare, dvs att man har lika mycket rätt att bo här oavsett om man är medborgare eller ej. Man pratar också om "lika värde" när det snackas om att utvisa kriminella utlänningar.

Det är dock märkligt att ingen någonsin definierar vad det är och hur man strider emot det genom att sätta gränser och fokusera på resurser.

Skrivet av Veni:

Tycker Du att dina barn lika värda som någon annans barn för dig? Eller är dina barn mer värda än grannens barn? Vems barn skulle Du räddat först om fastigheten hade börjat brinna?

Det finns ett gammalt svenskt uttryck som lyder "Man är alltid sina egna barn närmast".

Av iMatter
Skrivet av Ozzed:

Två saker: Dels tycker jag Microsoft slutade med gratisuppgraderingen för tidigt. De borde fortsatt med den tills Windows 10 gått om 7:an.

En annan sak jag funderat på är att Microsoft skulle kunna slänga ut en ny antipiratuppdatering. Många av de Windows 7-licenser som körs är ju pirat, och bakar de då in det i en "vanlig" uppdatering så sätter de ju åt folk, för då får man välja mellan att byta till W10 eller att åka på en WGA-notifiering. Det tror jag vore smart av dem.

Fast man kör ju Win 7-pirat med OEM, SLIC, så det är ofta en giltig multi-OEM-licens det handlar om. Spelar dock inte så stor roll, kommer inte att uppgradera denna C2D med Win 10.

Av iMatter
Skrivet av Herp Derp:

Så, för att knyta ihop säcken. Ni är inte rasister men ni tycker att människor har olika former av essens som yttrar sig i personlighet som rotar sig i vilken grupp av människor du är född i och som kan få olika konsekvenser beroende på grupp. Samtidigt lägger ni fram ett förslag om att stoppa adoption av ickenordiska barn. Varför? Är min spontana reaktion, man kan inte undgå att undra om det finns någon sorts rädsla eller hat mot andra folkgrupper. Man kan inte hjälpa att undra vad för olika sorters nedärvd essens en Nordisk person jämfört med en Amerikan eller en Fransman har, eller om den ena är bättre än den andra. Tydligen vill SD bara ha en av dem i landet.
Go kväll och tack på förhand för genuina och seriösa tankar.

Jag skulle för den goda sakens skull kunna svara på denna fråga, men jag tycker att den är så väldigt självklar, att jag rent av avstår. Det är lätt att skönja. Men för det ska jag inte ge några ledtrådar.

Läs här vad en förvirrad vänstertant en gång på 60/70-talet skrev i en bok, så förstår du nog varför det finns starka motsättningar till detta.
Man kan inte mer än häpna av, ja vad kallas det?

https://c1.staticflickr.com/9/8522/8611385077_0020595644_b.jpg

Av iMatter
Skrivet av Huzzbutt:

Det verkar som att din vän blev tagen på allvar och att hans arbetsgivare agerade i enighet med de fri och rättigheter Svensk lag garanterar för näringslivet. Hotbrev går förstås fetbort, är själv målsägande i två fall.

Jag får inte ihop det, du anser att det är komiskt att Skåningarna kallas för ett enfrågeparti för att sen raljera ihop att allt ont i samhället beror på en enda fråga.
Å andra sidan är det rätt komiskt att anspela på att den tidigare invandringen kom från fungerande länder...Visst Finland var inget Afghanistan men det var inte välutbildade Helsingfors bor som bosatte sig i Sverige utan knappt läskunniga bönder.

Så du menar att de länder folk kom ifrån på 60 och 70-talet var inte fungerande länder? Finland då och nu är värsta kaoslandet alltså? Även de andra Europeiska länderna då och nu? Shit, det är mer än jag visste. Min farbror som förresten dog förra helgen, var förman i en fabrik där många av dessa finskor jobbade, dels för att han var väldigt duktig, eller blev duktig på finska. Bland de många språk han behärskade.

Av iMatter
Skrivet av VideoyGTX:

Är man etnisk svensk så kan man känna sig förtryck i dagens samhälle eftersom det finns så pass många grupper som ser ner på svenskar och sverige. Jag tycker det vore konstigt om man inte sympatiserade med SD om man vore etnisk svensk. Så långt har det gått. Förr i tiden blev jag irriterade på de som sympatiserade med SD, men nu blir jag nästa irriterad om en svensk inte sympatiserar med SD och erkänner det öppet. Man kan inte blunda förproblemen som finns. När det finns 50 utsatta områden i sverige där majoriteten är invandrare och arbetslösa så är det ett uppenbart problem enligt mig.

Ett annat problem är också att ingen vet vilka personer som tas emot. Jag skulle nog påstå att majoriteten av syrier som kommer sympatiserar med extrem sunni-islam (där av kvinnior i slöja och män i skägg), och detta skapar nya problem utöver de "vanliga". Detta skapar inte bara problem med svenskar, utan med kristna och shia-muslimska invandrargrupper i t.ex. flyttningförläggningar (t.ex. bråk och mord). Invandringen har spårat ut alltså. Vi lär oss att vara toleranta, men ska man vara tolerant när 4-5 åriga flickor bär hijab och niqab för att gud säger det? Sverige borde för övrigt införa hårdare lagar mot hijab och niqab enligt mig. Till den gränsen att det ska avmotivera folk att använda denna klädslen och "tvinga" att anpassa sig, eller inte emigrera till sverige alls.

Begrunda en sak, titta på hur det är i dag, vilket syns rätt tydligt om man läser lite av vad som händer i Sverige idag. Sen fundera på hur det kommer att vara/se ut om 10, 20 år? Förändring till det bättre, eller sämre? Eftersom tonen är att det är bra som det är från regeringshåll och media undrar jag om inte det kommer att vara sämre, eller?

Av iMatter

Sverige har ju blitt/varit ett skämt. Det har nästan bara varit att slänga bort passet, säga man är flykting eller 17 år fastän man är 25-30 så har det varit rätt fritt fram. Vi har ju blitt ett skräckexempel för resten av världen. Det är bara att googla lite på problemet så säger dom eller skriver, "We could end up like Sweden.". Det är inget man bara kan sopa under mattan heller, vi är no 1 på att vara bäst, ja på vad det kan man fråga sig. Flyktingar, det slutar dom ju att vara minuten dom kliver in i Turkiet.

Här är Haidt's analys om vad det är som händer i Västvärlden

https://www.youtube.com/watch?v=tHGQL8q0I4k

Av iMatter

Har du några 2.5"-diskar? IDE.

Av iMatter

Användare: @c0keb0ttle
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Grafikkort

Hygglig, trevlig kille. Pålitlig och ärlig. Rolig pratstund och annat.

Negativt: Inget

Slutbetyg 5/5

Av iMatter

Honor 8, om du letar lite kan du hitta den i oöppnad låda under 3000:-